Teplický domov důchodců potrápil Spartu aneb Události 14. kola FORTUNA:LIGY

09.11.2021, 19:07
Názory a komentáře
Hned dva hráči, kteří už v předchozí době ukončili profesionální kariéru, nastoupili v rámci 14. kola v dresu Teplic na Letné. Skláři i s Janem Rezkem a Admirem Ljevakovićem v sestavě dokázali favorita potrápit, byť nakonec padli.

První polovina utkání nebyla snadnou i pro Slavii na hřišti Pardubic, ta ale ve druhé půli nasázela soupeři "bůra". Zajímavě se vyvíjelo i utkání Karviné se Slováckem, kde obě mužstva vstřelila dva góly, naopak bez branek se rozešly Zlín s Jabloncem a Plzeň s Olomoucí.

Nerozhodný výsledek se zrodil i v mladoboleslavském azylu Hradce Králové, který se tam střetl s Baníkem, sami muži z města automobilů mezitím prohráli v Českých Budějovicích. Liberec v kontroverzním utkání zdolal Bohemians.

Zápas kola


Sparta Praha - Teplice

Očekávala se jasná záležitost ve prospěch Letenských, opak byl ale pravdou. Krejčí po gólu zahodil penaltu, krátce po Hanckově zvýšení vsítil kontaktní branku Succar. Ani podruhé dvougólový náskok Spartě dlouho nevydržel, na Pulkrabův gól zareagoval Mareš. Avšak Pulkrab se prosadil i podruhé a rozhodl tak o výsledku 4:2.



Gól kola


1. Nemanja Kuzmanović (Baník Ostrava)

Výborný pas, výborná klička, výborné zakončení. Kuzmanovićova trefa do sítě Hradce Králové se řadí mezi ty nejpovedenější. Podobně kvalitní střelu předvedl i Lingr, Puškáče zase při porážce s Libercem rozradostnil alespoň zdařilý volej.



2. Ondřej Lingr (Slavia Praha)



3. David Puškáč (Bohemians Praha 1905)



Jedenáctka kola





Brankář - Matúš Macík (Sigma Olomouc)

Celkem sedmi zákroky vynuloval střelce Plzně a udržel cenné čisté konto. V závěru první půle zabránil Buchově ráně v cestě do šibenice, po návratu ze šaten vykopl Sýkorovu nebezpečnou střelu a vychytal i znova Buchu.

Pravý obránce - Alexander Bah (Slavia Praha)

Aktivní Bah už během prvního poločasu připravil spoluhráčům dvě velké šance. Ani Ousou, ani Krmenčík jich však nevyužili. Až po přestávce se dánský bek dočkal kýžené asistence, když Krmenčíkovi opět nahrál, tentokráte před prázdnou bránu.

Střední obránce - Matěj Chaluš (Slovan Liberec)

Vedle podílu na relativní pevnosti obrany Severočechů se dokázal ukázat i směrem dopředu. Dvacet minut před koncem si našel Júsufův rohový kop a dokázal z něj otevřít gólový účet utkání.

Levý obránce - Dávid Hancko (Sparta Praha)

I z pozice krajního beka opět dokázal být produktivní. Po necelých čtyřiceti minutách ranou po zemi zpoza vápna rozvlnil síť, ve druhé půli šikovným pasem za obranu asistoval na třetí branku Pulkrabovi.

Pravý záložník - Jakub Pešek (Sparta Praha)

Gól tentokrát nedal, zato na dva nahrál. Po půlhodině hry od rohového praporku našel Krejčího gólovou hlavu, krátce před odchodem do šaten asistoval i Hanckovi. Hattrick z asistencí mohl zakončit ve druhé půli, ani Pulkrab, ani Krejčí ale skórovat nedokázali.

Střední záložník - Nicolae Stanciu (Slavia Praha)

Během úvodní pětačtyřicetiminutovky příliš vidět nebyl, v té druhé ovšem nachystal svým spoluhráčům hned dva góly. Nejprve přesným pasem asistoval Lingrovi, po chvíli vyslal do samostatného úniku Ekpaie.

Střední záložník - Ondřej Lingr (Slavia Praha)

Na hřiště přišel za zraněného Plavšiće v závěru první půle a do statistik se zapsal velmi výrazně. Ve čtyřiašedesáté minutě zvyšoval vedení týmu přesnou přízemní střelou, o pár minut později dělovkou vymetl šibenici a radoval se podruhé.

Levý záložník - Ľubomír Tupta (Slovan Liberec)

Další z náhradníků, který sice na hrací ploše pobyl jen něco přes deset minut, přesto se stal autorem vítězného zásahu Slovanu. Dostal se k Mikulově pasu a okamžitě z otočky jej napálil mimo brankářův dosah.

Útočník - Michael Krmenčík (Slavia Praha)

Stejně jako jeho spoluhráč Lingr skóroval dvakrát. A to zejména díky skvělému výběru místa, který se mu na rozdíl od zakončení dařil i v prvním poločase. V tom druhém si každopádně našel pasy Baha a Masopusta, jež snadno uklidil.

Útočník - Matěj Pulkrab (Sparta Praha)

Ačkoliv první hodinu zápasu strávil na lavičce, stal se nakonec jeho nejlepším střelcem se dvěma zásahy. Nejprve poslal míč za Grigarova záda velmi šikovným lobem, o deset minut později zakončoval rychlý protiútok do poloodkryté klece.

Útočník - Adam Vlkanova (Hradec Králové)

V závěru první půle mohl proti Baníku otevřít gólový účet utkání, v radosti mu zabránila branková konstrukce. Po návratu ze šaten asistoval na branku Kubaly, jemuž připravil do tutové pozice.

Nemělo by vám uniknout


Rozzlobení byli po zápase Klokani, kteří proti Liberci inkasovali gól po hře rukou, což nedokázal odhalit ani přítomný videorozhodčí, jenž se možná soustředil spíše na potenciální faul na brankáře.



A právě po Chalušově zákroku na Dostála se podle názoru Bohemians i komise rozhodčích měl zahrávat pokutový kop.



Hned dvě vyloučení byla k vidění v Plzni. Krátce před pauzou fauloval Kopice jako poslední hráč Hubník, jemuž se tak návrat do Štruncových sadů nevydařil. Čas 1:34.



Jen pět minut po obdržení první žluté karty šel do souboje proti Zmrzlému velmi nešetrně Filip Kaša, který se rovněž musel odebrat do sprch. Čas 1:56.



Ani druhá pardubická penalta v této sezoně nebyla úspěšná. Zkušeného Jeřábka vychytal Mandous, který bravurně zneškodnil i dorážku. Čas 1:15.



Akrobatickým způsobem uvedl míč do hry pardubický Halász, jenž před svým vhazováním udělal přemet.



Pokutový kop zahodil rovněž letenský Ladislav Krejčí, i na něho si počíhal brankář. Čas 1:30.



Zachyceno na sociálních sítích


Někteří si z okolí těžkou hlavu nedělají.



2,34 milimetrů je tedy prý ještě v pohodě, kolik už by bylo moc? Centimetr? Půl metru?



Kdyby někomu ve stánku natočili podmírák, tak to už je rovnou na označení Křéti.

¨

Pat + Mat = 4 čistá konta v řadě.



Smí se tedy aktuálně titulovat i vládci Ďolíčku?



VAR v akci


Se slávisty to proti Pardubicím v jednu chvíli nevypadalo dobře. Za bezbrankového stavu video odhalilo ruku Kačaraby a kopala se penalta.



Heroickou práci odvedl jablonecký gólman Hanuš, který mimo jiné zastavil balón vsedě na hranici brankové čáry. Podle videorozhodčího to stihl ještě dokud byl míč ve hře. Čas 1:07.



Příležitost k navýšení vedení dostali sparťani po zásahu VAR ve čtyřiatřicáté minutě, kdy Ljevaković zahrál rukou. Čas 1:17.



Změny v tabulce


Slavia je znovu na prvním místě, a to o bod před dosavadním lídrem z Plzně. Ztráta viktoriánů umožnila přiblížení i Spartě, která je o krůček za ni, nicméně té zase na záda dýchá Slovácko. Remíza s nejbližším pronásledovatelem z Hradce Králové znamená udržení osamocené pozice pro Baník.

Za Votroky najdeme další klub vyznávající černo-bílé barvy, na sedmé místo se vyšplhaly České Budějovice. Hned za nimi je pro změnu modro-bílá trojice, kterou dělí jen skóre - Mladá Boleslav, Olomouc a Liberec.

Remízou skončilo utkání tabulkových sousedů i za první desítkou, bez branek se rozešly Zlín s Jabloncem. V relativním bezpečí před záchranářskými starostmi jsou stále i Bohemians, naopak Pardubice se musí obávat baráže, vyhnout se jí bude velmi náročným úkolem zejména pro Karvinou a čerstvě poslední Teplice.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha14112137:1135
2.Viktoria Plzeň14111223:1034
3.Sparta Praha14103136:1533
4.1. FC Slovácko14102227:1432
5.Baník Ostrava1373325:1624
6.FC Hradec Králové1455419:2020
7.Dynamo České Budějovice1453619:2018
8.FK Mladá Boleslav1452724:2317
9.Sigma Olomouc1445522:2117
10.Slovan Liberec1452713:2017
11.Fastav Zlín1442817:2814
12.FK Jablonec1427511:2313
13.Bohemians Praha 19051333718:2812
14.FK Pardubice1415816:298
15.MFK Karviná1205712:235
16.FK Teplice14121112:305

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (49)

Přidat komentář
ACSMan

Fakt udělejete něco s tím automatickým spouštění, k čemu mi je že mám zapnutých 15 videí najednou.

Reagovat
mistr129

Mám to od minulého týdne na paměti, přes repre pauzu se pokusím.

Reagovat
ACSMan

super

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

to si taky vzdycky rikam

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pablos

Reagovat
žrout

Reagovat
oli9

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Petr325

Tohle je primárně záležitost prohlížeče, já na Chrome používám Autoplayblocker

Reagovat
rufus

Reagovat
kilobyte

Jak zatím vidíte "změnu" u rozhodčích? Za mě teda nic moc. Kdyby nezveřejňovali tresty, tak si ani žádné změny nevšimnu, protože na hřišti je to pořád stejné.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nevidím změnu. U půlky rozhodčích dál silnější psi mrdají a ta druhá půlka na ligu nemá.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
ratusek

Hrůza. a to jsem Příhodovi věřil. Ale ono to je taky tím, ze prostě ta kvalita sudích není a samozřejmě kdo ví jak je to se zákulisními vlivy. Nicméně kdyby aspon Příhoda nekomentoval ty sporné situace, udělal by lépe, protože se vyjadřuje jako trouba.

Reagovat
Y.N.W.A

za mě je změna už jen to, že se logicky vrátila důvěra, která před tím bejt nemohla... teď je to chyba spíše nekvalitních rozhodčích, protože jich půlka odešla a noví se zatím neotrkali...

neříkám, že tlaky na rozhodčí nejsou, ale už to bude spíš nějakej lobbing a diplomacie, což je v lidským chování přirozený, než vyloženě silovej nátlak a jasný notičky za Berbra, což byl prakticky návrat do divokejch devadesátek

Reagovat
kilobyte

Tak ale ta důvěra by se měla splatit, jinak ji zase brzo ztratí. Těch chyb je podle mě stejně jako před "revolucí". Chápu, že rozhodčí nemají zkušenosti, takže jim třeba častěji něco na hřišti uteče, ale u těch důležitých momentů je video a tam si to můžou v klidu několikrát pustit z více úhlů.

Jestli potřebují odpískat třeba 50 zápasů, aby poznali jasnou ruku a nebo aby poznali zákrok na červenou, tak nemají v první lize co dělat.

Takhle bychom měli zkušené rozhodčí tak za pět let.

Reagovat
Y.N.W.A

spousta zákroků je na hraně, což fotbal bohužel přináší a vždy bude... tam se pak pět expertů kloní na stranu jednu, pět na druhou... teprve pak jsou chyby, které z nějakýho důvodu vznikaj, věřím, ano možná naivně, že ne ze snahy nadržovat, ale jen z nedostatku zkušeností nebo ze stresu ve snaze situaci rychle vyřešit, tedy opět nezkušenosti...

je na to upozorňováno a je to trestáno, což je dobře...

Reagovat
kilobyte

Jsou hraniční situace, kde se dá chyba prominout. Ale když je u něčeho skoro 100% shoda a VAR mlčí, tak buď na to nemá, nebo je špatně vycvičen a v nejhorším případě to dělá úmyslně. Všechny tři možnosti jsou velký průser pro komisi.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta opět v zápase kola. Dává se za to na konci sezóny nějaká cena?

Reagovat
mistr129
Reagovat
kilobyte

Mistři! Mistři! Mistři!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Ty Teplice jsou fakt v prdeli, už jen vážně čekám, kdy naskočí Jarošík...

Reagovat
Imos

Se Bohemka s tím dopisem už posrala ne? Si o sobě trochu moc myslí, jenom za tuhle sezonu padly určitě větší zářezy a nikdo neposílá dopisy, kde vyplísní naprostýho nováčka v lize a dělá z toho účelovku dvě sporné situace, kde jde o cit pro hru rozhodčího a Bohemka se tváří, jako by si to Chaly zpracoval basketbalově a loktem mu urval nos

Jako hezký, ubrečení trenéři se do Bohemky očividně hodí

Reagovat
lampas

To je celkem nový level brekotu, a to už bývalí trenéři Bohemky byli schopní předvádět leccos

Reagovat
Imos

Reagovat
Y.N.W.A

příští víkend sestava Grigar - Tesařík, Hunal, Rada, Lengyel - Jarošík, Vabroušek, Voříšek, Ljevakovič - Verbíř, Rezek

Reagovat
kilobyte

Jestli to takhle půjde dál, tak za chvíli bude Jarošík běhat po porodnicích a domovech důchodců.

Reagovat
GrimeBaller98

A byla by lepsi nez ta stavajici

Jeste mi chybi Emil Rilke nebo Martin Klein

Reagovat
Y.N.W.A

nebo Fenin mě napad ještě... jako jen v hlavě, ne někde na ulici

Reagovat
GrimeBaller98

a na SDZ jako cistici Tomas Szabo-Admir Ljevakovic

Reagovat
GrimeBaller98

Napsal jsem picovinu Mel jsem na mysli Jiriho Sabou ofc

Reagovat
Greny

me tam chybi treba nejakej Řizek

Reagovat
lampas

Nejvíc mě rozsekalo když ve studiu říkali, že i Jarošík teoreticky uvažoval nad tím, že by případně zaskočil. Prý fýzu na poločas by měl

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak nechápu, co je špatného/hloupého na tom označit marketingového ředitele, když si stěžuji (teda když už to chci řešit, což já bych určitě nedělal, ale nevidím na tom nic spatneho) na něco, co s jeho práci přímo souvisí. To si mají jako stěžovat prodavače ve stanku, která za to, že jsou poddimenzovani nenese zodpovědnost? Nebo snad má nějak zkoušet najít kontakt na provozního, nebo co? Vždyť komunikace se zákazníkem je ta úplně ta nejdůležitější práce marketingu.

Reagovat
verv

to by ale autor článku nesměl být slávista

Reagovat
mistr129

Tak v tom případě vám dělá slávista i marketingovýho ředitele

https://twitter.com/Kamil_Vesely/status/1457429256930316290

Reagovat
verv

To souvisí jak s mým komentem? Jde mě o to, že ty tvoje zachyceno na sítích je z většiny orientovaný slávisticky, viz tohle kolo, nebo nějak výsměšně vůči Spartě. S tím odpověď marketingovýho ředitele fakt nemá co dělat.

Reagovat
mistr129

Souvisí to tak, že tady šlo pouze o debatu sparťanů, z nichž někteří jsou na jedné straně a jiní na druhé, tudíž to, že souhlasím s názorem jedněch sparťanů a druhých ne přece neznamená výsměch vůči Spartě

Výsměšné vůči Spartě jsou max ty proti jejím zaměstnancům, kteří na twitteru opakovaně střílí do Slavie. Což může být vtipné od fanoušků, od zástupců klubu ale imo neprofesionální. Stejně tak se tady objevovaly Luftjardovy úlety, dokud ještě využíval twitter častěji pro podobné věci.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Sparta : Teplice 4 : 2 - Hodnoceni Deniku Sport 6

Zlin : Jablonec 0 : 0 - Hodnoceni Deniku Sport 7

seems legit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Deník sport je fanda FDF. Ta šestka je i tak ofenzivní číslo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele