osmifinále - odvety
05.08.2020 18:55 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Kodaň zaskočila Başakşehir a může se těšit na čtvrtfinále

Pohádka jednoho z nejúspěšnějších dánských celků na evropské scéně pokračuje, tentokráte svěřenci Ståleho Solbakkena porazili v odvetě osmifinále Evropské ligy tureckého mistra Istanbul Başakşehir vysoko v poměru 3:0 a poprvé v historii klubu postoupili mezi osmičku nejlepších v EL, kde zřejmě vyzvou na souboj slovutný Manchester United. Hosté po úvodní výhře 1:0 určitě budou zklamaní, na stadionu Parken toho v ofenzivě moc nepředvedli.

Domácí smazali jednobrankové manko velmi brzy a získali tím potřebný klid, už ve 4. minutě se prosadil teprve jednadvacetiletý záložník Jonas Wind. Po krásném dlouhém centru si Varela elegantně zpracoval balón na prsa, pak sám na pravé straně odcentroval před branku, kde se do hlavičky položil právě Wind a z hranice brankového území nekompromisně překonal naprosto bezmocného gólmana Günoka.

Po necelé čtvrthodině hry mohl být rozdíl ve skóre dokonce dvougólový, jenomže nebezpečnou křižnou střelu Rasmuse Falka Jönssona z levé strany dokázal naprosto fantastickým zákrokem zneškodnit Günok. Hosté v celém průběhu vyprodukovali jen jeden pokus mezi tři tyče, ke konci úvodního dějství mohl z ničeho nic srovnat Višća, Reprezentant Bosny a Hercegoviny totiž předvedl krásný průnik přes dva protihráče na levém křídle.

Tváří v tvář proti brankáři Johnssonovi zvolil technické zakončení a šťastné řešení to nebylo, neboť balón letěl více než o dva metry vedle vzdálenější konstrukce. Asi rozhodující okamžik byl k vidění v 52. minutě, kdy Topal ve vlastní šestnáctce nešťastně zahrál rukou a italský rozhodčí Orsato nekompromisně nařídil pokutový kop. K němu se postavil Wind a počínal si jako zkušený mazák, míč krásně usměrnil k pravé konstrukci mino dosah Günoka.

Başakşehir ani po jeho druhém gólu nijak výrazně neožil, ba naopak za dalších deset minut inkasoval potřetí. Falk po dobré práci Winda parádně prošel středem hřiště a svým přízemním projektilem z osmnácti metrů zamířil přímo do bližšího spodního rohu, Günok se natahoval marně. Přesně v polovině druhého poločasu chtěl definitivně rozhodnout aktivní Falk, nicméně tentokráte po chybě Škrtela neprostřelil hostujícího strážce z mírného úhlu.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem přiletěl do šestnáctky Kodaně prudký pas od Caiçary, avšak Ba ani Višća na něj těsně nedosáhli. V 84. minutě mohl vykřesat alespoň malou jiskřičku naděje Višća, jenž po podskočení hlavičkujícího Bjellanda měl dostatek času před Johnssonem, ale svou ranou mířil příliš vysoko nad břevno. Kodaň ve zbývajícím průběhu nikam nespěchala a dostatečný náskok si pohlídala až do samotného konce.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elliasson

Budou zápasy vysílany v České televizi?

Reagovat
Fluor

2:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
berliner

Tip 1:1

Reagovat
Zajda

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele