základní skupiny - skupina A, 2. kolo
04.10.2018 18:55 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - AEK Larnaka 4:2

Leverkusen potvrdil zlepšenou formu z poslední doby a částečně napravil ojedinělou porážku 2:4 s konkurenčním Dortmundem, tentokráte zdolal stejným poměrem kyperskou Larnaku a udržel se na čele tabulky skupiny A s plným počtem šesti bodů, před druhým Curychem je o skóre. Právě se švýcarským rivalem se utká v následujících dvou zápasech a s předstihem si může zajistit postup. Naopak AEK bude bojovat o naději s bulharským Ludogorcem.

Domácí poprvé zahrozili po necelé čtvrthodině hry, kdy po rohovém kopu Baileyho nejistě zasahoval brankář Toňo. Do míče se vzápětí opřel ze čtrnácti metrů Lars Bender a jeho skákavý pokus orazítkoval bližší konstrukci. Nicméně do vedení se z ničeho nic dostali hosté. Ve 25. minutě prodloužil Casesův centr hlavou Giannou přímo na kopačku Ivana Tričkovského, který ze sedmi metrů umístil balón do sítě kolem gólmana Hradeckého.

Domácí strážce si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu již nezabránil. Bayer od této chvíle nebývale tlačil a snažil se najít recept na defenzívu soupeře, což se mu povedlo minutu před poločasovou přestávkou. Důležitou vyrovnávací trefu vstřelil Kai Havertz, jenž využil krásné zpětné nahrávky z levé strany od Bellarabiho a střelou z první z hranice brankového území obstřelil Toňa. Jasný favorit čtvrtečního střetnutí otočil duel ve svůj prospěch ve 49. minutě.

Bellarabiho pas protečoval za obranu protivníka Havertz a zcela osamocený Lucas Alario neměl vůbec žádný problém napálit míč přímo pod horní tyčku. Jak ale ukázaly opakované záběry, tak branka neměla být uznána, neboť se Alario v době prodloužení Havertze nacházel v jasné ofsajdové pozici. O sedm minut později byl blízko k vyrovnání Hevel, jenomže jeho pumelici z hranice pokutového území fantasticky chytil Hradecký.

Po hodině hry vystřihl elegantní nůžky aktivní Havertz a Toňo měl plné ruce práce, aby balón vytěsnil mimo prostor tří tyčí. V 88. minutě skóroval podruhé v tomto střetnutí Alario, tentokráte po průnikové nahrávce od Vollanda nekompromisně prostřelil Toňa. V první nastavené minutě ještě vykřesal naději na bodový zisk hostující Dimitris Raspas, když nikým nehlídán propálil Hradeckého. Avšak poslední slovo měl přeci jen Leverkusen, ani ne za šedesát sekund uzavřel gólový účet střídající Julian Brandt prudkou ranou k zadní tyči.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele