Podještědí je zelené aneb Události 24. kola FORTUNA:LIGY

23.03.2021, 14:01
Názory a komentáře
Ještě než se zraky fanoušků české kopané upřely na evropský šampionát jednadvacetiletých a tři zápasy kvalifikace o mistrovství světa, odehrálo se v našich luzích a hájích čtyřiadvacáté kolo FORTUNA:LIGY. Tedy ne kompletní. Plzeň je stále v karanténě a proti Zlínu se tak nepředstavila.

Program páteční předehrávkou otevřely Pardubice s Mladou Boleslaví, které se rozešly smírně, stejně jako o den později Příbram s Brnem. Naopak Sigma si z Karviné přivezla plný počet bodů a Jablonec uspěl v podještědském derby.

V neděli byla k vidění remíza Teplic s Bohemians a vítězný návrat Slovácka proti Baníku. Pak přišla na řadu pražská "S". Ani jeden z rivalů ve svém klání neinkasoval, nicméně zatímco Sparta ani neskórovala, Slavii se to povedlo hned čtyřikrát.

Zápas kola


Jablonec - Slovan Liberec

Jablonec byl sice v nedávné době v o něco horším rozpoložení než Liberec, nicméně zjevně se už sebral a v derby si připsal třetí vítězství v řadě. V první půli otevřel skóre Schranz, a když po přestávce z penalty srovnal Rabušic, bleskově upravil na konečných 2:1 ve prospěch Radovy družiny Kubista.



Gól kola


1. Emil Tischler (Pardubice)

Ne že by se to o víkendu pohlednými trefami nějak hemžilo, ta Tischlerova technická pochoutka však stála za to. Zastínila i pohledné kombinace v podání jeho spoluhráčů či Jablonce v podještědském derby.



2. Tomáš Čelůstka (Pardubice)



3. Ivan Schranz (Jablonec)



Jedenáctka kola





Brankář - Jaroslav Drobný (Dynamo České Budějovice)

Brankářský veterán v českobudějovických řadách si připsal proti Spartě velmi cenné čisté konto. Sálala z něj jistota, nakonec předvedl čtyři zákroky, z nichž nejtěžší po třech čtvrtinách hry. To bravurně vychytal Hložka.

Pravý obránce - Michal Surzyn (Pardubice)

Poctivý dozadu, aktivní dopředu. Pardubický bek se sice do statistik nezapsal, nicméně výkon to byl opravdu výborný. Během první půle například odzbrojil Malínského ukázkovým skluzem, po pauze spoluhráči nezužitkovali jeho dvou výtečných rohů.

Střední záložník - Vojtěch Kubista (Jablonec)

Jablonecký stoper krátce po vyrovnávacím gólu vrátil svému týmu vedení, tento počin se ukázal býti vítězným. Centr od rohového praporku si našel na přední tyči a díky skvělému výskoku jej hlavou usměrnil za Knoblochova záda.

Střední obránce - David Zima (Slavia Praha)

V Glasgow kvůli žlutým kartám chyběl, do ligového kolotoče ovšem naskočil. Hned na začátku to vypadalo, že z toho bude náročná šichta, neboť Slavia šla ve dvacáté minutě do deseti. Nicméně nakonec i díky pevné obraně sešívaní přesvědčivě vyhráli, dokonce i s čistým kontem.

Levý obránce - Jan Krob (Jablonec)

Už v úvodu se mohl zapsat do listiny asistentů, jeho mimořádně zdařilý centr ovšem Zelený nasměroval jen do brankáře. Dočkal se až po přestávce, byl to totiž právě on, kdo ze standardky přichystal gól pro Kubistu.

Pravý záložník - Ladislav Kodad (Teplice)

Benjamínek teplického výběru navázal na předchozí povedené výkony. Soupeřovu obranu větral delší dobu, třeba v závěru první půle ranou ze střední vzdálenosti, po osmdesáti minutách se dokonce dočkal vyrovnávací branky, když trknul do brány Vukadinovićův centr.

Střední záložník - Tomáš Holeš (Slavia Praha)

V závěru první půle neseřídil mířidla a vystřelil příliš vysoko, nicméně po hodině hry už se dočkal. Využil van Burenovy pobídky a tváří v tvář Digaňovi poslal balón o tyč za brankovou čáru. Jeho výkon se jinak než jako výtečný hodnotit nedá.

Střední záložník - Nicolae Stanciu (Slavia Praha)

Jarní stálice této rubriky. V závěru první půle pořádně protáhnul brankáře, spoluhráč pak už jen dorážel do prázdné brány. Ve druhém poločase se tradičně ujal exekuce pokutového kopu, z něhož tentokráte nedal soupeři sebemenší nárok.

Levý záložník - Matej Mršić (Dynamo České Budějovice)

Jen velká smůla mu zabránila v tom, aby skóroval a stal se hlavním hrdinou Dynama v boji prosti Spartě. V pětašedesáté minutě zpoza vápna totiž orazítkoval břevno. Bohužel pro něj a jeho tým se ani jeho další snažení nestalo úspěšným.

Útočník - Jan Kuchta (Slavia Praha)

Opavě vstřelil klasický šatňák, když krkolomně dotlačil kulatý nesmysl do gólového postavení. Na začátku druhé půle se mu mimořádně povedl průnik přes Kulhánka, který jej zastavil nedovoleně za cenu penalty a druhé žluté karty.

Útočník - Jiří Texl (Zbrojovka Brno)

Ústřední postava první půle. Nejprve asistoval na Pachlopníkovu trefu, která nakonec pro ofsajd nebyla uznána, následně si tito dva role prohodili a Texl usměrnil mezi tři tyče Pachlopníkovu standardku.

Nemělo by vám uniknout


Hodně hloupě si v osmnácté minutě ve vlastním vápně počínal Patrizio Stronati, který fauloval soupeře a zapříčinil tak pokutový kop ve prospěch Slovácka. Čas 1:01.


Výstavní vlastenec si v Uherském Hradišti vsítil domácí Šimko, který si za gólmanova záda srazil centr z pravého baníkovského křídla.


Neuvěřitelnou smůlu měli po hodině hry fotbalisté Českých Budějovic. Mršić zpoza vápna nejprve napálil břevno, dorážející Mészáros poslal balón do tyče. Čas 2:14.


Krkolomným, ba dokonce až komickým gólem otevřeli skóre proti Opavě slávisté. Stanciovu střelu Digaňa vyrazil ke Kuchtovi, který v pádu nějakým způsobem dotlačil míč za brankovou čarou.


Krátce po přestávce se poměr sil na hřišti vyrovnal, když Kulhánek zfauloval pronikajícího Kuchtu a uviděl druhou žlutou kartu. Navíc k přestupku došlo ve vápně, tudíž se kopalo penalta. Čas 1:51.


Zachyceno na sociálních sítích


Bude disciplinární trest i pro FORTUNA:LIGU?


Fake. I kdyby Kúdela měl sociální sítě, teď už by je neměl.


V Tiki Taka si zase budou moci pokecat.


Tady by tomu zřejmě slušelo malé OT, ale přesah to má!


A na závěr naopak poctivá česká kopaná.


VAR v akci


Boleslav se první vyrovnávací trefy dočkala ve dvaapadesáté minutě. Solilův zákrok na Malínského původně zůstal bez trestu, nakonec se ale po zásahu VAR kopala penalta. Čas 1:35.


Zbrojovka dokázala v Příbrami rozvlnit síť už v sedmnácté minutě. Tato trefa ale, jak se později ukázalo, padla s porušením pravidel a nebyla tak uznána. Čas 0:47.


Podještědské derby nabídlo rovněž pokutový kop. Hanuš po svém zaváhání přišlápl Rondiće, což sice sudímu uniklo, avšak jeho asistentovi u videa nikoliv. Čas 1:43.


Asi nejspornějším momentem, do kterého zasáhl VAR, bylo vyloučení Abdallaha Simy. Ten šel do předčasně do kabin za šlapák do brankáře těsně po odehrání míče. Čas 0:43.


Změny v tabulce


Sešívaní se zase přiblížili k titulu, i kdyby Sparta do konce sezony vše vyhrála, stačí ji v deseti utkáních "pouhých" dvacet bodů. Letenským se rovněž něco přiblížilo, ovšem bohužel pro ně jsou to Jablonec se Slováckem, tato mužstva v tabulce přeskočila Liberec.

Plzeň sice o víkendu žádné klání nesehrála, přesto se její náskok nesnížil. Na poražený Baník se dotáhla Sigma, v závěsu za těmito dvěma najdeme ještě Pardubice a České Budějovice. Do středu tabulky můžeme rovněž počítat Bohemians a Zlín.

Karviná sice má na sestupové příčky slušný polštář, ale pokud se nezvedne, reálně jí hrozí až třeba patnácté místo. Přeskočit ji totiž mohou Teplice a Mladá Boleslav. Trio na sestupových příčkách vyhrát nedokázalo a zůstává tak ve složení Brno, Opava, Příbram.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha24204070:1564
2.Sparta Praha22153447:2448
3.FK Jablonec23143640:2745
4.1. FC Slovácko22134543:2243
5.Slovan Liberec24126637:2242
6.Viktoria Plzeň22114739:2637
7.Baník Ostrava2496933:2533
8.Sigma Olomouc2389630:2533
9.FK Pardubice2395923:3132
10.Dynamo České Budějovice24710726:3131
11.Bohemians Praha 19052478926:2829
12.Fastav Zlín23851024:2929
13.MFK Karviná24681025:3726
14.FK Teplice24651325:4623
15.FK Mladá Boleslav24481229:4220
16.Zbrojovka Brno24371419:3916
17.SFC Opava24361515:4715
18.1. FK Příbram24271517:5213

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (12)

Přidat komentář
AC Sparta Praha good

Reagovat
tnt03

Reagovat
guerro

Moc zelený tedy nebylo

Reagovat
Losinho

To s opičkou

Reagovat
wwwx

Rada je jednou z těch nešťastných duší, co si do tlustého sešítku zapisují každý večer křivdy, jež se jim ten den staly, a za dlouhých zimních večerů se rozplývají, jak se jejich původcům pomstí.

Reagovat
Achašveróš

Reagovat
Vysajmi hadici

Rada for the president.

Reagovat
srandamač

Petr Rada CSFD:

Nejoblíbenější seriál: Death note

Nejoblíbenější film: Deník Bridget Jonesové

Reagovat
Spalovač šancí

Škoda, že místo Kuchty nebyl v dané situaci Standa. Ten by v lepším případě ten míč zahrál rukou a v horším zastavil na brankové čáře hlavou.

Reagovat
smazaný uživatel

Buď Standa nebo Maso, u něj by to dopadlo stejně.

Reagovat
PlackaSKS

Stronati a Kulhánek předvedli neskutečně zoufalý zákroky.. každopádně Hanousek je bráněním trumfnul oba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele