1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2019 18:55 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sevilla gólem Ben Yeddera porazila domácí Lazio

Sevilla ve Věčném městě uhrála hodně důležitou výhru a před domácí odvetou je v jasně lepší pozici. O jediný gól zápasu na Stadio Olimpico se postaral útočník Wissam Ben Yedder. Brankář Tomáš Vaclík se na výhře podílel čistým štítem.

Lazio se chystalo k velké bitvě a potřebovalo ze sebe vydat to nejlepší. Sevilla totiž dlouhodobě ukazuje, že když má den, je téměř k nezastavení a zvlášť to platí v Evropské lize. Dnes od první minuty opět nastoupil český brankář Tomáš Vaclík, jehož největší hrozbou měli být Correa s Caicedem.

Sevilla rozhodně působila aktivnějším dojmem a domácí Lazio se chvílemi hledalo. Bylo to způsobené jednak napadáním Sevilly a jednak absencemi. Trenér Simone Inzaghi se totiž musel obejít bez Immobileho s Milinkovićem-Savićem. První zajímavější moment měl na svědomí André Silva. Mladý útočník přihrával Ben Yedderovi do vápna, ale francouzský střelec se dostal do velkého úhlu.

Ze strany Lazia to především v otázce přístupu k soupeři a napadání bylo dost pomalé a nedůrazné, což se naopak o Seville říct nedá. Ve 22. minutě šla Sevilla zaslouženě do vedení. Pablo Sarabia se dostal k míči u vápna soupeře a našel krásnou nahrávkou na zadní tyči dobíhajícího Wissama Ben Yeddera. Toho nikdo nehlídal dostatečně a brankář Berisha musel lovit míč ze sítě.

Ani Lazio se ale nevzdalo a brankář Vaclík musel řešit hodně ošemetnou situaci. Adam Marušić si naběhl do vápna a dostal v něm míč ke střele. Dokázal dokonce překonat českého brankáře, jenže za něj na brankové čáře zasáhl Simon Kjaer! O pár minut před koncem první půle se Sevilla usadila na polovině Lazia a Wissam Ben Yedder dostal šanci rozehrávat standardní situaci. Tu ale nezvládl podle svých představ a míč napálil vysoko nad.

Sevilla byla lepším týmem i po změně stran. To už na hřišti v dresu domácích Biancocelesti působili Durmisi a Cataldi. Lazio hrálo dlouho bez míče a když už se k němu dostalo, většinou mu scházela lepší finální fáze. Po hodině hry se míč dostal k Andrému Silvovi, který se s ničím nepáral a ihned pálil. Zajímavá rána to sice byla, ale scházela jí přesnost.

Postupem času se k míči stále častěji dostával domácí tým, který se usadil na polovině Sevilly. Ta však pozorně bránila a prakticky Laziu nedovolovala zajímavější akci. Sevilla naopak spoléhala na protiútoky a jeden takový málem proměnil Ben Yedder. Jesús Navas nejprve prošel po pravé straně až k vápnu a tam načechral míč na francouzského střelce, jenže ten hlavičkoval těsně nad bránu! A žádný závěrečný tlak už hosté Laziu nedovolili.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Marv

2:2

Reagovat
Kixi Syhimour

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rad, ze jsem se mylil. Snad doma nic nepodcenime

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Messiáš

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele