Stoch zase pálí v Edenu aneb Události 11. kola FORTUNA:LIGY

20.10.2021, 09:22
Názory a komentáře
Už jen jedna reprezentační přestávka zbývá v roce 2021 a po konci té předposlední vstoupila základní část FORTUNA:LIGY do své druhé třetiny. Hit kola byl jednoznačný, souboj o pohárovou čtvrtou příčku mezi Slováckem a Baníkem. Z úspěchu se radovali v Uherském Hradišti.

Z plného bodového zisku se radovala i kompletní elitní trojice a nešlo zrovna o nejtěžší zápasy. Sparta po povedené první půli překonala Pardubice, Slavia si poradila s Libercem a Plzeň díky brzkému gólu přivezla výhru z Teplic.

Zajímavá klání se udála i ve středu pole. Mladá Boleslav mocně otočila proti Bohemians, Hradec přestřílel Zlín a Jablonec vytěžil z duelu s Českými Budějovicemi alespoň bod. Na čele nahuštěného pelotonu od šestého místa dále je Sigma, která porazila Karvinou.

Zápas kola


Fastav Zlín - Hradec Králové

V samotném úvodu poslal hosty do vedení Dvořák, na větší vzrušení se ale čekalo až do druhé půle. Nejprve vyrovnal Tkáč, bleskově však Votrokům vrátil vedení Vlkanova, který pak také do prázdné brány pojišťoval. Dramého trefa upravila skóre jen kosmeticky.



Gól kola


1. David Jurásek (Mladá Boleslav)

Po obratu a nakonec na pohled jasném vítězství nad Klokany vévodí fotbalisté Mladé Boleslavi této rubrice. Na čele Juráskova výstavní standardka, kterou následoval Filův gól o tyč. Do výběru se dostal ještě sparťan Wiesner, také kdysi hráč klubu z města automobilů.



2. Daniel Fila (Mladá Boleslav)



3. Tomáš Wiesner (Sparta Praha)



Jedenáctka kola





Brankář - Matúš Macík (Sigma Olomouc)

Na svém čistém kontě se podílel měrou vrchovatou. Po čtvrtině utkání brilantním zákrokem zabránil ve skórování Křapkovi, po pauze zneškodnil i Stropkovu pumelici. Celkově si proti Karviné připsal čtyři zásahy.

Pravý obránce - Alexander Bah (Slavia Praha)

Po čtyřiceti minutách hry v Liberci načal gólový účet utkání, když se dostal ke Knoblochem vyražené Stanciuově střele a hlavičkou ji dostal do brány. I po přestávce soupeřovu obranu větral, do statistik už se ovšem nezapsal.

Střední obránce - Václav Jemelka (Sigma Olomouc)

Vzadu působil velmi jistě, několikrát soupeři odebral balón, rozdával přesné přihrávky a měl tak přínos i směrem dopředu. To vše i přes zdravotní potíže z úvodu utkání, nula vzadu je tak pro něj zaslouženou odměnou.

Levý obránce - David Jurásek (Mladá Boleslav)

V první půli zachránil situaci, když Koubkovi na poslední chvíli vyfouknul míč. Nejlepší jeho počin dne se ale udál v podstatně pokročilejší fázi utkání. Čtvrt hodiny před koncem skvostně zahrál přímý kop a stal se tak autorem vítězné branky Mladé Boleslavi.

Pravý záložník - Jakub Pešek (Sparta Praha)

Po pětadvaceti minutách hry přichystal Wiesnerovi branku, když mu na pravé straně nezištně posunul míč. V druhém poločase se dostal k Minčevově centru a hlavičkou sám skóroval, od druhé asistence jej vzápětí dělila jen Hložkem napálená tyč.

Střední záložník - Ondřej Mihálik (Dynamo České Budějovice)

V polovině prvního poločasu zažil skvostný úsek několika minut. Nejprve za vápnem předal míč skórujícímu Mršicóvi a radoval se tak z asistence, následně sám napřáhnul a výbornou ranou překonal Vajnera.

Střední záložník - Miroslav Stoch (Slovan Liberec)

Sotva přišel na hřiště, už proti svému bývalému mužstvu skóroval. Ranou z nepříliš výhodné pozice zaskočil Koláře, ještě předtím navíc svým centrem šikovně hledal Rabušice. I co do výkonu tak šlo o povedený návrat do Edenu.

Levý záložník - Adam Vlkanova (Hradec Králové)

Jeho pokusy před přestávkou příliš úspěchu neslavily, po příchodu z kabin se to ale změnilo. Nejprve se ujala jeho přízemní rána z hranice vápna, v samotném závěru základní hrací doby pak využil brankářova dobrodružství při rohovém kopu a z protiútoku dal gól do prázdné brány.

Ofenzivní záložník - Jan Kuchta (Slavia Praha)

Musel se spokojit s tím, že na hrotu dostal přednost Krmenčík. Právě explzeňský útočník ale Kuchtovi přichystal gól, když jej po třech čtvrtinách zápasu přízemním centrem pobídl ke skórování. Kuchta se zapsal i mezi asistenty, o něco později totiž hlavou prodloužil ke skórujícímu Olayinkovi.

Útočník - Martin Minčev (Sparta Praha)

Hlavní postava utkání v pardubickém azylu v Ďolíčku. Ve dvacáté minutě se dostal k Hložkově kolmici, kterou technickým pokusem poslal za Boháče. Když běželo nastavení první půle, povedlo se mu skórovat podruhé, po přestávce pak ještě asistoval na Peškovu branku.

Útočník - Martin Doležal (Jablonec)

Druhý dvougólový hrdina tohoto kola, jeho týmu to ale stačilo jen na bod. Když byla odehrána čtvrthodina, naskočil si na Krobův centr a tvrdou hlavičkou překonal Vorla. Stejný časový úsek před koncem přizvedl Kubistův pas mimo dosah brankáře a srovnal tak na konečných 2:2.

Nemělo by vám uniknout


Na své standardy netypickou hrubku předvedl v důležitém klání se Slováckem Jan Laštůvka. Ten trestuhodně neudržel Tomičovu ránu v rukavicích, Jurečka tak snadno skóroval.


Penalta za Šindelářův zákrok na Zifčáka byla nařízena správně, i podle komise rozhodčích ale karvinský stoper měl za svůj faul uvidět červenou kartu, jelikož šlo o zmaření jasné gólové příležitosti bez šance hrát balón. Čas 1:22.


Ve fotbale málo vídaný gól do prázdné brány byl k vidění ve Zlíně, kde hostující Vlkanova překonal gólmana na půlce a následně snadno skóroval.


Svůj premiérový gól v dresu Liberce si někdejší slovenský reprezentant Miroslav Stoch připsal do sítě svého někdejšího zaměstnavatele Slavie.


Málokdy se při pádu povede balón ještě smysluplně odehrát, Cadu však udělal to nejlepší, co mohl. Sice podklouznul, i tak ale zakončil přesně k tyči mimo dosah statického Nity.


Zachyceno na sociálních sítích


Přesvědčivá intonace.


Pokud byste hledali inspiraci pro víkendové pokřiky na stadionu


Také se někomu stýská po starých časech?


Dle mého nejde o správný tip.


Každopádně k víkendu otců velmi zdařilá grafika sestavy.


VAR v akci


Hofmannův zákrok na Potočného sice nejprve sudí Ginzel nevyhodnotil jako nedovolený, nicméně poté, co si jej zavolal videoasistent, tento názor přehodnotil a kopala se penalta. Čas 2:02.


V Mladé Boleslavi se VAR rovněž dostal do akce, a to v samotném závěru, kdy pomohl domácím zpečetit vítězství. Ugwuův nesmyslný faul se díky němu neobešel bez postihu. Čas 3:33.


Změny v tabulce


Na čele tabulky se nadále překvapivě drží Plzeň před číhající dvojicí pražských "S", z nichž jedno má sice více bodů, to druhé ale zase dohrávku před sebou. Nastejno se Slavií je na tom Slovácko, naopak Baník nyní lehce ztratil.

Na pohled klidné, avšak nabité vody tabulky vede Sigma spolu s nováčkem z Hradce Králové, na dostřel od nich najdeme Mladou Boleslav a České Budějovice. Relativně bezpečně před boji o záchranu na tom jsou i Bohemians a Jablonec.

Naopak Zlín po černé sérii a Liberec kvůli bídnému začátku jsou v tom namočeni až po uši, zdaleka ale ne tolik, jako loňská štika z Pardubic či utrápená dvojice Teplice, Karviná.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň11100118:830
2.Sparta Praha1182129:1126
3.Slavia Praha1081127:925
4.1. FC Slovácko1181221:1225
5.Baník Ostrava1171322:1322
6.Sigma Olomouc1044222:1516
7.FC Hradec Králové1144313:1616
8.FK Mladá Boleslav1142520:1814
9.Dynamo České Budějovice1142515:1514
10.Bohemians Praha 19051133517:2512
11.FK Jablonec1125410:1711
12.Fastav Zlín1130815:289
13.Slovan Liberec112277:188
14.FK Pardubice1113715:236
15.FK Teplice111289:215
16.MFK Karviná1104710:214

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (26)

Přidat komentář
HalaMadrid_Flx
Reagovat
db18

Řekl bych, že dost nešikovný rozhovor.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Taky z toho mám spíš dost zvláštní pocit.

Reagovat
lubik

Zda se mi to takový hůř poskladane, většinou mi přijdou ty příběhy lepší.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
ratusek

potvrdilo to, že někteří místní insideři psali, že je dost nasranej po zatrhnutí přestupu do Freiburgu

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
diskoschlampe

Solidně to všude a vsechny zhejtil.

Reagovat
kilobyte

Zase to poukazování na "české" vlastnosti. Jako kdyby v Anglii fanoušci nenadávali vlastním hráčům.

Reagovat
ratusek

přesně. Stačilo, co předváděli po těch penaltách

Reagovat
Bakary3

A ještě tam zrovna toho Southgatea zmínil vlastně ve smyslu, že na tom je vidět, jak je to v Anglii úplně jinak

Reagovat
kilobyte

To by se v Anglii nestalo.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Jen vic takovych co se neboji promluvit o pomerech v ceskem fotbalu. Pak se vsichni divime, proc nemame vic rosickych. Ten tlak prostredi je fakt devastujici, nesmyslny tlak na vysledky v mladezi a vsechno to korunuji dinosauri v klubech, kteri to nedaji prostor se rozvijet, misto toho tlaci do fotbalu delniky, kteri budou v 25 prumeraci

Reagovat
verv

šílený

Reagovat
rufus

LFA, fakt dobrá banda dementů. Tady by důvod k odložení byl, ale o tom slyšet nechtějí. Ovšem Slavii se mohlo odkládat bez problémů a bez důvodu..

Reagovat
FCB1922

Za tohle si mohou ale kurvy z Karviné sami. Snad kromě nich jsou veškeré týmy v lize proockovane. Jen oni ne (jasne, nebylo to povinné).

Nicméně, proč by na jejich ignoraci měl doplácet někdo jiný?

Nezájem.

Reagovat
lampas

Reagovat
adalbertus

proočkovanost

důvod je jinej (vždyť to víš)

Reagovat
doshcz

Reagovat
rufus

Protože liga nenařídila očkování jako povinné, takže nic neporušili.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Sám víš, že důvod u Sks byl jinej, a to kvalifikace LM, což je v podstatě zápas roku. Všechny týmy z tý kvalifikaci si to odkládaly. Navíc Olomouc souhlasila...nevim, proč to srovnáváš. A Karviný bych jedno kolo odložil, je konec října. Času dost najít nahrádní termín ještě v zimní části.

Reagovat
rufus

Oni důvod mají, vy tolik ne. Už jsme se o tom bavili, důležitý zápas by neměl být důvod k odložení. Absence více než 11 hráčů v kádru Karviný už je potom rozdíl.

Reagovat
mistr129

Řekl bych, že Slavii letos nebo Spartě loni taky chybělo 11 hráčů a nic se neodkladalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele