1/16 finále - odvety
20.02.2019 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla porazila Lazio i doma a postupuje do osmifinále EL

Sevilla potvrdila úlohu favorita proti italskému Laziu a po úvodní výhře 1:0 v Římě uspěla i v domácím prostředí po výsledku 2:0. Do vedení se dostala v prvním poločase zásluhou svého kanonýra Wissama Ben Yeddera, poté hosté přidali a byli blízko k vyrovnání. Následovaly dvě červené karty po jedné na každé straně a pak domácí stvrdili své vítězství zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

V brance španělského klubu se znovu objevil český krajánek Tomáš Vaclík a i tentokráte byl platným členem základní jedenáctky. Úvodní větší příležitost se zrodila po osmi minutách hry, kdy na pravé straně pokutového území vystřelil André Silva a brankář Strakoša odvrátil pokus směřující k bližší tyči do bezpečí. Krátce po odehrané čtvrthodině se ve středu pokutového území zjevil Lulić a snažil se zblízka překonat Vaclíka.

Nicméně v závěrečné fázi mu utekl míč od kopačky a po souboji s Mercadem upadl na zem, anglický rozhodčí Taylor pokutový kop nenařídil. Ihned na to zahrozil z přímého volného kopu Cataldi a jeho prudká rána prosvištěla o decimetry nad břevnem. Sevilla z ničeho nic prorazila ve 20. minutě a otevřela skóre středečního duelu. Gólová akce se zrodila po přízemní střele Pabla Sarabii z dvaceti metrů, kterou Strakoša vyrazil jednoruč před sebe.

Defenzíva italského klubu pak zcela zapomněla na dorážejícího Ben Yeddera a osmadvacetiletý útočník s tuniskými kořeny neměl problém zblízka rozvlnit síť. V jedenácti dosavadních duelech EL tak vsítil již svou osmou trefu. Dvě minuty před přestávkou se blýskl hostující strážce, míč směřující do vzdálenější šibenice brilantně vytěsnil ke svým spoluhráčům.

Lazio bylo blízko k vyrovnání zhruba deset minut po změně stran, přízemní bombu Acerbiho z hranice šestnáctky vytáhl nad svou branku pozorný Vaclík. Sevilla si zkomplikovala situaci přesně po odehrané hodině, kdy Franco Vázquez ve slibně se rozvíjející akci stáhl k zemi unikajícího Rômula a po druhé žluté kartě odešel předčasně do sprch. Vzápětí se Vaclík vytáhl proti střídajícímu Correovi, ihned na to pálil z nadějné pozice těsně nad Immobile.

Síly na trávníku se vyrovnaly v 71. minutě. Adam Marušić totiž udeřil protihráče loktem do obličeje a Taylor se s ním vůbec nemazal, ukázal mu totiž přímou červenu kartu. Španělský gigant přidal definitivní pojistku za dalších sedm minut. Šestadvacetiletý Sarabia využil skvělé práce Navase na pravém křídle a po chytré kolmici za obranu zakončil rychlou přízemní kombinaci střelou z rohu brankového území k zadní konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 po prodloužení

Reagovat
Kixi Syhimour

2:1

Reagovat
Dejwa

Milinkovic se posral ne?

Reagovat
Coutinho10

tak teď Vaclík luxusně

Reagovat
smazaný uživatel

Krása

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Elliasson

Proč hráli už včera?

Reagovat
Džeko55

Pravděpodobně kvůli bezpečnosti, protože se v Seville hraje i na Betisu, tak aby to bylo snazší pro plody.. stejně tak v prvních zápasech Fenerbahce hrálo v úterý protože ve čtvrtek hrál v Istanbulu ještě Galatasaray

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele