Oraniště v Jablonci aneb Události 16. kola FORTUNA:LIGY

28.01.2021, 11:07
Názory a komentáře
Všichni už zřejmě mají plnou hlavu jednoznačného vítězství Slavie ve Zlíně s prvním ligovým hattrickem Jana Kuchty či ostravského vítězství proti Liberci, nyní je ovšem čas ohlédnout se za tím, co se na ligových trávnících stalo mezi pátkem a nedělí.

To totiž bylo na programu šestnácté kolo. Obecně se hrálo v lepších klimatických podmínkách než to minulé, nicméně Jablonec si to vybral za všechny. V husté sněhové vánici dostalo hřiště opravdu zabrat a bude malý zázrak, když se z toho ještě do konce jara vzpamatuje.

Jinak po dlouhé době zvítězili všichni tři předsezónní aspiranti na titul. Žádný z nich to ovšem neměl jednoduché. Pro Slavii nebyl zápas v Karviné procházkou v růžové zahradě a Plzni daly početně oslabené Pardubice také pořádně zabrat, stejně jako Mladá Boleslav Spartě.

Zápas kola


Karviná - Slavia Praha

Za Slavii pálila všechna tři ofenzivní esa. Po nepříliš vydařené a bezbrankové první půli otevřel skóre v padesáté minutě Sima, na nějž po dalších deseti navázal Kuchta. A když domácí srnížili Qosem z penalty, bleskově kontroval střídající Olayinka.



Gól kola


1. Jhon Mosquera (Slovan Liberec)

Výstavní trefa libereckého křídelníka. Mosquera v rámci rychlého protiútoku postupoval do dvou obránců, načež napřáhl k ráně ze střední vzdálenosti. Ta nabrala směr do vzdálenější šibenice Šustrovy brány, který neměl nárok.



2. Pablo González (Sigma Olomouc)



3. David Moberg Karlsson (Sparta Praha)



Jedenáctka kola





Brankář - Florin Nita (Sparta Praha)

Neslanou, nemastnou Spartu proti Mladé Boleslavi podržel. Blýsknul se zejména dvacet minut před koncem základní hrací doby, kdy bravurně vyškrábnul Janoškovo zakončení do protipohybu, a pak i v závěru - to zneškodnil Ladrův pokus.

Pravý obránce - Milan Havel (Viktoria Plzeň)

Od začátku utkání se jevil velmi aktivně a zásoboval spoluhráče přihrávkami i centry. Po revizi videorozhodčím se nakonec dočkal i branky, když se dostal k odraženému míči a tváří v tvář Boháčovi uspěl.

Střední obránce - Maksym Talovierov (Dynamo České Budějovice)

Mladý ukrajinský stoper už se v budějovické sestavě zcela očividně zabydlel, což nyní doložil i premiérovou brankou v nejvyšší soutěži. Po dvaceti minutách využil Grigarovy nejistoty po rohovém kopu a hlavou dorazil míč do sítě.

Střední obránce - David Hovorka (Slavia Praha)

Při zranění Zimy zase začal pravidelně nastupovat v základní sestavě, přičemž jeho výkon v Karviné se řadil mezi ty povedené. V závěru první půle jej jen kousek dělil od skórování, po návratu ze šaten asistoval na Simovu trefu.

Levý obránce - Michal Vepřek (Sigma Olomouc)

Olomoucký veterán měl z pozice levého beka podíl hned na dvou gólech svého týmu. V pětadvacáté minutě vyrazil Fendrich jeho zdařilou střelu jen k dorážejícímu Daňkovi, tatáž situace se udála i po hodině hry, jen tentokráte dorážel González.

Pravý záložník - Pablo González (Sigma Olomouc)

Pro španělského šikulu tato dorážka nebyla jediným zápisem do zápasových statistik. Když byla odehrána necelá půlhodina, zasekl si v šestnáctce balón na svoji pravou nohu a technickou střelou o tyč jej poslal za gólmanova záda.

Střední záložník - Miloš Kratochvíl (Jablonec)

Poprvé v kariéře prožil v nejvyšší soutěži dvougólový zápas. Pár minut po obdržené brance vyrovnal, když využil zaváhání Kočího, o deset minut na sebe vzal zodpovědnost při penaltě a překlopil misky vah na stranu Jablonce.

Střední záložník - Mojmír Chytil (Sigma Olomouc)

Stejně jako González měl prsty ve dvou trefách Hanáků, Chytil na ně ovšem asistoval. Byl to právě on, kdo předal Španělovi míč před jeho prvním gólem, ve druhé půli zase připravil gólovou střelu parťáka ze středu pole Housku.

Levý záložník - Peter Olayinka (Slavia Praha)

Trenér Trpišovský jej vytáhnul jako svého žolíka po mdlém výkonu v první půli, což se mu také osvědčilo. Olayinka svůj povedený poločasový výkon korunoval v závěru pojišťovacím gólem, když využil Simovy pobídky a přesně zakončil.

Útočník - Jan Kliment (Slovácko)

Třetí ze dvougólových střelců tohoto kola, byť práci měl z nich jednoznačně nejjednodušší. Po půlhodině se postavil k penaltovému puntíku a na druhou stranu, než skákal Le Giang, proměnil, jen o pět minut později zvolil opačnou stranu brány - a opět šlo o dobré rozhodnutí.

Útočník - David Moberg Karlsson (Sparta Praha)

Už v závěru první půle se mohl zapsat do statistik, jeho přímý kop totiž skončil na brankové konstrukci. Nakonec se trefy dočkal, když z otočky propálil Diviše a rozhodnul tak o vítězi utkání.

Nemělo by vám uniknout


Podruhé v kariéře nastoupil Kryštof Daněk v ligové soutěži v základní sestavě, což také oslavil gólem. Po necelých pětadvaceti minutách dorazil do brány Vepřekovu sraženou střelu.



Nešťastníkem první půle na zlínské Letné byl domácí stoper Buchta, který si ve skluzu srazil do vlastní sítě Tetourův centr.



Tomáš Necid měl příležitost pokračovat ve stíhací jízdě Klokanů a vstřelit z penalty kontaktní gól, jenže tuto jedinečnou šanci zahodil nepřesnou střelou.



Už po půlhodině přišly Pardubice v Plzni o jednoho z hráčů. Stoper Šejvl podkopnul unikajícího Faltu, za což si zcela po zásluze vysloužil kartu červené barvy.



Zachyceno na sociálních sítích


Rekord nakonec nepadl, i tak ale solidní počin.



Statistika je vše vypovídající.



Tohle se teplickému řediteli nepovedlo...



Jablonecké hřiště dostalo v předehrávce pořádně zabrat.



Nepomohli ani hráči...



... ani trávníkář.



VAR v akci


Nemůžeme se divit, že tato ruka Miroslavu Zelinkovi v té vánici nejprve unikla. Avšak po zlhédnutí záznamů uznal svou chybu a nařídil pokutový kop ve prospěch Jablonce. Čas 2:26.



Souboj Holeše se Čmelíkem v pokutovém území nejprve unikl pozornosti hlavního sudího, nicméně jeho kolega jej na základě opakovaných záběru pozval, aby si je sám prohlédl, načež rozhodčí uznal své pochybení. Podívejte se od 3:31.



Za velmi nepříjemný zákrok na Ondřeje Lingra uviděl po zásahu videorozhodčího červenou kartu karvinský brankář Petr Bolek. Čas 4:15.



Viktoriáni využili početní převahy proti Pardubicím poměrně rychle, neboť ještě před přestávkou se prosadil Ondrášek. Radost jemu i jeho spoluhráčům ovšem zhatil ofsajd.



Nakonec ale rozhodl VAR i ve prospěch Plzně. Havlův gól totiž původně nebyl uznán pro další postavení mimo hru, nicméně na základě opakovaných záběrů dospěli sudí k závěru, že míč šel od úmyslně se zapojujícího bránícího hráče.



Změny v tabulce


Vzhledem k pozdnímu vydání tohoto souhrnu se po dlouhé době můžeme podívat na kompletní tabulku. Na čele je suverénní Slavia s devítibodovým náskokem na Jablonec a Spartu, relativně osamocené je i čtvrté Slovácko.

Další vývoj je i nadále nesmírně vyrovnaný. Svá dvě odložená utkání už dohrál Baník, který je tak na páté příčce, o bod za ním jsou Liberec se Sigmou a další krok vzad najdeme Plzeň s Českými Budějovicemi. Elitní desítku uzavírá nováček z Pardubic.

Tu druhou načíná po třech porážkách v řadě Karviná. Naštěstí pro ni se nedaří ani Zlínu, jejímu nejbližšímu pronásledovateli. Na společné třinácté příčce najdeme Bohemians a Teplice, které nadále drží solidní náskok na nejhorší čtyřku.

Tu tvoří poměrně nepřekvapivě loňští aspiranti na sestup Příbram s Opavou a nepříliš výrazně posilující postupující z Brna, nečekaná je ovšem přítomnost Mladé Boleslavi v těchto spodních vodách.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha16142048:844
2.FK Jablonec16112333:1635
3.Sparta Praha16112333:1835
4.1. FC Slovácko1693430:1730
5.Baník Ostrava1675421:1326
6.Slovan Liberec1674524:1725
7.Sigma Olomouc1667325:1925
8.Viktoria Plzeň1673630:2124
9.Dynamo České Budějovice1666423:2324
10.FK Pardubice1664615:1922
11.MFK Karviná1655615:2320
12.Fastav Zlín1653818:2418
13.Bohemians Praha 19051644818:2216
14.FK Teplice16511016:3516
15.FK Mladá Boleslav16241017:3010
16.Zbrojovka Brno16241013:3110
17.1. FK Příbram16241012:3210
18.SFC Opava16151011:348

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (57)

Přidat komentář
AC Sparta Praha good

Konečně se našel post pro Podaného: tiskový mluvčí Jablonce

Reagovat
tnt03

Reagovat
kilobyte

Až skončí s fotbalem mohl by se věnovat hláškování na EF na plný úvazek. Třeba by i vyhrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovýhle humor tady mívá úsměv

Reagovat
smazaný uživatel

*úspěch

Reagovat
ratusek

Oboje

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
shitcool

Reagovat
forma

Reagovat
Kaspar

ty nemas rozum, takhle nam hodit lasici do kurniku

Reagovat
Skalda29

Já se kdysi bavil u jeho blogu, který psal když hrál v Indii. Psal hodně vtipně

Reagovat
forma

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Vysajmi hadici

https://www.facebook.com/FKJablonec/photos/a.10152460236360211/10158689130375211/ Zatímco jedni si vymyslí 22 falešně testovaných v "soukromé laboratoři" a v dohrávce pak nepokrytě oslavují svůj výkon proti sedmi dorostencům, protože dvojí metr a 4 dny před dalším zápasem rozbijou porušením slibu obranu soupeři na 2. místě, zatímco jim na hřiště svítí umělé slunce a opečovává ho regiment servisáků z Čínských peněz, v Jablonci se kabina dohodla, že když je klub v krizi, tak se jde místo tréninku opravovat hřiště. Doufám v zázrak v neděli, i když obrana se bohužel z půlky rozpadla.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Salfovic

V tomhle počasí se ty odkopnuté drny snad ani nemůžou chytit, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jackinho10

Neboj, pravda a laska zvitezi nad lzi a nenavisti a dostanete jenom trojku

Reagovat
Vysajmi hadici

Stejně jako 19. května 2018, kdy jsme vám vzali šanci na titul? A nebo spíš jako 18. 8 2018, kdy jsme toho pingla v kšiltovce seznámili s pocitem první prohry v ročníku? https://isport.blesk.cz/fotbal/fortuna-liga-zakladni-cast-2018-2019/slavia-jablonec/online-prenos?match=273484 https://tv.isport.blesk.cz/video/4980617/cely-sestrih-slavia-jablonec-1-3-rozhodla-kanonada-v-prvnim-polocase.html Aneb, když nestačí ani skoupit, co má nohy v lize.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
jackinho10

Ne stejne jako jste dostali v poslednich 5 vzajemnych zapasech se skore 15:1

Reagovat
Losinho

A od tý doby jste pětkrát v řadě dostali na prdel.

Reagovat
žrout

kámo co ty jsi za matroš

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
Losinho

Jako by Jablonec byl pro SKS soupeř.

Reagovat
Vysajmi hadici

Tak radši zatrhnout 4 dny před zápasem nastoupit Zelenému ve středu obrany. 4 dny, tomu říkám výkon. Jste zbabělci. Mohli jsme mít Pernicu, kdyby to Mirek věděl dopředu, nebo se tým přes týden mohl od začátku připravovat takticky v jiném rozestavení. Naši hráči na hostování proti Jablonci vždy hráli, ale zase nemáme pověst věčně druhejch ubulenců, vysvětluje, tak to nemáme zapotřebí. Podle mě vás stejně přejedeme i s provizorní obranou. U vás doma. S tím nejlepším, co máte.

Reagovat
KoryVCF

Jarda Zelený je stoper světovejch parametrů... myslím že to je pro vás v podstatě výhra

Reagovat
Vysajmi hadici

O to víc k smíchu je ten strach, co z něj máte. Radši, ať Trpišovského kecy o regulérnosti soutěže z loňska vypadají jako kopa hnoje, než abyste třeba jen teoreticky ligu vedli jen o 6 bodů. Bojíte se hráče, který u vás povětšinou seděl na tribuně. To je úplně novej level zbabělosti a ubrečenosti.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
žrout

ještě větší debil, než jsme doufali tvl

Reagovat
Vysajmi hadici

Je to tak, kšiltovka, tupý výraz, prostě pingl s argumentací dítěte.

Reagovat
žrout

Už i ta hadice má vyšší IQ než ty, pokud tohle myslíš vážně ale těším se, co tady budeš předvádět, až si SKS Zeleného stáhne z hostování kvůli zranění Hovorky. Z toho se posereš

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
Losinho

Je to možný, ale o titul hrát stejně nebudete. A určitě by nebral Pernicu kvůli jednomu zápasu. Buď rád, že tam Zelenýho máte.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Bakary3

Dovolil bych si požádat o jmena tech sedmi dorostencu.

Vidim tam jen 19 Slovak a 19 Cedidla, ktery ale hraje bezne.

Diky

Reagovat
John Obi Mikel

Jiráček.

Reagovat
Bakary3

Toho jsem úplně zapomnel

Reagovat
Mass

Reagovat
Spalovač šancí

Ten, co bere 600 milionů?

Reagovat
Vysajmi hadici

Myslel jsem 7 chybějících hráčů, hrají s dorostenci. A očividně dva dny poté už to na fotbal není. Trapné.

Reagovat
Bakary3

Napsals "nepokrytě oslavují svůj výkon proti sedmi dorostencům", nastoupili dva.

No trošku ses sekl.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Freedo

Jdi radši ladit řehtačku na neděli.

Reagovat
žrout

Reagovat
widlak

Prohlášení LFA k incidentu při utkání Ostrava – Liberec: "Pevně věříme, že se jednalo o ojedinělý projev individuálních jedinců..."

A nebyl to spíš individuální kolektiv nebo kolektivní jedinec?

Reagovat
Mass

Ojedinělý, individuální, jediný incident.

Reagovat
žrout

to jsou taky lopaty na tom fačru

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Dočkala se Sparta bohužel musí zbavit. A to co nejdřív.

Reagovat
TheMally11

ten dostane post v managemnetu

Reagovat
Bakary3

Jen at, takovej picus, co si mysli, ze vi vsechno nejlip, to urcite bude dělat ve Sparte dobrotu

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že už se na tom pracuje, když se zapojil i Vacek.

Reagovat
žrout

Reagovat
Shevchenko

Podaný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele