základní skupiny - skupina F, 2. kolo
04.10.2018 18:55 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

AC Milán ve druhém poločase zavelel k obratu a porazil Olympiakos

AC Milán má po dvou utkáních ve skupině Evropské ligy na svém kontě plný počet bodů. Vítězství proti Olympiakosu se nerodilo lehce, nakonec se jej však italské mužstvo dočkalo díky třem brankám mezi sedmdesátou a osmdesátou minutou.

Do brány Rossoneri se dle očekávání postavil Reina, jehož v pohárové Evropě pouští mezi tři tyče obvyklá gólmanská jednička Donnarumma. Do sestavy se oproti poslednímu ligovému vítězství na hřišti Sassuola dostali obránci Calabria se Zapatou, záložník Bakayoko a útočník Higuaín.

Řecký celek o víkendu nezvládl prestižní bitvu proti PAOKU, na což trenér Pedro Martins zareagoval opravdu radikálně, jelikož do jím zvolené jedenáctky se postavily zcela jiné tváře.

Branky se diváci dočkali již v šesté minutě, sudí ji však kvůli postavení mimo hru neuznal. Castilejovi překazil radost spoluhráč Suso, jenž míč jemně tečoval před gólmanem Olympiakosu. Hosté se do vedení dostali z první vážnější situace. Koutris ve čtrnácté mintě přesně nacentroval na hlavu Guerrera, jenž hlavičkovým zakončením na zadní tyč nedal Reinovi šanci.

Sedm minut po prvním zářezu se pokoušel vyrovnat Suso, avšak pálil vysoko nad břevno. Nepřesně pálil za minutu také na druhé straně Guilherme. AC začalo utahovat šrouby, ale bez gólového efektu. Po půlhodině hry pálil z přímého kopu vedle Higuaín. Argenstinský střelec své štěstí zkoušel také v 36. minutě, kdy se mu nepodařilo prostřelit brankáře Sá. Potrugalský gólman si následně poradil také s pokusem od Castileja.

Druhý poločas zahájily oba týmy střeleckými pokusy, se kterými neměl ani jeden z brankářů větší starosti. Sá si poradil se střelami Higuaína a Susa, Reina zase lapil pozdrav Koutrise. Hosté hrozili především z brejků. Jeden z nich táhl v 66. minutě Natcho, jenž se nakonec dostal ke střele, která však letěla vysoko nad břevno.

V 71. minutě se domácí přeci jen dočkali vyrovnání. Rodríguez odcentroval na Cutroneho, jenž svou hlavičku nasměroval přesně pod břevno. Milán dokonal obrat o pět minut později Calhanoglu našel Higuaína, ten si kličkou udělal prostor a překonal Sá podruhé. Famózní osmiminutovku zakončili Rossoneri třetím gólem, který po Calhanogluově přihrávce přidal Cutrone. Olympiakos se již nezmohl na odpověď a do Řecka se vrátil bez bodu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
Kixi Syhimour

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
FORZAMILAN

Buzerant nám neuznal regulérní gól

Reagovat
rossoneri89

bol ofsajd Castiho

Reagovat
FORZAMILAN

ne nebyl

Reagovat
Furia Ceca

Zapata

Ty woe, to je fotbal po těch dvou dnech italský jízdy...

Reagovat
FORZAMILAN

goooooooooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
Furia Ceca

Aspoň že tak

Reagovat
FORZAMILAN

CU - TROOOOOO - NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne AC

Reagovat
SpartaOvenka

Italové jedou, jen tak dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele