Mocný obrat v bitvě o Vršovice aneb Události 8. kola FORTUNA:LIGY

20.09.2021, 22:23
Názory a komentáře
Hned několik vrcholů mělo osmé kolo nejvyšší české soutěže. Viděli jsme derby jihomoravské, v němž jednoznačně zvítězilo Slovácko, východočeské, jež dopadlo úspěšněji pro Hradec Králové, i vršovické, které se Slavii povedlo ve druhé půli zvrátit na svou stranu.

Tabulkoví konkurenti a zároveň úspěšné moravsko-slezské celky na sebe narazili v Olomouci, kde Sigma v deseti nedokázala udržet vedení a s Baníkem remizovala. V souboji dvou celků reprezentujících v pohárově Evropě remizovala Sparta s Jabloncem.

Díky obratu si další, v pořadí už sedmou výhru připsala Plzeň poté, co obrátila s Českými Budějovicemi. Premiérové vítězství si na úkor Mladé Boleslavi připsal Liberec, naopak Karviná na něj nadále čeká. Remizovala totiž s Teplicemi.

Zápas kola


Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha

Klokani vstoupili do bitvy o Vršovice výborně a o poločase díky Chramostovi vedli, zatímco soupeře do větších šancí nepustili. Po přestávce ovšem od sešívaných přišla smršť. Penalty Stanciua a Krmenčíka spolu s dalšími góly trojice Lingr, Kuchta, Schranz znamenaly debakl zeleno-bílých



Gól kola


1. Fortune Bassey (Dynamo České Budějovice)

Těžko vybírat mezi třemi zde vloženými trefami, na první místo se ale nakonec dostal budějovický Bassey za své akrobatické zakončení. Tuptův přízemní volej a Schranzovo elegantní vyřešení protiútoku ovšem také zaslouží ocenění



2. Ľubomír Tupta (Slovan Liberec)



3. Ivan Schranz (Slavia Praha)



Jedenáctka kola





Brankář - Milan Fendrich (Hradec Králové)

Za řadu zákroků se mu dostalo odměny v podobě čistého konta ve východočeském derby. Asi nejtěžší zákrok vytáhnul v samotném závěru, kdy se mu povedlo Hufovu dělovku horko těžko vyrazit nad břevno.

Pravý obránce - Juraj Chvátal (Sigma Olomouc)

Během první desetiminutovky byl pro své mužstvo velikým přínosem v ofenzivě. Nejprve González jeho hlavičku nevyužil, vzápětí ale Chvátal poslal do vápna další balón, se kterým už si Hála věděl rady a skóroval.

Střední obránce - Jan Král (Hradec Králové)

Kromě nuly vzadu se jevil velmi dobře i směrem dopředu. Snažil se o aktivní rozehrávku a navíc vsítil i vítězný gól. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce, která nabrala směr do brány, v čemž jí nedokázal zabránit ani gólman Markovič.

Střední obránce - Stanislav Hofmann (Slovácko)

Rovněž Hofmann si do statistik zapsal jak čistý štít, tak vstřelenou branku. V úvodu druhého poločasu si našel Holzerův centr a umístil jej mimo dosah brankáře. Díky jeho jisté hře v obraně se Zlín k bodům ani nepřiblížil.

Levý obránce - David Jurásek (Mladá Boleslav)

Ve svém mladém věku předvedl na postu levého beka velmi dobrý výkon, který korunoval asistencí na jediný mladoboleslavský zásah. Centrem ze své strany totiž na té druhé našel kolegu z kraje obrany Douděru, který hlavičkou skóroval.

Pravý záložník - Lukáš Čmelík (Karviná)

V první půli hýřil aktivitou, kromě jedné nepřesné střely ale žádné ohrožení teplické svatyně na svědomí neměl. Až po návratu ze šaten se dostal k dorážce po Papadopulosově střele, se situací si věděl rady a otevřel gólový účet utkání.

Střední záložník - Júsuf Hilál (Slovan Liberec)

Na hřiště přišel za nepříznivého stavu po hodině hry a velkou měrou se podílel na obratu. Nejprve na sebe vzal odpovědnost v podobě pokutového kopu, který s přehledem proměnil, vzápětí přiťuknutím asistoval i na Tuptův vítězný zásah.

Střední záložník - Marek Havlík (Slovácko)

V prvním poločase příliš vidět nebyl, v tom druhém ale více než dost. Jeho centr na Kalabišku sice ještě úspěch neslavil, následná střela po sraženém rohovém kopu už však ano. Prsty měl i ve druhém gólu, když se dobře zorientoval po nakrátko rozehrané standardce.

Levý záložník - Adam Vlkanova (Hradec Králové)

Po čtvrthodině se mu sice nepovedlo hlavou zužitkovat velkou příležitost, avšak poté asistoval na obě branky "Votroků". Nejprve našel od rohového praporku hlavu Krále, v závěru pak ze stejné standardky vybídnul ke skórování Vašulína.

Útočník - Jan Kuchta (Slavia Praha)

V prvním poločase se dostal do jedné zajímavější situace, stejně jako celá Slavia ale gólově mlčel. Až po přestávce se prodral k dorážce, kterou usměrnil do sítě, nedlouho poté svým zajímavým průnikem vybojoval pokutový kop, který následně proměnil Krmenčík.

Útočník - Tomáš Čvančara (Jablonec)

V náročném zápase na Spartě to byl právě on, kdo Jablonci zajistil alespoň bod. Po půlhodině hry sice ještě Kubistovu pobídku nevyužil, po přestávce se ale vyšponoval na Krobův centr a hlavou jej poslal za Nitova záda.

Nemělo by vám uniknout


Olomoučtí fotbalisté se hodně zlobili poté, co byl Zifčák vyloučen za svůj zákrok na Svozila, kterého trefil kopačkou do obličeje.


Takovouto reakci je nutno přičíst tomu, že o chvíli dříve nebyla Sorovi udělena žlutá karta (pro něj by znamenala vyloučení) po stažení pronikajícího protihráče.


Hodně brzy šli do deseti fotbalisté Zlína v derby, a to kvůli Václavu Procházkovi. Ten při svém pokusu o odkop trefil jen Sadílka do břicha.


U dalších dvou zákroků je naopak kupodivu, že hráči červeno před sebou neviděli. Jan Sýkora vyváznul za to, že podrážkou napřed šel do souboje s Čavošem, kterého také zasáhl.


Od druhé žluté karty byl vysvobozen i Jaroslav Zelený, jenž podkopnul unikajícího Drchala.


Zachyceno na sociálních sítích


Aneb jak si vyhrát s anglickými frázemi.


Příběh o tom, kterak v Česku sudím slouží VAR.


Podobně jako v případě Klokana Köstla je třeba zde ocenit schopnost (a ochotu) uznat svou chybu.


Taky si pamatujete, jak Materazzi hrudí podle napadnul Zidanovu hlavu?


VAR v akci


Nebýt VARu, získal by Hradec Králové dvougólové vedení ještě dříve, než se mu to nakonec povedlo. Po necelé hodině hry rozvlnil síť Vašulín, pro ofsajd na začátku akce ale trefa neplatila. Čas 1:57.


Ne že by to v kontextu zápasu něco měnilo, nicméně video naopak nepotěšilo Jiřího Skaláka. Ten byl za svůj penaltový faul na první dobrou vyloučen pro dvě žluté, což se ale změnilo na přímou červenou. Čas 1:34.


Obrat Slavie v Ďolíčku nastartovala Stanciuem proměněná penalta, kterou sudí po zhlédnutí opakovaných závěrů nařídil za Köstlovo nakopnutí Bořila.


Změny v tabulce


Na první místě se nic nezměnilo, stále jej drží Plzeň, kterou má ale na dostřel Slavia se zápasem k dobru. Ta se už ale dostala před svého úhlavního rivala Spartu, jíž naopak šlapou na paty Baník se Slováckem. Tato dvojice ztrácí už jen bod.

Lídrem středu pole je aktuálně Sigma, i když má o zápas méně, a překvapivě také nováček z Hradce Králové. Na shodném počtu devíti bodů najdeme Bohemians, Jablonec a Zlín, po další porážce je až jedenáctá Mladá Boleslav.

Za ní jsou už týmy seřazeny po jednom bodě. Nejvýše z nich najdeme České Budějovice, za nimiž se nachází Pardubice, Liberec a po vzájemném zápase na dělené předposlední příčce také Karviná a Teplice.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň870114:721
2.Slavia Praha761020:619
3.Sparta Praha852119:717
4.Baník Ostrava851215:1016
5.1. FC Slovácko851211:616
6.Sigma Olomouc733120:1312
7.FC Hradec Králové83327:812
8.Bohemians Praha 1905823313:179
9.FK Jablonec82336:129
10.Fastav Zlín830510:189
11.FK Mladá Boleslav822412:128
12.Dynamo České Budějovice82157:117
13.FK Pardubice813412:156
14.Slovan Liberec81255:135
15.MFK Karviná80449:154
16.FK Teplice81167:174

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (117)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Oh kruci tady jdeme znovu

Reagovat
8lampard8

To pochazi od mikyre ne?

Reagovat
meno

Ty vole, to je z GTA San Andreas

Reagovat
8lampard8

Ja vim, mel jsem na mysli ten cesky preklad

Reagovat
smazaný uživatel

Staněk nic?

Reagovat
db18

Reagovat
bobis21

Jak nedopatřením jsme 4. a bod od Sparty fakt nevím, ale jen tak dál. Chválím že tentokrát už opravdu není nikdo z Baníku v sestavě kola

Reagovat
kilobyte

To není nedopatřením. To je slušně ošéfované.

Reagovat
bobis21

Jojo, nedostali jsme jednu žlutou v zápase ze kterého máme jeden bod, celá liga cinklá

Reagovat
mistr129

Stane se, příště zase poškodil vás, ale zasazeno do kontextu tu spousta z vás (nevím jestli zrovna ty) brečela i za otočený odkop od brány

Reagovat
Puskas

Myslíš proti Slávii, kde místo rohu, k němuž se srocovali hráči, brankář vykopl a nakonec z toho byl gól?

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
jackinho10

Reagovat
Losinho

On tam rozhodčí původně signalizoval roh a změnil to? Nebo proč se tam srocovali hráči?

Reagovat
bobis21

Protože některé věci jsou automatické. Jako třeba když někdo kopne míč za bránu, soupeř má míč. Kvůli takové věci nemusíš 3x kontrolovat rozhodčího.

Reagovat
Losinho

Mně jde o to, že jestli rozhodčí (+pomezní) rovnou ukázali odkop od brány, tak je nějaký srocování na roh nesmysl. Myslím, že snad Fillo se tam hádal, a přijde mi to pochopitelný, ale ten Puskasův popisek mi tam úplně nesedí.

Dělá to z toho situaci, kdy byla většina hráčů ve vápně, sudí si to rozmyslel a čtyři slávisti najednou běželi sami na bránu.. je to chyba a v konečným důsledku ovlivnění zápasu, ale odkop od brány teda jde ubránit..

Reagovat
Bakary3

Reagovat
mistr129

Reagovat
jackinho10

Reagovat
HorajzmAmmann

pokud si dobře pamatuju tak se jich tam seběhlo právě dost...

Reagovat
mistr129

Tak ale to je to samý, jako když se někdo (tuším Boleslav?) proti Spartě hádala kvůli faulu, mezitím soupeř rozehral a dal gol. Fakt je zkratka ten, že tím “ovlivnenim” zapasu bylo otočení autové situace, což je tedy podle mě o dost méně významná chyba, než neudělení karty, která by navíc byla druha

Reagovat
HorajzmAmmann

ale samozřejmě nebylo to nic proti pravidlům. Akorát v průběhu zápasu mi to přišlo dost na hovno

Reagovat
Puskas

Pokud si pamatuji, byl tam pak souboj 1 na 1.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Nedostali jste jednu červenou a místo vás jí dostal soupeř.

Stát se to Spartě, tak je to jasný suchý hajzl.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
John Obi Mikel

Stát se to vám proti Slavii, děláte z toho křivdu tisíciletí.

Reagovat
HorajzmAmmann

ale prosím tě... zrovna Vy máte co říkat

Reagovat
ratusek

Reagovat
jackinho10

Reagovat
Losinho

Jílek

Reagovat
andrew96

Ale... vždyť má být ubrečený.

Reagovat
Spalovač šancí

Ta Zifčáková červená mi přijde přísná. Nebyl aktivní pohyb, Svozil dost předklonění, navíc oba dva šli stejným směrem, takže žádná velká intenzita. Vynikne to ozvláště v kontextu toho, co prošlo Sýkorovi.

Reagovat
GrimeBaller98

Sor a Sykora jasny redky. Hlavne to krysa Sykora a jeste se divi. A Skalakuv oblicej? K nezaplaceni Doufam, ze Karafiat dostal poradnou sodu

Reagovat
meno

Ty seš hrozná plačka tvl

Reagovat
GrimeBaller98

Vtipny tohle slyset od slavisty, kteri breci kazdy kolo

Reagovat
meno

lol, tak pojď najdi jeden případ, kdy jsem brečel.

Reagovat
Bakary3

Červená Zifčáka ok... ikdyž bych tedy řekl, že i žlutá by byla přijatelná, tady nešel Zifčák proti hráči, bylo to od něj nešikovný, ale je za svůj pohyb odpovědnej a dal rozhodčí šanci ho vysypat.

Ale ten Svozil, to je hroznej kripl

Reagovat
Puskas

On to dělá pořád, za chvíli se stane jednotkou simulace.

Reagovat
andrew96

10 Svozilů = 1 Chramosta

Reagovat
frankiefcb

přesně je to od něho ubohé

Reagovat
HorajzmAmmann

Václav Jílek o nefaulu na Breiteho před gólem Baníku: "Hodně jsem se rozčiloval, byl jsem přesvědčený, že to byl evidentní faul, ale když jsem to řešil s Radimem, přiznal, že ke kontaktu nedošlo a špatně došlápl. Tímto se omlouvám za špatné zhodnocení situace v televizi."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
HorajzmAmmann

OT pro fans zimních sportů: Gregor Schlierenzauer ukončil kariéru.

Neuvěřitelný, že mu stačilo jenom 7 sezon aby se stal legendou.

Reagovat
Greny

hej ale pokud si vzpominam dobre on docela dobre trefil to obdobi ne? Polaci(snad jen Malysz), Slovinci tak silni nebyli, Japonci, Finove tem koncila dobra generace, Janda mel to nejlepsi za sebou, vlastne i Norove a Nemci nebyli tolik videt v te dobe

Reagovat
HorajzmAmmann

1. výhra 2006 a poslední 2013. Dle mého vyhrával naopak v největší konkurenci Ammanna, Malysze, Jacobsena, Koflera, Morgensterna, Ljøkelsøye, Schmitta... naopak teď mi to příjde nejslabší a stejně se nenajde nikdo, kdo by to dával 3 - 4 sezony po sobě

Reagovat
HorajzmAmmann

největší sranda je, že to je ročník 1990, takže se mu přestalo dařit když mu bylo 23 a stejně do tý doby vyhrál nejvíce závodů v historii

Reagovat
bobis21

Hlavně ta jeho bilance v letech je neskutečná. Jeden skokan má v 7 výher (P. Prevc), ostatní maximálně 6. Schlierenzauer má 14

Reagovat
božský John

To uz spis misto Schmitta bych uved Bardala nebo Hildeho. A Adam byl taky spis uz na ustupu..

Reagovat
ratusek

Jak jsou na tom finové? Už se to lepší? Vím, že to je pořád bída a jsou rádi, za postup do 2.kola.

V biatlonu jsou taky marní, ve sjedzu taky marní a v kombinaci mají jen Herolu

Reagovat
HorajzmAmmann

pořád bída, ale u nich se to zlepší časem z těch ročníků 2002 a mladší něco bude. Zázemí pořád mají slušné...

Reagovat
bobis21

Stačily mu první dvě ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě víc neuvěřitelné je, že poslední závod vyhrál 2014 a má teprve 31 let

Reagovat
PavlíčeQ

Stejně si myslím, že druhá žlutá pro Zelenýho by byla hrozně přísná. Odehrál míč a Drchal přes něj přepadl, tohle jestli podle komise stačí na druhou žlutou, tak nevím.

Reagovat
kilobyte

Vždyť ho podkopnu zezadu. Navíc to byla docela slibná situace.

Reagovat
Shevchenko

Ten přehrávač od isportu to je něco tak příšerného.

Reagovat
Remt

Vyjebane reklamy je hlavně něco příšerného:D

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Jolly Roger

Útok Schranz - Kuchta - Krmenčík je českou obdobou útoku Mbapé- Neymar - Messi. A Standa Tecl je český Icardi.

Reagovat
smazaný uživatel

A krmencik je jako neymar nebo messi?

Reagovat
delfin

Berbatov

Reagovat
Jolly Roger

Lingr - Di María

Reagovat
db18

Choupo Moting

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo ze slabšího soudku

Reagovat
Coutinho10

Kinsky v brane

Sestava: Kinský – Masopust, Matys, Madsen, Oscar – Stanciu, Samek – Lingr, Tecl, Olayinka – Krmenčík

Náhradníci: Kovář, Plavšić, Horský, Biegon, Ekpai, Traoré, Obadal

Reagovat
Losinho

Velvary OP

Reagovat
KingMaster13

Tecl nás pošle ven z dalšího poháru

Reagovat
Coutinho10

naštěstí teda Nico nás z toho vytáhl...už jsem moc nevěřil podobně jako na Bohemce, že otočíme

Reagovat
HorajzmAmmann

ten Matys celkem hoří, ne?

Reagovat
KingMaster13

No co zkusil se mladej kluk s potenciálem, holt mu to nevyšlo

Reagovat
kilobyte

No, zatím se oproti ostatním drží dobře (nezranil se).

Reagovat
KingMaster13

No ještě není konec zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann

Však v pohodě. Nám hoří i ty starší

Reagovat
veikko

Je to hrozná parodie, no. Ale zase objektivně nejvíc hoří Harušťák, ten je taky mladší.

Reagovat
Coutinho10

zápas jsem bohužel neviděl...až na konci góly a hodně malé úseky z 1. poločasu, ale bohužel no...ti stopeři, tak ikdyž to bylo proti 3. ligovému týmu, tak tam vázla nějaká souhra nebo něco...čistě to byla improvizace, aby se nemuselo hrát tak, jak se bude hrát v lize, když tam nikoho použitelnýho jinak nemáme

Reagovat
John Obi Mikel

Aspoň ho tam zkusil. A my vidíme, že po něm nemusíme volat, až tam prdne Bořila.

Reagovat
HorajzmAmmann

to jako nebylo nic proti němu. Jenom jsem nevěděl, kdo mohl za ty branky, ale vždycky mi přišlo, že on... Samozřejmě je mladý a 1. zápas takže se to dá pochopit.

Reagovat
John Obi Mikel

Já to neviděl, takže ti věřím.

Reagovat
kilobyte

Do druhého poločasu by měl Trpiš zkusit dát Obadala. Ten by mohl dát dva góly.

Reagovat
Coutinho10

Nico stačí

Reagovat
delfin

Kdo to je ten Biegon?

Reagovat
Coutinho10

to je na webu k té sestavě:

Svůj debut v sešívaném si připisuje brankář Antonín Kinský a také obránce František Matys. I na lavičce je několik mládežníků, kteří mohou za A-tým proti Velvarům debutovat – Filip Horský, Erik Biegon a Kryštof Obadal.

Reagovat
John Obi Mikel

Útočník z dorostu

Reagovat
ratusek

Obávám se, že dnes už to nedáme

Když hraje Baník, měli by majitelé automobilů v okolí stadiónu raději včas přeparkovat. Další karosérie to schytala míčem od Dyjana De Azeveda.

Reagovat
Greny

Jako to bych řekl že byla ale jasná rudá pro Slavii za tu penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

Oni si koupili rozhodčího i proti amatérům?

Reagovat
Greny

To asi ne ale borec byl sám před brankářem při úniku a chybě beka a zezadu faulované no

Reagovat
mistr129

Neviděl jsem, záleží jestli se snazil hrát balon

Reagovat
Greny

Nesnažil právě

Reagovat
dave30

Silnější pes... Myslím, že pro Slavii to bylo lepší, než kdyby to vytáhl před vápno a dal červenou. Tak to ještě v 2. půlce otočili. Ale samozřejmě mohl to vytáhnout ven a dát jenom žlutou...

Reagovat
smazaný uživatel

Velvary, Velvary, Velvary

Reagovat
smazaný uživatel

Prijdes z prace domu a misto zalevani zahrady jdes vyucovat Slavii

Reagovat
DieFohlenBMG

Reagovat
Mirek na tenisu

Po zápase se slupkou všichni.

Reagovat
Mirek na tenisu

...slijou

Reagovat
djiros

Opravdu povedená penalta pro Baník v prodloužení

Reagovat
dave30

Penalta Baníku a neudělení červené při penaltě Velvar jasně naznačují, že silnější pes mr...

Reagovat
kilobyte

Fevoluce.

Reagovat
Greny

Už to "střídání" bylo divný o co tam šlo?

Reagovat
Mirek na tenisu

Hráč Vltavínu nebyl v původním zápisu, ale nějakém opraveném. Ten měli domácí ale ne sudí. Dobrá holomajzna.

Reagovat
veikko

Ale za to si Vltavín může sám. Ta penalta byla dost sporná. Na první dobrou bych ji písknul taky, ale z opakovaček bych řekl, že to penalta nebyla. Kontakt tam byl jasný a brankář ho sundal, ale Jaroň by se vůbec nedostal k míči.

Reagovat
Greny

To záleží ... Pokud ten hráč je v zápisu co teď jde zkontrolovat na netu klidně tak chyba rozhodčích..

Nevíte jak se jmenoval?

Reagovat
veikko

Šnajdr se jmenoval. Popravdě vůbec nevím, jak a komu se to hlásí.

Reagovat
Greny

Ten normálně v zapíse je .. jedině že by měl jinej dres ale to by si zaběhl pro jinej

Reagovat
veikko

Jo, kdo to vlastně tomu rozhodčímu má hlásit? Rozhodčí zápis měl a těžko bude kontrolovat každou chvíli, jestli to jeden z týmů neaktualizoval, tzn. pravděpodobně chyba delegáta, že mu neposlali ten aktualizovaný? Každopádně to byla fraška.

Reagovat
Mirek na tenisu

Právě že Jaroň nebo jak se ten kluk jmenuje odstrčil bokem gólmana který se natahoval po míči. Dubravský je známý žebrák. Neměl pískat nic. Ještě že takový odpad Příhoda nepouští do první ligy.

Reagovat
djiros

No sundal. Jaroň neměl absolutně šanci se k míči dostat, protože jej předběhl. Brankář šel přímo na míč a Jaroň jen už roztáhl ruce a trefil gólmana loktem.

Reagovat
veikko

Vidíš, lokte jsem si napoprvé vůbec nevšiml. Brankář mu jako utržený vagón vletěl do nohy, ale máš pravdu, že ho ještě před tím trefil loktem Jaroň na hlavu. Tohle penalta nebyla.

Reagovat
djiros

Brankář cítil, že jej bude mít první a proto tam i tak šel. Škoda že tohle rozhodlo. Každopádně to Baník měl dohrát a žádné prodloužení nemělo být. Už jen to, že neměli 6. hráče na střídání do prodloužení o něčem svědčí.

Reagovat
Greny

Takže borec přijde o to si zahrát proti Baníku

Reagovat
Mirek na tenisu

Freislera si pamatuju když začínal ve VOKD Poruba. Foldyna to samé. Pak byli tuším v Dukle...ale je to už pravěk.

Reagovat
Mirek na tenisu

Zoufalci ze sportu ČT už dělají programy i z Českého poháru čapoun tam má tolik lidí a neví co s nima.

Reagovat
diskoschlampe

Slovan v suchým triku. Když jsem viděl Doležala v základu, byl jsem v klidu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele