Teplice zase u sedmičky aneb Události 25. kola FORTUNA:LIGY

08.04.2021, 09:18
Názory a komentáře
Ladislav Krejčí (© sparta.cz)
Gólové statistiky by v prvním dubnovém kole české nejvyšší soutěže dostaly pořádně na frak, vše ale napravil duel na Letné. Sparta v něm nadělila Teplicím sedm branek, gólové hody doplnili skláři dalšími dvěma zásahy.

Páteční předehrávka zeleno-bílých mužstev v Ďolíčku branku nepřinesla, stejně jako duel Liberce s Baníkem, Mladé Boleslavi s Příbramí a brněnské Zbrojovky se Slavií. Jediným gólem zlomili utkání ve svůj prospěch Pardubičtí na Andrově stadionu.

Vedle Sparty jediným týmem, který uhájil své domácí prostředí, byla Plzeň proti Českým Budějovicím. Naopak Opava nechal Slovácko otočit a vyloupit Slezsko, kam naopak tři body ze Zlína přivezla Karviná.

Zápas kola


Sparta Praha - Teplice

Dění na pražské Letné nelze nazvat jinak než demolicí. Domácí už v poločase po hattricku Krejčího mladšího a brance Hložka vedli o tři branky, neboť za hosty se prosadil jen Jukl. Po pauze přišel vlastenec Knapíka a zásahy Polidara s Wiesnerem, Žitného čestný gól přinesl konečný výsledek 7:2.



Gól kola


1. Lukáš Kalvach (Viktoria Plzeň)

Pohledných branek bylo k vidění vícero, o vítězi v podobě plzeňského Kalvacha nakonec rozhodla náročnost jeho trefy. Odražený balón po rohu nabral vskutku náramně a skákavým volejem jej poslal ke vzdálenější tyči.



2. Adam Hložek (Sparta Praha)



3. Patrik Žitný (Teplice)



Jedenáctka kola





Brankář - Martin Berkovec (Zbrojovka Brno)

Další solidní výkon zimní posily Brna. Berkovec proti svému bývalému týmu v první půli vychytal Holeše a zejména po půlhodině Provoda. I ve druhé polovině musel několikrát do akce, nakonec si připsal sedm zákroků a čisté konto.

Pravý obránce - Petr Reinberk (Slovácko)

Možná hlavní strůjce obratu mužů z Uherského Hradiště. Nejprve totiž po jeho centru usměrnil míč do brány Kliment, díky čemuž bylo vyrovnáno. V závěru pak našel hlavu pro změnu Sadílka, ta přinesla Slovácku tři body.

Střední obránce - Eduardo Santos (Karviná)

Další z výborných výkonů jistého karvinského stopera. Zlínští se i díky němu dostali jen k jednomu gólu, rovněž rozehrávka a podpora ofenzivy byla v jeho podání solidní. Jen škoda žluté karty v závěru.

Levý obránce - Matěj Polidar (Sparta Praha)

Měl velký podíl na třetím gólu, když vysunul asistujícího Plavšiće. Další jeho pobídku Hložek nedokázal využít, nakonec si ale tito dva role otočili a to už mohli slavit. Hložek patičkou pobídnul Polidara, jenž nastalou situací nepohrdnul.

Pravý záložník - Tomáš Wiesner (Sparta Praha)

Velmi aktivní výkon krajního hráče Sparty. Po necelé půlhodině vybojoval na Juklovi pokutový kop, který Krejčí proměnil. V závěru první půle svůj únik neproměnil, nicméně po přestávce byl úspěšnější a připsal si branku.

Střední záložník - Christián Herc (Karviná)

Po čtvrtině utkání otevřel gólový účet utkání, když mimořádně zdařilým volejem usměrnil mezi tři tyče Mikušovu pobídku. Ve zbytku utkání převedl ještě několik dalších velmi solidních akcí, avšak branky ani asistence už se nedočkal.

Střední záložník - Ladislav Krejčí II (Sparta Praha)

Autor hattricku do sítě Teplic tu samozřejmě nemůže chybět. Ve třinácté minutě proměnil v gól Dočkalův centr, přesnou hlavičku zaznamenal i o deset minut později. Svou hitparádu zakončil z pokutového kopu, který rovněž proměnil s přehledem.

Střední záložník - Lukáš Kalvach (Viktoria Plzeň)

Spektakulární trefa z devětadvacáté minuty nebyla jediným jeho skvělým počinem. Například krátce po pauze bravurně vyslal Ba Louu, ani tato, ani jiné jeho pobídky se ovšem využití nedočkaly.

Levý záložník - Ewerton (Pardubice)

Už v jedenácté minutě se ujal přímého kopu a poslal balón do tyče, neujalo se ani zakončení pohledné kombinace. Nakonec se přeci jen hrdinou utkání stal, když v závěrečné desetiminutovce využil Mandousova zaváhání a uklidil balón za brankovou čáru.

Útočník - Adam Hložek (Sparta Praha)

Už ve třetí minutě otevřel skóre, když po špatné rozehrávce Němečka parádně poslal míč zpoza vápna do sítě. Po přestávce byl blízko další brance, namísto toho ale přišel Knapíkův vlastenec, tak si Hložek alespoň připsal asistenci na Polidarovu trefu.

Útočník - Jan Kliment (Slovácko)

Po čtvrthodině zamířil v solidní pozici nepřesně, neuspěl ani nedlouho před pauzou. Nakonec ale nastartoval obrat svého mužstva, když si v malém vápně zpracoval míč a nechytatelně jej poslal do šibenice.

Nemělo by vám uniknout


I mistr tesař se někdy utne. Obrovskou hrubkou v závěru zápasu nabídl Aleš Mandous Pardubicím vítězný gól, který také Ewerton dokázal vsítit.



Zlobit na sudího Zelinku se mohli příznivci a hráči Baníku. Písknutí penalty by sice samo o sobě ocenili, přišlo ale v momentě, kdy balón již směřoval do brány. Čas 1:21.



O to hůře tento verdikt nesli potom, co Stronati napálil pokutový kop do tyče. Pak balón sice do sítě dorazil, nicméně jak je známo, dvakrát za sebou hrát nesmí. Trefa tedy neplatila.



Takovým vrcholem teplického zmaru na Spartě byl vlastní gól Knapíka, který si míč usměrnil do své sítě poté, co jej Hložek vůbec nezasáhl.



Ještě hůře než Stronati si při pokutovém kopu počínal mladoboleslavský Ladra, jehož žalostná rána po zemi letěla úplně mimo.



Zachyceno na sociálních sítích


Pravda se totiž ukázala!



Pozdní vydání článku má i nějaké výhody. Můžete se tu třeba podívat na krtka, který ve středečním poháru zajistil Mladé Boleslavi srovnání.



Dosáhneme někdy toho, že jedna půlka rozhodčích bude umět pískat a ta druhá mluvit?



Dvakrát v sezoně dostat sedm gólů, to je vskutku mimořádný počin.

VAR v akci


V nakonec bezbrankovém klání v Ďolíčku jednou balón rozvlnil síť, nicméně Puškáčova trefa nebyla pro předchozí nedovolený zákrok uznána. Čas 0:45.



Baník mohl v Liberci kopat i druhou penaltu, tu mu ale sebral VAR, neboť se o ruku v podání Slovanu nejednalo. Čas 2:10.



Mladé Boleslavi naopak video pomohlo, neboť Lalkovićův zákrok po jeho zásahu byl po zásluze potrestán. Čas 2:51.



Podruhé v řadě musela Slavia v brzké fázi utkání do desíti. Tentokráte byl na vině Vágnerův zákrok na unikajícího Hladíka, jenž byl původně oceněn jenom žlutou kartou.



Změny v tabulce


Náskok sešívaných na svého rivala se před derby zeštíhlil na čtrnáct bodů, Sparta má navíc dva zápasy k dobru. Dramaticky vypadá souboj o třetí místo, Slovácko disponuje náskokem jednoho bodu na Jablonec. Promluvit do něj navíc mohou i pátý Liberec či šestá Plzeň.

Trio Pardubice, Ostrava a Olomouc uzavírající první polovinu tabulky už zřejmě na poháry nedosáhne, ztráta je totiž příliš velká. Na druhou stranu je ani náhodou nemusí trápit sestupové starosti, stejně jako České Budějovice, Bohemians, Zlín a Karvinou.

Zato Teplice jsou od sestupových příček vzdáleny už jen na rozdíl dvou zápasů, stejně jako Mladá Boleslav. Nejbližším pronásledovatelem této dvojice je Brno, které zremizovalo tři z posledních čtyř zápasů. V případě Opavy a Příbrami by už záchrana byla takřka zázrakem.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha25205070:1565
2.Sparta Praha23163454:2651
3.1. FC Slovácko24145545:2347
4.FK Jablonec24144640:2746
5.Slovan Liberec25127637:2243
6.Viktoria Plzeň23124741:2740
7.FK Pardubice24105924:3135
8.Baník Ostrava2597933:2534
9.Sigma Olomouc25810730:2634
10.Dynamo České Budějovice25710827:3331
11.Bohemians Praha 19052579926:2830
12.Fastav Zlín24851125:3129
13.MFK Karviná25781027:3829
14.FK Teplice25651427:5323
15.FK Mladá Boleslav25491229:4221
16.Zbrojovka Brno25381419:3917
17.SFC Opava25361616:4915
18.1. FK Příbram25281517:5214

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle bylo docela slušné kolo. Až na tu hrůzu z Letné. Oba týmy okamžitě vyloučit z ligy.

Zápas kola jednoznačně Bohemka - Jablonec.

Reagovat
Keeper117

že vás to ešte v roku 2021 baví

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, neskutečný humor

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím, rád bych Vás požádal o Váš názor na zahraniční vlastnictví v českém fotbale v rámci mého dotazníku. Budu vděčný za jakékoli vaše postřehy!

https://www.survio.com/survey/d/I3B6X3H1T6C3L9J5F

Reagovat
kilobyte

Čína

Reagovat
TheMally11

Rumunsko

Reagovat
dejvikker

Spartu vlastní Rumuni? Aha

Reagovat
wwwx

Chudák Stanciu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Felitel

Vážně musíte repostovat tweety od NN, Bosáka a Svěcenýho? Však je to boomerství v ryzí podobě.

Reagovat
Neon

Tak si jdi na eurofotbal-junior.cz, když se ti to nelíbí.

Reagovat
Felitel

vtipný haha

Reagovat
ACSeRw!n

problem, zoomer ?

Reagovat
off-olda

boomerství

Tak tohle slovo jsem v životě neslyšel a absolutně netušim, co znamená.

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
off-olda

Proboha.

Reagovat
smazaný uživatel

Že jsem na to ťukal. Rozšiřovat si obzory o takové hovadiny nepotřebuji.

Reagovat
John Obi Mikel

Já byl zase překvapený, co všechno na wikipedii najdeš.

Reagovat
Felitel

Tak proč na to ťukáš když to nepotřebuješ?

Reagovat
TheMally11

zase nějaký fakani od pc .... kdyby to radši chodilo ven

Reagovat
Firkraag

Reagovat
ACSMan

Pěkně přes okresky jako správní raubíři

Reagovat
TheMally11

Reagovat
Felitel

V tomhle případě třeba to, že neobjektivní novinář už dobrý 4 roky nestojí za nic a lidi co se tím doteď baví jsou neschopný opustit fotbalovou bublinu a najít kvalitní humor. Beztak je to druhej profil toho šaška Svěcenýho Ale obecně se asi není čemu divit, když člověk vidí, co se tady dostane do top hlášek roku

Reagovat
kilobyte

V čem je to boomerství?

Reagovat
Felitel

Je to špatný

Reagovat
kilobyte

Takže nevíš co to znamená?

Reagovat
Felitel

Reagovat
kilobyte

Tak my napiš v čem jsou ty příspěvky boomerské.

Reagovat
Felitel

Úplně ve všem

Reagovat
kilobyte

Takže nevíš.

Reagovat
Jardin

panebože

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele