základní skupiny - skupina D, 6. kolo
12.12.2019 18:55 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

LASK po jasné výhře nad Sportingem ovládl skupinu D

Rakouský Linz zakončil svou pohádkou cestu letošní základní skupinou Evropské ligy tím nejlepším možným způsobem, v přímém souboji o první místo porazil vysoce favorizovaný portugalský Sporting 3:0 a skupinu D ovládl se ziskem třinácti bodů. Lisabonský klub postupuje z druhé pozice s dvanácti body, na rakouské půdě musel bojovat téměř hodinu hry v oslabení a za svým konkurentem ve všech ohledech výrazně zaostával.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce udělal LASK první krok k úspěchu. Kapitán Gernot Trauner se po rohovém kopu Michorla z levé strany odpoutal od svého bránícího protihráče a před hranicí brankového území hlavičkoval přesně kolem marně se natahujícího brankáře Renana Ribeira. Asi nejklíčovější moment čtvrtečního střetnutí byl k vidění ve 34. minutě, kdy byl vyloučen právě Ribeiro.

Ten nakopl Klausse do břicha a skotský rozhodčí Collum mu za zmaření vyložené brankové šance bez možnosti hrát míčem po právu udělil přímou červenou kartu. Do prostoru tří tyčí se proto musel postavit Luís Maximiano a čelil pokutovému kopu faulovaného Klausse. Dvaadvacetiletý Brazilec kopl penaltu riskantně po zemi doprostřed branky a míč nakonec propasíroval do sítě pod nohama hostujícího gólmana.

Stejný hráč mohl navýšit vedení svého klubu ještě do přestávky, jenomže tentokráte z nadějné pozice hlavičkoval příliš vysoko. V 56. minutě se poprvé vytáhl náhradník Maximiano, když zkrotil ve svých rukavicích razantní přízemní projektil Wiesingera. O sedm minut později chtěl na opačné straně potrestat špatnou komunikaci při rozehrávce soupeře Camacho a dokonce i obešel gólmana Schlagera, pak ale z hodně ostrého úhlu trefil jen boční síť.

V 70. minutě si vysloužil potlesk zaplněného stadionu Linzer výtečný Maximiano, který jednoruč odvrátil nad svou branku dělovku Ranftla z hranice šestnáctky. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem neplatila trefa Marka Raguže vinou hodně těsného ofsajdového postavení, ve třetí nastavené minutě stejný hráč přeci jen uzavřel gólový účet zápasu. Tentokráte obdržel zpětnou nahrávku Hollanda téměř od brankové čáry a z první se nádherně trefil do vzdálenějšího spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

1:0

Reagovat
EverlastD

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele