Švéd pro Spartu spásou aneb Události 19. kola FORTUNA:LIGY

15.02.2021, 19:50
Názory a komentáře
Po třech týdnech jsme znovu mohli vidět úplné kolo se všemi devíti zápasy podle původního rozvrhu. Dlouho to vypadalo, že mnoho branek k vidění nebude - z prvních osmi klání totiž hned čtyři skončila bezgólovou remízou.

Jednou z těch nudnějších výjimek bylo páteční vítězství Slovácka proti Teplicím, o něco záživnější byl sobotní úspěch Slavie proti Pardubicím, během něhož zas a znovu řádil Jan Kuchta.

Zajímavé střety měly výkop s nedělní čtrnáctou hodinou. Baník v důležitém utkání aspirantů na poháry přehrál Jablonec, naopak Plzeň ztratila v Mladé Boleslavi. Gólové hody byly k vidění až na konci kola, kdy Sparta hostila Karvinou...

Zápas kola


Sparta Praha - Karviná

Původně zde měla být fotbalová přehlídka mezi Opavou a Příbramí, nicméně aby jeden z diskutérů nepřestal chodit na EuroFotbal, byl vybrán zápas z Letné. Sparta v sedmigólové přestřelce zdolala Karvinou, přestože v úvodu po trefě Papadopulose prohrávala. Po otočení Karlssona s Krejčím ještě srovnal Herc, nicméně poté Karlsson dokonal hattrick a jedinou odpověď na to našel Papadopulos.



Gól kola


1. Michal Škoda (Mladá Boleslav)

Ne že by Stanciova dělovka nebyla výstavní, určitě byla. Nicméně na to, co předvedl mladoboleslavský Michal Škoda, se přeci jen nechytá. Famózní pumelice tohoto útočníka skončila mimo Staňkův dosah.



2. Nicolae Stanciu (Slavia Praha)



3. Vojtěch Kubista (Jablonec)



Jedenáctka kola





Brankář - Jan Laštůvka (Baník Ostrava)

Možná, že jediný jablonecký gól byl chytatelný, nicméně Laštůvka vše fantastickým výkonem ve zbytku utkání bohatě vykompenzoval. A to zejména po přestávce, kdy nejprve zlikvidoval Považancovu dělovku a následně i Kratochvílovu penaltu.

Pravý obránce - Martin Fillo (Baník Ostrava)

Byl to právě on, kdo svým centrem výrazně napomohl k faulu na Šašinku a penaltě. Aby toho nebylo málo, druhou penaltu sám na Jovovićovi vybojoval. Ačkoliv si tedy gól ani asistenci nepřipsal, měl na vítězství ohromný podíl.

Střední obránce - Simon Deli (Slavia Praha)

Poprvé od svého návratu se představil v základní sestavě a hned z toho bylo velké představení. Po čtvrthodině mohl dokonce otevřít skóre, hlavičkoval totiž pod břevno a vytáhl se proti němu Boháč. Jinak ve dvojici s Kúdelou působili kompaktně a vybojovali čisté konto.

Střední obránce - Patrizio Stronati (Baník Ostrava)

Obrana Baníku předvedla další z povedených výkonů i díky němu. Stronati se tentokráte věnoval zejména své poctivé defenzivní práci, útočných výletů mnoho neprovedl.

Levý obránce - Jan Kalabiška (Slovácko)

Už ve čtvrté minutě se stal ústřední postavou zápasu mezi jeho mužstvem a Teplicemi. Po Klimentově pobídce si navedl míč na levačku a propálil brankáře. Poté ještě několikrát centroval, tyto pasy ovšem zůstaly bez využití.

Pravý záložník - David Moberg Karlsson (Sparta Praha)

Při debutu Pavla Vrby dva góly, v prvním domácím zápase dokonce hattrick. Nejprve z přímého kopu po zemi zaskočil zeď i brankáře, poté na Bolka vyzrál skvělým lobem pod břevno. Vše zakončil po třech čtvrtinách utkání, tentokráte se předvedl obstřelem.

Střední záložník - Filip Souček (Sparta Praha)

Poprvé na jaře se objevil v základní sestavě a hned z toho byly dvě gólové nahrávky. Úžasný byl zejména jeho dlouhý nákop, po němž Krejčí hlavou skóroval, ještě během první půle stihl nahrát i Karlssonovi.

Střední záložník - Lukáš Provod (Slavia Praha)

Král asistencí znovu promluvil. Prsty měl i v brance číslo jedna, do statistik se ale zapsal až při těch dalších dvou. Nejprve bravurně vyvezl míč přes polovinu hřiště a předložil před odkrytou branku Kuchtovi, ve druhé půli pak předložil skórujícímu Stanciuovi.

Levý záložník - Ladislav Krejčí (Sparta Praha)

Už ve čtyřicáté minutě musel vinou zdravotních potíží střídat, přesto za sebou zanechal velkou stopu. A to zejména při druhém, a tedy vedoucím, gólu, kdy obětavým způsobem hlavičkoval před Bolkem a dostal balon do sítě.

Útočník - Michal Papadopulos (Karviná)

I dva góly do sítě Sparty byly pro Karvinou málo. V sedmé minutě zužitkoval tento útočník zaváhání obrany a snadno dostal míč do sítě. V závěru pak využil sraženého míče a střelou z první rozvlnil síť podruhé.

Útočník - Jan Kuchta (Slavia Praha)

Další dva zářezy nyní už nejlepšího střelce ligy. V úvodu se dostal k Bahově střele, kterou Boháč vyrazil jen k němu, po necelé půlhodině běžel v protiútoku s Provodem a využil tutové šance.

Nemělo by vám uniknout


Vypadá to, že se konečně začíná pořádně trestat za ošklivé zákroky. První případ tohoto víkendu byl k vidění v pátek, kdy sudí bez váhání vytáhl červenou pro teplického Droehnleho.



Následně Slovácko přesilovku bleskově využilo, a to zejména díky tristnímu odehrání míče v podání zkušeného Mazucha.



Hned tři penalty se zahrávaly v rámci zápasu mezi Baníkem a Jabloncem. První z nich byla nařízena po zákroku na Ondřeje Šašinku. Ke kontaktu bezesporu došlo, otázkou je jeho intenzita. Čas 0:56.



Příležitost ke srovnání skóre měl ve Vítkovicích ve druhé polovině Kratochvíl, který se však nechal vychytat Laštůvkou.



Trestuhodná chyba Jakuba Brabce, dalšího z hráčů, který se ukázal v reprezentaci, vedla k vyrovnávací trefě Ladry.



A reprezentační stoper do třetice. Ondřej Čelůstka netrefil balon a nechal Papadopulose zakončit do poloodkryté branky.



Pak si slabší moment vybral karvinský brankář Bolek. Ten nejenže zaspal při dlouhém výkopu, ale ještě navíc knokautoval skórujícího Krejčího.



Zachyceno na sociálních sítích


Pro vysvětlení, KOS je trio Kuchta, Olayinka, Sima.

Příště se slávisty ve vířivce?

Tomáš Poznar vysvětlující níže uvedenou situaci.

Co k tomu dodat, díl první.

Co k tomu dodat, díl druhý.

A na závěr eskalační příspěvek mezi pražskými "S".

VAR v akci


Podobná situace jako v Ostravě. Tentokráte však namísto penalty a gólu z ní vedla naopak k odvolání branky, kterou do sítě Zlína vstřelil Bariš. Sporná je tato situace dvojnásob, neboť jí ještě předcházel zákrok na brněnského hráče, který mohl vyústit v penaltu.



Další z nevybíravých zákroků správně oceněných červenou kartou předvedl Michal Trávník. Rozhodčí tasil červenou okamžitě, nakonec ji však ukázal až po zhlédnutí opakovaných záběrů.



Změny v tabulce


Mezi pražskými rivaly zůstává na čele nadále deset bodů, Sparta se však osamostatnila před Jabloncem, který se na ni ani po dohrávce nemůže dotáhnout. Severočeši se naopak musí ohlížet za sebe, Slovácko je za nimi jen o bod.

Pak už přichází na řadu naše oblíbená rubrika "nabitý střed tabulky". Jeho lídrem je Liberec se zápasem k dobru, ovšem stejně bodů mají i Baník a jihočeské Dynamo. O bod méně pak mají vicemistr z Plzně a nováček z Pardubic, další krůček níže najdeme Olomouc.

Takovou osamocenou partii hrají nejlepší mimo první desítku Karviná s Bohemkou, na něž se může v případě úspěšných dohrávek dotáhnout Zlín. Kdo je namočen v boji o záchranu? Trochu Teplice, více už Brno s Boleslaví a Příbramí a po uši je zde zabředlá Opava.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha19163057:1151
2.Sparta Praha19132440:2441
3.FK Jablonec18112534:2135
4.1. FC Slovácko18104432:1734
5.Slovan Liberec1885526:1729
6.Baník Ostrava1985623:1729
7.Dynamo České Budějovice1978424:2329
8.Viktoria Plzeň1984734:2528
9.FK Pardubice1984717:2228
10.Sigma Olomouc1969428:2327
11.MFK Karviná1966723:3024
12.Bohemians Praha 19051965821:2323
13.Fastav Zlín1754818:2419
14.FK Teplice19521218:4017
15.Zbrojovka Brno19351116:3314
16.FK Mladá Boleslav18261020:3312
17.1. FK Příbram19261115:3612
18.SFC Opava19161212:399

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (64)

Přidat komentář
kilobyte

Zápas kola.

Reagovat
kitas

Rosicky na fotke?

Reagovat
PlackaSKS

ha ha.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě dva dobré zápasy a místní hypeři budou vykopávat ze švédské repre Forsberga a dosazovat Karla.

Reagovat
Coutinho10

od 22:15 Dohrano + s Trpisovskym, Housteckym, Kudelou a Kolarem

https://twitter.com/slaviaofficial/status/1361357441267625988?s=19

Reagovat
smazaný uživatel

Kozohorský: "Takže Leicester... Ondřeji, co vy na to?"

Reagovat
Coutinho10

mohlo by zaznit

Reagovat
mayday

Tak Ondřeji... Řekněte něco...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak zákrok na hráče Opavy tak na toho Bohemáka jsou snad jasný červený, ne?

Reagovat
Bakary3

Reagovat
ratusek

Ti rozhodčí jsou kolo co kolo zoufalejší. Asi chtějí odstřelit portugalce

Reagovat
TheMally11

však si vzájemně nerozumí

Reagovat
mayday

Že budou mít Pardubice po 19. kolech 8-4-7, na to bych si před sezonou nevsadil ani 10 korun

Reagovat
Aldeano

A budou na tom stejně jako Plzeň...

Reagovat
smazaný uživatel

hotový Pardubicester...

Reagovat
Bakary3

Tak nevím, kdo na tom euru bude hrát stopera...

Brabec to je čistá tragédie.

A Čelůstka už taky pěkně tragédí. I to minulý kolo, jak dostala Sparta gol z výkopu, tak on za Vitíkem, který byl v souboji 1 na 1 jako poslední hráč, jen vyklusával. Kopnul bych ho do prdele.

Takže Kalas, který snad konečně "dozrál", poslední dobou v repre byl dobrej. A Kúdela, kterej sice v repre není ozkoušenej, ale je super, spolehlivej, výborná rozehrávka, což by ke Kalasovi sedlo, a když to tak vezmu, ve Slavii odehrál za těch posledních pár let daleko víc těžších zápasů než Čelůstka.

A snad při tý bídě se do nominace prostě mezi ty 4 stopery, který Šilhavka určitě vezme, dostane Zima, ať trošku myslme dopředu.

Reagovat
andrew96

Kúdela snad základ, pokud udrží formu. Což udržuje dlouhodobě.

Reagovat
andrew96

...a po podzimu bych se nebál postavit obranu na dvojici Kúdela-Zima, teď je ale otázkou, jak do jejich sehranosti promluví Deli a Zimův návrat po covidu.

Reagovat
Bakary3

právě, teď asi bude mít Zima trošku míň minut...

Ale když bude EURO Kúdela - Kalas a v dalším cyklu se začne víc zapojovat Zima, bylo by to super

Reagovat
Shevchenko

Hovorka už je úplně odepsaný?

Reagovat
Bakary3

Ted si zas udelal krizak, potreti, kdo vi, jestli se da dohromady aspon pro Slavii jakz takz...

Reagovat
wyqinac

no pro repre bych rekl, ze jo.. Ale tak uvidi se, jaky bude po zraneni

Reagovat
smazaný uživatel

Kúdela, Kalas, Čelůstka, případně jako 4. Zima. Snad ne Brabec ani Jemelka.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Stannis Baratheon

Břečka a Jemelka

Reagovat
Bakary3

No, Břečka nevím proč, ničím zajímavej mi nepřijde a to Turecko pro něj byl dárek..

Jemelka klidně, mně se líbí, ale řekl bych, že Kalas, Kúdela a Čelůstka budou asi jasný a radši bych jako toho čtvrtýho stopera viděl někoho s budoucností v repre.

Ale jestli Čelůstka bude takhle pokračovat, tak bych se s tím nesral a vzal místo něj klidně toho Jemelku

Reagovat
PalibrkUros

koho jinýho než Jemelku, však mu je 25

Reagovat
John Obi Mikel

Jemelku ne.

Reagovat
SpartaOvenka

Čelůstku bych nechal, v repre nezahrál pod Šilhavým snad jediný zápas špatně, teď udělal nějakou chybu. Ta obrana s ním by vypadala stále dobře, v dalších utkáních repre se uvidí, jak zahraje. Myslím, že je furt první volba pro Šilhavého a není třeba měnit to, co fungovalo, celkově ta obrana Coufal, Čelůstka, Brabec, Bořil/Matějů funguje. Brabec ale hraje docela špatně delší dobu a ani v repre to nebyl zázrak. Dal bych Kúdelu právě k Čelůstkovi. Kalas toho v reprezentaci natropil dost, možná to bylo tím, že nezvládal tlak, teď už by jako kapitán svého týmu ho zvládat mohl. Necháme se překvapit v kvalifikaci o MS a přátelácích, snad se nikdo z té trojice Kúdela/Čelůstka/Kalas nezraní, protože lepit to Brabcem nebo Zimou by se mi moc nelíbilo, ale zase. Pokud by se zranil Čelůstka, tak je dvojice lepší asi Kúdela Zima než s Kalasem, kdyby Kůdela, tak Čelůstka s Brabcem než s Kalasem mi přijde, jak jsou na sebe zvyklí Inu jsem zvědavý a už se na EURO těším hrozně.

Reagovat
Bakary3

Je mi jasny, ze je momentalne celustka cislo 1, a pokud nebude hrát uplny hovno a v repre neco vylozene nezkoni, tak to tak zustane.

Otazka teda, jestli to staci, protože se ted nejevi vubec dobre.

Kalas sice mel spatny zapasy, ale porad neni žádnej dedek a kazdej hráč se nejak vyviji, takzr bych ho za jeho minuly chyby neodsuzoval a v anglii zrejme hraje dobre.

To Brabec nestoji za nic ani v klubu, pro nej těžko najit nejaly plus.

Kudelovi ale fakt preju a myslím, ze by si to i svou vykonnosti zaslouzil, vybornej stoper.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jako...Stronati předvádí neustále stabilní výkony a jen díky tomu, že hraje za Baník se o něm ani neuvažuje...Jakýsi Petrášek místo něj v pouhé nominaci, tak to mě totálně dostalo Samozřejmě tam budou Čelůstka, Brabec, Kúdela a Kalas.

Reagovat
Bakary3

Jako Stronati kvalitu má, ale upřímně si ho neumím představit, že by měl nahánět nějakýho trošku rychlejšího hráče.

Mydlit to s Doležalem, Rabušicem atp. mu podle mě sedí.

A bohužel nemá ani zkušenosti z pohárů, kde třeba Zima ukázal, že ty zápasy zvládne.

Ale jako jo, třeba nominaci, vyzkoušet, to by si asi zasloužil.

Reagovat
mayday

Stronati je klasickej ligovej stoper, stylem ještě trosku ze staré školy. Skvělej ve vzduchu, strašnej na zemi s balonem. To opravdu nemá na mezinárodní úrovni co dělat, ten by s lepšími týmy hořel jak papír.

Reagovat
bobis21

Brabec a Čelůstka sice hráli v kvalifikaci slušně, ale teď podle mě fakt nemají formu na to být v nominaci. Aktuálně bych vzal čtveřici Kalas, Kúdela, Jemelka, Zima.

Reagovat
Bakary3

Za mě klidně

Reagovat
naheCZ

Zápasy s Libercem a Opavou jsem neviděl, ale ty neodpískaný penalty jsou fakt směšný Co jsem viděl, tak Zbrojovka byla po podzimní části tým, který potřebuje na gól nejvíc šanci ze všech. A pak je ještě takto dorazí rozhodčí...a fakt je k zamyšlení to, jestli tolik chyb v neprospěch jednoho týmu (a zajímalo by mě, jestli byl vůbec nějaký ve prospěch, snad jen ta neudělená červená v tom videu) se dá vážně ještě považovat za náhodu...

Reagovat
smazaný uživatel

V lize vás nikdo nechce, to je bohužel jasný.

Švancara to včera v Tikitaka říkal dobře, že nemají na VAR chodit rozhodčí, ale nějací specialisti, který nebudou pod takovým tlakem.

Reagovat
smazaný uživatel

No problem spis vidim v tom, ze tam sedi rozhodci pod nejakym vlivem a ti radi rozhodcimu na hristi taky pod vlivem. Nebo to proste piska dement, co nezna pravidla, viz Denev. Jestli se boji dat redku na zacatku zapasu, tak at nepiska

Reagovat
ratusek

Řežou vás pěkně. To je asi za to, že vás vzali nahoru. Nebýt okatých zářezů, tak se vám může dýchat klidněji a měli byste tak minimálně o 5 bodů více

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Bakary3

Uprimne nevim...

Faul Chaluse jasnej.

Brezina jit ven mel, ale jdyz vidis, za co se v nasi lize nevylucuje, nevidel byvh tu nejakou ucelovost...

Proti Zlinu to faul pred golem byl, ze predtim pry byl faul na Pachlopnika, jestli to rozhodci vyhodnotil jako výhodu pred golovkou? Pak uz ji pisknout nemohl.

Prpti Bohemce bych faul taky nepiskal.

Ale... mne to ted prijde, ze ti rozhodčí nejsou schopni odpiskat jedinej zapas, kde by proste snad neposkodili nekdy obe strany.

Piskaj tak spatne, ze fakt nevim, jestli tu hledat nějakou souvislost.

Reagovat
Greny

Každopádně nevím kde se přišlo na to že dával výhodu vždyť nic nesignalizoval

Reagovat
Bakary3

Jo tak to nevim, to me tak napadlo ...

Reagovat
ratusek

Proti Zlínu v žádným příapdě, Hlinka padl unavou a neohrabaností a shodou náhod ho Bareš trefil lehce do nohy a pak dementní Poznar píše něco o šrámech, asi je to moderní ted

Reagovat
Bakary3

tady si umim představit, ze kdyby to nepiskl, tak si bude opravnene stěžovat Brno...

Reagovat
soukup

výhodu? Při penaltovým faulu ve vápně? To by už bylo úplně padlé na hlavu

Reagovat
Bakary3

Bylo, nerikam ze ne

Jen si rikam, jestli to videl jako sanci do golovky, nevim...

Ale jasně, jestli mela byt - ten zakrok jsem nevidel, mel ji fouknout.

Reagovat
soukup

Mladý naivní Pachlopník chtěl faul ustát a přihrál pod sebe. Příště už dá doufám ruce nahoru, zařve na celej stadion, udělá pět kotrmelců a třeba bude i penalta. Nechápu, že ho už v dorostu nenaučili přihrávat fauly místo tady té trapné snahy kontakt ustát, která se v česku akorát trestá.

Reagovat
Banikovec7

Když se na to tak dívám, tak mi přijde ten zákrok Chaluše úplně stejný jako ten teď v sobotu na Hlinku.

Reagovat
dinss

Ještě, že se ten Berbr vyhodil protože teď je to přece jasně čistý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nikdo snad nikdy netvrdil, ze po vyhozenk Berbra bude vse ciste. V tom jelo daleko vic lidi nez Berbr a par sudi z odposlechu. Vse tolerovano zbytkem ligy, maslo na hlave maji vsichni, cest vyjimkam, kteri nedrzeli hubu

Reagovat
dinss

Reagovat
db18

Poznar

Reagovat
fabec1222

OT: Ota Černý RIP Už nebudou novoroční přáníčka...

Reagovat
Jolly Roger

Kam vlastně zahustil Zahustel?

Reagovat
Neon

Na tribunu.

Reagovat
Kaspar

Koukal jste nekdo vcera na to Dohrano, bylo tam neco zajimavyho?

Reagovat
Losinho

Bylo to fajn povídání, ale žádná extra zajímavost.

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Bagr007

Z toho se chce zvracet. A k tomu co se dělo předtím nic nenapíšou.

Reagovat
ratusek

Tak oni nemůžou říct, že rozhodčí chyboval a přiznat, že vás neskutečně řežou. To jsou zářezy jak v okrese a tam by rozhodčí dostal rybník nebo něco horšího

Reagovat
Losinho

A stejně tu bylo pláče..

Reagovat
kbtk23

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele