čtvrtfinále - odvety
18.04.2019 21:00 CET
4 : 3
(4:1)

Reportáž

Slavia fantastickou druhou půlí nezvrátila vývoj a končí

I přes nepovedený start do utkání drželi fotbalisté Slavie na Stamford Bridge dlouho šanci na obrat a postup do semifinále, od nějž nakonec zůstali dvě branky vzdálení. Za domácí se prosadil Giroud, dvakrát Pedro a pomohl jim i vlastní gól, český tým se radoval po zásahu Součka a dokonce dvou trefách Ševčíka.

Slávisté vstoupili do zápasu velmi namotivovaní a soupeře tvrdě dohrávali, avšak začátek pro ně byl jako ze zlého snu. Hned v páté minutě předvedla Chelsea parádní kombinaci. Pedro si na levé straně narazil s Azpilicuetou a poté uprostřed hřiště i s Giroudem, aby následně obloučkem přes Koláře zakončil. Dobíhající Král už míč nestihl a jeho tým se tak dostal do velmi nevýhodného postavení.

To se ještě zhoršilo po pár dalších minutách. Při protiútoku Giroud trochu pozdržel akci, načež předal míč do levého křídla Hazardovi. Ten se jal odcentrovat a před poloprázdnou bránou našel zcela osamoceného Pedra, jenž však z bezprostřední blízkosti napálil pouze tyč. Naštěstí pro něj se od ní balón odrazil pouze do Deliho obličeje, který už nestihl zareagovat a vlastencem navýšil vedení domácích.

A do třetice rozvlnili Blues síť zhruba po čtvrthodině hry. Defenziva sešívaných nestíhala, Kanté využil široké ulice a vyslal do úniku Pedra. Ten si s míčem pohrál a následně jej předložil Olivieru Giroudovi. Francouzský útočník už se v snadné pozici nemýlil a balón uklidil jednoduše k tyči.

Slavia se osmělila asi ve čtvrtině utkání a dostala se ke dvěma příležitostem ze vzduchu. S Deliho pokusem si ještě Kepa poradil a vytěsnil míč na roh, na následnou příležitost už však byl krátký. Právě po této standardce se na zadní tyči objevil zcela osamocený Tomáš Souček a prudkou hlavičkou rozvlnil síť.

Radost červenobílých ovšem dlouho nevydržela a španělský křídelník Pedro udeřil podruhé. Centr z levé strany ještě Giroud nedokázal usměrnit do brány, po Kolářově zákroku se ale dostal k dorážce právě Pedro a bez větších potíží skóroval. A mohlo být ještě hůře, jenže Barkley si před Kolářem nedokázal míč zpracovat.

Druhý poločas a zejména vstup do něj už slávistům vyšel mnohem lépe, především Petru Ševčíkovi. Ten si po padesáti minutách hry navedl míč na střed a levačkou zpoza vápna vyslal prudkou střelu na přední tyč. Kepa zřejmě toto řešení nečekal a nestihl se přesunout. 4:2.

One-man show exlibereckého středopolaře nebyla u konce. O pár okamžiků později převzal míč v podobné pozici a po otočce i z podobné pozice vypálil, tentokráte pravou nohou. Jeho pokus se tentokráte povedl ještě lépe a dělovka na zadní tyč se stala pro Kepu příliš velikým soustem. Slávistický záložník mohl být hrdinou, kdyby po Zmrhalově centru nepromáchl a skóroval potřetí.

Ve zbytku utkání už k žádným tutovkám nedošlo, nejblíže brance byli hosté v samotném závěru při Stochově přímém kopu po Luizově ruce, ránu ale zastavila zeď. Mezi čtyři nejlepší celky tak postupuje Chelsea, avšak Slavia se s Evropskou ligou loučí se ctí.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (1128)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele