základní skupiny - skupina G, 2. kolo
03.10.2019 18:55 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord po dlouhé době našel svou formu a favorizované Porto porazil 2:0

Nizozemský Feyenoord dokázal zmobilizovat síly po úvodní porážce se skotským Rangers (0:1) a tentokráte na vlastním stadionu senzačně přehrál portugalské Porto po výsledku 2:0. Díky tomu výrazně oživil své šance na postup do jarní fáze, všichni čtyři účastníci skupiny G mají na kontě tři body. Hosté naopak nenavázali na úvodní úspěch se švýcarským Young Boys (2:1) a odmítli tak šanci posunout se do čela tabulky.

Domácí se zvedli už tento víkend, když rozdrtili Twente vysoko 5:1 a dobrou pohodu si přenesli i do čtvrtečního střetnutí. První poločas toho mnoho nenabídl, oba celky se spoléhaly na pozornou práci v defenzívě a čekaly na to, co udělá soupeř. Diváci na stadionu De Kuip se za celých pětačtyřicet minut nedočkali jediné vážnější příležitosti, nicméně rotterdamský celek vstoupil do druhého dějství naprosto famózně a už ve 49. minutě vedl.

Na levé straně odvedl skvělou práci Larsson, jenž svou šajtlí nejprve nepřekonal gólmana Marchesína. Následně však mezi dvěma bránící protihráči vybojoval míč zpátky a s velkým štěstím našel osamoceného Jense Toornstru, jehož volej z deseti metrů zapadl přesně k levé tyči. Od tohoto okamžiku se hra přeci jen rozhýbala a hosté se začali více tlačit na útočnou polovinu, blízko k vyrovnání byli krátce po hodině hry.

Po geniálně zahraném přímém volném kopu Tellese se zjevil ve stoprocentní možnosti Otávio, ale ze šesti metrů trestuhodně orazítkoval pouze tyčku. Vzápětí mohl na opačné straně pojistit náskok Feyenoordu tradiční kanonýr Berghuis, jenomže i jemu chyběly ke skórování decimetry, neboť jeho pokus z dvaceti metrů olízl břevno. Ihned na to pokračovali domácí v akci a rozhodnutí na kopačce měl aktivní Larsson.

Šestadvacetiletý švédský útočník si seběhl za obranu protivníka na parádní kolmici z poloviny hřiště a na levé straně se snažil přehodit vyběhnutého Marchesína, ovšem balón uklidil do boční sítě. V následujícím průběhu mířil příliš vysoko Marega a poté se po ráně střídajícího Luise Díaze chvěla branková konstrukce potřetí, míč se odrazil od horní tyčky zpět do pole. Svěřenci kouče Jaapa Stama se přeci jen definitivně uklidnili v 80. minutě. Rick Karsdorp totiž po famózním sólu přes několik protihráčů zblízka propálil bezmocného Marchesína.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
FC Porto FC

Očekávám těsnou výhru o gól

Reagovat
Zajda

0:1

Reagovat
paulinhos

neprohra hostů

Reagovat
Hiko

0:2

Reagovat
FC Porto FC

No dneska Porto nebylo schopny dát gól ani z metru :/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele