Liberecký uragán a obrat sešívaných aneb Události 21. kola FORTUNA:LIGY

02.03.2021, 13:48
Aktuality
Únorový program FORTUNA:LIGY je minulostí. Završen byl jednadvacátým kolem, které v pátek začalo jednoznačným zápasem. Liberec si totiž hladce smlsnul na Pardubicích, kterým už v první půli nasázel čtyři branky. Kromě jednoho ale zbylá utkání skončila maximálně rozdílem jednoho gólu.

V sobotu mnoho gólu nepadalo. Na hřištích soupeřů bojujících o záchranu uspěli papíroví aspiranti Jablonec a Plzeň, Bohemka s Českými Budějovicemi a Baník s Teplicemi se pak rozešly smírně.

V neděli své trápení prohloubila olomoucká Sigma, která už má poháry velmi daleko. Naopak Mladá Boleslav se přiblížila záchraně poté, co měla pod kontrolou zápas s Karvinou. No a nakonec přišel šlágr kola mezi třetím Slováckem a lídrem z Edenu.

Zápas kola


Slovácko - Slavia Praha

Po postupu přes Leicester se sešívaní pořádně zapotili. O poločase totiž v Uherském Hradišti dokonce prohrávali, a to proto, že na trefy Sadílka s Kadlecem reagoval jen Stanciu z penalty. Jenže rumunský středopolař po pauze trefil i přímák a obrat dokonal Lingr



Gól kola


1. Nicolae Stanciu (Slavia Prah)

A zmíněný trestný kop byl o víkendu tím nejlepším, co jste mohli vidět. Stanciu využil úkroku brankáře a zakroutil balón do šibenice na jeho stranu. Kombinace libereckého Slovanu byla sice také působivá, ale ne tolik.



2. Michal Sadílek (Slovan Liberec)



3. Jean-David Beauguel (Viktoria Plzeň)



Jedenáctka kola





Brankář - Martin Šustr (Zbrojovka Brno)

Často kritizovaný brněnský brankář tentokrát zdecimované mužstvo držel, na body to ovšem bohužel nestačilo. V první půli dobře vychytal Beauguela, v závěru dvakrát famózním způsobem zneškodnil Ondráškovu šanci.

Pravý obránce - David Douděra (Mladá Boleslav)

Po velmi dlouhé době dokázala Mladá Boleslav získat v zápase plný počet bodů. Základem toho byl solidní výkon obrany a čisté konto, na kterém se podílel i Douděra. Ten kromě svých defenzivních povinností často podpořil i ofenzivu svého týmu.

Střední obránce - Filip Kaša (Viktoria Plzeň)

Při stíhací jízdě za evropskými poháry to sice v podání Viktorie nebyl bůhvíjaký výkon, nicméně i díky Filipu Kašovi si z Brna veze tři body. Kromě nuly vzadu se po třech čtvrtinách blýsknul i asistencí, když šikovně tečoval míč ke skórujícímu Beauguelovi.

Levý obránce - Jan Bořil (Slavia Praha)

Tradičně důrazný a aktivní výkon krajního beka sešívaných. Vše korunoval v závěrečné čtvrthodině asistencí, kdy přesným centrem asistoval na rozhodující Lingrovu trefu.

Pravý záložník - Jakub Pešek (Slovan Liberec)

Stál dost ve stínu svých zářících kolegů ze středu pole, avšak na pravé straně odvedl obrovské penzum práce. V závěru první půle se zapsal do statistik alespoň asistencí, když nahrál na gól Sadílkovi.

Střední záložník - Nicolae Stanciu (Slavia Praha)

Už po pětadvaceti minutách mohl mít prsty v gólu, Sima jeho centr odhlavičkoval do břevna. Vzápětí Stanciu srovnal z nepříliš přesvědčivého pokutového kopu, po přestávce naopak zahrál bravurní přímák a způsobil nerozhodný stav podruhé.

Střední záložník - Ondřej Karafiát (Slovan Liberec)

Už ve třinácté minutě se prosadil poprvé, když hlavičkou trknul mezi tři tyče Mosquerův centr. V pětadvacáté minutě si připsal trefu číslo dva, tentokráte reflexivním zakončením poslal balón na bližší tyč.

Střední záložník - Michal Sadílek (Slovan Liberec)

V úvodních okamžicích utkání využil Proskovy chyby a tváří v tvář gólmanovi otevřel gólový účet utkání. V závěru první půle pak využil pohledné kombinace a skóroval podruhé. Mezitím ještě asistoval na jednu z Karafiátových branek.

Levý záložník - Roman Potočný (Fastav Zlín)

Přesun do Zlína mu zjevně svědčí. Potočný pookřál a už v úvodu dobrým náběhem zahrozil, o chvíli později proměnil pokutový kop. I ve druhé půli byl často ve hře a nakonec se svým týmem slavil tříbodový zisk.

Útočník - Jean-David Beauguel (Viktoria Plzeň)

Už v první půli měl jednu zajímavou příležitost, o vítězství viktoriánů ale francouzský útočník rozhodl až po návratu ze šaten. A to po šikovné kličce a výstavní pumelici pod břevno.

Útočník - Martin Doležal (Jablonec)

V prvním poločase byl prakticky neviditelný, druhá polovina už se mu povedla podstatně lépe. Po padesáti minutách zužitkoval centr Podaného a skóroval. Vzápětí se dostával i do dalších šancí, tentokráte už úspěch neslavil.

Nemělo by vám uniknout


Pardubicím první půle v Liberci hrubě nevyšla. A když už měl David Huf příležitost snížit na rozdíl dvou branek, nechal Knoblocha vyniknout proti svému pokutovému kopu.



Nepochopitelný zkrat předvedl Aleš Nešický. Smolovo zakončení mířilo za Hanušova záda, nicméně on jej tam ještě hlavičkou dorazil, což při jeho ofsajdovém postavení znamenalo neuznání gólu.



Z formy hrající Jakub Brabec mohl v Brně skórovat, jenže si asi neuvědomil, před jakou bránou stojí, a hlavičkou kuriózně prověřil vlastního brankáře Staňka. Čas 1:10.



Slovácko se do vedení proti Slavii dostalo po obrovské hrubce brankáře Koláře. Ten totiž nechal Sadílkův centr proskákat až do sítě.



Nicolae Stanciu sice svou penaltu proměnil, rozhodně se však nedá hodnotit jako přesvědčivá. Po zemi doprostřed, Nemravovi k jejímu zneškodnění chybělo jen málo.



Když pak mohli slávisté ve druhé půli znovu srovnat, předvedl Abdallah Sima lepší gólmanské schopnosti než u první branky Ondřej Kolář, zastavil totiž Masopustovo zakončení.



Zachyceno na sociálních sítích


A teď... který z nich to byl?



Jakub Podaný si skromně neskromně připsal své zásluhy.



A v Jablonci si pak nikdo nedovolil mu je upírat.



Ztraceno v překladu.



VAR v akci


Sudímu Ginzelovi se utkání v Ostravě vůbec nepovedlo. Nejprve proti Teplicím nařídil penaltu poté, co se srazili dva hráči Baníku.



V závěru mu naopak unikl nedovolený zákrok Maceje vůči Juroškovi a opět ho tedy musel opravovat VAR. Čas 3:14.



Zatímco s první penaltou ve prospěch Mladé Boleslavi video nic neudělalo, tu druhou zrušilo. Jursova ruka totiž zřejmě při Škodově ráně nebyla v nedovolené pozici. Čas 1:33.



Komu naopak po zásahu videoasistenta byla penalta přisouzena, to byl Zlín. Rozhodčí na Hané totiž sice správně vyhodnotil, že šlo o nedovolený zákrok, nicméně myslel si, že se odehrál mimo pokutové území. Čas 0:58.



A šťastná za existenci videa musí být i Slavia. Na druhou stranu zde VAR úplně nezazářil, neboť Jurečkova ruka sice částečně jde vidět, nicméně je nepochopitelné, že neexistují lepší záběry. Čas 1:36.



Změny v tabulce


Jelikož utkání Sparty bylo odloženo, navýšila Slavia své vedení na jedenáct bodů. Slovácko svou ztrátu nestáhlo, naopak se na něj začíná zezadu dotahovat Jablonec. Od středu pole se už odtrhnul Liberec a menší náskok si buduje i Plzeň.

Za nimi je situace opět nesmírně vyrovnaná. Lehce navrch mají Pardubice, které za sebou se ztrátou jednoho bodu mají Olomouc, Ostravu a České Budějovice. Zcela nezávislou trojici pak tvoří Zlín, Karviná a Bohemians.

Krok k záchraně udělaly Teplice a Mladá Boleslav. Severočeši mají po remíze náskok na sestupové pozice pětibodový, Středočeši dvoubodový. Nejbližším pronásledovatelem jim je brněnská Zbrojovka, naopak Příbram a Opava už je mimo dosah jednoho utkání.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha21174061:1455
2.Sparta Praha20142443:2444
3.1. FC Slovácko21124541:2140
4.FK Jablonec21123636:2539
5.Slovan Liberec21106532:1936
6.Viktoria Plzeň21104738:2634
7.FK Pardubice2194821:2831
8.Sigma Olomouc2179529:2430
9.Baník Ostrava2186726:2130
10.Dynamo České Budějovice2179525:2530
11.Fastav Zlín21741021:2925
12.MFK Karviná2167824:3325
13.Bohemians Praha 19052166923:2724
14.FK Teplice21541220:4219
15.FK Mladá Boleslav21371124:3616
16.Zbrojovka Brno21351316:3514
17.1. FK Příbram20261216:4012
18.SFC Opava21261313:4012

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (51)

Přidat komentář
bourbon

prý zlínské jaro Bob si namazal Látala i Jarolíma velice důležité body.

Reagovat
jackinho10

Myslim si, ze ta penalta za srazku dvou banikovcu zcela vypovida o kvalite ceskych rozhodcich

Reagovat
Coutinho10

viděl jsem to až v Tiki-Taka a jako toto nemá obdoby

tam bylo jasně vidět, jak kouká na to, jak se rozehrává standartka, ale viděl pak 2 hráče Baníku na zemi, tak automaticky písknul penaltu, aniž by věděl, co se stalo, ale nejsmutnější je, že mě to ani nepřekvapuje bejt to na druhé straně, tak by to Teplicím určitě nepískl...aspoň v tomto případě, že tu ten VAR je a mohl to odvolat....

Reagovat
doshcz

nejsmutnější je že se ty baníkovci ani nepřiznali a ten jeden navíc simuloval ještě

Reagovat
PlackaSKS

tak bolet ho to mohlo

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
lichna.

Reagovat
Coutinho10

jojo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampas

Je to špína, ale stejně je jim to k ničemu, drží se v půměru kam patří

Reagovat
ratusek

nejhorší je, že bez VARu by to fakt byla penalta. To by obletělo svět a tupej asistent to neviděl. ani jeden. to mi netvrd že to neviděl alespon jeden z nich, případně čtvrtý rozhodčí.

Reagovat
Coutinho10

možná to i ten asistent viděl, ale přijde mi, že spolu obecně moc nekomunikují během zápasu ten asistent s hlavním, že si každý dělá svojí práci....jeden píská a druhý mává auty a ofsajdy

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

Reagovat
kilobyte

Docela by mě zajímalo, co řekl VAR rozhodčímu. A pak by bylo dobré vyjádření rozhodčího.

Reagovat
ACSeRw!n

"No jako fakt na penaltu to nebylo, ale Banik proste musi vyhrat.. Tak asi bude lepsi to pisknout ted rovnou, nez vymejslet pozdeji dalsi penaltu."

Reagovat
bobis21

byl úplně mimo. Přijde mi že letos jsou rozhodčí ještě horší než obvykle. Navíc to často ani nevypadá že by někomu chtěli pomáhat, ale spíš že jsou fakt jen slepí. To je v každém kole několik neuvěřitelných chyb

Reagovat
mistr129

Tak to je můj názor dlouhodobě, občas se asi objeví nějaký zfixlovaný zapas, ale obecně je to proste lidské selhání bych řekl

Reagovat
kilobyte

Je otázka jestli ty chyby nedělají naschvál, aby tím zakrývali těch pár zfixlovaných zápasů.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ratusek

tohle snad ani nemůžou dělat naschvál. Podle mě je to jen neumětelství. Protože stejně jako hráč v hokeji, tak i rozhodčí se dostane nahoru jen když maže správné kliky. Což už je od kraje, okresy ještě takové nejsou, ale od kraje výš, tam už to kvete

Reagovat
smazaný uživatel

No ty okresy asi jak kde, z mojí zkušenosti takový jsou i okresy bohužel.

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Ginzel, Berka, Orel, Denev.. tahle "mladá krev" je vážně příšerná..

Reagovat
ratusek

Orel se mi na začátku líbil, ale postupem času je to.bída. stejně jako zbytek

Reagovat
Losinho

Jj, ale asi je z nich furt nejlepší

Reagovat
srandamač

To s kopačkama mohl říct jedině Rada, úplně ho slyším

Reagovat
Bakary3

Asi jo, ale to je takova ohrana hlaska, asi jako nabrus si brusle a tak neco.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak byl to Kováč... Myslím, že borec dostal o pauze pěknej kartáč.

Reagovat
srandamač

Nene

Reagovat
Kostomlat

Sadílek mladší možná i starší jsou hráči pro Slaviii.

Reagovat
žrout

Tak Michal je v Libe jenom na hostování z PSV, ne? Těžko říct, jestli by Holandsko vyměnil za přestup do ČR. Ale podle mě on je velmi zajímavá varianta i na tom LB v nároďáku a mohl by se tam nakonec fakt chytit i na klubové úrovni, když je jak v repre, tak v SKS právě uprostřed celkem přetlak na naše poměry dost vysoké kvality.

Reagovat
smazaný uživatel

Sadílek starší mě fakt překvapuje. Velký tahoun Slovácka. Jeden z nejlepších hráčů na tom postu v lize.

Reagovat
Tomas Kazu Joker

Ale u něj bude strach o hlavu až se vzdálí daleko od domova.

Reagovat
Kepy_FCB

Kučera nás zbavil Kozla a částečně tak odčinil své nepovedené angažmá u nás.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Shevchenko

Ten Nešický Za tohle bych ho přeřadil do béčka a navíc domluvil doučování z fotbalových pravidel.

Reagovat
ratusek

Tak dle Svěrkoše je v klubu cosi shnilého. A Brabec tomu prý přihlíží

To jsme asi jak Sparta

Reagovat
FCB1922

Ne, může za vše Kozel. Asi jako předtím Kučera. Rakoviny Baníku. Chudák pan Brabec... Internet plastic FCB fans by měli začít něco dělat

Reagovat
Han střelil první

Zase všechno házíš na trenéra?

Reagovat
FCB1922

Učím se od místnch mistrů, kteří mají evidentně ve všem pravdu, nehledě, že žijí Baníkem ve dne noci a dělají vše pro jeho slávu a budování značky :-)

Reagovat
Shevchenko

A zase jsi pokrytec

Reagovat
Losinho

Reagovat
PlackaSKS

sparta pro chudý

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo zrovna teď když se daří musí přijít karanténa

Reagovat
Fodbalysta

Co ten Látal v Olomouci ? tak nějak udělal z party fotbalistů na které se dalo dívat partu nekopů, co se akorát kopou za uši. Hra je katastrofální a nebýt nahraných bodů ze začátku sezony, tak se v tom plácaj s Brnem, Opavou a Příbramí taky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele