Ztráta klíče od Prahy aneb Události 10. kola FORTUNA:LIGY

04.10.2021, 21:13
Názory a komentáře
Jen jeden šlágr, zato pořádný, mělo desáté kolo FORTUNA:LIGY, které bylo prvním říjnovým a zároveň posledním před reprezentační pauzou. Tím bylo derby pražských "S", ve kterém i díky více než poločasové přesilovce konečně slavila úspěch Sparta.

Co do gólovosti se ale ty nejvýživnější zápasy hrály už předtím. V sobotu Slovácko v přestřelce zdolalo Teplice, Budějovice po obratu dokázaly i ve třetím ligovém klání porazit Pardubice. Domácí prostředí uhájili i Bohemians před Sigmou a Plzeň před Zlínem.

Naopak nedělní odpolední utkání hostitelům moc nepřáli. V ostrém duelu v Liberci vybojovala tři body Ostrava, z Karviné si je zase odvezla Mladá Boleslav. Jablonec na hřišti Hradce Králové zachrnáil alespoň remízu až v deváté minutě nastavení.

Zápas kola


Slovácko - Teplice

Teplický navrátilec Jan Rezek poslal skláře po čtvrthodině hry do vedení, už do šaten se ale po Reinberkově trefě odcházelo za nerozhodného stavu. Ve prospěch Slovácka pak během dalších patnácti minut skóre naklonili Jurečka s Reinberkem, Kodadova trefa už znamenala jen korekci skóre.



Gól kola


1. Martin Šejvl (Pardubice)

V rubrice tentokráte dominují dalekonosné rány. Na ty v podání Reinberka i Fleišmana si gólmani sáhli, a proto na prvním místě najdete tu v podání pardubického Šejvla. Na rozdíl od jeho konkurentů tato ale k vítězství a dokonce ani k bodům nestačila.



2. Petr Reinberk (Slovácko)



3. Jiří Fleišman (Baník Ostrava)



Jedenáctka kola





Brankář - Jan Šeda (Mladá Boleslav)

Čistým kontem a několika dobrými zákroky pomohl Středočechům konečně k výhře a zisku tří bodů v Karviné. Ne že by musel řešit nějaké výrazněji zapeklité situace, nicméně celkem pěti zákroky dával spoluhráčům jistotu.

Pravý obránce - Petr Reinberk (Slovácko)

Na domácí klání s Teplicemi asi jen tak nezapomene. Jednak proto, že si během druhé půle přivodil nepříjemné zranění, ale také kvůli skvělé produktivitě. Před odchodem do šaten zužitkoval Kalabiškova centru a skóroval, po hodině hry se mu po odraženém balónu zadařilo podruhé.

Střední obránce - Daniel Köstl (Bohemians Praha 1905)

Čisté konto a vstřelený gól, to je pro stopera vždy výborné vysvědčení. Zvláště pokud je branka premiérovou v nejvyšší soutěži. Köstl se po Hronkově centru a následném Vondrově přisunutí dostal k balónu, který pohotově uklidil za záda gólmana.

Levý obránce - Jiří Fleišman (Baník Ostrava)

Stejný zápis si připsal i ostravský Fleišman. Ten už v úvodu prudkou ranou prověřil Knoblocha, před pauzou jej střelou zpoza vápna už překonal a prosadil se tak proti jednomu ze svých bývalých zaměstnavatelů.

Pravý záložník - Tomáš Malínský (Jablonec)

Tohle střídání se Petru Radovi povedlo na jedničku. Malínský přišel až na závěrečných pár minut za nepříznivého stavu a přesilové situace, přičemž v deváté minutě nastavení dokázal vyrovnat. Dostal se ke Kratochvílově centru, jenž dělovkou poslal do sítě.

Střední záložník - Marek Matějovský (Mladá Boleslav)

Zkušený středopolař provětrával domácí obranu zejména v závěrečných minutách. Nejprve se z jeho přímého kopu zrodila veliká šance, jen o tři minuty později pak zužitkoval Ewertonovy pobídky a jedinou trefou rozhodl utkání v Karviné.

Střední záložník - Ladislav Kodad (Teplice)

Na hřiště přišel až na závěrečnou čtvrtinu utkání, přičemž jen nedlouho po svém nástupu ukázal svůj um. Naběhl si na Trubačovu nahrávku a šikovně prostřelil vybíhajícího brankáře. Bohužel jeho trefa sklářům k bodům nestačila.

Levý záložník - Lukáš Haraslín (Sparta Praha)

Od samého začátku byl hlavním zdrojem nebezpečí pro Mandousovu bránu. Svou první velkou šanci sice ještě nevyužil, nicméně v závěru první půle svým odvážným průnikem vybojoval na Ousouovi druhou žlutou kartu a z následného přímého kopu dokázal navíc rozhodnout o vítězství Sparty.

Útočník - Ladislav Almási (Baník Ostrava)

Zas a znova zanechal na hřišti U Nisy velkou stopu. A to zejména díky své brance, po hodině hry totiž dokázal Ndefeho pas trknout mezi tři tyče. Kaňkou ovšem je jeho vyloučení po dvou žlutých kartách, které sice na toto utkání nemělo vliv, nicméně proti Slovácku bude slovenský útočník Baníku určitě chybět.

Útočník - Fortune Bassey (Dynamo České Budějovice)

Pár minut před odchodem do kabin chytře vyřešil protiútok Dynama, v jehož závěru našel skórujícího Jakuba Horu. Po přestávce se pak sám prosadil a pečetil vítězství Jihočechů, když po Mršićově centru hlavou překonal Boháče.

Útočník - Jean-David Beauguel (Viktoria Plzeň)

Svými góly proti Zlínu zajistil Plzni další vítězství a upevnění pozice v čele tabulky. Po pěti minutách hry se ujal exekuce pokutového kopu, který s přehledem proměnil, v závěru po Janoškově vzdušném pasu hlavičkou rozhodnul o vítězství viktoriánů.

Nemělo by vám uniknout


Zpět do velkého fotbalu se v teplickém dresu vrátil Jan Rezek, který dokonce hned po čtvrthodině na hřišti otevřel gólový účet utkání.


Jelikož u exkluzivního on-line poskytovatele videí z ligy nemohu toto video dohledat, můžete tak například ve Vaší TV učinit sami. Jablonecký hráč se srazil s brankářem Hanušem, ten zůstal ležet na zemi, Považanec neodkopnul balón a Hradec z toho dal gól.


Následně se Severočeši zlobili ještě po Kateřiňákově zákroku za Kubistu, který byl odměněn jen žlutou kartou.


V závěru si alespoň trochu spravili náladu, v deváté minutě nastaveného času totiž srovnal Malínský.


Zlomovým momentem pražského derby se stala jasná žlutá pro Ousoua, která byla v zápase jeho druhou a tím pádem musel švédský stoper do šatny. Sparta navíc z následného přímáku udeřila. Čas 1:24.


Zachyceno na sociálních sítích


Souhlasíte, či nikoliv?


Ještě zpět ke "kauze" Rangers.


Takhle vidí situaci s Hanušem v Jablonci


Nejsem odborník na PR, ale lajkování takových příspěvků podle mého soudu není zrovna vzorem pro profesionálně vedený účet na sociálních sítích.


Stejně tak publikování takových příspěvků, které se navíc snadno dají otočit proti vám.


A na závěr prostá a čistá fakta.


VAR v akci


Na videu se zkoumala regulérnost vyrovnávacího gólu Slovácka proti Teplicím. Šlo totiž o to, zda Čtvrtečka chytil balón až za brankovou čarou, nebo ještě včas.


Až po zásahu VAR musel ze hřiště liberecký Tiéhi, který nešetrně došlápnul na Ndefeho nohu a byl tak po zásluze vyloučen. Čas 1:16.


Změny v tabulce


Plzeň na čele navýšila svůj náskok na druhý tým tabulky, kterým je nově Sparta, a především je Slavia se zápasem k dobru mimo dostřel. Sešívaní se nyní o třetí příčku dělí s bodově vyrovnanými Baníkem a Slováckem.

Na čele nabitého pelotonu ve středu pole najdeme olomouckou Sigmu o skóre před "černo-bílými", tedy Českými Budějovicemi a Hradcem Králové. Po víkendových výhrách se do klidnějších vod posunuli Bohemians a Mladá Boleslav, naopak Jablonec s druhým nejhorším útokem po remíze klesnul zpět do skupiny o záchranu.

Jako jediný ze spodní šestice ovšem dokázal alespoň bodovat. Zlín prohrál už počtvrté v řadě, na svá vítězství nenavázal ani Liberec. Své čekání na výhru si protáhla i tři nejhorší mužstva, tedy Pardubice, Teplice a Karviná.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň1090117:827
2.Sparta Praha1072125:923
3.Slavia Praha971124:822
4.Baník Ostrava1071221:1122
5.1. FC Slovácko1071219:1122
6.Sigma Olomouc934220:1513
7.Dynamo České Budějovice1041513:1313
8.FC Hradec Králové1034310:1413
9.Bohemians Praha 19051033416:2112
10.FK Mladá Boleslav1032516:1711
11.FK Jablonec102448:1510
12.Fastav Zlín1030713:259
13.Slovan Liberec102266:158
14.FK Pardubice1013613:196
15.FK Teplice101279:205
16.MFK Karviná1004610:194

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (41)

Přidat komentář
HorajzmAmmann

Když už se tak hrozně řešil Ndefe, simulování, červená a podobně - neměl Liberec kopat pecku v 2. poločase?

Reagovat
Posledni Kovboj

ty vole, bacha, zase se budes omlouvat

Reagovat
HorajzmAmmann

zase ty tvoje zkurvený narážky na něco. Normálně se ptám na situaci v 2. půlce... Viděl jsem to jenom jednou a nevím co si o tom myslet, chci názory ostatních. Nic víc nic míň

Reagovat
Posledni Kovboj

...promin

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Posledni Kovboj

omlouvam se

Reagovat
HorajzmAmmann

neomlouvej se, posílej prachy.

Reagovat
Posledni Kovboj

sorry

Reagovat
HorajzmAmmann

kryso

Reagovat
lichna.

Ten nebyl schopen poslat ani mandle, natož prachy.

Reagovat
HorajzmAmmann

chtěl bych omluvu

Reagovat
Posledni Kovboj

ja taky

Reagovat
bobis21

Bylo to venku, takže přímák.

Ale kde někdo viděl Ndefeho simulování pořád netuším... Zato Svozil mohl klidně ven, když i se žlutou zas simuloval.

Reagovat
HorajzmAmmann

ok venku, tak aspoň že tak Osobně se mi to zdálo více než podezřelé, ale neměl jsem čas to nějak zkoumat

Reagovat
bobis21

Jako taky to nevím 100%, ale kontakt byl jen s levou nohou útočníka, kterou měl venku. Přijde mi že ty pravidla o tom co je a není venku jsou dost nejasné, takže vlastně nevím.

Reagovat
HorajzmAmmann

no co, 3 body jsou 3 body. 22 po 10 kolech je mazec. Tolik snad neměl Baník ani v mistrovské sezoně po 10 kolech ne? Akorát těch lidí doma pořád málo. Tak snad te´d na Slovácko přes 8 000 .. a pak samozřejmě Sparta. Tak zase čekám vyprodáno po 10 minutách

Reagovat
PavlíčeQ

Cením zmínku k zákroku na Kubistu. Hocek, var, komise rozhodčích, všichni do jednoho k smíchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kde sehnat tarif s volnými minutami všude a trochou dat (aspoň 2-4 GB) do 300 Kč? Momentálně platím 50 Kč za 400 volných minut do Vodafonu, ale 12 Kč za minutu do cizí sítě. Data žádná.

Moc nechci dávat 500 Kč za obyčejný tarif, když vím, že v zahraničí to jde o dost levněji.

Reagovat
ACSeRw!n

zavolej do vodafonu, udelej tam burago, ze to chces zrusit a vsechno pujde

Reagovat
smazaný uživatel

No musím ale najít nějaký zajímavý tarif u konkurence, abych měl čím vyhrožovat.

Reagovat
naheCZ

Je to složitý, pokud nemáš možnost mít firemní tarif (ne přímo od firmy, ale i třeba někdo známej živnostník, co má pod sebou několik čísel). Dá se dostat v rámci nějakých akcí k dobrému tarifu, ale to pak roce/dvou vyprší a pak to přejde na klasickou cenu a budeš se divit, kolik máš najednou platit

Reagovat
Kily

nemusíš, kamarád jim platil hodně velké peníze, přišlo mu to jako zbytečně velká částka, tak zavolal, pohrozil odchodem ke konkurenci za poloviční tarif (smyšlený) a hned mu přiletěla nabídka tarifu, díky němuž platil třetinu původní částky. Slečně za telefonem mu to nabídla ještě před předposledním slovem výhružek

Reagovat
Kily

slečna

Reagovat
Kily

stačí si jenom dupnout, oni sami moc dobře vědí, že někomu účtují mnohem víc, než co toho člověka bude stát něco u konkurence

Reagovat
RealC.F.

Vem si neomezenej all in se vším za litra a máš v pici, navíc nemusíš podlehat snížení rychlostí pro děti, kterejm stačí 2mb/s na Facebook, mám už 2 roky, komplet sem zrušil wifi a přes S21 mi na tom jede Xbox, smart TV , mobil a vše oka, tyhle hovadiny "volny minuty" Atd snad v roce 2021 už nikdo neřeší

Reagovat
Shevchenko

Taky mám neomezený tarif a využívám to doma i jako hotspot na ostatní věci místo wifi. Akorát mi to vyšlo za 600 přes firmu.

Reagovat
smazaný uživatel

A od koho? Je mezi operátory nejakej rozdíl v rychlosti připojení?

Reagovat
Desmond Glazebrook

V ČR těžko.

To tě levněji vyjde přemluvit všechny tvé (důležité)kontakty k přechodu do Vodafone, než najít takový tarif.

Tarif Odepiš si každopádně nech(kvůli volání).

Reagovat
FUnk

na volani firemni karta a na data 20GB za 106kč od tmobilu, ale koncila mi smlouva u O2.....

Reagovat
John Obi Mikel

Ten twitterový účet Sparty Ti fakt to vítězství nezvládaj. Heča, admin i fandové.

Reagovat
doshcz

nebul furt

Reagovat
Skleepy

Ten příspěvek vznikl o poločase, ne po zápase. Takže se to mohlo proti nám mohlo dost obrátit.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
verv

jedinej, kdo nezvládal, byl ten prvok Bořil

Reagovat
Pablos

Reagovat
Selänne

Reagovat
Pablos

Ten stěr s tím STB je dobrej Jinak jsem netušil, že Hejma byl taky zmrd

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho kapela se prý původně měla jmenovat Rudej pes...

Reagovat
Pablos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele