základní skupiny - skupina E, 2. kolo
03.10.2019 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic oplatil Kluži nedávnou porážku z Ligy mistrů a tentokráte zvítězil 2:0

Skotský Celtic vrátil rumunské Kluži domácí prohru z 3. předkola Ligy mistrů a zdolal ji po výsledku 2:0, přiblížil se tak k postupu do jarní fáze. Po úvodní remíze s Rennes poprvé v základní skupině E naplno bodoval a posunul se do čela tabulky se čtyřmi body. CFR naopak nenavázalo na senzační výhru s italský Laziem (2:1) a kleslo na třetí příčku se třemi body, za svým čtvrtečním rivalem nyní zaostávalo ve všech ohledech.

Několikanásobný skotský mistr začal velmi aktivně a bylo na něm vidět, že má větší hlad po úspěchu než jeho protivník. Hned v 11. minutě se po výborném centru do pokutového území dostal k hlavičce Jullien a mířil k levé konstrukci, nicméně litevský reprezentační brankář Arlauskis předvedl naprosto unikátní zákrok a alespoň na chvíli zabránil pohromě. Klub z Glasgow se však přeci jen zakrátko prosadil a to zásluhou Odsonneho Édouarda.

Jednadvacetiletý francouzský útočník využil ve 20. minutě rychlé akce svých spoluhráčů na levé straně a následného zpětného centru od Mbomby, svou prudkou hlavičku pak nasměroval do odkryté části branky mimo dosah bezmocného Arlauskise. Za dalších šest minut se na opačné straně povedlo rozvlnit síť Bolimu, jenomže jeho branka nemohla být uznána kvůli těsnému ofsajdovému postavení. V následujícím průběhu se po gólových šancích slehla zem.

Celtic si vytvořil dostatečný dvoubrankový náskok po necelé hodině hry. Po rychlém přenesení na pravou stranu převzal balón Forrest, dlouho si rozmýšlel, co udělá, a poté zpětnou nahrávku našel rozběhnutého Mohameda Elyounoussiho, jenž z patnácti metrů nekompromisně zavěsil do pravého spodního rohu. Rumunský obhájce titulu se v dalších minutách snažil zvýšit aktivitu a v 64. minutě se mohl postarat o dramatickou zápletku.

Deac si po krásné kombinaci svých spoluhráčů udělal dostatek prostoru ke střele z hranice šestnáctky a jeho rána nebyla vůbec špatná, jenomže gólman Forster přečetl úmysl zkušeného třiatřicetiletého záložníka a velkou příležitost fantastickým způsobem zlikvidoval. Následně se zápas již pouze dohrával a k ničemu nebezpečnému nedošlo. Celtic se za tři týdny pokusí zaskočit Lazio, Kluž zavítá na půdu nevyzpytatelného Rennes.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
paulinhos

Celtic bude lepší a vyhraje

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
rabl

Este by sa mohli stretnut na jar vo vyradovacke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele