osmifinále - 1. zápasy
07.03.2019 18:55 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Villarreal zvítězil v Petrohradě o dvě branky a je jednou nohou ve čtvrtfinále

Villarreal se sice ve španělské nejvyšší soutěži hodně trápí a nachází se na samé hraně sestupu do druhé ligy, ovšem na evropské scéně mu to zatím šlape jako švýcarské hodinky. Nyní zvítězil v Petrohradě na půdě silného Zenitu přesvědčivě v poměru 3:1 a výraznou měrou nakročil do čtvrtfinále Evropské ligy, za týden v odvetě si může dovolit prohrát i klidně 0:2. Naopak šance ruského giganta na nejlepší osmičku se pohybuje už jen v teoretické rovině.

Hosté působili od samého začátku sebevědomějším dojmem a úvodní větší možnost si vypracovali po necelých deseti minutách. Manu Morlanes se totiž opřel do míče z osmnácti metrů a jeho prudký volej proletěl o decimetry vedle pravé konstrukce. V polovině první půle napřáhl z hranice pokutového území Fornals a pěkně mířil do spodního levého rohu, ale brankář Luněv byl připraven a míč výtečně ukryl ve svých rukavicích.

Zenit se poprvé ozval po půl hodině hry. Kanonýr Sardar Azmoun se zjevil v samostatném úniku a pak dokonce obešel gólmana Fernándeze, jenomže se závěrečnou střelou zbytečně váhal a balón nakonec trestuhodně poslal vedle vzdálenější konstrukce. Žlutá ponorka se dostala do vedení ve 33. minutě, svou premiérovou trefu v EL po svém lednovém příchodu do nového působiště totiž zaznamenal zkušený jednatřicetiletý záložník Vicente Iborra.

Ten si naskočil na centr z pravého křídla od Gonzáleze a zády k brance hlavičkoval ze sedmi metrů, Luněv se po balónu směřujícím přímo pod horní tyčku natahoval marně. Neuběhly však ani dvě minuty a Zenit srovnal, své předchozí zaváhání napravil Azmoun. Íránský reprezentační útočník se po hlavičce Dzjuby a fantastickém reflexivním zákroku Fernándeze na brankové čáře dostal k dorážce a zblízka ze dvou metrů snadno rozvlnil síť.

Druhý poločas přeci jen probíhal v poklidnějším duchu až do doby, kdy Villarrealu vrátil vedení Gerard Moreno. Ten v 64. minutě hlavičkoval na hranici brankového území po pasu od Fornalse a míč usměrnil přesně k pravé tyči mimo dosah Luněva. O pět minut později se blýskl Fernández proti hlavičce Ivanoviče, zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem poslal Zenit definitivně na kolena Morlanes. Jeho skákavá rána z hranice šestnáctky totiž zapadla ke vzdálenější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Marv

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elliasson

Tohle nepochopím prostě...

Reagovat
STR

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele