FORTUNA:LIGA - preview 20. kola

19.02.2021, 08:56, aktualizováno 21.02.2021, 08:54
Previews
Sparta v sobotu vyhrála a nyní čeká na odpověď Slavie, tu čeká duel v Teplicích a v případě výhry si vezme zpět svůj desetibodový náskok. Liberec cestuje do Karviné, Plzeň hostí Bohemians 1905 a České Budějovice budou favoritem souboje s Opavou...
Dynamo České Budějovice - SFC Opava  (neděle 14:00)
Jako by nestačilo poslední místo v tabulce, Opavu ještě k tomu trápí početná marodka. Jak se s tím popasuje v Českých Budějovicích, které se naopak nyní mohou těšit dobré formy.

Jihočeši na jaře ještě neprohráli, v šesti zápasech čtyřikrát zvítězili a inkasovali jeden jediný gól. Od konce ledna to žádné velké ofenzivní hody nejsou, na Slovácku a v Liberci to skončilo bez branek, Ostravu doma porazili díky pozdní trefě Mršiće 1:0. Podíváme-li se i dále do historie, ze třinácti posledních kláních Dynamo prohrálo jen jednou, díky čemuž se regulérně zapojilo do boje o poháry.

Opavu naopak trápí dlouhé čekání na vítězství. To přišlo ještě před přerušením ligy kvůli vládním nařízením. Od té doby sehrála čtrnáct utkání, v nichž desetkrát prohrála a čtyřikrát remizovala, z čehož třikrát bez jediné branky. Tak tomu bylo i před týdnem v domácím zápase s Příbramí, který se dá jednoznačně označit jako záchranářský souboj.

Domácí pro zápas nemohou počítat s vykartovanými Skovajsou a Talovierovem, na straně hostí nepustí do hry zranění Harazima, Hnaníčka, Holíka, Juřenu, Lasáka, Pikula, Rychlého, Ščudlu, Večerku a Žídka.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Drobný - Čolič, Králik, Havel, Novák - Čavoš, Javorek - Mészáros, Alvir, Mršič - Brandner
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Digaňa - Březina, Kulhánek, Didiba - Mondek, Tiéhi, Nešický, Hellebrand, Helešic - Kania, Čvančara
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.78 - 4.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
MFK Karviná - Slovan Liberec  (neděle 14:00)
Karviná nebyla v posledním kole daleko od překvapení, nakonec ale vyšla naprázdno a zůstává v tabulce na jedenáctém místě. Tentokrát se Slezané pokusí proti Liberci připsat druhé vítězství v kalendářním roce.

Uplynulou neděli se Karviná činila střelecky, jenže slabý výkon v obraně ji stál překvapivý zisk bodů na hřišti pražské Sparty. Brankář MFK Petr Bolek již poněkolikáté v sezoně předvedl podprůměrný výkon a kdoví, zda se proti Liberci neposadí na lavici náhradníků. Slezané totiž dostávají dost branek, které je stojí lepší postavení ve středu tabulky.

I proto Karviná přivedla před několika dny do svých řad Leonarda Pereiru, jenž se ale nejprve bude muset ve střední Evropě aklimatizovat. "Když jsem vystoupil z letadla, tak to bylo něco neuvěřitelného. Nejméně jsem zažil 10 stupňů Celsia, tento teplotní skok je pro mě krutý. Musím si zvyknout. Jinak první pocity jsou pozitivní a moc mi pomáhají moji noví brazilští spoluhráči. Za to jim chci poděkovat," řekl brazilský zadák po přestupu.

Liberecký Slovan se musí prokousat náročnějším programem. Ve středu totiž Severočeši dohrávali odložený duel se Zlínem, který ale zvládli ve svůj prospěch. Po třech zápasech v řadě bez porážky se tak družina trenéra Pavla Hoftycha rázem vyšvihla až na páté místo v tabulce a dotírá na čtvrté Slovácko i třetí Jablonec.

Severočeši se budou muset obejít bez Ondřeje Karafiáta, jenž musí odpykat trest za čtyři žluté karty v sezoně. Kvůli stejnému prohřešku si nezahraje ani stoper MFK Eduardo Santos. Zranění nepustí do hry domácího Vlasije Sinjavskije ani hostující Mohameda Tijaniho s Janem Matouškem. V bráně Liberce možná bude absentovat gólmanská jednička Filip Nguyen, který odstoupil ze zápasu proti Zlínu. Slezané zase doufají, že ve středu pole nebude chybět Kristi Qose.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Bolek - Jursa, Dramé, Šindelář, Mazáň - Herc, Smrž - Mikuš, Ostrák, Bartošák - Papadopulos
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Knobloch - Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula - Mara, Sadílek - Pešek, Faško, Mosquera - Rabušic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.01 - 3.20 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905  (neděle 14:00)
Plzeň se dvou bodových ztrátách za sebou opět propadla tabulkou. Proti Bohemians by už Západočeši měli uspět, jinak si ještě více zkomplikují již tak zapeklitou situaci, v níž se nachází.

Začátek jarní části sezony vypadal nadějně, po posledních dvou kolech se ale do myslí fanoušků Viktorie vrátily deziluze a zklamání. Plzeň očividně stále není schopna najet na takovou vlnu, na které by se udržela delší dobu. Místo toho Západočeši nadále ztrácejí a pozice zajišťující postup do pohárové Evropy se jim už povážlivě vzdalují.

Po remíze v Mladé Boleslavi o minulém víkendu nezakrývali Viktoriáni rozčarování. "Ač se to může zdát, že jsme dotahovali a dali gól v závěru, tak bod je pro nás zklamání. Potřebujeme vyhrávat, z tohohle pohledu je to určitě málo. Taková klasika, na gól se strašně nadřeme a loupe se nám všechno v síti," vysvětlil možná poněkud zjednodušeně pravý bek Milan Havel.

Právě jeho čeká v neděli poněkud prestižní zápas, neboť ve své kariéře strávil několik sezon v barvách Bohemians. V současnosti se však Klokani spoléhají na jiné hráče. Například na útočníka Tomáše Necida, jenž se snad konečně rozstřílel tak, aby Pražanům dokázal pomoct. Právě díky Necidově příspěvku vystoupal celek z kultovního Ďolíčku dále od pásma sestupu a momentálně se v tabulce drží na uspokojivější 12. příčce.

Klokani si i přes slabší formu Západočechů uvědomují, že v plzeňských Štruncových sadech nebudou favoritem. "Určitě nejsou slabší. Pořád je to ta Plzeň, jakou známe. Zatím nedokázala přetavit své příležitosti v góly tak, aby měla více bodů. Já věřím tomu, že výraznější produktivita Plzně nějaký zápas počká a my duel zvládneme. Pokud předvedeme výkon podobný tomu na Spartě, tak by to rozhodně mohlo klapnout," uvedl asistent hlavního trenéra Erich Brabec.

Domácím kvůli disciplinárnímu trestu stále nemůže pomoct stoper Filip Kaša. Zranění limituje Lukáše Hejdu, Jana Kovaříka, Tomáše Hořavu a Jana Kopice, nejisté zůstávají starty Pavla Buchy, Adriela Ba Louy a Aleše Čermáka. Na marodce Bohemians zase figurují Roman Valeš, David Bartek, Daniel Köstl, Till Schumacher a Lukáš Pokorný.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Šulc - Kayamba, Beauguel, Falta
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Le Giang - Dostál, Krch, Hůlka, Vondra - Vaníček, Květ, Jindřišek, Vodháněl - Necid, Hronek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.25 - 6.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Teplice - Slavia Praha  (neděle 16:30)
V naprosto odlišeném rozpoložení i patře tabulky se nachází soupeři, kteří se v neděli odpoledne střetnou v Teplicích. Šancí pro domácí může být, že Slavia by mezi zápasy s Leicesterem mohla šetřit sestavu.

Sklářům se na jaře absolutně nedaří. Z pěti utkání vytěžili pouze jeden bod, přičemž v těch čtyřech neúspěšných zápasech nedokázali vstřelit ani gól. Nerozhodný výsledek se zrodil s Karvinou, porážky schytali od Jablonce, Dynama, Pardubic a naposledy i Slovácka. V Uherském Hradišti prohráli 2:0 po trefách Kalabišky z úvodu utkání a Jurečky z jeho závěru.

Naopak sešívaní jsou na jaře téměř dokonalý. Slovo téměř je použito proto, že v posledním venkovním zápase v Příbrami jen remizovali. Vše ale napravili o týden později proti Pardubicím, s nimiž díky dvěma gólům Kuchty a jednom Stanciově zásahu vyhráli 3:0. Ve čtvrtek pak předvedli solidní výkon na úvod vyřazovací fáze Evropské ligy, s Leicesterem na domácí půdě bez branek remizovali.

"Máme za sebou sice velice náročný čtvrteční zápas, ale máme také tak široký a silný kádr, že to určitě zvládneme. Kluci jsou dobře natrénovaní, což bylo vidět i na Kubovi Hromadovi, který v těžké pozici musel nastoupit do zápasu s Leicesterem a perfektně to zvládl, jak fyzicky, tak i fotbalově. Podobně jsou na tom i ostatní hráči a jsou samozřejmě možné nějaké změny v sestavě, o tom se ještě budeme bavit," říká trenér Jindřich Trpišovský.

Červenobílým se v poslední době ve vzájemných utkáních nebývale daří. Aktuálně drží seérii osmi po sobě jdoucích vítězství, v posledních šesti kláních je celkové skóre 21:2. O hodně ho Slavia navýšila v září, kdy v Edenu zvítězila 5:1. Prosadili se Olayinka, Stanciu, Musa, Holeš a Takács, na druhé straně kontroval z penalty Mareš.

Domácí tým se musí obejít bez potrestaného Droehnleho, zranění zase do hry nepustí Knapíka se Shejbalem a možná ani Jukla a Řezníčka. Na straně vršovického mužstva se nepředstaví vykartovaný Sima, zdravotní indispozice trápí Júsufa, Hovorku, Ševčíka, Tecla a Van Burena.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Čtvrtečka - Vondrášek, Mazuch, Heidenreich, Hyčka - Trubač, T. Kučera - Moulis, Žitný, Fortelný - Mareš
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Bah, Zima, Deli, Bořil - Hromada, Provod - Masopust, Stanciu, Olayinka - Kuchta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.75 - 5.42 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FK Příbram - 1. FC Slovácko  (sobota 14:00)
Slovácko se v tabulce nadále drží na čtvrtém místě a pomalu pošilhává po evropských pohárech. V zápase proti Příbrami, která v novém roce ještě nezvítězila a setrvává v sestupovém pásmu, budou Moravané jednoznačným favoritem.

Počínaní Příbrami tak trochu postrádá logiku. Na jednu stranou jsou svěřenci kouče Pavla Horvátha schopni potrápit extrémně silnou Slavii, na stranu druhou se jen o týden později trápí na hřišti slabé Opavy. Středočeši zkrátka vynikají bojovností, ale to je asi tak vše, čím se mohou pyšnit.

Záložník Tomáš Pilík doufá, že se Příbrami začne víc dařit doma u Litavky. "Domácí zápasy musíme zvládat, potom můžeme pomýšlet na to, jak se dostaneme z červených čísel. Proti silným soupeřům jsme se vyhecovali a potřebujeme držet víc konstantnější výkony," řekl zkušený fotbalista.

To Slovácko vyniká ve více ohledech. Pevná obrana je dlouhodobě stavebním kamenem mužstva trenéra Martina Svědíka, ovšem v probíhajícím ročníku přidávají Moravané k těžko propustné defenzívě také nadstavbu v útoku. Celek z Uherského Hradiště už vyzrál a boj o evropské poháry je pro něj de facto povinností.

Do Příbrami si tak Slovácko jede pouze pro vítězství. "Jsme na čtvrtém místě a oni předposlední, takže tam jedeme v roli favorita, ale herní kvalita se ukáže až na hřišti. Samozřejmě bychom z Příbrami chtěli odvézt tři body," uvedl křídelník Moravanů Milan Petržela.

Zatímco se Slováckem do Příbrami neodcestuje zraněný středopolař Michal Tomič, domácí budou vedle obránce Karla Soldáta a útočníka Chrise Corteze dost možná postrádat také dalšího forvarda Jana Rezka.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kočí - Laňka, Kvída, Tregler, Vilotić, Cmiljanović - Lalkovič, Hájek, Nový - Zorvan - Voltr
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Sadílek - Petržela, Kohút, Navrátil - Kliment
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.56 - 3.37 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Pardubice - Baník Ostrava  (sobota 14:00)
Dva soupeři, které v tabulce dělí tři místa, ale pouze jeden bod, se střetnou v sobotu ve vršovickém Ďolíčku. Tamní azylant Pardubice přivítají Baník, který za sebou má velmi cenné vítězství.

Východočeši na utkání minulého víkendu rozhodně nebudou vzpomínat v dobrém, jelikož v Edenu prohráli vysoko 0:3. Předtím však dokázali bez obdržené branky zdolat Teplice i Příbram, a právě na tyto úspěchy budou nyní chtít navázat. Zároveň ale výrazně potřebují zlepšit ofenzivu - v pěti jarních zápasech vstřelili dva góly, z nichž jeden byl navíc vlastní.

"Znovu nás čeká těžký zápas, i když výhodou bude naše domácí prostředí. Přemýšlíme o tom, nějaký myšlenky v hlavě mám, ale budeme se rozhodovat až po předzápasovém tréninku," říká jeden z trenérů Jiří Krejčí ohledně toho, zda uvažuje o změnách v základní jedenáctce.

Forma Slezanů po zimní přestávce se dá hodnotit jako rozpačitá. Nedokázali uspět v Českých Budějovicích ani ve Zlíně a doma nestačili na Slovácko, na stranu druhou dokázali doma zdolat oba severočeské pohárové aspiranty Liberec i Jablonec. Právě proti zeleno-bílým hráli minulý víkend, o výhru 2:1 se postaral zejména dvěma penaltami Azevedo.

Zmíněný brazilský křídelník je nejlepším střelcem z hráčů, kteří vyběhnou na hřiště. V tabulce kanonýrů je dokonce osamocen na čtvrté příčce, lepší jsou jen hráči pražských "S". Na straně klubu s koněm ve znaku se nejčastěji prosadil David Huf, a sice pětkrát.

Vzájemné zápasy můžeme dohledat tři. Před čtyřmi roky ve druhé lize skončily tyto střety dvěma remízami, v září v prvním mači této sezony uspěl Baník 3:0, a to díky brankám Zajíce, Azeveda a Tijaniho.

Pardubičtí budou pro utkání zřejmě v plné síle, Ostrava přijede bez vykartovaného Jánoše a zraněného Fleišmana.
FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Tischler, Hlavatý, Kostka, Cadu - Huf
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Ndefe - De Azevedo, Kaloč, Tetour, Holzer - Šašinka, Zajíc
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 3.07 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sigma Olomouc - Zbrojovka Brno  (sobota 14:00)
Olomoucká Sigma zvítězila v novém kalendářním roce pouze jednou a již vypadla z hodní poloviny tabulky. Pro Hanáky tak nadešel nejvyšší čas, aby se zase nadechli. Nastartovat je má sobotní mač s o záchranu bojující Zbrojovkou.

První vzájemný zápas v této sezoně tak trochu symbolizoval celkové počínání Brňanů v nejvyšší soutěži - dopředu fajn, vzadu průšvih. Zbrojovka v září nad Sigmou dvakrát vedla, ovšem kvůli chybám v obraně putovali body na Hanou. Od zmíněného duelu se toho pod Špilberkem moc nezměnilo. Je pravda, že "Flinta" v zimní pauze trochu zpevnila obranu, nicméně k velkému obratu za lepšími zítřky to prozatím nevedlo.

Díky nedávné výhře v Opavě se však Brno dostalo nad sestupové vody a své postavení drží i nadále. "Teď nás čekají těžká utkání, zápasů ubývá, o to těžší situace to pro nás je. Ale pořád pracujeme na tom, abychom byli úspěšnější. Pracujeme tak, abychom byli konkurenceschopní, máme před sebou další sobotní zápas a pokusíme se v něm uspět. Budeme se připravovat pořád stejně," uvedl kouč Zbrojovky Richard Dostálek.

Ani Olomouci se ale nedaří úplně podle plánu. Svěřenci trenéra Radoslava Látala mají velký problém dovést kolikrát dobře rozehrané utkání do vítězného konce. Ostatně za posledních jedenáct kol zvítězila Sigma pouze jednou, zato hned sedmkrát remizovala, což Hanáky pasuje do role krále smířlivých výsledků.

Sigma dlouhý čas okupovala v tabulce čtvrté místo, po bodových ztrátách ale klesla až na desátou pozici. V následujících dvou domácích kláních s Brnem a Zlínem tak hodlají Hanáci zvítězit. "V tabulce jsme chtěli být jinde. V obou zápasech nás nečeká nic lehkého, pokud chceme bojovat o první pětku, musíme je zvládnout," prohlásil jasně kapitán Olomouce Roman Hubník.

Na marodce Hanáků figurují záložníci David Houska s Jáchymem Šípem a stoper Jan Štěrba. Zranění již naopak vyléčili levý bek Michal Vepřek se středopolařem Lukášem Greššákem, po vypršení trestu za čtyři žluté karty v sezoně se zase do sestavy pravděpodobně vrátí Hubník a křídelník Pablo González.

V bráně Zbrojovky by po menších zdravotních problémech mohla nastoupit zimní posila Martin Berkovec, nadále však absentují obránci Lukáš Kryštůfek se Zoranem Gajićem a záložník Rudolf Reiter. Další středopolař Jiří Texl zase v Brně hostuje právě z Olomouce, přičemž pravidla neumožňují hráči nastoupit proti svému domovskému klubu.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Mandous - Látal, Hubník, Beneš, Zmrzlý - Hála, Breite, Daněk, Chytil, González - Nešpor
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Floder - Pernica, Dreksa, Šural - Štepanovský, Bariš, Sedlák, Vaněk, Moravec - Růsek, Hladík
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.43 - 4.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fastav Zlín - Sparta Praha  (sobota 16:30)
Po dalším zaváhání Jablonce může Sparta udělat velmi významný krok k zisku druhého místa. Naopak "Ševce" straší něco zcela jiného, a to potenciální sestup. Pokud brzy nezačnou vyhrávat, může se to stát realitou.

Zlínští naposledy uspěli na konci listopadu v Karviné, od té doby v devíti zápasech nedokázali naplno bodovat. Na jaře se jim alespoň daří získávat cenné body postupně, v pěti utkáních totiž třikrát remizovali. Takovým případem však nebyla středeční dohrávka v Liberci, kde po Rondićově trefě z druhé půle prohráli. Přestože žluto-modří patří mezi nejméně produktivní celky, mají jedno želízko v ohni v tabulce střelců. Tomáš Poznar se se sedmi zásahy dělí o pátou pozici.

O nepříznivé šňůře promluvil i Dominik Simerský. "Ta série je dlouhá a nepříjemná, ale na druhou stranu neodpovídá úplně dění na hřišti. Některé zápasy jsme měli zvládnou za tři body, byli jsme lepší, ale bohužel, tak to je a musíme se snažit to zase co nejdříve překlopit ve vítěznou šňůru. První příležitost bude v sobotu. Od středečního týmového a herního výkonu se budeme chtít odrazit," nabádá stoper.

Letenští na jaře už dvakrát zaváhali, přesto nyní disponují zajímavým pětibodovým náskokem na druhém místě. Od doby, co je převzal Pavel Vrba, jsou jejich zápasy přestřelkami. V Olomouci po velkém obratu zvítězili 3:2, otáčet museli i doma proti Karviné. To prohrávali po Papadopulosově trefě, což dokázali zvrátit Karlsson s Krejčím. Poté ještě srovnal Herc, ale po Karlssonově završení hattricku už jen na konečných 4:3 snižoval svým druhým zásahem Papadopulos.

Ve vzájemném střetu uspěl Zlín naposledy na podzim roku 2018, od té doby skončilo jedno utkání remízou a třikrát byla úspěšnější Sparta. Jako třeba v zářijovém zápase, v němž po Dramého trefě prohrávala, ale ve druhé půle obrátili skóre v její prospěch Hložek, vlastencem Jiráček a Juliš.

"Ševci" nemohou pro nadcházející utkání počítat s vykartovanými Potočným a Procházkou, v ohrožení jsou navíc starty Čanturišviliho, Jiráčka a Vraštila. Za hosty se rovněž kvůli karetním potížím nepředstaví Trávník s Dočkalem, zdravotní potíže do hry nepustí Hložka a Štetinu a možná ani staršího z Krejčích, Sáčka, Polidara a Vindheima.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Cedidla, Simerský, Buchta, Kolář - Conde, Hlinka, Janošek - Janetzký, Poznar, Jawo
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Nita - Wiesner, Vitík, Čelůstka, Hancko - Souček, Ladislav Krejčí II - Karlsson, Karabec, Plavšič - Kozák
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.94 - 3.57 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Jablonec - FK Mladá Boleslav  (pátek 16:00)
Po porážce v Ostravě přišel Jablonec o kontakt s druhým místem, na Severočechy navíc začínají tlačit soupeři zdola. Zeleno-bílí tedy potřebují proti Mladé Boleslavi, která se nadále trápí, výsledkově zabrat.

Karel Jarolím se po usednutí na boleslavskou trenérskou židli vyzbrojil hned několika poměrně uznávanými posilami, nicméně na první výhru po návratu do automobilového města zkušený kouč pořád čeká. A každou další porážkou pochopitelně roste nervozita. Středočeši totiž nadále okupují sestupové pozice, což Jarolímovi klid na práci rozhodně nedodává.

V nastalé situaci byl jindy cenný bod proti plzeňské Viktorii pořád málo. "Z utkání s Plzní se dalo vytěžit víc. Tak dlouhé čekání na výhru nepamatuji a už jsem z toho skoro frustrovaný. Už musíme začít bodovat naplno a to bez rozdílu, proti jakému soupeři nastoupíme. Při veškerém respektu k síle Jablonce," sdělil lodivod Středočechů.

Jablonec v minulém kole dopadl ještě hůř, neboť v Ostravě vyšel proti tamnímu Baníku naprázdno. Tentokrát se družina kouče Petra Rady představí na oblíbené Střelnici, kde se jí přece jen daří lépe. V probíhajícím ročníku ztratili v domácím prostředí body pouze jednou.

Otázkou zůstává, v jaké kondici bude jablonecký trávník, který během nedávného ryze zimního počasí schytal mnoho šrámů. "Na tomhle terénu to bude obzvlášť na kondici. Může to být boj, nemusí to být takový fotbal. Pro nás je to škoda, protože my chceme hrát kombinační fotbal. Uvidíme, jak to bude vypadat," uvedl Rada.

Domácí dost možná budou postrádat středopolaře Tomáše Hübschmana s Václavem Pilařem, nad jejichž starty se vznáší otazník. Boleslavi nepomůže disciplinárně potrestaný špílmachr Marek Matějovský. Dále na straně hostů trápí zdravotní patálie brankáře Petra Mikulce, obránce Alekseje Tatajeva, záložníky Jakuba Fulneka s Milanem Jiráskem a Michaelem Hönigem a útočníky Jiřího Klímu, Dominika Maška a Martina Graiciara.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Krob - Považanec - Schranz, Kubista, Kratochvíl, Jovović - Doležal
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Diviš - Řezník, Šimek, Křapka, Preisler - Dancák, Pech - Malínský, Ladra, Zmrhal - Škoda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.91 - 5.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha19163057:1151
2.Sparta Praha19132440:2441
3.FK Jablonec18112534:2135
4.1. FC Slovácko18104432:1734
5.Slovan Liberec1995527:1732
6.Baník Ostrava1985623:1729
7.Dynamo České Budějovice1978424:2329
8.Viktoria Plzeň1984734:2528
9.FK Pardubice1984717:2228
10.Sigma Olomouc1969428:2327
11.MFK Karviná1966723:3024
12.Bohemians Praha 19051965821:2323
13.Fastav Zlín1854918:2519
14.FK Teplice19521218:4017
15.Zbrojovka Brno19351116:3314
16.FK Mladá Boleslav18261020:3312
17.1. FK Příbram19261115:3612
18.SFC Opava19161212:399

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (687)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele