Poslední zápas Václava Kotala aneb Události 17. kola FORTUNA:LIGY

04.02.2021, 11:31
Názory a komentáře
Polovina ligové soutěže je za námi. Tedy alespoň pro šestnáct z osmnácti celků, neboť souboj Zlína s Libercem byl pro rozšíření nákazy koronavirem v týmu Fastavu odložen. Kvůli sněhové vánici se zase až v úterý odehrálo klání mezi Mladou Boleslaví a Olomoucí, které bylo plné kontroverzních rozhodnutí sudích.

V rámci sobotních zápasů vyčnívá zejména malé pražské derby, v němž Bohemians díky Necidově trefě senzačně zdolali Spartu. Na úvod nedělního programu pak konečně zvítězilo Brno, které v záchranářské bitvě získalo tři body v Opavě.

Pak už přišly na řadu hlavní taháky kola. Viktoriáni ukázali, že z boje o Evropu ještě odepsaní nejsou, a zvítězili v Ostravě. V bitvě prvního s druhým pak Slavia jednoznačně zdolala Jablonec...

Zápas kola


Slavia Praha - Jablonec

Pro nezaujatého diváka sice souboj prvního s druhým nenabídl neodolatelné drama, avšak díky přispění obou celků šlo o pohledný fotbal. Sešívaní vedli v poločase 2:0 po trefách Simy a Kuchty, jejich vítězství pečetil vlastním gólem Martinec.



Gól kola


1. Jakub Mareš (Teplice)

Nedá se o tomto kole říci, že by překypovalo pohlednými trefami, nicméně Jakub Mareš jednoznačně vyčnívá. Jeho famózní bombu z dálky by mu mohl závidět lecjaký světový fotbalista.



2. Zdeněk Ondrášek (Viktoria Plzeň)



3. Abdallah Sima (Slavia Praha)



Jedenáctka kola





Brankář - Martin Berkovec (Zbrojovka Brno)

Návrat do české ligy mu vyšel na jedničku. V úvodu dvakrát dobře vychytal Čvančaru, zaskvěl se v závěrečné čtvrthodině i proti Nešického přímáku. Celkově si připsal sedm zákroků a čisté konto, čímž se podílel na cenné výhře Zbrojovky.

Pravý obránce - Alexander Bah (Slavia Praha)

Dařilo se i další zimní posile. Ve třetí minutě bravurně přešel přes Kroba a připravil tutovou šanci Simovi, v průběhu utkání pak ještě několikrát zajímavě nahrával nebo centroval, avšak "kanadský bod" z toho nevytěžil.

Střední obránce - Filip Kaša (Viktoria Plzeň)

Ve stoperské dvojici s Jakubem Brabcem působil odchovanec Baníku jako ten jistější. Právě proti svému bývalému klubu si při svém třetím startu v základní sestavě Viktoriánů připsal třetí čisté konto.

Levý obránce - Tomáš Čelůstka (Pardubice)

Na straně Východočechů byl i z pozice beka jedním z nejnebezpečnějších hráčů. Po necelé čtvrthodině napřáhl k prudké ráně na zadní tyč, které chyběl jen kousíček. Dvacet minut před koncem měl i podíl na jediné trefě utkání, právě po jeho centru totiž padl Kvídův vlastňák.

Pravý záložník - Abdallah Sima (Slavia Praha)

Po úvodním selhání v obrovské příležitosti se mu zadařilo ve dvacáté minutě. Po Olayinkově pasu obešel gólmana a snadno zakončil do odkryté branky. Svůj instinkt střelce znovu prokázal po přestávce, kdy se dostal k brankářem zneškodněné střele.

Střední záložník - Christian Herc (Karviná)

Na hřiště přišel o poločase, aby oživil chabou ofenzivu Slezanů, a to se mu povedlo výborně. Po třech čtvrtinách utkání se totiž dostal k odraženému míči a usměrnil jej mezi tři tyče.

Střední záložník - Pavel Šulc (Viktoria Plzeň)

Talentovaný středopolař si mohl připsat asistenci po půlhodině, kdy po jeho přihrávce nevyužil tutovky Ba Loua. Nakonec se dočkal zhruba třicet minut před koncem, to se totiž výraznou měrou podílel na Ondráškově trefě.

Levý záložník - Peter Olayinka (Slavia Praha)

Senzační výkon nigerijského křídelníka, byť ve statistikách jej zakončil jen s čárkou v kolonce asistencí. V první půli výtečnou přihrávkou vyzval ke skórování Simu, po zajímavé střele pak měl na starosti i klíčový pas před druhou trefou Slavie.

Útočník - Jan Kuchta (Slavia Praha)

Od samého začátku ohrožoval Hanušovu bránu, nedlouho před odchodem do šaten se dočkal přesného zásahu, díky němuž si upevnil třetí pozici v tabulce střelců hned za spoluhráčem Simou.

Útočník - Zdeněk Ondrášek (Viktoria Plzeň)

Po devítizápasovém půstu se dočkal. A byla to právě jeho branka, která byla pro vítězství Plzně v Ostravě klíčová. Využil přízemního centru z pravé strany a nenápadnou tečí rozvlnil síť.

Útočník - Tomáš Necid (Bohemians Praha 1905)

Snové utkání pro slávistického odchovance. Napoprvé sice ještě Niţu nepřekonal, poté však byl po Květově přihrávce úspěšnější a zajistil tak "Klokanům" vítězství na pražské Letné. Ve druhé půli navíc vybojoval pro své mužstvo penaltu.

Nemělo by vám uniknout


Exkluzivní vlastenec si vstřelil jablonecký stoper Martinec. Po Holešově přihrávce totiž přehodil vlastního gólmana ukázkovým lobem.



Naopak "Klokanu" Ljovinovi se nepodařilo poslat balón do sítě, i když měl. Z pokutového kopu se nechal vychytat Niţou.



Tomu, co prožil Tomáš Grigar v utkání s Karvinou, se dá těžko říkat dobrý den. Ani při úvodní trefě Slezanů neměl svědomí čisté, ta druhé ale padá vyloženě na jeho triko.



Dalším, kdo si poslal míč do vlastní sítě, byl příbramský Kvída. Ten se nedohodl s gólmanem Kočím a před jeho rukama odhlavičkoval balón tam, kam by rozhodně neměl.



Tento pro Příbram nešťastný moment zachránil Pardubicím tři body poté, co se Michalu Hlavatému nepodařilo proměnit pokutový kop.



Ještě hůře kopnul penaltu David Houska. Pro mladoboleslavského Diviše nebylo příliš náročným úkolem jeho střelu zlikvidovat.



Zachyceno na sociálních sítích


Přání fanoušků West Hamu se asi hned tak nenaplní.

Mají to zřejmě v rodině.

Pana Deneva zjevně někde sebrali cestou na zápas.

Fanouškům Sparty se vozovým parkem nezavděčíš.

VAR v akci


Ani VAR nezměnil nic na tom, že Janu Bořilovi prošla jeho hra loktem bez jakékoliv karty.



Ostrý zákrok Marka Matějovského na Davida Housku se obešel bez červené karty, a to přesto, že si jej šel rozhodčí Denev prohlédnout na monitor. Čas 0:35.



A jako penaltovou nevyhodnotil VAR ani Sladkého ruku v Malínského obličeji. Podívat se můžete od 1:42.



Změny v tabulce


Že je nadále suverénním lídrem pražská Slavia, to asi nikoho nepřekvapí. Za ní však došlo k patové situaci, Jablonec a Sparta totiž mají vedle stejného počtu bodů i totožné skóre. Šanci dotáhnout se na tuto dvojici pak nevyužilo čtvrté Slovácko, které jen remizovalo.

Dotahování na špici zahájila Plzeň, která z páté příčky vede peloton ve středu tabulky. O bod za ní jsou Olomouc a Ostrava, další krok zpět najdeme Liberec, České Budějovice a Pardubice. Naopak Karviná začíná za elitní desítkou lehce zaostávat.

Cenný skalp Sparty vynesl na konec druhé třetiny tabulky Bohemians, kteří mají těsný náskok před Zlínem a Teplicemi. Mimo sestupové pozice se konečně vyhrabalo Brno, které tam shodilo Mladou Boleslav. Na chvostu tabulky najdeme Příbram a Opavu.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha17152051:847
2.FK Jablonec17112433:1935
 Sparta Praha17112433:1935
4.1. FC Slovácko1794430:1731
5.Viktoria Plzeň1783632:2127
6.Sigma Olomouc1768326:2026
7.Baník Ostrava1775521:1526
8.Slovan Liberec1674524:1725
9.Dynamo České Budějovice1767423:2325
10.FK Pardubice1774616:1925
11.MFK Karviná1756617:2521
12.Bohemians Praha 19051754819:2219
13.Fastav Zlín1653818:2418
14.FK Teplice17521018:3717
15.Zbrojovka Brno17341015:3113
16.FK Mladá Boleslav17251018:3111
17.1. FK Příbram17241112:3310
18.SFC Opava17151111:368

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (92)

Přidat komentář
Losinho

Denev vyhodit

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
sosna

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
žrout

Reagovat
Selänne

Zakopat

Reagovat
Jan Horáček

Není to tak dávno, co různí "odborníci" kritizovali, že u nás nemá trenér čas na dlouhodobou, koncepční práci. Teď už to nikdo moc netvrdí, snad s výjimkou Trpišovského nedávno. Velice legrační je číst třeba deník Sport:

Sport: Stramaccioni - zahraniční, renomovaný trenér, přesně to, co Sparta potřebuje X Sport: Stramaccioni - nerozumí českému fotbalovému prostředí, chyba Sparty, že ho přivedla.

Sport: Jílek - moderní, dynamický trenér, ten pravý trenér pro Spartu X Sport: Jílek - nezvládá tlak ve Spartě, nezvládá kabinu, měl by jít pryč.

Sport: Gula - špičkový odborník, husarský kousek, že se ho Plzni podařilo získat X Sport: Gula- pomalý herní systém, neumí reagovat na situaci.

Sport: Kotal - zkušený trenér, stabilizoval Spartu, Sparta konečně vyřešila trenérskou otázku X Sport: Kotal - neposunul Spartu, špatný herní projev, výhry náhodné.

Reagovat
dondinho

ty primadony by potřebovaly Radu jak prase drbání

Reagovat
Jolly Roger

O Stramaccionim psali docela opatrně, velké úspěchy za sebou neměl, i s Jílkem byli na vážkách. ale je pravda, že o Guľovi psali ódy a Kotala chválili. S Kotalem se až tak nesekli.

Reagovat
spider_8

Sport no, co cekas. Ale zrovna u Kotala je dobry zminit, ze je to za posledni dobu jediny trener, ktery dokazal Spartu trochu posunout a zanechat c lepsim stavu, bez ji prebiral.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

Sport si často svými názory vyloženě sere do držky. Ten plátek je fakt jen kvůli drbům...

Reagovat
smazaný uživatel

Strama nejlepsi ze to same co ve sparte udelal i v Panathinaikosu, natahal drahe zoldaky pred koncem kariery, uhrat kulove a zustala spalena zeme

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ten Denev je taky pěknej ocas, na tohle nemusíš mít ani nastudovaný pravidla, abys poznal, že za to redka mohla klidně přijít. Podobnej případ jako Ginzel, vůbec nemají cit pro hru.

Reagovat
Jan Horáček

Nechci zákrok Matějovského obhajovat, ať se chrání zdraví hráčů, ale třeba včera ve 22. min. zápasu německého poháru Bensebaini z Gladbachu fauloval podobně protihráče, dostal žlutou a a nikdo se nad tím nějak moc nepozastavoval. Tady se spustil povyk, co za blbce je ten Denev, že nedal okamžitě červenou. I třeba pan Němec v ČT se přikláněl spíš ke žluté.

Reagovat
smazaný uživatel

Šel tam na dlouhou nohu, to ano, ale nebýt toho, že se "povedlo" roztrhnout štulpnu a proseknout nohu do krve, nikdo to neřeší. Tady se prostě řeší následky a nikoliv zákrok. Rozhodně to nebyl šlapák a la Kweuke. Aspoň mám ten pocit, opakovačku jsem si nepouštěl 20x

Reagovat
Mass

Jen pro autora článku, výraz patová situace se používá pro popsaní takového stavu, kdy se žádný z účastníků nemůže pohnout, případně se nedá stav nijak vyřešit. Pokud vím, tak Sparta na podzim v zájemném zápase vyhrála, měla by tedy být před Jabloncem a tabulka se vyřešit dá.

Reagovat
meno

Fofrník

Reagovat
žrout

Masakr rychlost ale spíš mě překvapil ten Houska, nevěděl jsem, že je tak rychlej

Reagovat
smazaný uživatel

To tady ví každý, kdo se zajímá o fotbal víc než o jídlo.

Reagovat
žrout

Ta přezdívka není o jídle, inspirace byla jinde ale díky, hned se cítím, že tady patřím víc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Firkraag

On narážel na Housku, ne na tebe

Reagovat
žrout

No, nemyslím si

Reagovat
sosna

A kdyby nemusel v poločase do špitálu, byl by beztak i v té tabulce maratonci.

Reagovat
žrout

Reagovat
naheCZ

OT: Blatný je fakt magor https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kolik-lidi-musi-zemrit-nez-reknete-nemcum-o-pomoc-kriceli-lide-na-blatneho-140755

Jediné, co si stačí přečíst:

Ministr uvedl, že postarat se o pacienty na území Česka je symbol. „Je jasným signálem pro občany této země, postará se o vás Česká republika, není třeba za každou cenu cestovat do zahraničí. Česká republika si váží každého života, každého českého občana a o každého z nich se postará,“ uvedl ministr.

Reagovat
Blasphemer

Radši chcípnout v ČR než se vykurýrovat v Německu.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ale zemřeš jako patriot

Reagovat
KingMaster13

To se pak člověk nemůže divit že ty nemocnice jsou tu přetížené když pro je možnost s tím něco udělat ale budeme si hrát na patriotství a zrovna teď když se to fakt nehodí Jindy když můžeme si na patrioty zahrát a vyfakovat Rusko tak to neuděláme zase

Reagovat
AnthonyR

Přesně, co si tady nevyléčíme, to si taky pohřbíme.

Reagovat
Trand

Reagovat
Greny

A následně dodá: opatření přestaly fungovat... Prosím lidí dodržujte opatření...

A řekne že nemocnice by nemuseli přijímat lidí s infarktem atd

Reagovat
KingMaster13

Když nefungujou teda tak je zbytečné je mít. I kdyby je přitvrdily tak stejně to nebude fungovat.

Reagovat
kilobyte

Poslední dobou jedou: "Lidi nedodržují pravidla. -> Musíme je zpřísnit."

Nejsem si jistý, ale podle mě to nemůže fungovat.

Reagovat
fabec1222

Kdy myslíš, že vydají to omezení vycházení?

Reagovat
ratusek

V pondělí kdy nastoupí Prymoula

Reagovat
ratusek

Protože jsou to pokrytci. Pacient s covidem je něco víc než infarkt, rakovina atd. K zblití

Reagovat
frankiefcb

No určitě není více. Spíše nebudou kapacity, jak materiální tak lidské. A o tom to vše je. Opravdu pacient s Covidem není privilegován proti borcovi, co mu selže srdce. Na druhou stranu pacient s Covidem více zatíží samotné doktory, kvůli opatřením.

Reagovat
ronaldik

Je za něj víc peněz

Reagovat
ACSeRw!n

vim od lidi, co pracuji v nemocnicich, ze to tam pisou kde muzou, protoze z toho maj slusnej vejvar

Reagovat
sosna

Tak určitě.

Reagovat
ratusek

Reagovat
frankiefcb

a to si pojišťovna neověří a sype jim peníze jen ta?. Ty vole zrovna pojišťovny, co škudlí každou korunu. Reálně je to tak, že na standartním lůžku je příplatek za covid za 10 dní a na JIPce za 20 dní. Prdel je v tom, že třeba člověk na JIPce je po těch 20 dnech veden jako negativní, ale reálně na ní je, ale do statistik se to vykazuje tak, že ubyl pozitvní člověk na JIPCE. Jinak ty příplatky jsou samozřejmě logické, jelikož COVID pacienti jsou větší zápřah na rozpočet nemocnice. Nicméně pro nemocnice je tato situace silně prodělečná. Nemocnice těží hodně peněz ze zákroků a kontrol, které jsou neakutní. Sice by mě zajímalo, kde se berou ty nesmysly, že na tom nemocnice vydělávají, když samotní zdravotníci z COVID jednotek potvrzují, ež je to naprostý nesmysl. Za prvé, že jim tam nikdo neleží jen tak a za druhé je spíše problém, ež často podepisují reverz a odcházejí dříve, než je standartní nemocniční péče.

Reagovat
sosna

Ale známá od kamarádky mojí sestřenice říkala ...

Reagovat
Baronne

Mně tohle třeba řekla kámoška sestřička, která dělá přímo na Covidu, a slyšel jsem to i od dalších, takže se prober.

Reagovat
sosna

Však vám to tady Frankie vysvětluje. Probrat by se měl ten, kdo za tím opět vidí nějaké spiknutí.

Reagovat
mayday

Slyšel jsem to taky, ne přímo, ale kamaráda matka dělá v nemocnici. Za pacienta "s covidem" dostane nemocnice prej 50 nebo 60 tisíc, což je násobek běžnýho pacienta. Jestli je to pravda nevím, dál jsem se o to nezajímal.

Reagovat
frankiefcb

však to nahoře píšu. Za pacienta samozřejmě dostane zaplaceno od pojišťovny. Ona ta péče taky není levná, když jde o infenkční chorobu. Ale zase ot není vývar, z kterého by nemocnice bohatli. Naopak na této situaci jsou hodně ztratné.

Reagovat
frankiefcb

https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/01/Metodick%C3%BD-pokyn-kompenza%C4%8Dn%C3%AD-vyhl%C3%A1%C5%A1ka-2020-a-%C3%BAhradov%C3%A1-vyhl%C3%A1%C5%A1ka-2021.pdf - "Onemocnění COVID-19 má dle současných poznatků1 dobu infekčnosti 10 dní u pacientů s lehkým nebo středním průběhem onemocnění a 20 dní u pacientů s těžkým průběhem onemocnění zpravidla u pacientů na JIP nebo ARO. Pouze po tuto dobu existují zvýšené náklady na péči o tyto pacienty (spotřeba osobních ochranných pomůcek; odměny a příplatky personálu, který se stará o COVID-19 pozitivní hospitalizované pacienty) a po skončení infekčnosti je možné k pacientům s onemocněním COVID-19 přistupovat jako k neinfekčním, tedy jim poskytovaná zdravotní péče by měla být hrazena již ve standardním režimu za vykázanou péči bez bonifikačních příplatků. Zároveň díky vytvoření nových výkonů pro PCR testy na COVID-19 č. 82301 a 82302 bude možné z vykázané péče jednoznačně určit datum začátku infekčnosti pacienta, tj. datum provedení PCR testu s pozitivním výsledkem vykázáním výkonu č. 82301."

Reagovat
ratusek

Reagovat
andrew96

Skončil. Líto mně ho nebude. Takové fauly tvl...

Reagovat
Kincl

Já hlavně nechápu to pomalé přitvrzování, v Izraeli to tak měli několik týdnů kdy nemohli nic a nepomohlo to

Reagovat
ratusek

Včera navíc ta primářka inf. Oddělení řekla, že ta britská mutace nemoc nezhoršuje. Takže to vypadá, že vir sice mutuje, je nakažlivější, ale není horší z pohledu vážnosti případu. Tak snad to tak je a nebudeme jak blbci vše podřizovat britské mutaci

Reagovat
ACSeRw!n

ten clovek uz je uplne bezradnej.. vubec nevi, co s tim

Reagovat
sosna

Reagovat
žrout

jo no... áčka

Reagovat
inbloom

36 je hodne pekne

Reagovat
inbloom

to byla reakce na rychlost Doudery :)

Reagovat
Gelu28

OT: At už jdou s opatřeníma do hajzlu.....nechápou že ekonomicky a psychicky se z toho bude plno lidí lízat několik let.....darmodějové ve vládě.....

Reagovat
Greny

Zas něco změnili? Nebo jak?

Reagovat
Gelu28

spíše už se to vyvíjí do nekonečna stejně .....já už plně chápu nasrané podnikatele...a nejsou to jen hospodský.....jsou i zasaženy další segmenty trhu.....

Reagovat
ratusek

udělal bych to jak v Polsku, tam v sobotu otevřeli naprotest vše a v pondělí to vláda otevřela oficiálně. Protože ji nic jiného nezbylo

Reagovat
soukup

Ze zavíracích opatření se stal bohužel takový trochu fetiš. Politici ve všech zemích jsou pod tlakem toho, aby vypadali, že dělají rázná opatření a všechno zavřít je ze všeho nejjednodušší. Je pak úplně snadné vykázat, že "se snaží", že "s epidemií bojují". Kdo by otevřel, tak riskuje, že mu pak každého mrtvého připíší jako osobní zodpovědnost. Škody v budoucnu jsou v budoucnu, takže je snadné nad nimi nepřemýšlet, oni nejspíš už stejně vládnout nebudou a když někdo kvůli zničenému životu a stresu zemře v 60 na infarkt, tak žádným testem nepůjde zjistit, proč ten infarkt dostal, zatímco když někdo umře covid pozitivní, je to víc statisticky friendly.

Nejhorší je, že se u nás zcela rezignovalo na nějaká logistická opatření, které by mohly taky pomoct, ale musí se pro to i aktivně něco dělat. Místo toho, aby se vymyslel systém testování ve školách, je jednodušší je na půl roku zavřít, však co, děcka nevolí, tak ať drží hubu. Návrhy na zavření firem je to samé. Proč nejdřív řešíme zavření místo propracovaného systému testování?

Chvilku ležel na stole návrh na úpravu psa, který by tímto směrem šel a smetli ho ze stolu. Bylo tam třeba, že při podstupování pravidelných testů můžou i amatérské sporty trénovat. No pak to smetli, protože zákaz je bez práce. My si to v klubu zkusíme takto udělat sami i když to je zatím načerno. Prostě budeme chodit max. 48 hodin před tréninkem povinně na test a pak se v malých skupinkách prostřídáme, ať se nás nepotkává moc, když bude někdo někdy pozitivní, tak nahlásí kontakty ze své skupinky a karanténa. Protože je to lepší než nic a dává to větší logiku než sedět na zadku a koukat do zdi. Jinak taky můžeme klub rozpustit.

Největší nebezpečí jsou ty opakující se kecy "tento týden rozhodne", "ještě to chvíli vydržte", "ještě měsíc", "až se proočkuje x% lidí", které se s měsíčním odstupem neustále opakují. Těch rozhodujících dvou týdnů, které máme ještě vydržet už bylo tak padesát. Přesně tato salámová metoda způsobí, že lockdown může trvat i roky a pak si budeme zpětně rvát vlasy, proč jsme to proboha takto dělali.

Když bychom si představili třeba situaci, že tu pandemie bude 5 nebo 10 let, jak bychom ji řešili? Tak jak nyní tady tím debilním nekonečným lockdownem? Dost pochybuji. Všichni ví, že to tak nejde a že by to zničilo úplně všechno. Tak proč to považujeme teď za nejlepší řešení a v podstatě rezignujeme na něco jiného? Když za tři měsíce přijde mutace rezistentní na očkování, tak řekneme "blbý, no tak dalších 12 měsíců v lockdownu, už jste jeden rok zvládli, tak dáte i druhej?" Taky asi ne.

Pokud to takto půjde dál, tak život úplně ztrácí smysl a nemá význam se o nic už snažit.

Reagovat
smazaný uživatel

Stručně bych to shrnul tak, že lidi jsou mnohem chytřejší než ti, co se vydrápali nahoru. Ti co tam jsou teď tam už ani nešli vládnout, jen se napakovat. A do toho Corona. Jak to můžou zvládnout, když nemají státnického ducha a nemají žádný vztah k lidem?

Mohli by to pustit z rukou a lidi by se už autoregulovali sami. Jako u vás v oddíle. I když, dovol malé rýpnutí: I malá paranoia je pořád paranoia.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně v době krize dávají 5000 důchodcům a snižujou daně, to je fakt geniální

Reagovat
frankiefcb

snížení daní je v pořádku. Když utrácí za pičoviny, proč bych ty pičoviny měl sponzorovat z mých daní.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Bakary3

Tady hazej prachy z okna a kdyz jednou daji ty penize lidem, tak zacnou hejkat, ze je to tragedie, jak se to mohlo stat.

Mne to prislo naprosto sprosty, ty jejich vykadreni znely, jak kdyz jsou lidi zlodeji a slozi republiku.

Ty prachy tu jsou, jen at je ti kreteni nerozhazi jinde.

Reagovat
ratusek

socani i piráti. vlastně všichni jsou pro snížení daní a když k tomu dojde, tak je zle

Reagovat
mistr129

Reagovat
meno

No jo, jenže teď tam přijde nová vláda, která bude vědět, kam peníze dát. Jenže ouha, nebude je mít, protože došlo k úplně nesmyslnýmu škrtnutí daní. Takže je bude muset zvýšit anebo se můžeme dostat do další krize. Pokud mělo něco projít, bylo to zvýšení slevy na poplatníka, který, narozdíl od snížení daní, zasáhne opravdu všechny a nejvíc ty, kteří to potřebovali.

Reagovat
ratusek

Reagovat
bobis21

Jenže to stejně budeš sponzovorat, jen za pár let a ne hned. Oni ty prachy stejně utratí, jen si více půjčí a v další letech se tedy bude muset více splácet. Tohle je více úvěr než snížení daní. Snížení daní má být provázeno se snížením výdajů nebo s přebytkem rozpočtu, ani jedno tady ale není, takže je to prostě úvěr který si zaplatí příští vlády. Ti pak samozřejmě budou zase ti zlí kteří musí škrtat a přinese to do vlády dalšího jako je Babiš.

Reagovat
frankiefcb

Takže říkáš, že mám dávat státu peníze na pičoviny. A pokud je nebudu dávat, tak to bude horší. Já prostě státu peníze na pičoviny dávat nechci.

Reagovat
bobis21

Ne. Říkám že stát ty peníze za pičoviny utratí stejně a ty to stejně zaplatíš. Rozdíl je jen v tom, že to nezaplatíš letos, ale za pár let a i s úrokem. Proto přirovnání k úvěru. Já bych byl pro snížení daní (jelikož mám příjem nad průměrem tak jsem z těch pro které je to teď úspora v tisících), ale rád bych zároveň viděl i úspory ve výdajích, ne 300mld deficit do kterého pak přidáš dalších 100 protože ve volebním roce snížíš daně.

Reagovat
JhonLimon

Kotal do Flinty?

Reagovat
Pony Slaystation

Ten Bořil bez karty, na co že je ten VAR?

Reagovat
mayday

Červená jasná, jasnej úmysl loktem do ksichtu bez snahy se vůbec podívat na balon.

Reagovat
RuneSKS

Žlutá jasná, červenou bych taky pochopil, ale anatomie lidského těla je pro hodně uživatelů zde velkou neznámou

Reagovat
mayday

Loktem/ramenem, už si to přesně nepamatuju. Každopádně vyhecovanej letí směrem k soupeři s cílem ho sundat, to je naprosto viditelný, já bych za tohle dával červený.

Reagovat
RuneSKS

No ale to je právě ten zásadní rozdíl mezi jasnou červenou + zápasy navíc a možnou červenou.. tomu Jovovičovi se vůbec nic nestalo.. příjemně mě překvapil, ze se ani nesnažil simulovat a na Neymara se 2 minuty svíjet v agonii..

Reagovat
mayday

Tak to se mu nestalo, ale že tam šel Boril s jasným cílem ho sundat je snad zjevný z těch záběrů. Že se mu faulovanýmu něco stane/nestane, to pro mě není rozdíl mezi udělením/neudělením karty.

Za mě to tvrdý bylo a než následek bych trestal ten úmysl.

Reagovat
RuneSKS

Napsal jsem to blbe.. spis se mu ani nemohlo nic stat prave protoze do toho Boril sel ramenem.. umysl ano, karta ano, ale kazdej neumyslnej loket je nebezpecnejsi nez umyslny rameno..

Reagovat
mayday

Musel jsem se na to podívat znova a za mě zase klidně červená, ano, přímej loket do ksichtu to nebyl, takovej pololoket polorameno. Ale v souvislosti s tím, jak tam letí jak utrženej vagon, sundá jednoho a pak druhýho, tak si klidně tu červenou představit prostě dokážu.

Reagovat
naheCZ

Ten zákrok, myšleno tím, jak ho trefil, by sám o sobě rozhodně na červenou nebyl. Ale bohužel jde krásně vidět, že Bořil tam jde naprosto s úmyslem a to prostě do fotbalu nepatří, tohle by se mělo trestat červenejma kartama. Ale v naší lize se dočkat přímé červené je občas zázrak. Tady se sebehorší zákrok trestá primárně žlutou...

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to zfilmováno?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele