základní skupiny - skupina L, 4. kolo
07.11.2019 16:50 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Astana dostala nařezáno od Alkmaaru i ve druhém zápase

Přímo hrůzostrašné vzpomínky budou mít na nizozemský fotbal a především na Alkmaar fotbalisté Astany. Kazašský celek ani ve čtvrtém zápase nebodoval, ba co víc, musel skousnout další debakl, tentokrát 0:5. Ve dvojzápase s Alkmaarem nakonec inkasoval neuvěřitelných jedenáct branek a samozřejmě přišel o jakoukoliv možnost postoupit.

Astana v prvním zápase prohrála 0:6 a tento výsledek v žádném případě nechtěla opakovat. Co ale čert nechtěl, Nizozemci se ve druhém poločase rozstříleli a nešťastný brankář Erić, podobně jako jeho kolega Mokin v prvním zápase, lovil jeden balón za druhým.

AZ Alkmaar byl od začátku lepší, možná neměl v úvodu takovou převahu, ale bylo patrné, že hosté tahají za kratší konec. Chvíli to trvalo, než ve 25. minutě poprvé ohrozil branku Eriće Myron Boadu. V první příležitosti hostující forvard neuspěl, ale jen o čtyři minuty později už AZ vedlo. De Wit přihrál rozeběhnutému Boaduovi a jeho střela skončila za zády Eriće. Astana nebyla schopná směrem dopředu cokoliv vymyslet, na vyrovnání ale měla ještě spoustu času.

Holanďané se rozhodli po přestávce utkání co nejrychleji rozhodnout a nic si zbytečně nekomplikovat. V 52. minutě si efektivně narazil balón se spoluhráčem Fredrik Midtsjö a po jeho ráně k tyči byl Erić bezmocný. Obrana Astany se pod dalším tlakem úplně sesypala a skóre zase začalo narůstat. O pět minut později Oussama Idrissi zakončil do prázdné branky přihrávku Boadua a ani u tříbrankového náskoku nezůstalo.

Čtvrthodinu před koncem odvrátila obrana Kazachů balón jen k nohám Pantelise Hatzidiakose a i jeho rána skončila v síti. Pak uběhla sotva minuta a hosté už vedli 5:0. Idrissi se probojoval až před Eriće, ovšem nezakončil, nýbrž přihrál lépe postavenému Myronu Boaduovi, který druhým gólem v utkání uzavřel střelecký účet. V závěrečných minutách už Nizozemci svého soupeře pošetřili, co je však důležité, že si i z Kazachstánu odvážejí tři body a minimálně do zápasu Manchesteru se dostávají na první místo tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
AjaxFans

0*3

Reagovat
afc ajax

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele