1/16 finále - odvety
21.02.2019 21:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Slávisté vyplenili Genk a domů vezou postup

Až nečekaně dobře se fotbalisté pražské Slavie sebrali z porážky v Plzni a na půdě belgického Genku v hodně nečekané sestavě zvítězili 4:1. Na začátku se do vedení dostali domácí zásluhou Trossarda, ještě do poločasu sešívaní srovnali zásluhou Coufala. Po pauze se prosadili Traoré a dvakrát Škoda.

Slavia od začátku vstoupila do utkání aktivně a soupeře do šancí nepouštěla. Po deseti minutách však přišla pohroma. Proti dlouhému míči Belgičanů za obranu vyběhl Kolář, místo jednoduchého řešení se ale nepohodl s Kúdelou a snažil se protihráče obejít. Balón ztratil a Leandro Trossard měl zpoza vápna jednoduchou práci, když uklidil míč do prázdné brány.

Vršovičtí byli nebezpeční především ze vzduchu a také to okamžitě po obdrženém gólu prokazovali. Několikrát se dostali k nadějným centrům, ty ovšem byli někdy nepřesné, jindy se zase nepovedlo zakončení. Až zhruba ve čtvrtině utkání došlo na srovnání - a i slávistům pomohla hrubka brankáře. Zmrhal odcentroval z levé strany, načež gólman Vuković pouze tečoval míč, který tak propadl na zadní tyč. Tam se nacházel zcela volný Coufal, jenž poslal balón hlavou do odkryté klece.

Další rána pro "Šmouly" přišla záhy. Kvůli akutní nevolnosti se musel z hřiště poroučet Heynen. Do poločasu Slavia nadále tlačila, do větší šance se ale nedostala a přestávka tak začala za nerozhodného stavu, který mnohem více vyhovoval červenobílým.

Po pauze přišla slávistická smršť a kritická situace pro Vukoviće. Nejprve ho trefil Škoda, na což australský brankář reagoval dlouhým poleháváním. Prakticky okamžitě poté, co se znovu začalo hrát, odcentroval Zmrhal přímo do jeho rukavic. Jenže Vukoviće doslova sejmul spoluhráč Dewaest, gólmanovi míč vypadl a Traoré jej uklízel do opět prázdné brány.

Po dalších deseti minutách už začala být situace Genku opravdu vážná. Na Stochův přímý kop si naskočil Souček, jehož nový brankář Jackers vychytal, k tomuto zákroku se ale jako první dostal Milan Škoda a, stejně jako při všech předchozích gólech, ani tentokrát nic nestálo mezi hráčem a vstřelením branky. Pro legendu sešívaných se jednalo o první gól ze hry od srpnového střetnutí v Mladé Boleslavi.

A tentýž hráč hned za chvíli přidal další, tentokrát výstavní branku. Stochův roh směřoval až na úroveň penalty, kde čekal připravený právě Škoda. Do hlavičky vložil pořádnou razanci a uklizením míče z takovéto vzdálenosti do horního rohu Jackersovy svatyně dal vzpomenout na svou trefu z mistrovství Evropy 2016.

Ve zbývajícím průběhu už Pražané kontrolovali výsledek proti podrážděným hráčům soupeře. Konkrétně Malinovskij zajel dost nevybíravě do Součka, za což nepochopitelně neviděl ani žlutou kartu. Právě karty jsou jediným negativem pro Trpišovského svěřence, neboť se jim před očima žlutilo hned pětkrát. Jinak ale můžou být maximálně spokojeni a vyhlížet soupeře, který jim bude přidělen již při pátečním odpoledni.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (1178)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele