Divočina v Ostravě aneb Události 19. kola FORTUNA:LIGY

20.12.2021, 17:44
Názory a komentáře
Bohužel bez adekvátní divácké kulisy se odehrálo poslední kolo FORTUNA:LIGY v tomto kalendářním roce. Mrzet to může zejména příznivce v Ostravě, kam přijela Slavia a k vidění byl strhující zápas se dvěma červenými kartami a šesti brankami.

Ostatní členové elitní pětky své zápasy zvládli, byť to rozhodně nebylo snadné. Slovácko jen díky neuznaným gólům soupeře porazilo Jablonec, Sparta na hřišti Hradce Králové rozhodla až v závěru a Plzeň vstřelila Karviné jedinou branku.

Ani na druhý pokus nedokázali Bohemians bodovat v bitvě o Ďolíček, Pardubicím opět podlehly. Kvůli neproměněné penaltě prohrály i Teplice, a to s Mladou Boleslaví, Sigma se Zlínem a Liberec s Českými Budějovicemi se rozešly smírně.

Zápas kola


Baník Ostrava - Slavia Praha

Samotný závěr podzimu přinesl obrovské drama a svým způsobem zklamání na obou stranách. Sešívaní šli do šaten s bezpečným vedením nabytým Schranzem a Holešem, nicméně po pauze přišly komplikace v podobě Almásiho snížení a Oscarova vyloučení. Následně srovnal Kaloč, načež Kuchta za hru rukou viděl další červenou a Almási penaltu proměnil. Slavia ovšem i v devíti srovnala Holešem, Slezané pohrdli v nastavení šancí na vítězství, když Almási z penalty hattrick nezavršil.



Gól kola


1. Filip Kaloč (Baník Ostrava)

Co do kvantity mnoho branek v uplynulém kole nepadlo, tedy s výjimkou zápasu ve Vítkovicích. Těch pohledných přesto bylo dost, vedle pěkných střel Kaloče s Havlem a individuální akce Hložka je zapotřebí zmínit třeba Holešovu branku.



2. Milan Havel (Viktoria Plzeň)



3. Adam Hložek (Sparta Praha)



Jedenáctka kola





Brankář - Matej Rakovan (Fastav Zlín)

Hned několika těžkými zákroky se podílel na tom, že Zlín na Hané inkasoval jen jednou a odvezl si tak bod. Po čtvrtině utkání nadvakrát zneškodnil nebezpečnou situaci Sigmy, v závěru první půle famózně vychytal Zmrzlého a po přestávce si počíhal i na Zahradníčka.

Pravý obránce - Antonín Fantiš (Fastav Zlín)

Když byla odehrána půlhodina, skvěle si našel prostor a hlavou jen o kousek minul. Po hodině hry už se gólu dočkal, dostal se totiž k Čanturišviliho centru a stejnou částí těla jako předtím byl teď podstatně přesnější.

Střední obránce - Martin Králik (Dynamo České Budějovice)

S jistotou si počínal ve tříčlenné budějovické stoperské dvojici, která Liberci ani jednou nedovolila skórovat. Zblokoval nebezpečnou Chalušovu ránu, zastavil několik soupeřových útoků a špatně si nepočínal ani s míčem na noze.

Levý obránce - Milan Havel (Viktoria Plzeň)

V závěru prvního poločasu podnikl výlet až k soupeřovu vápnu, po kombinaci týmu se dostal k míči a ten pohledným způsobem poslal do brány. Ve druhé půli se poctivou defenzivní prací zasloužil o to, že Viktorka udržela čisté konto a zvítězila.

Pravý záložník - Tomáš Ladra (Mladá Boleslav)

Jediný střelec utkání v Teplicích. Mladou Boleslav vyhoupnul na šesté místo v tabulce v osmatřicáté minutě, kdy se postavil k přímému kopu, využil přitom špatného postavení zdi a poslal balón mimo dosah Grigara.

Střední záložník - Tomáš Holeš (Slavia Praha)

Dvěma zásahy se zasloužil o to, že si Slavia i přes dvě vyloučení odvezla z Ostravy bod. Po necelé půlhodině se dostal k Samkově přihrávce a z první ji napálil ke vzdálenější tyči, v závěru pak srovnal po Masopustově přiťuknutí z přímého kopu.

Střední záložník - Mojmír Chytil (Pardubice)

Ve dvaadvacáté minutě otevřel gólový účet bitvy o Ďolíček, když tváří v tvář Le Giangovi uspěl. Po návratu ze šaten si připsal i asistenci, to když se ujal jeho přesný centr na hlavu Černého.

Střední záložník - Filip Kaloč (Baník Ostrava)

Zejména ve druhé půli se mu se spoluhráči povedlo kralovat středu pole a i díky tomu Baník nakonec dokázal otočit. Připočítat ke cti musíme navíc Kaločovi i to, že se v sedmdesáté minutě odhodlal ke střele zpoza vápna a druhou ligovou trefou vyrovnal.

Levý záložník - Antonín Vaníček (Jablonec)

Nebyl to výkon z těch zrovna nejviditelnějších, nicméně poctivá práce na pravé straně zálohy přinesla ovoce v podobě jabloneckého vyrovnávacího gólu. Vaníček mohl mít i asistenci, kdyby Považancova střela letěla do brány namísto k dobíhajícímu Hübschmanovi.

Útočník - Pavel Černý (Pardubice)

S Chytilem si vzájemně vyměnili nahrávky na góly - společně se postarali o oba pardubické. Přistrčením připravil svému spoluhráči branku, ve druhé půli zužitkoval jeho centru a připsal si druhý ligový zásah v sezoně.

Útočník - Ladislav Almási (Baník Ostrava)

Tak trochu rozporuplný výkon od slovenského útočníka. Na hřiště přišel v poločase, okamžitě výtečnou hlavičkou snížil a později z penalty poslal Baník do vedení. V závěru ale dojem ze svého výkonu trochu snížil, když zavinil úspěšný slávistický přímák a v nastavení neproměnil další pokutový kop.

Nemělo by vám uniknout


Jako na stříbrném podnose dostalo Slovácko svůj vítězný gól proti Jablonci. Jaroslav Zelený podskočil balón a Milan Petržela tak snadno skóroval.



Šancí na vyrovnání proti Mladé Boleslavi pohrdnul Jan Fortelný, který zahodil pokutový kop. Čas 2:24.



Hned dvě červené karty viděli slávisté. Tu druhou si připsal Jan Kuchta za to, že z brankové čáry volejbalovým způsobem odehrál míč. Čas 4:09.



Neproměněná penalta byla k vidění i v Ostravě, kde v nastavení Almási pohrdnul příležitostí rozhodnout o vítězství Baníku.



Zachyceno na sociálních sítích


Jsou ale ve světe i tací, kteří video kontrolují rovnou během zápasu.


Nic jsem neslíbil a ta částka...

Luxus vyhrazený Náčelníkovi.

Ale tak zní to dobře, kdo by se zaobíral nějakými fakty.

Laco, prober se!

1 000 za Olejinku, 5 000 za Olijanku.


VAR v akci


Hned o dva góly byl po zásahu VAR obrán jablonecký Jakub Považanec. Ten první neplatil zřejmě kvůli tomu, že dotyk bránícího hráče nepovažovali sudí za úmyslný. Čas 2:36.



O pět minut později Kratochvílovu střelu ztečoval do brány právě Považanec, který ovšem stál v ofsajdu. Čas 2:51.



Dvakrát změnil videoasistent verdikt kolegy s píšťalkou rovněž v Teplicích. Po Preislerově ruce se nakonec kopala penalta. Čas 2:07.



Zhruba o deset minut později VAR ovšem pokutový kop pro Teplice odvolal. Čas 2:30.



Obrovský zkrat předvedl v Ostravě Oscar. Ten se už se žlutou kartou v zádech ohnal po protihráči, za což nejprve uviděl druhý žlutý kartónek. Po intervenci mužů u videa se ten změnil rovnou na červený.



Změny v tabulce


Slavia udržela na konci podzimu první místo, její náskok na Plzeň se ovšem ztenčil na jediný bod. O další dva je pozadu Sparta, která už má relativně solidní náskok na Slovácko. Na to pro změnu dotírá Baník.

Po dlouhé době došlo ke změně na šesté příčce, kde nakonec přezimuje Mladá Boleslav, a nikoliv aktuálně sedmý Hradec Králové. Ten se o pozici dělí s Českými Budějovicemi, jen těsně za nimi je Liberec a desítku uzavírá Sigma.

Ta ve vzájemném zápase uhájila tříbodový polštář na Zlín, který se sice odpoutal od Bohemky, vzhledem k výhře Pardubic se ovšem snížil jeho náskok na barážové čtrnácté místo, jež aktuálně patří Jablonci. Za ním najdeme ještě Teplice a beznadějně poslední Karvinou.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha19153151:1448
2.Viktoria Plzeň19152236:1347
3.Sparta Praha19143246:2245
4.1. FC Slovácko19123438:2239
5.Baník Ostrava19106341:2536
6.FK Mladá Boleslav1982929:2826
7.FC Hradec Králové1967624:2625
8.Dynamo České Budějovice1974826:3025
9.Slovan Liberec1973917:2524
10.Sigma Olomouc1957731:2822
11.Fastav Zlín19541023:3719
12.Bohemians Praha 190519531127:4418
13.FK Pardubice19451024:4117
14.FK Jablonec1937914:3416
15.FK Teplice19321419:3711
16.MFK Karviná19051416:365

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (77)

Přidat komentář
stas87
Reagovat
Pablos

Nechápu ten stěr, který je mimo mísu. Vždyť sport tam píše, že prohrávala... to znamená, že mohla klidně vyhrát a stěr, že neprohrála ...no a ?

Reagovat
Seydou Doumbia

baník se slávii - nejlepší zápas české ligy ever?

Reagovat
AnthonyR

to asi ne, derby v březnu 18 mělo možná ještě větší grády.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mrtvej ofsajd

Jeden z největších zážitků na stadionu v sektoru hostí...Kuchařův gol v nastavení je legendary - vedle Vlčka proti Ajaxu.

Reagovat
AnthonyR

Reagovat
kilobyte

Klasický Csaplár

Reagovat
Pablos

by se muselo prohrát né ?

Reagovat
kilobyte
Reagovat
Pablos

aha, já žil vždycky v tom, že 2:0 poločas a pak prostě prohra ...to vyrovnání jsem nevěděl

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

ve studiu otazka na Kuku, jestli si pamatuje zapas, kdy dal hattrick a nestacilo to na 3b

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
didosh

Nejlepší pražské derby bylo to,jak se hrálo naposledy na Strahově

Reagovat
Marv

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pablos

Bohemians - Jablonec 0:0 ...kde nikdo nechtěl dát gól

Reagovat
Shevchenko

Tak to není ani nejlepší baníkovský, ten je Sigma - Baník 2:3 2014.

Reagovat
Seydou Doumbia

jo vlastně, zápas o udržení a gol azeveda?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
didosh

Reagovat
montaigne33

Výborný zápas! Ale musím souhlasit s Procházkou/efotbal, že měl být vyloučen také Klíma za faul na Holeše...

Reagovat
bobis21

No a taky klidně Masopust a Oscar už v prvním ...

Reagovat
didosh

Reagovat
montaigne33

To byly žlutky- Klímův zákrok byl o dost drsnější...

Reagovat
kilobyte

Masopust už žlutou měl, ne?

Reagovat
montaigne33

Masopusta bych nechtěl jakkoliv obhajovat...

Reagovat
bobis21

Oscar už žlutou měl a simuloval, Masopust žlutou měl a dal skluz zezadu přes kotníky.

Reagovat
montaigne33

Ale zápas super

Reagovat
Votrok

Opravdu vyborne utkani, asi nejlepsi v lize v tomto roce!

Reagovat
Salfovic

OT: O diskuzích na novinkách vím svoje, ale jak tohle může být jeden z nejlépe hodnocených příspěvků mě přeci jen trochu zaskočilo

Rusko příliš dlouho dělalo politiku appeasmentu a snažilo se vše řešit mírovým jednáním. Dnes už bohužel nemají kam ustupovat. Nevím od čeho máme všelijaké análytiky a komentátory, když toto nepochopili? Nezbývá než doufat, že až se zase Rusko osvobodí, bude pokračovat dál na západ a osvobodí i další Slovanské národy.

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť na novinkách, omlouvám se všem, kterých se to týká, diskutuje největší plebs (zase pardón, ale jinak to prostě říct nedovedu) republiky. Tam se prostě nemůžeš divit vůbec ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám, že nás už nikdy osvobozovat nebudou, v šedesátém osmém to stačilo...

Reagovat
John Obi Mikel

Co to je

Reagovat
kilobyte

Vždyť je to dobrý vtip. U takových komentářů vždy doufám, že je to vtip.

Reagovat
smazaný uživatel

No, koukl jsem se na další příspěvky paní a nejsem si vtipem jist.

Reagovat
kilobyte

Dávat OT jako reakci na OT a ani to neoznačit OT.

Reagovat
John Obi Mikel

To druhé OT vyrušilo to první

Reagovat
Shevchenko

Kepy mimo jako vždy

Reagovat
Čenda

Rusko a politika appeasmentu v Gruzii, na Ukrajině a asi už i v Pobaltí z toho appeasmentu úplně klidně nespí.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Puskas

OT - Tak oproti tomu vyhlášení vítězek na MS házenkářek je ten nedávný lapsus při losu LM hodně slabý odvar...

Reagovat
Pablos

co se stalo ?

Reagovat
Puskas

Předseda házenkářské federace popletl pořadí na stupních vítězů

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pablos

to je borec ...a bylo opakování ceremoniálu ?

Reagovat
Puskas

Beatrice Edwigeová. „Co jiného mám říci? Je snad normální, že prezident IHF neví, kdo hrál ve finále a skončil na světovém šampionátu druhý? Nemyslím si."

Reagovat
Kepy_FCB

Odkud je ten předseda?

Reagovat
Puskas

Z Egypta.

Je to na seznamu včetně videa

Reagovat
GjøvikFF

Asi svým odborným zrakem viděl, že to finále si vážně zasloužily spíše Dánky než Francouzky, tak je chtěl takto odškodnit

Reagovat
Puskas

Vypadal spíše, že ani neví, kde je.

Reagovat
Coutinho10

hmm, tak to není úplně ideální, že budou mít nějaký nový koště

21:08 U Fenerbahce skončil Pereira

U týmu Fenerbahce Istanbul, který bude soupeřem pražské Slavie v úvodním vyřazovacím kole Evropské konferenční ligy, skončil portugalský kouč Vítor Pereira, jenž se před touto sezonou vrátil k týmu po pěti letech. Klub to oznámil na twitteru. Osmadvacetinásobnému tureckému šampionovi se pod Pereirovým vedením příliš nedařilo. V domácí soutěži je pátý se ztrátou 14 bodů na vedoucí Trabzonspor. Do Konferenční ligy spadlo Fenerbahce z Evropské ligy, v níž obsadilo v základní skupině třetí místo za Eintrachtem Frankfurt a Olympiakosem Pireus. Do kádru istanbulského celku patří i český obránce Filip Novák. (ČTK)

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Losinho

Času dost.. v únoru bude už zas před vyhazovem

Reagovat
Coutinho10

to by bylo idealni

Reagovat
smazaný uživatel

Však počkejte, dneska se dozvíte další Ostravskou divocinu

Reagovat
didosh

Reagovat
Lemond Laws

Do Sparty fakt ten Rusnák jo?

Jaký to je nápad?

Reagovat
Greny

Ja myslim ze nevim

Reagovat
AjaxFans

Albert?

Reagovat
Lemond Laws

Nene, Milan

Reagovat
Puskas

Jiří Čadek...

Reagovat
bourbon

Rakovan velmi dobrý a Fantiš se na beku taky našel (třeba tam dá víc gólů než jako útočník)

Reagovat
ratusek

Fantiš tzv na Krauta u nás

Reagovat
db18

butthurt Petroland...

Reagovat
Fabregas@ole

S jistotou si počínal ve tříčlenné budějovické stoperské dvojici,

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
naheCZ

Reagovat
kilobyte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lemond Laws

Obě tři ryby, co tady byly, mám už já

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele