1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2019 18:55 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Slavia neproměnila šance a s Genkem pouze remizovala

Hráči Slavie odehráli proti Genku první utkání jarní fáze evropských pohárů po 11 letech, ve kterém se jim nepovedlo přetavit povedený výkon v branku a remizovali 0:0. V největších šancích domácího týmu se objevil Škoda, úspěšný ale nebyl, stejně tak nevyzrála ofenziva belgického celku na vynikajícího Koláře.

Do úvodní velké šance se dostal Milan Škoda. Hušbauer jej našel na hranici vápna, kde mu defenziva hostů nechala hodně prostoru. Slávistický kanonýr z otočky vyslal přízemní střelu, jež mířila pouze do tyče. Brankovou konstrukci nastřelili po chvíli i modrobílí. Kúdela propadl v souboji s Trossardem, který poté z poměrně velkého úhlu postupoval na Koláře. Toho sice překonal, od jeho levé tyče se míč ovšem odrazil pryč.

Chvíli na to napřáhl zpoza vápna Miroslav Stoch. Jeho pumelice dlouho vypadala nadějně, jenže nakonec se snesla mimo Vukovićovu svatyni. Hra se přelévala ze strany na stranu a už za okamžik zatrnulo fanouškům na Tribuně Sever. De Norre z křídla poslal míč pod sebe na Fioliće, jehož pokus kvůli rotaci skončil mimo prostor tří tyčí. Důkazem rychlého tempa budiž tři žluté karty v poměrně krátkém sledu - všechny za přerušení protiútoku. Na straně červenobílých si ji vysloužil Ngadeu, z hráčů belgického mužstva ji viděli za fauly na Stocha Malinovskyj a Heynen.

Po pauze přišel další trest od rozhodčího, který znamenal vážný problém pro Slavii. Zažlutilo se totiž před očima Kúdely, tudíž pod hrozbou vyloučení hráli oba stopeři. Stadion na chvíli utichl po hodině hry, když Kolář vyrazil míč pouze k Trossardovi, jenž zakončoval do prázdné branky. Trpišovského svěřence zachránil správně zvednutý praporek pomezního sudího.

Nedlouho poté se zase musel činit Vuković, a sice po Olayinkově centru a Škodově zakončení z první. Totéž se opakovalo po deseti minutách s jediným rozdílem, centr tentokráte letěl od Coufala. V další pětiminutovce předvedl famózní zákroky pro změnu Ondřej Kolář. Nejprve tváří v tvář vychytal De Norreho, aby následně zmařil gólovku Samatty.

Závěrečný tlak přišel ze strany sešívaných, ti si ale žádné tutovky nevypracovali, pouze pár náznaků. Nejprve po Coufalově vzdušném pasu zakončoval Olayinka z malého vápna, jenže balón mu nesedl a míč letěl do horních řad slávistického kotle. Už v nastavení měl příležitost i sám Coufal, jenže míč od Součka podskočil. V samotném závěru, po posledním rohovém kopu, mohli Pražané ještě jednou ohrozit Vukoviće, ale Olayinka s Ngadeuem se ve vzduchu srazili, načež sudí odpískal konec utkání.

Slávisté tak v devátém zápase této sezóny v evropských pohárech vyšli popáté gólově naprázdno a pokud nechtějí spoléhat na penaltový rozstřel, budou se muset prosadit za týden v Luminus Areně.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (445)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele