1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2019 18:55 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Krasnodar ani Leverkusen neskórovaly. Rozhodne až odveta

Leverkusen sice o minulém víkendu nasázel hned pět branek Mohuči v rámci Bundesligy, tentokráte se však v Rusku střelecky neprosadil. Smutnit ale vyloženě nemusí, neboť ani Krasnodar nebyl v ofenzívě úspěšný, a konečná bezbranková remíza není pro německého favorita v kontextu celého dvojduelu vyloženě špatným výsledkem.

Hosté drželi daleko více míč na svých kopačkách a vyprodukovali i větší počet střel na bránu, že by však na hřišti dominovali, to se říci nedá. Ve finále byla plichta logickým vyústěním celého dění na hrací ploše. Tenhle zápas ukázal, že oba týmy patří na evropské scéně k ostříleným protivníkům, a až odveta opravdu určí konečného postupujícího.

Úvod prvního poločasu nenabídl žádnou útočnou podívanou, první pokus mezi tři tyče vyslal Olsson až ve 20. minutě, nicméně leverkusenský brankář Hradecky stačil zasáhnout, Wamberto ozkoušel jeho pozornost o pár chvil později, ovšem zakončení směřovalo jen doprostřed brány, a tak finský reprezentant své rukavice snadno použil.

Krasnodar pokračoval ve své aktivitě, na hranici ofsajdu si ve 24. minutě naběhl dopředu Ignatěv, jeho přízemní střelu ale Hradecky, leč nadvakrát, zase pohotově zlikvidoval. Až po půlhodině hry si taktéž zachytal domácí gólman Kricjuk, prověřil ho Bailey, jinak toho Bayer směrem dopředu v první pětačtyřicetiminutovce bezpochyby moc nevymyslel.

Po obrátce Bailey zahrozil ještě jednou, v 56. minutě si míč v pokutovém území narovnal na svou pravačku, avšak jeho technický pokus Kricjuk stačil vyrazit do bezpečí. V 69. minutě mohl naopak udeřit ruský celek, Claessona však vychytal Hradecky, k dorážce se poté stačil propracovat Spajič, jenže kýžený a chtěný prostor brány minul.

Závěr celého utkání pak patřil Leverkusenu. Nejprve se zase musel činit Kricjuk, hlavičkou se snažil proti němu z blízkosti prosadit Volland, ovšem neuspěl. V 89. minutě se dokonce podařilo Die Werkself rozvlnit síť, po Brandtově rohovém kopu skóroval Alario, jenže během zpracování balónu si pomohl rukou, a tak jeho gól nebyl uznán.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele