1/16 finále - odvety
21.02.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Leverkusen doma inkasoval a jen remizoval, dál tak postoupil Krasnodar

Leverkusenu se proklouznout do další fáze Evropské ligy přes Krasnodar nepodařilo. Ten se v závěru tohoto utkání ujal vedení, na který stačili Die Werkself ještě odpovědět, protože však první měření sil obou mančaftů dopadlo bezgólovou remízou, rozhodlo o konečném domácím vypadnutí pravidlo o vstřelených brankách na venkovním hřišti.

V kontextu obou střetnutí byla tohle opravdu tuhá bitva až do posledních minut. Krasnodar proti Leverkusenu neodehrál ani náhodou špatnou partii, a to jak v prvním, tak i v nynějším klání, a za své odvážné výkony se mohl radovat z osmifinále. Bayer naopak určitě smutnil, rozhodně očekával, že v téhle soutěži nevypadne v tak brzkém okamžiku.

Byť byl Krasnodar už před samotným losem tohoto dvojdeulu pasován do role outsidera, ani náhodou v Německu nehrál nějaké druhé housle. V 7. minutě to byl právě ruský celek, který si vytvořil první šanci utkání, jenže Ignatěv zakončoval z poměrně složité pozice, a tak brankář Hradecky, který nebyl na svém obvyklém místě, míč zkrotil.

Domácí muž v rukavicích se musel ve 26. minutě činit ještě jednou, svou hlavičkou ho totiž pořádně vystrašil Claesson, který v souboji předskočil beka Weisera, ani tahle příležitost však hostům kýžený úspěch nepřinesla. Až ve 36. minutě zahrozil taktéž Leverkusen, vypálil totiž Alario, ovšem gólman Safonov si na své konto připsal důležitý zákrok.

V závěru první půle ještě mohl změnit bezbrankové skóre stále neúnavný Claesson, ten se ocitl sám před Hradeckym, který svého protivníka vychytal, a i když se k dorážce propracoval ještě Ignatěv, jeho následná střela mířila pouze mimo. Druhé dějství tolik gólových možností jíž nenabídlo, přesto bylo v tomhle klání naprosto klíčové.

V podstatě až Alario dokázal zamést pod koberec zašedlou nudu v 72. minutě, to když se snažil obhodit Safonova, nicméně balón po jeho střelbě narazil pouze do břevna. Šest minut před koncem, v době, kdy se obě mužstva v podstatě připravovala na prodloužení či případný penaltový rozstřel, padla nakonec první branka tohoto střetnutí.

Sulejmanov rozehrával přímý volný kop těsně za protivníkovou šestnáctkou, umně obstřelil leverkusenskou zeď, a poslal merunu parádně na přední tyč. Avšak tenhle moment nebyl tím posledním. Aspoň remízu svému týmu zařídil Aránguiz, jenž se po standardní situaci dostal k odraženému míči, a poslal ho dělovkou přesně tam, kam potřeboval.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Krasnodar neni vyrovnanym tymem Leverkusenu. Dnes dostane...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vladino10

BL v Európe teda solídne trápna..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele