základní skupiny - skupina C, 5. kolo
28.11.2019 16:50 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ari sestřelil Basilej a dal Krasnodaru naději na postup

Tak tohle bude boj až do posledních minut! Španělské Getafe v souběžně hraném utkání vyhrálo a to pro Krasnodar znamenalo jediné - musel vyhrát. Proti favorizované Basileji se mu to ale díky penaltě Ariho povedlo.

Basilej byla jasným favoritem a postup ji neminul. Do Ruska ale jela i přesto s cílem vyhrát, protože tím by si zajistila s předstihem jednoho kola první místo. Motivace byla hodně silná, stejně jako u Krasnodaru. Ten měl před utkáním totiž stejný počet bodů jako druhé Getafe, čili vše bylo otevřené. Do utkání domácí nasadili všechny možní trumfy, včetně Vilheny, Olsona nebo Wandersona s Arim.

Právě Wanderson se stal prvním hráčem, který vyzkoušel pozornost brankáře Omlina. Jeho první rána zpoza vápna však nebyla úspěšná. Rusové zkoušeli svou územní převahu vyjádřit díky standardním situacím a ve 14. minutě další roh z pravé strany zahrával Sulejmanov. Balon skončil u nohou Kristoffera Olssona, který však také nemířil přesně. Domácím patřila první část utkání, ale šance si vytvářet nedokázali.

Aktivní střelec Maciel Wanderson se po půlhodině hry probojoval až do vápna a nenechal se odstavit od míče ani v něm. Rána, kterou vyslal, však zamířila vedle tyče strážené brankářem Omlinem. Basilej možná překvapilo počasí nebo unavila cesta, ale jedno bylo jisté - nebyl to tým, který se pere o první místo. Zejména o jeho útočné fázi v první půli prakticky nelze mluvit.

Po změně stran jsme mohli registrovat přeci jen o něco větší snahy domácí ekipy útočit. Basilej opět nepředváděla téměř nic. A byla za to náležitě potrestána. V 71. minutě Alderete fauloval ve vlastním vápně Ariho a sudí byl neoblomný. Faulovaný hráč osobně vzal odpovědnost na sebe a s přehledem penaltu proměnil.

Hostující Basilej se sice ke konci utkání snažila vymyslet něco směrem dopředu, ale opět to bylo hektické a plné nepřesností. Krasnodar se nakonec ubránil i přesto, že v páté minutě nastavení dostal druhou žlutou kartu střelec Ari. Přesto slavil tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele