základní skupiny - skupina G, 4. kolo
07.11.2019 21:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord na švýcarského mistra nevyzrál a postup se mu vzdaluje

Feyenoord po příchodu nového trenéra Dicka Advocaata evidentně ožil, ovšem na vítězství proti švýcarskému týmu Young Boys mu to nestačilo. Rotterdamský výběr tak stále má na kontě jen jedno vítězství a se čtyřmi body je třetí o skóre před čtvrtým Portem, za druhým Rangers zaostává o body tři. Kvůli tomu si výrazně zkomplikoval cestu za postupem do další části EL a ve zbývajícím průběhu bude mít co dělat, aby situaci ještě zachránil.

Přitom ve čtvrtečním utkání se velmi brzy dostal do vedení, nicméně soupeř s přibývajícím časem stále více tlačil a kýženého vyrovnání se dočkal zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Klub z Bernu zůstává na vedoucí pozici a v tuto chvíli je hlavním kandidátem skupiny G na účast mezi dvaatřicítkou nejlepších. Domácí byli od úvodního hvizdu aktivnější a první větší možnost si vytvořili po osmi minutách hry.

Sinisterra si naběhl na skvěle načasovanou přihrávku do pokutového území protivníka a okamžitě vystřelil, avšak jeho nadějný pokus byl na poslední chvíli zablokován. O devět minut později si Lotomba počínal neobratně ve vlastní šestnáctce v souboji s unikajícím Hapsem a evidentně ho podrazil. Polský rozhodčí Gil se příliš dlouho nerozmýšlel a nařídil pokutový kop, ke kterému se odhodlal tradiční exekutor Steven Berghuis.

Zkušený sedmadvacetiletý útočník zachoval chladnou hlavu a po zemi se trefil přesně k pravé tyči, gólman Von Ballmoos i přes vystižení směru neměl žádnou šanci. Zhruba v polovině úvodního dějství mohl vyrovnat hlavičkující Sørensen, ale mířil příliš vysoko. Necelých deset minut před přestávkou chtěl uklidnit svůj výběr aktivní Sinisterra, jenomže hlavou minul pravou konstrukci asi o půl metru. Ve 43. minutě selhal ve dvou stoprocentních šancích Nsamé, jenž ani v jednom případě vůbec netrefil prostor tří tyčí.

Stejný hráč znovu zahrozil devět minut po výměně stran, tentokráte pálil o kousek nad břevno. V 64. minutě byl blízko k druhému gólu Feyenoordu Haps, ovšem famózní Von Ballmoos jeho projektil z bezprostřední blízkosti zlikvidoval. O sedm minut později se v pokutovém území nizozemského klubu ocitl Marvin Spielmann a vyrovnal pohotovou střelou doprostřed branky. V samém závěru mohl Spielmann dokonce otočit vývoj tohoto zápasu, nicméně v obou případech si vylámal zuby na brilantním brankáři Vermeerovi.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
AjaxFans

2*0 změna trenéra pomůže

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele