základní skupiny - skupina D, 5. kolo
29.11.2018 18:55 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fenerbahçe SK - Dinamo Záhřeb 0:0

Ačkoli záhřebský klub poprvé v základních skupinách Evropské ligy nebodoval naplno a istanbulský tým poprvé nezvítězil před vlastními fanoušky, mohla se obě mužstva ve finále radoval z konečné bezgólové remízy. Fenerbahce si totiž s definitivou zajistilo postup do jarních bojů ze druhého místa a Dinamo si rezervovalo prvenství v tabulce.

Hosté potřebovali uhrát v turecké metropoli aspoň bod, aby před posledním kolem, v němž přivítají Anderlecht, nemohli být předstiženi na první příčce. Domácí nemuseli v tomhle zápase vyloženě triumfovat, k tomu, aby se však udrželi ve skupině za Dinamem, museli doufat, že Trnava nevyhraje v Bruselu. A to se stalo, Spartak hrál rovněž bez branek.

V prvním dějství Fenerbahce drželo více míč na svých kopačkách, každopádně pravidelně se do nějakých větších šancí nepropracovávalo. Dění na hrací ploše bylo obecně vyrovnané, celkem bylo vyprodukováno deset střel na obou stranách, nicméně pouze tři mířily na bránu. Tu první vyslal v 10. minutě Gavranovic, domácí gólman Tekin ovšem zasáhl.

V 18. minutě vypálil mezi tři tyče také domácí defenzivní záložník Jaílson, avšak ani on výrazněji neohrozil soupeřova brankáře Livakoviče. Po půlhodině hry vyzkoušel svou levačku Ademi, na Tekina si však nepřišel, a turecký celek o tři minuty později mohl protivníkovi zatopit díky Freyovi, jenže jeho hlavička byla doslova prachbídná.

Švýcarský forvard ve službách Sari Kanaryalar se devět minut po obrátce už přece jenom objevil v o dost slušnější příležitosti, hlavičkoval z hranice brankového území, jeho prudký pokus ale skončil pouze mimo. Ani druhý poločas jinak nepřinesl nějakou záživnou ofenzivní podívanou. Oba týmy jako by se prostě předem spokojily s konečnou plichtou.

V poslední čtvrthodině hry mohlo nakonec strhnout vítězství na svou stranu Dinamo, a to díky dvěma vytvořeným příležitostem. Gojakovi se dokonce v 75. minutě podařilo rozvlnit síť, jenže rozhodčí Schörgenhofer jeho přesný zásah neuznal za regulérní. V 86. minutě by blízko skórování taktéž Stojanovič, trefil však jen brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele