základní skupiny - skupina C, 2. kolo
03.10.2019 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Getafe dohrávalo o deseti, přesto z Ruska veze výhru

Hráči Krasnodaru chtěli před svými fanoušky napravit výprask z prvního kola, kdy si přivezli z Basileje prohru 0:5. Getafe však potvrdilo roli mírného favorita a zvítězilo 2:1, i když v posledních minutách museli hosté čelit velkému náporu svého soupeře, který měl na hřišti o jednoho hráče navíc.

Zápas se rozjížděl pomalu a první vážnější šanci mělo Getafe v jednadvacáté minutě. Garcíův roh nejprve šikovně přizvedl Gallego, na vzdálenější tyči pak hlavičkoval Timor do břevna.

O deset minut později míč na velké vápno vyvezl hostující záložník Fajr a skákavou placírkou jen těsně minul domácí svatyni.

Tlak španělského celku stále stupňoval, když hlavou střílel Gallego těsně nad.

Ve 36. minutě se hosté nakonec dočkali. Krasnodar při rozehrávce přišel o míč a Getafe tak mohlo zaútočit do otevřené obrany. Skvělou přihrávku vymyslel Kenedy, který balon nasměroval na rozběhnutého Ángela Rodrígueze. Ten se ocitl sám před gólmanem Safonovem a nemýlil se.

Těsně před přestávkou ránou z první orazítkoval levou tyčku domácí branky Allan Nyom.

První čtvrthodina druhé půle toho příliš nepřinesla, v 61. minutě však španělské fanoušky podruhé rozjásal Ángel Rodríguez. Raúl García rozehrál přímý kop těsně za krasnodarskou obranu a krásně našel svého spoluhráče, který se špičkou kopačky podruhé zapsal na listinu střelců.

Uběhlo osm minut a domácí se vrátili do utkání. Ari nejprve doslova zesměšnil obránce Bruna Gonzáleze, kterého nechal daleko za sebou, poté si narazil o jiného beka Getafe a poslal míč pod horní tyčku.

Na začátku poslední desetiminutovky dodal drama do závěru zápasu David Timor, který ve vzdušném souboji trefil protihráče do hlavy a po druhé žluté kartě musel do sprch.

Ve třetí minutě nastavení měli domácí poslední šanci na srovnání. Ari našel výborně postaveného Berga, který však z velké blízkosti nedokázal brankáře Chichizolu překonat.

Po dvou odehraných kláních se Krasnodar s nula body krčí na posledním místě skupiny C, Getafe je zatím stoprocentní a patří mu první místo před druhou Basilejí a třetím Trabzonsporem.

Autor: Petr Procházka

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
paulinhos

Remízový král Getafe bude chtít bodovat ale Krasnodar doma neprohraje...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

padne min. 5 gólů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele