1/16 finále - odvety
21.02.2019 18:55 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Sardár Azmún zařídil Zenitu postup přes Fenerbahce

Vůbec poprvé domácí trenér Sergej Semak nasadil do hry všechny své nové zimní posily ve složení Jaroslav Rakickij, Wílmar Barrios a Sardár Azmún a třetí jmenovaný se mu odvděčil nejlepším možným způsobem. Zaznamenal totiž hned dvě ze tří branek Zenitu a jeho vítězná poslala ruský celek přes Fenerbahce do osmifinále Evropské ligy.

Íránský forvard přišel do Petrohradu na poslední chvíli z Kazaně za dvanáct miliónů euro, a že by tenhle přestup mohl klubu přinést do budoucna velké výhody, bezpochyby ukázal tenhle zápas. Ještě zhruba čtvrthodinu před koncem totiž držel postup ve svých rukou turecký představitel, jenže pak převážil misky vah na stranu svého týmu právě Azmún.

On nejenže hned dvakrát skóroval, výraznou měrou se podílel také na první brance Zenitu ze 4. minuty. Ve vápně totiž chytře sklepl svou hrudí míč pro volného Ozdojeva, jenž se trochu překvapivě objevil v základu, a hned první šance utkání měla úspěšný konec. Dlouho se na hřišti nic zajímavého neudálo. Tedy do doby, než domácí udeřili podruhé.

Psala se 37. minuta, Driussi z levé strany načechral centr do míst, kde se nachází pokutová značka, tam si naběhl důrazný Azmún, který přetlačil bránícího Kaldirima, a hostující brankář Tekin se po jeho střele ke své tyčce marně natahoval. Nebyl to však poslední moment prvního dějství, Feneru se totiž podařilo tři minuty před obrátkou z ničeho nic snížit.

Topal doposud v tomto ročníku skóroval jednou v turecké lize a v domácím poháru, bylo tedy s podivem, kterak překonal protivníkova gólmana Luňova. Ze středu pole mu doprava přiťukl míč Potuk, turecký záložník si ho navedl zpátky za vápno, a odtud, nikým neatakovaný a zcela přehlížený, poslal svou pumelici nádherně ke vzdálenější tyčce.

Ve druhém poločase se svěřenci kouče Ersuna Yanala soustředili především na bránění průběžného výsledku, který je posunoval do další fáze evropských pohárů na úkor petrohradských Lvů. Ti se naopak museli snažit o vstřelení branky. V 64. minutě se o to pokoušel Azmún, dobře a jistě proti němu však zakročil Tekin.

O pět minut později se mohl prosadit střídající Mak, svou přihrávku mu nemohl adresovat nikdo jiný než Azmún, střelu slovenského reprezentanta ovšem dokázal Tekin vytěsnit reflexivně do zámezí. V 76. minutě přišel na řadu rozhodující okamžik střetnutí, Topal se totiž nechal školácky obrat o míč Azmúnem, a ten pak z vyložené pozice nezaváhal.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele