1/16 finále - odvety
21.02.2019 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Inter rozdrtil Rapid a hladce postoupil do dalšího kola

Inter Milán bez problémů postoupil do dalšího kola Evropské ligy a jasně ukázal, že i bez Maura Icardiho dokáže vítězit. Pro milánský velkoklub šlo o třetí vítězství v řadě, Rapid na stadionu Giuseppe Meazzy neměl šanci a nakonec inkasoval čtyřikrát z kopaček čtyř různých hráčů. Prosadili se Vecino, Ranocchia, Perišić a Politano.

Svěřenci Luciana Spallettiho si z Vídně přivezli slibný jednobrankový náskok a k postupu jim stačila i remíza. Inter však nenechal nikoho na pochybách a Rapid doma smetl čtyřmi brankami. Vídeňský celek potřeboval v Miláně zvítězit, ale do utkání nevstoupil dobře. Inter udeřil už v 11. minutě a tím odmítl možné prodloužení. Po přihrávce Perišiće před brankou nedokázal zakončit Candreva, ale Mattías Vecíno z druhé vlny už dostal balón do branky. A s Rapidem bylo ještě hůře, o chvíli později nedokázala obrana Rakušanů odvrátit balón a na hranici vápna vypálil sváteční střelec Andrea Ranocchia a zvýšil na 2:0.

Rapid se mohl okamžitě vrátit do zápasu, ale příležitost, kterou měl Pavlović, poslal těsně vedle branky. Hosté se v prvním poločase do další podobné šance nedostali a naopak Inter mohl zasadit další ránu, když těsně před koncem prověřil Strebingera Perišić a dobíhající Candreva trestuhodně přestřelil branku.

Inter měl utkání parádně rozehrané a k obratu Rapidu by pomohl snad jen zázrak. Domácí ve druhém poločase kontrolovali hru a hosty už k ničemu nepustili. Rapid v závěru riskoval a nakonec ještě inkasoval dvě branky. Deset minut před koncem se dostal do samostatného úniku Ivan Perišić, s míčem na noze se zbavil gólmana Strebingera a pak obloučkem poslal balón do prázdné branky. Rezignovaného soupeře pak dorazil čtvrtou brankou po přihrávce Perišiće Matteo Politano. Inter suverénně zvítězil 4:0 a může se těšit na další los.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Forza Inter

Reagovat
Panděvova ofina

Candreva zazdil dva regulérní goly. Po sezoně se snad rozloučí

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
Forza_Inter

inak súper extremne slabý, v ďalšom kole to už bude snáď zaujímavejšie

Reagovat
Mihal

Dal by som sancu aj chlapcom z primavery

Reagovat
snuff24

já bych rád kdyby už Inter někdy taky něco vyhrál, takže jen ať se to hemží Rapidama

Reagovat
Votas

No jako když dá nějkýmu týmu gól Ranocchia volejem z vápna, tak je to s něma fakt špatný.

Reagovat
cizinec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele