základní skupiny - skupina A, 1. kolo
20.09.2018 21:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Ludogorec Razgrad - Bayer Leverkusen 2:3

Leverkusen se sice v Bundeslize trápí, avšak v Evropské lize dokázal zvítězit na horké půdě Razgradu 3:2, přestože v prvním poločase prohrával už o dvě branky. Rozhodující trefu Farmaceutů zařídil dvacet minut před koncem Kai Havertz.

Bayeru patří v německé soutěži potupné poslední místo, když ze tří úvodních duelů nedokázal ani jednou bodovat! I proto si chtěl v Evropské lize spravit chuť a z Bulharska pokud možno přivézt vítězství.

Jenže Farmaceuti to měli od začátku velmi složité. Domácí publikum hnalo Razgrad kupředu a po pouhých osmi minutách vstřelil vedoucí branku. Claudiu Keseru se postavil k volnému přímému kopu a povedenou ranou levačkou překonal brankáře Hradeckého! Pro Leverkusen to byl nejhorší možný začátek a to zdaleka nebylo všechno. Po půlhodině hry naběhl do šestnáctky s míčem na noze Marcelinho a umístěnou střelou k tyči zvýšil už na 2:0 pro bulharský celek.

Po druhé inkasované brance Leverkusen pochopil, že takhle to dál nepůjde a okamžitě zvýšil aktivitu. Kai Havertz sice ještě placírkou netrefil branku, ale o chvíli později se stejný hráč zpoza vápna trefil dokonale k tyči a ještě před odchodem do šaten snížil.

A jelikož Farmaceuti potřebovali zvítězit, rozhodl se hostující kouč pro nasazení Kevina Vollanda. Leverkusen byl skutečně lepší a po hodině hry srovnal na 2:2. Isaac Kiese Thelin se rozhodl za vápnem vystřelit a udělal dobře, jeho rána šla přesně k tyči a Renan se za ní natahoval marně. Ludogorec ztratil dvoubrankový náskok, ovšem k jeho smůle bylo ještě hůř. Dvacet minut před koncem zamířil opět nechytatelně k tyči Kai Havertz a obrat byl dokonán.

Najednou to byl Ludogorec, kdo nutně potřeboval srovnat, ale tady už si bundesligový tým věděl rady. Bayer zvítězil na bulharské půdě 3:2 a alespoň v Evropské lize dal zapomenout na trápení z německé soutěže.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 jedem si pro postup stejne jako minuly rok Meli jsme v skupine Bragu, Hoffenheim a Istanbul BB

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
oli9

krize němců bud epokračovat 2:0

Reagovat
Theft90

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele