1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Villarreal si z Lisabonu veze nejtěsnější vítězství

Villarreal dal v prvním zápase vyřazovací fáze Evropské ligy zapomenout na ligové trápení a v Lisabonu na půdě Sportingu urval nejtěsnější vítězství. Utkání na stadionu Josého Alvalade rozhodla branka už ve třetí minutě zápasu o kterou se postaral Alfonso Pedraza. Sporting měl šance na vyrovnání, ale tu největší poslal do břevna Dost. Domácí také museli dohrávat bez vyloučeného Marcose Acuňy.

O osudu utkání rozhodly první tři minuty, Villarreal totiž hned z první akce zápasu udeřil a pak už si výsledek až do konce pohlídal. Chukwueze vlétl do šestnáctky a obrana Sportingu nedokázala zachytit jeho zpětnou přihrávku, přičemž z druhé vlny v náběhu neomylně vypálil Alfonso Pedraza. Sporting měl sice celé utkání teprve před sebou, ale rychle inkasovaný gól se na jeho hře podepsal. Další rána pro portugalský celek přišla po půlhodině hry, kdy musel střídat zraněný Bruno Gaspar a jeho místo zaujal Stefan Ristovski.

Sporting se v prvním poločase nedokázal dostat do jediné vážnější situace. Skákavou ránu Cabrala Fernández bez problému zkrotil a domácí kouč měl o přestávce svým svěřencům co vysvětlovat. Sporting sice nehrál špatně, měl více ze hry, ale nedokázal zakončovat.

Druhý poločas toho nabídl, co se šancí týče, více. Hned z kraje nebezpečně vypálil Fornals a Salina musel vyrážet na rohový kop. O pár minut později musel zasahovat i Fernández a to po křižné ráně Coatese. V 69.minutě měl Sporting další obrovskou šanci na vyrovnání, když Raphinha přihrával před branku Dostovi a jeho koncovku reflexivně vyrazil Salina! Čtvrthodinu před koncem přišla pro domácí studená sprcha, Marcos Acuňa zajel do Raby a sudí ho po druhé žluté kartě vykázal.

Portugalci se i přes početní nevýhodu sympaticky cpali do zakončení a mohli vyrovnat. Po rohovém kopu zakončoval z první kanonýr Dost a Villarreal zachránilo břevno. Závěr pyrenejského derby byl hodně vyostřený a sudí Turpin musel několikrát sáhnout pro žlutou kartu. Sporting ale vyrovnat nedokázal a doma první zápas s Villarrealem těsně prohrál.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Kixi Syhimour

3:0

Reagovat
noustres

Fernandes fíka

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
Messiáš

Ponorka hodně špatná, ale tuším, že špatnej výsledek neuhrají. Tady pod tlakem nejsou, i když bude hrát béčko, tak čekám remízu

Reagovat
Han střelil první

To je úpadek. Je mi Bruna hrozně líto.

Reagovat
Han střelil první

Vyhoďte už někdo Acuňu, prosím

Reagovat
Han střelil první

Hm, tak to udelal rozhodci. Jesteze jsem v saline a nevidel jsem to.

Reagovat
Benfica

čo sa stalo?

Reagovat
Han střelil první

Je to uřvaný nezvladajko.

Reagovat
Benfica

bože to je trapas.. oni snaď prehrajú aj s Nacionalom...

Reagovat
Messiáš

Snad se Villarreal od tohohle odrazí aspon trochu. Z brejku mohli i rozhodnout, byt to rozhodne nebyl zadnej super vykon, ale v takovehle letargii je tohle opravdu zlaty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele