základní skupiny - skupina H, 5. kolo
28.11.2019 18:55 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Arena CSKA, Moskva

Reportáž

CSKA končí, Ludogorec má ještě šanci postoupit

Ruské CSKA už zůstane poslední. Rozhodla o tom dnešní remíza, která domácímu týmu nestačila. Ludogorec je naopak na druhém místě a o postup si to příště rozdá napřímo s Ferencvárosem.

Ludogorec se musel o postup strachovat, protože na třetí Ferencváros měl náskok jen jednoho bodu a před sebou nebezpečného soupeře - CSKA. Moskevský klub ale podzim v pohárech zatím vůbec nezvládá. Dnes potřeboval nutně bodovat, i když jeho šance na postup byly stejně minimální. Domácí Rusové začali zápas aktivněji a jako první se už ve druhé minutě prezentoval ráznou střelou Nikola Vlašić.

Igor Divejev to zkusil z hodně velké dálky a jeho rána nakonec letěla příliš vysoko, takže zkušený brankář Plamen Ilijev nemusel zasahovat. Domácí Konstantin Kučajev už byl o trochu blíž, jenže trefil jen boční síť. Hosté sice měli častěji míč a dostávali se k vápnu domácího CSKA, jenže tam jejich akce a veškerá invence končila. Do větší šance se naopak dostali domácí, kteří góly nutně potřebovali.

Kristijan Bistrović se s míčem u nohy dostal až k vápnu hostí a tvrdou ranou pořádně protáhl brankáře Ilijeva, který měl co dělat, aby jeho tvrdou ránu vytáhl mimo bránu. Práci měl i s nenápadnou střelou Vlašiće, který mířil po zemi na zadní tyč. Jeho pokus nakonec Iljev zkrotil a mohl rozehrávat. Ani Ludogorec se ale nedokázal dostat k větší šanci a skóre se až do konce první půle neměnilo.

Po změně stran se před brankářem Akinfejevem zjevil zcela osamocen Jody Lukoki, jenže míč v obrovské šanci poslal mimo bránu. Krátce poté se na hrací ploše objevil i poměrně ztracený obrovský talent ruské kopané, Alan Dzagojev. Moc štěstí ale svým barvám nepřinesl. V 66. minutě totiž Ludogorec nakročil k postupu, když se po Wandersonovi dostal k míči Claudiu Keșerü - 1:0.

CSKA sice o deset minut později srovnala zásluhou útočníka Fjodora Čalova, který dopravil do sítě nahrávku Achmetova, ale víc už CSKA nezvládlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jdeme si pro postup tip 1:2

Reagovat
Elmas

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele