základní skupiny - skupina K, 5. kolo
28.11.2019 18:55 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sen o jarní fázi EL se rozplynul, Slovan v Istanbulu prohrál 1:2

Slovan Bratislava si jarní fázi Evropské ligy nezahraje, nedokázal totiž vyhrát na půdě Beşiktaşe a po porážce 1:2 bude v posledním kole bojovat o nepostupové třetí místo. Hosté přitom v Turecku dlouho vedli, ale Beşiktaş dvěma góly v závěrečné čtvrthodině výsledek otočil. Vítěznou branku vstřelil až v nastavení z pokutového kopu Ljajić.

Slovenský šampion byl před zápasem v těžké pozici, musel totiž v Istanbulu bezpodmínečně zvítězit a zároveň doufat, že se v utkání Bragy s Wolverhamptonem nezrodí remíza. Kouč Ján Kozák mladší nechal o víkendu odpočívat své největší opory a doufal, že jeho tým je schopný zopakovat výsledek jako v prvním vzájemném utkání. Beşiktaş byl navzdory nulovému počtu bodů mírnějším favoritem a i když už mu o nic nešlo, nechtěl skončit bez bodu.

Poměrně dlouho se v Beşiktaş-Parku nic zásadního nedělo. Domácí nikam nespěchali a Slovan měl problémy udržet balón na svých kopačkách. Až ve 28. minutě se naskytla Beşiktaşi první gólovka, na levé straně se uvolnil Caner Erkin, jeho přihrávka na malé vápno se odrazila k Özyakupovi a ten naštěstí pro Slovan přestřelil. Zrovna v době, kdy Turci přebírali iniciativu a dostávali se do tempa, přišel vedoucí gól Slovanu. De Marcův centr přelétl domácí obránce a dopadl přesně na kopačku Erika Daniela, který prostřelil brankáře Kariuse.

Beşiktaş chtěl ještě do přestávky srovnat, zvýšil aktivitu, ale Dominik Greif nemusel před svojí brankou řešit jedinou nebezpečnou situaci. Jeho německý protějšek byl v jiné situaci a ještě na sklonku prvního poločasu si musel oddechnout poté, co Šporar pálil jen vedle tyče.

Domácí hned po přestávce dvakrát vystřídali, ale byl to Slovan, kdo mohl vstřelit další gól. Z hranice vápna vypálil Erik Daniel a Karius si připsal důležitý zákrok. Beşiktaş se dostával do tempa pomalu a až čtvrthodinu před koncem začal obléhat bratislavskou branku. Nejprve Umut Nayir orazítkoval tyčku a o dvě minuty později už začal istanbulský stánek burácet. Nkoudou poslal do šestnáctky vysoký centr a Enzo Pablo Roco srovnal na 1:1.

To nejhorší pro Slovan přišlo až v samotném závěru, de Kamps ve vlastním vápně fauloval a sudí odpískal pokutový kop. Ljajić nezaváhal, přestože Greif tipl směr a zařídil Beşiktaşi premiérové vítězství. Pro Slovan má porážka fatální následky, sen o jarní fázi Evropské ligy se rozplynul.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
fabec1222

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Tak a během dvou minut je všechno proti vám

Reagovat
Stannis Baratheon

nezáviďte Čehúni

Reagovat
Agent z Melmacu

merčiak to dokomentoval z mobilu kokot?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele