základní skupiny - skupina A, 4. kolo
07.11.2019 18:55 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

APOEL zvládl klíčový duel s Karabachem a po bojovném výkonu ho udolal v poměru 2:1

APOEL zvládl veledůležitý zápas s ázerbájdžánským Karabachem, a přesto že brzy prohrával, tak nakonec rozdílovým gólem zhruba pět minut před závěrečným hvizdem otočil vývoj a zvítězil 2:1. Na konto si připsal svou první výhru v základní skupině A a se čtyřmi body se na svého největšího rivala bodově dotáhl, výrazně tak oživil svou naději na postup do jarní fáze. Hosté rozhodně nepředvedli špatný výkon, ale z Kypru budou odjíždět zklamaní.

Přitom svěřenci trenéra Gurbana Gurbanova vstoupili do zápasu mnohem lépe a už po necelých deseti minutách šli do vedení. Po rohovém kopu z levé strany od Daniho Quintany si seběhl k vzdálenějšímu rohu pokutového území Maksim Medveděv a prudkou hlavičkou z hranice brankového území usměrnil balón přímo do pravé šibenice, brankář Belec se jen naprázdno proletěl vzduchem. Hosté mohli navýšit svůj náskok po necelé půl hodině hry.

Mezery v defenzívy protivníka však nedokázal využit střídající Gueye, jenž se vřítil do šestnáctky protivníka po levé straně, jenomže pak netrefil míč ideálně a poslal ho hodně mimo. Vzápětí po centru do předbrankového prostoru hlavičkoval velmi nebezpečně Míchel, ovšem ani on prostor tří tyčí netrefil. Zhruba deset minut před přestávkou dokázal na opačné straně rozvlnit síť Pavlović, jeho gól přeci jen nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Ve 40. minutě byl blízko k vyrovnání Nicolas Ioannou, když ranou z pětadvaceti metrů pořádně protáhl gólmana Begoviče, hostující strážce se po následném rohovém kopu blýskl i proti hlavičce Pavloviće. Pět minut po výměně stran si připsal na konto nesmírně důležitý zákrok Belec, který famózně odvrátil do strany hlavičku Míchela z deseti metrů. Stejný hráč si vylámal zuby na Belecovi i za dalších šest minut, pak domácí strážce zlikvidoval ránu z dvaceti metrů od Zoubira.

V 59. minutě se jasně ukázalo, že hosty budou neproměněné stoprocentní příležitosti hodně mrzet. O vyrovnání se totiž postaral Lucas Souza, po rohovém kopu Matiče z levé strany překonal bezmocného Begoviče razantní hlavičkou z osmi metrů. V 88. minutě vyvolal explozi na Neo GSP Stadium hrdina Ioannou, který převrhl misky vah na stranu klubu z Nikósie po akrobatickém zakončení střídajícího Efrema a jemnou tečí šťastně usměrnil balón k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele