Tvrdé knockouty aneb Události 20. kola FORTUNA:LIGY

24.02.2021, 09:15
Názory a komentáře
Už dvě desítky kol byly odehrány ve fotbalové FORTUNA:LIZE. V tom dvacátém se na špici odehrály zajímavé věci. Vše začalo už v pátek, kdy Jablonec proti Mladé Boleslavi jen remízoval a umožnil tak Slovácku, aby se díky vítězství v Příbrami po dlouhém oslabení vyšvihlo na třetí místo.

Další ránu utržila Zbrojovka, která na Andrově stadionu přišla o bod v nastaveném čase, trpěli i ostravští příznivci, kteří sledovali nezdar svého týmu na hřišti Pardubic. V posledním sobotním klání si pak Sparta bez potíží pohlídala vítězství ve Zlíně.

V neděli favorité strádali. Už v zápasech hraných od čtrnácti hodin rozjeté České Budějovice podlehli o záchranu bojující Opavě a Liberec jen remizoval v Karviné, největší překvapení však přišlo na závěr kola. Slavia totiž nedokázala zvítězit v Teplicích.

Zápas kola


Pardubice - Baník Ostrava

Poměrně překvapivé vítězství po závěrečné dvacetiminutovce plné gólů. Krátce před odchodem do šaten otevřel skóre Jeřábek, po hodině a čtvrt přišlo navýšení od Čiháka a Tetourův kontaktní gól. V závěru základní hrací doby dal Pardubicím opět klid do kopaček Huf, Stronati v nastavení už jen snížil.



Gól kola


1. Adam Karabec (Sparta Praha)

Ačkoliv branek padalo mnoho, pohledných jich příliš nebylo. Asi jediná, která stála za to, byla ta Karabcova, jež poslala Spartu do vedení ve Zlíně.



2. Jan Jeřábek (Pardubice)



3. Václav Jurečka (Slovácko)



Jedenáctka kola





Brankář - Jan Čtvrtečka (Teplice)

Proti Slavii předvedl hned sedm úspěšných zákroků a velkou měrou se tak podílel na bodovém zisku Teplic. V úvodu zneškodnil Bahovu ránu, později vychytal v solidní šanci i Lingra. Po přestávce se musel činit zejména proti hlavičkám Oscara a Olayinky.

Pravý obránce - David Březina (Opava)

Hrdina opavského týmu, který po dlouhé době konečně získal plný počet bodů. Už po hodině hry to zkoušel zajímavě z přímáku, nakonec ale o vítězství Slezanů rozhodl v závěru základní hrací doby, kdy usměrnil mezi tři tyče prodloužený centr.

Střední obránce - Stanislav Hofmann (Slovácko)

Už v úvodu se dostal ke Kalabiškově pasu a usměrnil jej do poloodkryté klece, čímž otevřel skóre. Po vyloučení Navrátila by člověk čekal, že si stoper bude hledět zejména svých obranných povinností, přesto stihl ve zbytku zápasu vybojovat pokutový kop a famózním dlouhým pasem asistovat na Petrželův gól.

Levý obránce - Michal Surzyn (Pardubice)

Proti Baníku o sobě dal vědět hned dvěma asistencemi. V závěru první půle z rohového kopu asistoval na premiérový gól kapitána Jeřábka v nejvyšší soutěži. Ze stejné standardky ve druhé půli našel tentokráte hlavu Čiháka, který rovněž zamířil přesně.

Pravý záložník - Joel Ngandu Kayamba (Viktoria Plzeň)

Ve třiačtyřicáté minutě sice jeho ránu srazil bránící hráč, jen o chvíli později se ale dostal k jinému odraženému balónu a vstřelil důležitou otevírací branku, která se nakonec ukázala býti vítěznou.

Střední záložník - Miloš Kratochvíl (Jablonec)

Jablonci zachránil svou vyrovnávací trefou remízu. Krátce poté, co si na Divišovi vylámal zuby, uspěl v dalším vzájemném souboji, když mladoboleslavského brankáře prostřelil ranou k tyči. V závěru první půle mu k vedoucímu gólu chybělo jen pár centimetrů.

Střední záložník - Pavel Šulc (Viktoria Plzeň)

Velmi aktivní výkon mladého středopolaře zejména v prvním poločase. Během úvodní půlhodiny byl dvakrát blízko gólu, v závěru první půle dvakrát připravil šanci Kayambovi, jedna z nich skončila asistencí. Nachomýtl se později i k Buchově gólu.

Levý záložník - Oscar Dorley (Slavia Praha)

Z levého křídla byl vidět více než dost. Pár desítek sekund před odchodem do šaten otevřel gólový účet utkání, i po návratu ze šaten dokázal hned dvakrát nebezpečně vypálit, bohužel pro něj už další úspěch neslavil.

Útočník - Jan Kliment (Slovácko)

V dlouhém oslabení to měl těžké, přesto příbramskou obranu pořádně větral. V úvodu svou šanci nezužitkoval, po čtvrtině utkání pak dokázal zužitkovat pokutový kop. O druhou branku jej v závěru první půle skvělým zákrokem připravil Kočí.

Útočník - David Huf (Pardubice)

Na hřiště přišel pro závěrečných pětadvacet minut a byl pořádně vidět. Nejprve Laštůvka horko těžko zneškodnil jeho přímák, pak vybojoval roh před druhým gólem Pardubic. Nakonec v závěru základní hrací doby sám zužitkoval Kostkovu přihrávku a zapsal se do listiny střelců.

Útočník - Imad Rondić (Slovan Liberec)

Další dobrý výkon bosenského útočníka. Po dvaceti minutách napálil míč volejem do boční sítě, gólu se dočkal po necelé hodině hry. Opět šlo o ránu z první, tentokráte po Mosquerově přihrávce. Bolek byl naprosto bez šance.

Nemělo by vám uniknout


Velmi nepříjemné obrázky byly k vidění v zápase Pardubic s Baníkem. Domácí gólman Boháče při snaze vyboxovat balón velmi ošklivě trefil svého spoluhráče Čiháka, který musel ze hřiště rovnou do nemocnice.


Určité diskuse vyvolala penalta, ze které Sparta na zlínské Letné vstřelil druhý gól. Zahrávala se po Matejovově zbytečném podkopnutí Plavšiće. Čas 1:31.


Třetí trefa pak byla Pražanům jednoduše darována, a to po obrovskou hrubkou brankáře Dostála.


Čisté svědomí nebude mít ani Daniel Krch, který sehrál velkou roli při prvním viktoriánském gólu, o nějž se postaral Joel Kayamba.


Krátce po přestávce mohl vyrovnat Josef Jindřišek, jemuž se však pokutový kop proměnit nepovedlo. Nechal se totiž vychytat Staňkem


Ke kontroverzní situaci došlo v Teplicích, kde Ondřej Mazuch ve vápně tvrdě naletěl do Ondřeje Lingra. On a David Heidenreich, který se do toho připletl, to nepěkně odnesli, píšťalka sudího ovšem zůstala němá.


Zachyceno na sociálních sítích


Miroslav Kalousek má zřejmě štěstí, že už se kandidovat nechystá...


Motokárový stadion v Teplicích...


Motokára Ondřeje Lingra se jeví býti trochu starší.


Rekord drží osmatřicetiletý Martin Jiránek.


Kdybyste se někdy na zahraniční dovolené nudili, můžete místní učit chorály.


VAR v akci


Až neuvěřitelně tristní bránění předvedla v nastaveném čase za nerozhodného stavu brněnská Zbrojovka. Chytilův gól z brejku sice původně nebyl uznán kvůli signalizovanému ofsajdu, nicméně opakované záběry jasně prokázaly, že skórující hráč nabíhal z regulérního postavení.


Velmi brzy se do šaten poroučel Jan Navrátil. Ten už v úvodní čtvrthodině podklouznul a bez balónu sestřelil protivníka, což sudí po zásahu VAR vyhodnotil jako zákrok hodný červené karty. Čas 1:02.


Dalším, komu videoasistent neudělal radost, byl sparťan Ondřej Novotný. Kvůli ofsajdu centrujícího Krejčího byl totiž obrán o svou první ligovou branku. Podívat se můžete od 3:04.


Penalta, kterou Jindřišek zahodil, se konala po tomto zákroku Brabce. Opět k němu byla potřeba pomoc VAR. Čas 2:23.


Změny v tabulce


Rozdíl mezi Slavií a Spartou se na čele snížil na osm bodů. Se sedmibodovým mankem na Letenské a se zápasem k dobru je třetí Slovácko, jemuž z těsné blízkosti dýchá na záda Jablonec rovněž s pouze devatenácti utkáními.

Od středu pole je ještě trochu odtržený Liberec se dvoubodovým náskokem na duo Plzeň, Pardubice, za nimiž najdeme olomouckou Sigmu a o další schůdek níže Baník a České Budějovice. Druhou třetinu tabulky uzavírají Karviná s Bohemkou.

Zbytku pole už se více či méně, avšak reálně dotýkají sestupové starosti. S dohrávkou před sebou a devatenácti body je na tom nejlépe Zlín následovaný Teplicemi bez formy. Mezi patnáctým Brnem a poslední Opavou jsou jen dva body, mezi nimi najdeme ještě středočeské kluby Mladou Boleslav a Příbram.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha20164058:1252
2.Sparta Praha20142443:2444
3.1. FC Slovácko19114436:1837
4.FK Jablonec19113535:2236
5.Slovan Liberec2096528:1833
6.Viktoria Plzeň2094737:2631
7.FK Pardubice2094720:2431
8.Sigma Olomouc2079429:2330
9.Baník Ostrava2085725:2029
10.Dynamo České Budějovice2078524:2429
11.MFK Karviná2067724:3125
12.Bohemians Praha 19052065922:2623
13.Fastav Zlín19541018:2819
14.FK Teplice20531219:4118
15.Zbrojovka Brno20351216:3414
16.FK Mladá Boleslav19271021:3413
17.1. FK Příbram20261216:4012
18.SFC Opava20261213:3912

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (307)

Přidat komentář
Kepy_FCB

Ten černoušek ❤

Reagovat
TheMally11

samozřejmě myslel Baník Sokolov

Reagovat
mistr129

A Slavii Karlovy Vary, ta regionální rivalita dělá s lidma své

Reagovat
AC Sparta Praha good

přesně

Reagovat
OTASi

Reagovat
db18

Kayamba

Reagovat
PlackaSKS

moc nechápu co se řešilo u faulu na plavšiče, jasnej faul.. stejně tak nevim proč by výhra pardubic měla být překvapivá, dlouhodobě hrají lepší fotbal než baník.

Reagovat
John Obi Mikel

Překvapivá rozhodně je. Pardubice mají papírově slabší kádr a nemají poh.ambice.

Reagovat
Mustang™

Ale celou sezónu dokazují, že na to jako tým mají..

Reagovat
PlackaSKS

překvapivá by bylo v prvnim, druhym, možná třetim kole. ted už má snad každej jasnou představu jak hrají pardubice a jak baník. ten rozdíl v předváděný hře je markantní.

Reagovat
bobis21

Tak před zápasem jsme byli před Pardubicemi v tabulce a v minulém kole jsme porazili Jablonec. Navíc podzimní zápas skončil 3:0 pro nás. To že jsme pak zápas pojebali a začali hrát až někdy v 75. minutě je věc druhá, ale určitě nešly do zápasu Pardubice jako favorit - snad ve všech sázkovkách na ně byl kurz větší než 3.

Reagovat
Banikovec7

Zajimave ze nekdo s tak kvalitni hrou dokaze mit jeste mensi prumer vstrelenych branek na zapas nez Banik.

Reagovat
PlackaSKS

kvalitní hra a systém, nekvalitní individuality. to druhé máte s pardubicema společný

Reagovat
Banikovec7

Jde videt, ze se vyznas.

Reagovat
PlackaSKS

U smyslových sloves vidět, slyšet, cítit považuji spojení s tvary slovesa jít za chybné. Rozhodně je správné psát a říkat je vidět, není slyšet, nebylo to cítit.

Reagovat
Han střelil první

Zase se nemusíš chovat jak úplný kokot.

Reagovat
PlackaSKS

to mě asi neznáš tak dobře

Reagovat
Banikovec7

Tak pokud to za chybné považuješ ty, tak si na to příště dám určitě pozor.

Reagovat
PlackaSKS

děkuju, svět bude hned lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

Průměr vstřelených branek na zápas už nahradil průměr bodu na zápas, který nahradil xG?

Reagovat
Banikovec7

Nikoliv, rozhodující je stále průměr bodu na zápas. Průměr vstřelených branek může jen cosi napovědět o atraktivitě hry.

Reagovat
Stannis Baratheon

Napovědět může, ale v tomto případě tomu tak rozhodně není. Pardubice hrají velmi atraktivní, rychlý kombinační fotbal, ale v útoku mají Páju Černého...

Reagovat
Banikovec7

Myslíš toho Páju Černého, který do sestavy nepustil ani obávaného nizozemského šutéra Longdicka?

Reagovat
Stannis Baratheon

Přesně toho myslím. Ani takový kanonýr, kterým nizozemec bezpochyby je, holt na úroveň naší ligy neměl.

Reagovat
John Obi Mikel

Pája Černý je borec.

Reagovat
ratusek

My taky nemáme pohárové ambice

Reagovat
Losinho

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Petr325

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko!!!! Dnes aspoň bodík!

Reagovat
kylo ren

Další nouzovej stav

Reagovat
ratusek

Je hlavně potřeba kvůli zakázkám

Reagovat
kylo ren

Skončíme jako řecko ale to asi chtějí

Reagovat
fabec1222

Bude omezení pohybu.

Reagovat
kylo ren

Kdyby to aspoň k něčemu bylo

Reagovat
Greny

It's the final Lockdown... Tak nějak pomalé počítám že stopnout i profi souteze

Reagovat
bobis21

To doufám ne, to je naprostý nesmysl

Reagovat
Greny

Právě proto že je to nesmysl tak to dá vládě největší smysl...a pro velký úspěch znovu zruší i Biatlon u nas

Reagovat
fabec1222

No amatéři se můžou s letošní sezonou určitě rozloučit... Pokud bude omezeno cestování třeba na okresy, tak tam zas budou určitě nějaké výjimky, jako za prací atp, takže tohle by profi soutěže nemělo ovlivnit. Bál bych se třeba o ty mezinárodní akce, jako je biatlon, ten sice už dostal výjimku, ale to se u naší vlády může změnit ze dne na den, a určitě jí může ještě zrušit.

Reagovat
bobis21

No a je na ten biatlon sníh, když teď bylo teplo a pršelo? Jak to vypadá v Novém Městě?

Reagovat
Greny

Hej sníh v klidu bych řekl mají tu jámu..

Reagovat
bobis21

Snad jo

Reagovat
fabec1222

Když může dneska začínat MS v klasickém lyžování v 20°C, tak by šel i biatlon u nás

Reagovat
Greny

Zítra ne?

Reagovat
fabec1222

Dneska jsou ty kvalifikace pro sračkoidní závodníky z Venezuely atp, aby pak neopruzovali v závodech.

Reagovat
Greny

Jo tak ty jo koukám že vyhrála Baiba Bendika z Lotyšska .. předpokládám že to nebude shoda jmen ale ta biatlonistka..

Měli tam poslat Davidovou a Charvatovou a měli bychom štafetu vysoko

Reagovat
fabec1222

Je to ona. Není to zas takový vyjímka, že by biatlonisté startovali na MS v klasickém lyžování. V bizardním závodě na MS 2007 třeba vyhrál 15kmF biatlonista Lars Berger. Pak tuším na MS 2013 jeli o medaile na 10kmF Kaisa Makarainenová a Miriam Gossnerová (což byla teda původně klasička).

Ono se ale zase nesmíš nechat unést běžeckými výsledky v biatlonu, když si vezmeš, že Davidová je běžecky takový nadprůměr, tka to by v klasice dostala strašně na prdel... Takový Fourcade si třeba taky vyzkoušel závod mezi klasiky, a úplně pohořel.

Reagovat
Greny

Tak ale na volný úseky štafety by to pořád byla dle mě lepší volba než současné holky

Reagovat
Han střelil první

Bjorndalen snad vyhrál nějaký závod SP.

Reagovat
fabec1222

jj, jako jedinej. Na ZOH 2002 jel taky dlouho na medaili v závodě na 30kmF, ale pak v závěru už vytuhnul.

Reagovat
ratusek

Aneb sportovní duch v praxi

Reagovat
mayday

Navíc i nejnižší soutěže mají začínat, kvůli nedohrání všech kol na podzim, nejpozději v půlce března. Bohužel, vypadá to, že další sezona utnutá no.

Reagovat
Greny

Tak ať spojí ty dva nedohrane ročníky a můžou vyhlásit kdo padá a postupuje

Reagovat
mistr129

Tak my třeba máme odehraných 7 z 26 kol a stačí půlka, takže kdyby se začalo v první půlce května, tak to furt stíháme

Reagovat
Greny

Budete hrát obden jak v NHL..

Reagovat
mistr129

Na šest kol stačí i víkendy

Reagovat
mayday

Jo vlastně, ono stačí odehrát polovinu sezony na určení pořadí... No každopádně za ty tři týdny se nezačne a jestli to pak pustí, aby se odehrálo pár kol a zase konec...

Reagovat
smazaný uživatel

Já chci okresy

Reagovat
dinss

Údajně se mělo hrát už na začátku února aby se to stihlo tak nějak normálně. Nemáme šanci dohrát ani podzim. Neskutečný...

Reagovat
soukup

profi soutěžím stejně časem tímto tempem dojdou děti, které do těch profíků mají dorůstat. Zavadil bude muset znovu nazout kopačky a hrát do 60

Reagovat
Kostomlat

zrovna jemu to myslím vadit nebude, ten s tím počítá...to samý jindříšek, drobný, laštůvka, Kadlec..myslím, že kopačky ještě pohledá i Libor Došek, Dostálek a Šumulikoski. Gambrinus liga forever.

Mimochodem, Libor Došek s Dostálkem by nám na place pomohli ještě klidně i dnes :-)

Reagovat
sosna

A Latoš si kopne ligu se synátorem.

Reagovat
slonzacky_lenoch

Reagovat
mayday

Hlavně tohle strašně pročistí amatérskej fotbal, fůra starých borců už začínat nebude a skončí i hromada těch, kteří na fotbal chodili jen kvůli kamarádům a partě, protože zjistili, že samotnej fotbal a "pohyb" jim vůbec nechybí.

Reagovat
Mustang™

Pročistí? Pokud nastane to, co píšeš ty, tak pralesní fotbal totálně skončí... Věkový průměry týmů v OP, třetích a čtvrtých třídách je okolo 30 let a dorostenecký soutěže jsou pospojovaný několika okresy dohromady...už před covidem byl strašný nedostatek hráčů

Reagovat
mayday

Tak víceméně to píšu. Akorát si myslím, že pralesní fotval totálně neskončí, skončí řada hráčů a to znamená i některé oddíly, srdcař z nich půjdou hrát jinam.

Reagovat
Bakary3

Opravdu tlupa debilu tam, to jim nedocvaklo uz na zacatku, ze kdyz jedpu fabriky, firmy, tak asi ty cisla budou furt?

To to nemohli vsechno priskrtit na 3 tydny uz davno?

Porad rikaji, jak je situace kriticka, nejsou kapacity, proto jsme meli polni nemocnici za skoro 100 mega, kdyz ji nikdo nepotreboval, a ted, kdyz jim byl mabidnutej najem o 2/3 nizsi, ji nepotrebujem?

Ockovani zoufaly, zase dobra prace.

Ivermektin se omila jak dlouho, ale az ted, kdyz je vse v prdeli, dojdpu k tomu, ze teda jo, na studie neni cas.

Udelaj pandemickej zakon, ale zas chteji nouzovej stav, ze pry ten zákon nestaci?

Neschopaci zasrany, sileny, totalne sileny.

Reagovat
mistr129

Reagovat
naheCZ

Reagovat
kylo ren

Měli na to rok neudělali nic proto už jim na nějaký opatření seru

Reagovat
Kily

víceméně jediná smysluplná opatření cca před rokem okopírovali od Itálie, na rozdíl od níž je zavedli hned a mělo to smysl

Reagovat
ratusek

mě.by v principu lockdown nevadil na ty 3 týdny. Ale pokud by naočkovali během toho aspon milion lidí, zavedli rozumná opatření atd. Ale po třech týdnech bysme byli tam kde ted a z třech týdnů by byly dva měsíce. doufám, že se zoufalci z opozice nenechají ukecat. Ale obávám se, že jim to staří i mladí komanči hodí

Reagovat
bunnovv

řekl bych, že uplný lockdown už teď bude problém, lidi to prostě nebudou dodržovat. Ten tvrdý lockdown měl podle mě přijít hned v lednu, kde tomu hrálo do karet i počasí.

Reagovat
ratusek

Tak jasně. navíc ani nemůžou zavřít fabriky, co mají nasmlouvané zakázky. Takže jediné co Andy udělá, tak uzavře okresy

Reagovat
mistr129

Já jim naopak kašlu na opatření typu uzavření okresů. Jestli udělají fakt tvrdý lockdown, tak nemám ani sebemenší problém to dodržovat, ale tyhle nesmysly nemají cenu.

Reagovat
ratusek

Průmysl nezavřou, tak to zase odnesou jen lidi. Navíc chtějí zase komplet zavřít školy

Snad jim ten nouzák neprojde

Reagovat
bobis21

přesně, když budou dávat opatření u kterých dokážou vysvětlit proč je zavádějí a co je vede k předpokladu že to pomůže, klidně budu dodržovat. Ale nesmysly typu "nemůžeš přejet přes kopec za město, ale opačným směrem můžeš klidně jet 40 kilometrů, protože takhle ten okres před 60 lety nějaký úředník nakreslil" si můžou narvat do prdele.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bunnovv

Tak on o moc tvrdší lockdown už udělat nejde ne? Zbývají už jenom ty okresy, zavření fabrik, a uplný zákaz vycházení

Reagovat
ratusek

A komplet zavření škol. Zrůdnost naší vlády

Reagovat
Losinho

Hlavně naprostou většinu udělají ty fabriky a oni radši vymyslí cokoliv jinýho.. viz ty nesmysly s okresama nebo zákaz vycházení po 21h / 23h.. kdo kurva v tomhle počasí je o půlnoci venku?

Reagovat
dinss

Reagovat
Losinho

U nás nebude milion očkovanejch ani po 3 měsících.

Reagovat
ratusek

Já vím. To nebude ani do konce roku, když nám vládne banda diletantů. Za tu situaci lidi nemůžou

Reagovat
mayday

Jenže jaký opatření by nás z těch sraček vytáhly? Zavřít fabriky a fůru firem plošně prostě nejde.

Reagovat
Bakary3

To jr pravda, jenzr to by byly 3 týdny, kdy se nic nepohne...

To je marny prostě, dyt oni neudelali snad nic dobre...

Reagovat
dinss

Reagovat
Losinho

Reagovat
soukup

kdyby to na 3 týdny přiškrtili dávno, tak to teď škrtíme tak potřetí. Kompletní lockdown rozhodně není žádné elegantní definitivní řešení, nechápu, co se na něm tolika lidem tak líbí.

Reagovat
Losinho

Izrael to takhle zavíral snad třikrát ne? A pomohlo až očkování..

Kterej krizovej manažer že u nás má to očkování na starosti a přebral za něj zodpovědnost?

Reagovat
ratusek

Jenže ten co měl přijít, tak nepřišel

Reagovat
Losinho

Chtěl dodržet sociální distanc, zmrd

Reagovat
kilobyte

Nebo měl zrovna covid a musel být v karanténě.

Reagovat
soukup

jo třikrát, ale ono se teda trochu zkresluje to, co bylo v Izraeli skutečně zavřené. Není úplně pravda, že by bylo zavřené úplně všechno a kompletní zákaz vycházení. Třeba při tom třetím lockdownu dokonce fungovala docházka do školek a některých ročníků škol. Takže pokud zavedeme to, po čem volají pánové datoví vědci, budeme mít suverénně nejtvrdší lockdown na celé planetě. Pak už snad budou konečně spokojení.

Reagovat
sosna

Spokojení by byli při masivním testování a trasování, po kterém volají celou dobu. To že to nejsou agent a spol. schopni zajistit jaksi není jejich chyba. (i když nevím teda konkrétně koho máš na mysli)

Reagovat
soukup

třeba datového věštce z Dubaje

Reagovat
soukup

a teda sorry, ale nejde zároveň volat po kompletním lockdownu a zároveň po masivním testování. Ty dvě věci spolu nejsou kompatibilní. Když nikam nepůjdu, tak proč bych šel na test? I bez testu vím, že jsem se cestou z gauče do ledničky a zpět nemohl nakazit. Pokud bude tvrdý lockdown, půjde testování v jeho průběhu naopak prudce dolů.

Reagovat
sosna

Tak to je samozřejmě pravda, ale proto píšu že po tom volají celou dobu. Mělo to být nachystaný přes léto když byl relativní klid a v září to rozjet ve velkým + nějaká mírnější opatření a nemuseli jsme se tak na podzim dostat do takových sraček, ze kterých jsme se nevyhrabali do dneška. Dneska už je to samozřejmě v prdeli, když máš komunitní šíření, 15 tisíc PCR pozitivních denně a manželka ti zapírá kontakt s manželem tak nedotrasuješ ani hovno. Proto moc nechápu kritiku vědců, kteří v létě jasně říkali, že cesta je násobně víc testů a trasovačů, vláda je z nějakého důvodu neposlechla a když se jich zeptají dnes co s tím, tak co můžou říct jinýho než tvrdý lockdown? To je totiž jediná cesta jak to srazit rychle a ulevit nemocnicím. Ano, máš pravdu, není to vůbec elegantní ani definitví řešení a pokud se na to nenaváže pořádným testováním a očkováním, tak se točíme v kruhu.

Reagovat
božský John

Jenze datovej debilek a zaroven suverenne nejzbytecnejsi clovek na svete sedi na prdeli v Dubaji a dela chytryho. Jemu nic nehrozi. Takovy mam nejradsi

Reagovat
soukup

Reagovat
db18

Reagovat
Pablos

přesně tak

Reagovat
verv

jediný řešení je rychle očkovat, takže s nejlepším koordinátorem a krizovým manažerem se v tom budem plácat ještě dlouho

Reagovat
ratusek

Přesně, touhlw dobou mělo být už milion naočkovanejch a byl by klid. Bohužel. Navíc Blatník řekne, že vakcíny schovávají pro učitele. Ale proč je neočkují už ted, to je záhadou

Reagovat
Bayernista18

Po rozvolnění virus zase nabere na síle, no.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
božský John

Jeste me bavi, jak proste na zaklade medialniho zajmu par mesicu tlacili eRousku, chytrou karantenu a podobny nastroje. Ted uz ani nepredstiraj, ze je neco takovyho zajima.

Na tom je krasne videt, jak jsou proste totalne neschopny, bez napadu - prebiraj jen veci, co si prectou nekde v novinach. Sami nemaj na nic. At jdou vsichni odbornici i s politikama do prdele, vladni i opozicni. Kokoti zbytecni

Reagovat
Infi

ty jo na eRoušku a chytrou karanténu jsem úplně zapomněl

Reagovat
božský John

Ja si ji vsim nedavno v mobilu, ze ji furt mam

Reagovat
frankiefcb

já tež

Reagovat
božský John

Jinak u sebe pozoruju teda silenej pokles nejaky empatie vuci okoli. Loni jsem dodrzoval poctive vsechna narizeni nejen kvuli sobe, ale hlavne kvuli ostatnim lidem, abych jim pripadne neublizil. Ted mi je tak nejak jedno, jestli lidi v tramvaji nebo v obchode umrou, nezajimaj me a rousku nosim jen abych mel pokoj a nikdo na me nekoukal jak na vola. Resim akorat bezpeci svoji rodiny. A hadam, ze s timhle nebo podobnym pristupem nejsem jedinej. Jestli vyhlasej lockdown a ani pote se to nezlepsi, tak politikum pujde o zivot. Lidi jsou zkratka uz moc nastvani

Reagovat
kylo ren

Reagovat
smazaný uživatel

Už je možná i načase vyjádřit nasranost nějak jinak, než trapným zpíváním Kubišové na Letné.

Reagovat
božský John

Souhlasim. Ve mne teda Kubisova a odkaz vaclava havla spoustej asi vetsi nasranost nez kdyz vidim Babise v televizi, ale i tak by se mel nesouhlas nejak vyjadrit. Ja jsem moc velka chcanka na to, abych neco zorganizoval, ale hrozne si preju, aby byl nekdo chytrejsi, schopnejsi a lepsi, ktery to vymysli a zrealizuje.

Reagovat
Ligter

větší nasranost než u Babiše? to zírám

Reagovat
r.mrazik

tak on tenhle pristup staci,protoze kdyz chranis sebe,tak chranis i svoji rodinu

bohuzel je tu plno lidi,kteri nechrani ani sebe,natoz svoji rodinu a je jim to u prdele

Reagovat
Losinho

taky, spíš chci mít klid

Reagovat
Blasphemer

Já už zase cokoliv dodržuju jenom kvůli druhým lidem. Ve vládu a její schopnosti jsem ztratil důvěru už dávno, ostatně asi jako všichni, ale to neznamená, že se hned začnu chovat jako hovado. Moc nechápu že tolik lidí už na všechno sere vlastně jenom tak natruc těm nahoře.

Reagovat
sosna

Reagovat
Banikovec7

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak. Rok udržuju jednu firmu aby přežila, druhá definitivně odstavená od října a tam už je to taky jen o udržení (dotovat účetní, daňový poradce, posílat kontrolka a DPH). A podle státu jsem ještě přestal podnikat dobrovolně, takže nemám nárok na žádný "bonus" atd...

Od tý doby jsem jen doma, ven jdu tak jednou za dva týdny nakoupit (nepočítám že se jdu projít tam kde nikdo není). Od ledna žádný návštěvy raději, co jde tak se snažím zařídit online nebo po telefonu.

A mám nové sousedy, kteří hned první pátek v novém bytě měli podle hluku tak 10 lidí a v neděli to stejný. Normálně bych se na tu párty sám pozval, ale v týhle době...

Evidentně se jich to zatím nijak nedotklo, proto jim je vše jedno.

A já jen pozoruju, jak z bývalých zákazníků krachuje jeden za druhým a roky práce mizí v nenávratnu...

Reagovat
Blasphemer

Mít teď byznys musí bejt hard, no. Asi poprvý v životě jsem fakt hodně rád, že jsem zaměstnanec a navíc v odvětví, kterýho se tahle krize skoro netýká.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
KingMaster13

Taky to mám tak, mě je to víceméně u prdele jestli to chytím ale dávám bacha na své okolí

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
andrew96

Reagovat
doshcz

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bayernista18

Já už od začátku nedodržuju skoro nic. Na podzim si tim prošla celá rodina i většina příbuznejch a nikomu se nic nestalo. Když něco potřebuju, tak se přizpůsobim, ale když chce někdo něco po mně, tak se musí přizpůsobit on. Když maj lidi možnost chránit sami sebe, tak ať to dělaj.

Reagovat
r.mrazik

tak to jsi hustej

Reagovat
Bayernista18

Nepotřebuju bejt hustej, prostě mi to tak přijde spravedlivý. Navíc jsem daleko tolerantnější, protože ke mně chodí zákazníci s rouškama i bez nich a já je na rozdíl od větších obchodů nebo úřadů obsloužim všechny bez rozdílu.

Reagovat
Dayman

Ancapista18

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
r.mrazik

Nejhustejsi

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
fabec1222

Na podzim to nezapomeň hodit SPD nebo Trikolóře.

Reagovat
Bayernista18

Na rozdíl od vás mě politika vůbec nezajímá. Chci žít podle svýho, takže to z principu nikdy nikomu nehodim. Ani tomu, kdo má podobný názory jako já.

Reagovat
Infi

Ale vždyť to není tak úplně pravda, že žiješ podle sebe. Pořád se řídíš různými pravidly a podmínkami, které ti určuje zvolená vláda.

Reagovat
Bayernista18

Já to nemyslel tak, že už tak žiju, ale že bych tak žít chtěl. Na tom, že dám hlas někomu, s kym částečně v něčem souhlasim, a on pak se mnou může x let nakládat jak s kusem zboží, mi nic demokratickýho nepřijde. Jak to vypadá v praxi můžeme sledovat zrovna teď, kdy si pár lidí dělá co chce a poroučí zbylejm 10 milionum, s kym se smí stýkat, co si můžou koupit nebo jestli můžou pracovat.

Reagovat
Infi

Zas můžeš dát hlas někomu, kdo s tebou bude zacházet trochu lépe Ne, já chápu jak to myslíš, je to každého věc, jestli jde volit. Jen mě zajímal ten pohled "chci žít podle sebe".

Reagovat
Bayernista18

Spoustě lidí to stačí a proto k volbám jdou. A já jim to neberu. Mně ale ne. Pro někoho, kdo se zajímá o The Venus Project a podobný věci, je život v dnešní době docela utrpení.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Reagovat
Bakary3

Ja tak nejak taky, vezmu si rousku, tim to pro me konci a fakt nebudu přemýšlet, jestli jsem venku dyl nez byl zákaz vychazeni, jestli nenavstivim kamarada, kteryho vidim 4x za rok atp.

Nemam chut dodržovat nesmyslny narizeni.

Tem vemenum, co to narizujou, je to jedno.

Ty nema nikdo rad, nic neumi, zadnyho konicka nemeskaj, nikdo je videt nechce, ty nemuzou mit realnej zivot.

A erouska, chytra karantena... aspon se tocily prachy, no.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
iamek

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Losinho

Snad nikdy jsem se na podzimní volby tak netěšil.

Reagovat
božský John

A koho chces volit?

Jako jasne, spolu a pirstan jsou asi tak trilionkrat lepsi jak Baba s dalsima vosoustama, ale neumim si predstavit jak tenhle slepenec vydrzi pohromade (drzi je jen odpor k Babisovi) nebo nedej boze nedaj dohromady 101. To bude hooodne spatny

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě ne ano, čssd, komouše a spd, takže ten zbytek no

Reagovat
Shevchenko

101 musí dát, je to čím dál tím víc pravděpodobnější, a proč by to jako nemělo vydržet? Já tam zatím nevidím moc důvodů, už jen to že se dají dohromady před volbama a ne až po nich. Když vydržela ANO ČSSD KSČM tak proč ne tohle. TOP a KDU to určitě nerozbije, možná ODS dělá trochu problémy, ale snad se vzpamatují.

Reagovat
mistr129

Tak to je myslím jasné na první pohled, že hlavním problémem budou programové rozdíly ODS x Piráti, případně osobní nevraživost TOPky vůči STAN.

Úplně vidím jak to ztroskotá na nějakým nesmyslu jakože si STAN bude chtít prosadit euro nebo něco podobnýho

Reagovat
ratusek

v životě ten slepenec nemůže fungovat. A dám krk na to, že ODS z té koalice odstoupí, než aby tahala mrtvou TOPku v čele s gnomkou někam na výsluní.

Reagovat
mistr129

Já mluvím o té velké povolební, ty předvolební koalice mi přijdou v pohodě.

A pro ODS má samozřejmě koalice s topkou i lidovcema význam i po rozhodnutí Ústavního soudu, moc nechápu že to někteří její voliči nevidí. Vždyť když by se tyhle dvě strany do sněmovny nedostaly, tak je prakticky bez vhodných koaličních partnerů a nezbyde jí než být paty kolo u vozu ve vládě Pirstanu.

Reagovat
ratusek

vždyt ten slepenec ODS aspol bude jako páté kolo u vozu tak jako tak. a už vidím, jak si tam pět stran rozdělí ministerstva atd. to bude ještě taškařice

Reagovat
mistr129

Tak si teď představ že jsi ODS a víš, že sám 101 křesel nedáš. Kdo by byli přirození partneři v povolebním vyjednávání, kdyby kandidovala samostatně?

Reagovat
ratusek

ano rozumím tomu, jak to myslíš. Ale ODS bude vždy v pozici toho slabšího, protože volby nevyhraje a nebude ani druhá. A z pozice třetího si něco diktovat fakt nemůže. Takže bude doufat, že je přiberou piráti se stanařema a jestli to bude i s topkou a kdu nebo bez nich, to jim může být jedno.

Reagovat
mistr129

No jedno jim to být nemůže, protože kdyby TOP s KDU zůstali mimo sněmovnu, tak by pak nesložili 101. A v případě koalice je tak nějak lepší vyjednávací pozice, například těsně poražený by nejspíš bral min.fin.

Reagovat
božský John

Tak ja to zatim moc nadejne nevidim. Ten pruzkum od kantaru neberu zas tolik jako bernou minci, protoze tam piratum nadrzujou uz roky. Na druhy strane ODSka hrozne stagnuje a topka s kduckem pridaj vice mene hovno. Takze se bojim, ze tu 101 dohromady nedaj. A co se tyce tech rozporu, tak se staci podivat na ideovy pozice Piratu a ODSky, ktery jsou totalne rozdilny (at co se tyce pohledu na transparentnost, Euro nebo zatizeni). Nechci tady ani tak hodnotit, co je spatne a co ne, chci jen ukazat, ze ty rozdily nejsou nepatrny a az se o nich zacne pred volbama mluvit, tak bude jeste veselo.

Reagovat
bobis21

Nezískali v posledních několika volbách piráti více hlasů než jim kantar předpovídal? Kde bereš to nadržování?

Reagovat
božský John

2017 je podstrelili, ale co si pamatuju, tak 2019 do EP je nadhodnocovali, loni do senatu/kraju je nadhodnocovali a pokud se nemylim, tak i u komunalu 2018 jim v Praze ukazovali vic nez realne meli (ale tam si fakt uz nepamatuju, jestli to byly preference nebo potencial). Agentury Piratum nadrzuji a napriklad ODSku casto podstreluji (pak jsou vsichni na vetvi z toho, ze ODSka udelala ve volbach zase vic jak pirati). Nemyslim si, ze za tim jsou nejaky mocensky tlaky a uplaceni stran, ale spis blbej vzorek respondentu. Taky jsem ve spolupraci s jednou velkou agenturou delal nekolik pruzkumu a vice mene vzdy ten samotnej pruzkum stl za hovno.

Reagovat
bobis21

Před volbami do EP i Prahy dělali pokud vím jen volební potenciál, který je samozřejmě vyšší u všech stran. Tam dělal průzkumy hlavně STEM, který je v obou případech taky podhodnotil. Kantar dělá jen ty "trendy Česka", což se týká poslanecké sněmovny. Tam byly za jejich existenci jedny volby kde Piráty naopak podstřelili. Zatím pro takové tvrzení fakt není důvod podle mě.

Reagovat
kilobyte

Tak piráti se proti spolupráci s ODS a TOP09 už vymezovali před minulými volbami. Takže to budou muset překousnout. A 5 stran v koalici, kde nebude mít žádná z nich větší část může dělat problém.

Reagovat
mistr129

Jako když jedou populistickou rétoriku že zakladatel jiný strany má jít do basy, tak to tomu koalicnimu potenciálu úplně nepomáhá

Reagovat
bobis21

Tak rétorika ODS vůči pirátům taky není úplně skvělá. Jejich požadavek na konec koalice v Praze (ze kterého pak ustoupili) nebo kampaň v tomto stylu https://bit.ly/3snJETl tvorbě povolební koalice taky nepomáhají. Fakt mám obavu že to skončí na tomhle a nikdo po volbách neposkládá vládu (ehm ... ODS+ANO ...)

Reagovat
ratusek

hlavně ODS už nebude s Fialou po volbách, ale s Kubou. a jestli je Kuba schopný podpořit ANO? to nevím.

Reagovat
mistr129

Ten obrázek je hodně hloupý (nicméně jede v rovině ideologické, nikoliv "vy krádněte"), naopak požadavek naprosto legitimní. Jak mi na jednu stranu třeba Bartoš nijak nevadí, tak Hřib je naprosto nekompetentní osoba a čím dříve ho někdo odstřelí, tím lépe.

Ale měl jsem hlavně na mysli Kalouska, Piráti si zbytečně dělají nepřátele i tam kde nemusí. Že ODS a Piráti nebudou mít nejlepší vztahy, to mi přijde normální.

A Hamáčkovu bláznivou teorii, o který se mluvilo i minule, neberu vůbec vážně. Snad jen jak píšu níže, kdyby to Babiš prohrál, položil a soustředil se na prezidenta, pak klidně ANO přizvat (programově by se přizpůsobili, jelikož by to byla jejich poslední šance na koryta).

Reagovat
bobis21

Ve všech krajích kde má ANO hejtmana ho má právě s podporou ODS, zatímco takový STAN s nimi není nikde. Na Praze 1 ODS a ANO společně odstřelili původní povolební koalici. Na několika úrovních spolu už spolupracují a z těch pěti stran PIRSTAN + SPOLU by mě to u nich překvapilo nejméně. Teda ještě KDU, ale ti jsou irelevantní a budou mít možná 3 poslance od nás z kraje (Z).

Reagovat
mistr129

Nemůžu soudit lokální situace, které jsou přeci jen specifické - třeba v Praze bych radši ODS+ANO než ODS+Piráty, naopak u nás ve středních Čechách je lepší než ANO snad i Volný.

Při zběžném pohledu Ústecký nešel moc jinak sestavit (bez ANO, KSČM a SPD by měla koalice 28/55 s tím), předpokládám, že kdyby ANO, tak ODS nepohrdne možností mít hejtmana.

Ve Zlínském moc nerozumím pohnutkám ODS že do té koalice šla (ANO i ČSSD), nicméně v ní jsou i Piráti, takže zřejmě ta lokální specifika.

A Moravskoslezský byl naprosto bez šance, tam mělo vládní trio + SPD 39/65

Reagovat
bobis21

Jasně, já chápu že to v krajích může být různé (u nás ve Zlínském je to vyloženě koalice na zastavení Čunkovy malé-velké domů a čekám že nic dalšího neprosadí). Ale právě proto že s nimi už na několika úrovních spolupracují mi přijde nesmyslné být takhle útoční pokaždé když někdo možnost takové koalice zmíní.

Reagovat
naheCZ

Ten obrázek je nejlepší...vznikl po tom, co prošel návrh Pirátů na zdanění prodejů firem nebo něčeho takového. Pro který hlasovalo i ODS a dokonce s ANO prohlasovali i vyšší zdanění, něž byl návrh pirátů...

Reagovat
Losinho

Tak rozhodnu se až na podzim. Ale vím stoprocentně, koho volit nebudu.

A myslím, že by to mělo bejt silnější, než ANO, ČSSD a podpora komousů. Doufám.

Reagovat
božský John

Ja se trosku bojim toho, ze pirstan a spolu daj dohromady treba 95 poslancu, kunda babis se socanama/komunistama trba 87 a zbytek bude mit ten sikmovokej debilek. A jsme v haji

Reagovat
Losinho

Možný to určitě je. Celkově čekám, že to bude strašně rozkouskovaný.

Co mě děsí nejvíc je vidina toho, jak krizovej manažer po (vyhranejch) volbách oznámí kandidaturu na prezidenta. A druhý kolo bude mít v podstatě jistý.

Reagovat
mistr129

Kdyby krizovej manažer schytal fiasko (20 %), na ANO se úplně vysral a šel kandidovat na prezidenta, tak to alespoň otevírá možnost jít s ANO do vlády, byly by takovej ocásek jako teď socani.

Reagovat
Blasphemer

Daleko pravděpodobnější je, že to daj dohromady, ale Zeman je nikdy nepověří. Už to stejně na féra řekl, že koalici stran jako vítěznou stranu neuzná. Takže nastane chaos, kdy bude vládnout v demisi jako posledně, ale tentokrát to bude trvat daleko déle.

Reagovat
smazaný uživatel

Okamura sám řekl, že mu nevadí s Babišem vládnout.

Reagovat
r.mrazik

vsak to dela i ted

Reagovat
Mirek na tenisu

Bukanýři? Starostové? TOP? tak už maluje transparent: migranti vítejte!

Reagovat
r.mrazik

dokud neudelaji neco s tovarnami a fabrikami,tak je to stejne k hovnu

Reagovat
smazaný uživatel

Se bojí poslat svoje voliče domů za 60 % platu. Tragédi.

Reagovat
r.mrazik

samozrejme,ze tohle je kokotsky nastaveny uz odzacatku a ze i tohle je jedna z veci,proc to jde do kelu

Reagovat
smazaný uživatel

Jako netušit po roce co mají udělat, kde se jim berou nakažení a co je naopak bezpečný, to je vrchol diletantství. Pokud to není úmysl, což by u Babiše sedělo.

Reagovat
r.mrazik

jj...a bohuzel ten kreten jezdi do madarska a do srbska,misto toho aby se jel podivat do nemecka nebo izraele...

ale chapu,ze jinde s nim ani mluvit nechteji,jakej to je kreten

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem to chtěl napsat... Takovýho arogantního všehoschopnýho zmrda nemůže žádný západní politik brát vážně. Zvlášť jestli jim někdo překládá co o nich a EU vykládá tady.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

pokud by to udělali jak se službama, tak to ani není žádných 60% platu. Udělal by se program Covid škodovka, Covid železárny, Covid gumárny a 100 dalších programů, kde by po vedení fabrik chtěli vyplnit mraky papírů, pak by to polovině zamítli a druhé s tříměsíčním zpožděním vyplatili nějakou almužnu, která nepokryje vůbec nic

Ovšem škodovka a velký fabriky nejsou hospodský Novák z Vysočiny, kterýmu tím jde zavřít hubu a i když mu ji nezavřou, tak se nestane nic horšího, než že dojde protestovat někam na staromák. Navíc 99% zůstane doma, protože od státu stejně žádnou pomoc nečekali.

Ovšem právníci velkých korporací rozcupují stát na kousíčky a vše se bude muset vyplatit do posledního eura. To nás ekonomicky úplně položí. To zavření na jaře by proti tomuto byl čajíček, protože to stála jen část průmyslu a stáli víceméně sami ze svého rozhodnutí, popřípadě kvůli nedostatku poptávky a výpadkům v dodavatelských rětězcích. Nezavřel je stát a tak nebyla nutnost to kompenzovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je přesně i odpověď na to, proč nikdy nezavřou Globus, Makro, Kaufland atd. Zahraniční majitelé by si ze státu, tedy z nás, vymohli vše do poslední koruny.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
ratusek

Přesně tak. Teď mají nasmlouvané zakázky, jede se jako před covidem a vláda jim to teď zatrhne? odstavit provoz? Někde to trvá několik dní než to odstaví a než to najede ještě jednou tolik, k tomu zásoby atd atd. Tohle si Andrejko lajznout fakt nemůže. Takže jediné co udělá je to,ž e nás zavře 20km na řetěz a bude doufat, že to klesne, ale ono to neklesne, protože stejně budou lidi chodit ven jak do ted, zvlášt když se udělalo už hezké počasí, stále se bude chodit do potravin, do lékáren atd. Takže opatření opět k hovnu. kdyby ti čuráci už pořádně očkovali, tak člověk přimhouří oči, ale takhle vůbec, v žádným případě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tato vláda už nemůže mít u nikoho důvěru, vžďyť to je chaos, bez plánu, 180 tisíc vakcín leží ladem ve skladech.

Mě by nevadilo být 2 měsíce opravdu zavřený jen doma, kdybych věděl, že to k něčemu povede, ale takto jsme uzavřeni již od října a zlepšení vůbec nikde (jsme na to takto snad jediní na světě), co koukám na statistiky všude.

Jsme na tom nejhůř a nikdo neočkuje i když má čím.

Reagovat
Mirek na tenisu

U mě má. Na coviďárnu není univerzální recept. Ti darebáci z Demobloku by to nedělali líp. Hlavní zlo je Brusel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ironie?

Nebo jsi totální vypatlaný imbecil?

Reagovat
Mirek na tenisu

Životní zkušenosti. Až dospěješ pochopíš...Jako kretén se vyjadřuje spíše ty.

Reagovat
bobis21

Vysoká škola života

Reagovat
Mirek na tenisu

Jo život. Ten nás cvičí všechny. Žádná škola ho nenahradí. Radši se hádejme o fotbale

Reagovat
smazaný uživatel

Holt jsi kretén no. V pohodě, víme že třetina populace jsou idioti a ty jsi jedním z nich. Ty ŽIVOTNÍ ZKUŠENOSTI.

Jsi prostě jen retardovanej rasista, nácek a zároveň komouš v jednom.

Reagovat
Mirek na tenisu

Neříkej. Už tvůj nick napovídá že jsi jenom obyčejný vůl.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč máme už poněkolikáté největší přírůstek nemocných na světě, pokud je hlavní zlo Brusel?

Reagovat
kilobyte

Asi si na nás zasedli.

Reagovat
mistr129

Univerzální recept není, ale ten náš je zcela očividně nejvíc na hovno ze všech

Reagovat
Mirek na tenisu

Nedisciplinovanost mladé a střední generace. Starší lidé se přizpůsobí a navíc mají obavy o zdraví a život. Sklízíme plody hadrákového českého školství.

Reagovat
mistr129

Střední generace to dodržuje řekl bych nejpoctivěji a důchodci si s mladýma nemají co vyčítat.

Reagovat
r.mrazik

stredni generace na to kasle,pokud nejsou doma na HO

Reagovat
Losinho

Jak před rokem na to paradoxně nejvíc srali důchodci, tak teď se to celkem vyrovnalo.

I když jak se to vezme, v MHD a obchodech má roušku každej. A venku se na to prcalo skoro vždycky.

Reagovat
r.mrazik

hm...podle doho,co mi rikaji kamaradi a znami,tak v tovarnach a fabrikach na to serou jak zamestnanci,tak zamestavatele...a do prace chodi lidi,kteri meli pozitivni test a byli doma treba jen tri dny,nez jim spadla teplota...

proste...vse v prdeli

Reagovat
kilobyte

Slabé. Na souboj generací to chtěl Babiš hodit už v září.

Reagovat
bobis21

tam jasně ukázal že úplně rezignoval na získávání jakýchkoliv nových voličů a chce to doklepat se současnými

Reagovat
kilobyte

Je otázka jestli to s ním doklepou i oni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

samozrejme ze universalni recept je

on je dost jasny odzacatku

Reagovat
Infi

Je to celé psycho, se točíme pořád v začarovaném kruhu a už i těm nejtrpělivějším lidem trpělivost jednoduše dochází. Protože vláda nemá žádný plán, zpřísňuje se nezpřísnitelné v podstatě a namísto toho, aby si člověk řekl "ok, teď se na 2-3 týdny nějak uskromníme, fakt zůstanu doma a má to nějaký smysl", tak dodržíš veškerá opatření, přečteš si v novinách od Blatného/Babiše/Prymuly, že za všechno můžou lidi, že jsme nezodpovědní, proto je pořád tolik nakažených, "proč prostě nemůžou lidi sedět doma" a titulek pod tím "prymula na fotbale".

Tady by se asi opravdu musel stát zázrak a korona začít mizet jen tak. Pokud máš zavřené úplně vše, tak lidi vyběhnou do přírody, jenže všichni, protože nemáš kam jinam jít, navíc teď, jak začne jaro/léto. A zkus to nějak vymáhat, aby policisté nabíhali mezi lidi a začali je pokutovat, že jsou venku, třeba někde u lesa. To je poslední věc, co nám tu zatím chybí, potyčky s policisty na denní bázi.

Jenže jak to řešit, otevřít jen něco nemůžeš, protože tam všichni logicky naběhnou. Otevřít vše je taky šílenství. To je prostě strašný průser a nějak mě nenapadá, jak z toho ven. Navíc obrovská chyba je, že oni dávají neustále lidem naději nějakého otevření. Místo toho, aby se řeklo "nazdar, měsíc nic nebude, protože to nejde", tak se každý týden dočítáš, že by se něco otevřít mohlo a to je pak psychicky zničující.

Říkám, za mě se buď bude muset stát nějaký zázrak, klidně v podobě konečně zvládnutého očkování a nebo tady dost možná brzy vypukne anarchie a tím nemyslím x hulákajících dementů někde na náměstí, ale prostě naprostě ignorování opatření, které nakonec opravdu povede ke kolapsu zdravotnictví.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší je, že jakkoukoliv zemi v Evropě rozklikneš, tak všude to klesá od ledna....

Viz tady evropské státy a jejich počty nemocných na milion obyvatel.

https://files.fm/u/6x46bwczc#/

Reagovat
Infi

Já se na tyhle srovnání radši až tak moc nedívám, za prvé je to strašně dynamické pokud se nepletu, chvíli si každý myslí, že je "best in covid" a pak přijde z ničeho nic raketový nárůst a za druhé mě to pak deprimuje, celá neschopnost naší vlády, která(s trochou nadsázky) celý rok nemá jiný úkol, než trochu zkrotit pandemii

Reagovat
soukup

přesně tak, je to bludný kruh.

zavedli jsme docela přísná opatření, ale nevymáháme jejich dodržování. Důsledkem je to, že na to část lidí kašle. Místo toho, aby na to stát zareagoval lepším vymáháním a začal teda tyto lidi nějak trestat a hlídat dodržování aspoň toho základního, tak je reakcí vždy akorát zákaz něčeho dalšího.

Ti co vše dodržují, tak jsou čím dál víc a víc omezeni a to co jim zbylo vlastně ani není život, ale spíš takový pracovní tábor mixnutý s vězeňskou samotkou. Přitom ale kolem sebe vidí, že když někdo opatření nedodržuje, tak se mu nic nestane a žije aspoň nějak v rámci možností. Výsledkem je zcela logicky to, že opatření dodržuje čím dál méně a méně lidí, protože dodržovat tyto opatření poctivě 5 měsíců udělá člověku ze života peklo, porušovačům se nic neděje a hlavně je jasné, že se situace prostě nezlepší.

Na to přece musí časem rezignovat i člověk s extrémně silnou vůlí.

Reagovat
Infi

Souhlas, navíc veškerá opatření jsou předkládaná chaoticky, jeden den si přečteš, že se začne pomalu rozvolňovat, jdeš spát a ráno se probudíš do "je to katastrofa, musíme zpřísnit, jinak to nezvládneme". A bohužel, tohle se v podstatě děje každé 2 týdny.

Nemluvě o tom, že jsme na tom s čísly úplně stejně jak v říjnu/listopadu a to jsou za námi 4 měsíce, kdy venku probíhala zima a tím pádem to vládě hrálo do karet udržet lidi doma. Nezvládnutí tohoto je úplně nepochopitelné. Budu se opakovat, ale přes jaro a léto už doma nikoho neudrží bohužel a je to pochopitelné, když i ti, kteří byli zodpovědní, nevidí po roce žádný posun.

Mi přijde, že se ve vládě čeká teď podobný boom, jako byl loni na jaře, proto ta "nová" opatření k tomu přirovnávají. Že se najednou lidi semknou a budou táhnout za jeden provaz - jenže tehdy to byla za prvé nová situace a za druhé sis myslel, že to povede ke zlepšení. Po roce korony a neustálých dynamických změn v omezování už to podle mě není ovšem možné.

A pak mají někteří lidé na nejvyšších místech tu drzost říct alibisticky, že dnešní sitauce není vlastně ničí vina.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

Reagovat
Vlkoslav

Jsem jenom ja tak zdegenerovanej, že čtu tvrdé lockdowny, a nebo to byl záměr redakce?

Reagovat
Salfovic

Proč se hraje takovej šlágr už od dvou

Reagovat
bobis21

Když se dělaly termíny, bylo venku - 15 a všichni prosili ať se hraje dřív. Než přišel zápas tak se oteplilo...

Reagovat
Salfovic

A to by byl takový problém ho cca před týdnem posunout ?

Reagovat
smazaný uživatel

Sudí Hocek, kterej nedávno zařízl Brno proti Zlínu a ve FNL pomáhal Vyšehradu, dneska za odměnu píská v Jablonci

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přijde, že když ten Portugalec viděl ten bordel, tak jim řekl, že jim na to sere, ať si dělají, co chtějí. Nebo se taky nechal uplatit

Reagovat
Mirek na tenisu

Ten materiál je u nás hrozný. Ze starších snese měřítko Zelinka, s výhradami Franěk, někdy Hrubeš... pár mladých sudích by se mohlo časem otřískat, ale žádné jméno mě nenapadá.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

MILAAAAAN PETRŽELA!

Reagovat
PISTOLERO

Slovácko

Reagovat
smazaný uživatel

Mám strach že ve 2 poločase tento zmrd dá druhou žlutou jednomu ze stoperu vzhledem k tomu jak se vyvíjí zápas

Reagovat
pingla

Jovovič se asi zbláznil

Reagovat
smazaný uživatel

Co udělal?

Reagovat
pingla

šel do souboje o míč s Klimentem a trefil ho podrážkou někam na stehno nebo zboku kolena v plné rychlosti...

Reagovat
Greny

Teď jsem si to pustil zpětné ty vole... To bylo na kriminal bych mu dal tak 10-15 zapasu

Reagovat
pingla

vypadalo to hrozně, čekal jsem, že Kliment okamžitě končí a on jim ještě dal branku

Reagovat
smazaný uživatel

Normální balkánský zákrok.

Reagovat
Radin

Snad skončí v českém fotbale jak Kweuke

Reagovat
Mirek na tenisu

Jasná teďka na první dobrou. Nač se ten lofas musel jít ještě dívat? Pak se držel za pysk, asi přemýšlel jak to zdůvodní Mektavému Peltovi.

Reagovat
Mirek na tenisu

...redka

Reagovat
smazaný uživatel

Jovovic pěkná mrdka

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že je Honza ok, to mohl mít po kariéře

Reagovat
Mimalu

VAR

Reagovat
PISTOLERO

Blikanec

Reagovat
smazaný uživatel

KLIMEEENT!!!!! Sáďa další asistence!!

Reagovat
Fabregas@ole

Ten Hrubý je úplnej jantar

Reagovat
smazaný uživatel

Regi profesorsky

Reagovat
PISTOLERO

Ty vole krásnej gól

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Cicilia, už sem rval proč neprihral doleva

Reagovat
Mimalu

hodně pěkně

Reagovat
Mirek na tenisu

Cecilka debakl Gablonz...k nezaplacení

Reagovat
ZB 07

Slovácko

Reagovat
Mirek na tenisu

Jedem Gottwaldov!

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko > Slovensko > Slovinsko

Reagovat
ratusek

Ta Boleslav je fakt v píči a prej že je Joda zachrání

Reagovat
kilobyte

A ještě je to stojí a bude stát ranec.

Reagovat
Mirek na tenisu

Poznygól jedem ševci!

Reagovat
Mirek na tenisu

Škoda

Reagovat
andrew96

Škoda

Reagovat
Greny

Kdyby to byl stoper tak super obrannéj zakrok

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo krásné kdyby šli dole Příbram, Boleslav a Teplice

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Kdyby spadli Teplice zrovna v době, kdy je souzen Berbr. To by byla ironie.

Reagovat
Salfovic

Kalili vodu, Vojtěchu. Celou dobu je držel nad vodou.

Reagovat
Euphael

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ratusek

škoda, že se tím Zlín dnes asi zachrání. ale zase dobrý, že se namočila Boleslav ještě víc a to bylo keců, že se ten válec rozjede a půjde to nahoru bez problému. kdo nehrál o záchranu tak neví, jak je na vás deka, tak můžete mít sebelepší hráče aj e to na nic.

Reagovat
pingla

Drame

Reagovat
Wambasen

Reagovat
ratusek

Ten Jovovič, to je nechutný

Reagovat
Kily

Jovović solidní hovado, snad se disciplinárka nebude stydět

Reagovat
Bakary3

Klidne 8

Slapak na koleno, nalozil mu loktem a jeste se snazil simulovat, totalni odpad

Reagovat
Kily

osm bych klidně dával jen za ten úmysl, tohle je prasárna styl Witsel, kdy si od začátku pozorně hlídal pohyb protihráče, aby ho "co nejlépe" trefil

Reagovat
soukup

Škoďák zkušeně V Brně jsme měli kliku, že měl to období, kdy sice dokázal spálit podobný šance, ale další zápas dal gól úplně z ničeho.

Reagovat
andrew96

Podobně to má i v Bolce, jen už v delších intervalech než jeden zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Kliment mohl mít po kariéře

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
soukup

No nic, všechny kluby odehráno shodně 20 zápasů. Já bych to v zájmu ochrany obyvatelstva ukončil a uznal současnou tabulku

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastně proč ne, já sem spokojený

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Brno zůstane, Bolka spadne, Plzeň bez pohárů, není problém

Reagovat
Neon

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Shevchenko

Dneska úplně topové výsledky Slovácko si jde pro základní skupinu EL, Jablonec pomalu mimo poháry, Zlín záchrana, Mladá Boleslav s Matějovským někam do hajzlu

Reagovat
Euphael

Reagovat
kilobyte

*3. předkolo a to ještě musí vyhrát pohár první a nebo druhý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stačí jeden dvojzápas vyhrát a mají minimálně skupinu té třetí soutěže

Reagovat
kilobyte

Tak v EL to budou mít hodně těžké a i v té třetí soutěži budou ve 4. předkole silné týmy.

Reagovat
pingla

chtělo by to další 3 body v Olmíku a záchranu už si snad v klidu pohlídáme a Slovácko skvěle opět

Reagovat
OTASi

vždyť do EL se z ligy už vůbec nepostupuje ne? leda přes předkolo LM

Reagovat
bobis21

Přímo ne, ale pokud budeme do 15. místa tak tam máme 1 tým. To je asi vítěz poháru, takže když vyhraje pohár 1. nebo 2. z ligy, půjde tam 3. z ligy.

Reagovat
Imos

To by Slovácko muselo vyhrát pohár, ale paradoxně ta konferenční liga by jim mohla sednout více.

Reagovat
Wyrda

pořád je hodně zápasů do konce, ale při současné formě Jablek bych se divil, kdyby si Slovácko to třetí místo už nepohlídalo. Souboj o to 15. místo už je definitivně mezi Opavou, Brnem, Příbramí a Bolkou. Možná ještě tepláky. Zlín se dneska definitivně zachránil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele