základní skupiny - skupina F, 5. kolo
29.11.2018 18:55 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Betis - Olympiakos Pireus 1:0

Real Betis dokázal na Estadio Benito Villamarín porazit řecký Olympiakos a je na nejlepší cestě ovládnout celou skupinu. Postup už má jistý, zatímco Olympiakos bude prožívat nervy až do posledního kola.

Fanoušci domácích Béticos se těšili na to, co předvedou jejich miláčci, kterým Evropská liga očividně sedí. A nudit se tedy rozhodně nemohli. Už v 6. minutě se po sprintu sesunul ve vápně hostí k zemi mladý talent Tonny Sanabria, ale sudí jeho minimální kontakt s Omarem Elabdellaouim neposoudil jako nedovolený. Olympiakos ukazoval, že dnes nepřijel jen bránit, ale že mu není cizí ani útočení.

To potvrdil třeba mladý Ghaňan Mady Camara, který svižnou ranou protáhl brankáře Joela Roblese. Real Betis ale byl jasně lepším týmem a v 17. minutě mohl jít do vedení. Pape Abou Cissé totiž ve vápně fauloval a tentokrát sudí už na značku penalty ukázal. K míči se postavil zkušený kanonýr Sergio León, jenže nechal vyniknout brankáře Josého Sá. A to dokonce dvakrát, protože ho nepřekonal ani z dorážky!

Pak se zběsilé tempo utkání trochu uklidnilo, i když to možná byla taktika domácích. Ve 39. minutě totiž Sanabria načasoval perfektní nahrávku do vápna, míče se chopil Sergio Canales a stihl ještě vypálit. Balon poslal přesně k tyči a brankář Sá nestačil zasáhnout!

Krátce před koncem první půle zakončoval povedenou akci hostí Konstantinos Fortunis, který však mnoho štěstí neměl - jeho zakončení totiž z brankové čáry vyrazil Mandi! Gólu se chtěl dočkat také Antonio Sanabria, který k tomu měl hodně blízko v 59. minutě. Jeho tvrdou ránu po sprintu do vápna však Sá vyrazil jen do břevna!

Real Betis hrál velmi efektivně a kontroloval utkání, aniž by byl hostujícím týmem nějak výrazně vyrušen. Zajímavou šanci pak spálil křídelník Cristian Tello, jehož zakončení šlo těsně vedle. Poslední šanci utkání si připsal na své konto hostující tým, který dnes potřeboval bodovat. Obránce Jagoš Vuković pálil rychle zpoza vápna, ale pouze vysoko nad branku střeženou brankářem Joelem Roblesem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele