Velký obrat Dynama v deseti aneb Události 16. kola FORTUNA:LIGY

29.11.2021, 22:43
Názory a komentáře
Do své druhé poloviny vstoupila o posledním listopadovém víkendu nejvyšší česká fotbalová soutěž. A rovnou přinesla mimořádně gólovou sobotu, kdy ve čtyřech zápasech padlo hned jednadvacet branek.

O více než polovinu se postaraly Plzeň a Olomouc. Viktoriáni nadělili "kanára" Klokanům, Hanáci zase pěti góly sestřelili Pardubice. Po velkém obratu slavily České Budějovice proti Slovácku, dotáhnout zápas do vítězného konce nedokázala ani Ostrava ve Zlíně.

Druhý víkendový den už takto bohatý na branky nebyl. Slavia nevyužila šancí a Teplicím nastřílela "jen" tři branky, jediný gól stačil Mladé Boleslavi na výhru v Jablonci a Hradci Králové na úspěch s Karvinou. Vydřené tři body nakonec zapsala i Sparta v duelu s Libercem.

Zápas kola


Dynamo České Budějovice - Slovácko

Když Slovácko vedlo díky brankám Kalabišky a Sadílka 0:2 a navíc po Horově vyloučení dohrávalo proti deseti, vypadalo to na další snadnou výhru. Brzy ale snížil Valenta a Bassey dvěma slepenými góly zajistil Dynamu tři body.



Gól kola


1. Florent Poulolo (Sigma Olomouc)

Pěkných gólů padlo v tomto kole spousta, a tak musí prominout třeba Joel Kayamba nebo Jakub Rada, že se na ně nedostalo. Vítězem je olomoucký Poulolo, jehož nečekaná střela z velké vzdálenosti zaskočila Boháče a skončila v síti.



2. Nicolae Stanciu (Slavia Praha)



3. Jhon Mosquera (Viktoria Plzeň)



Jedenáctka kola





Brankář - Dominik Holec (Sparta Praha)

Spartu proti Liberci několikrát podržel. Nejvíce deset minut před konce krátce po tom, co se jeho tým dostal do vedení, když skvěle vychytal Tuptův samostatný únik. Díky tomu Letenští už vedení nepustili a získali cenné tři body.

Pravý obránce - Lukáš Masopust (Slavia Praha)

V první půli dlouho příliš vidět nebyl, až krátce před koncem svým přesným centrem našel Kuchtu, jehož hlavička zapadla do brány. Později si mohl připsat ještě druhou asistenci, kdy šanci po jeho pasu spálil Ousou.

Střední obránce - Dominik Preisler (Mladá Boleslav)

Kromě čistého konta vzadu byl i dost aktivní směrem do ofenzivy. V páté minutě svou střelou protáhl Hanuše, v závěru první půle pak skvostným centrem pobídl ke skórování Hlavatého, ten ale této nabídky nevyužil.

Střední obránce - Luděk Pernica (Viktoria Plzeň)

První desetiminutovka jej zastihla velmi aktivního a podílel se hned na několika akcích, až se mu dostalo zasloužené odměny v podobě gólu po rohovém kopu. I ve zbytku utkání si počínal jistě a podílel se tak na demolici Klokanů.

Levý obránce - Ondřej Zmrzlý (Sigma Olomouc)

Stejně jako Pernica si i on připsal branku. Po čtvrtině utkání vrátil Sigmě vedení, když se po Daňkově pasu dostal k tvrdé střele, která nabrala směr Boháčova svatyně. I díky jeho příspěvku do obrany se tato trefa stala vítěznou.

Pravý záložník - Jan Kopic (Viktoria Plzeň)

Po půlhodině se mu povedlo rozvlnit síť, Mosquerův centr totiž s jistotou uklidil za Bačkovského záda. Druhý zásah si mohl připsat po necelé hodině, prostor mezi třemi tyčemi ale těsně netrefil.

Střední záložník - Michal Hlavatý (Mladá Boleslav)

Už během úvodního poločasu mohl skórovat, jeho zajímavou střelu ale zablokoval Zelený. Po návratu ze šaten nejprve napálil tyč, na třetí pokus už byl úspěšný. Nebo možná lépe řečeno na čtvrtý, neboť jeho hlavičku vytáhl Hanuš a zadařilo se mu až z dorážky.

Střední záložník - Matěj Valenta (Dynamo České Budějovice)

Když přišel na hřiště, prohrávali Jihočeši o dva góly a brzy navíc šli do deseti. Pak se ale Valenta vyšplhal nejvýše při Čolićově rohu a hlavou skóroval, o pár minut později fantastickou kolmicí vyslal vyrovnávajícího Basseyho.

Levý záložník - Jhon Mosquera (Viktoria Plzeň)

Během krátkého úseku na jeden gól nahrál a druhý sám vstřelil. Poté, co se dostal k odraženému gólu, našel na vzdálenější tyči volného Kopice. Zanedlouho si naběhl na skvostný pas Buchy a následně efektním lobem skóroval.

Útočník - Pablo González (Sigma Olomouc)

Na úvodní gól zápasu nahrával, když v pokutovém území přesným pasem našel skórujícího Růska. V osmašedesáté minutě sám dostal pobídku od Daňka, načež si dal na čas a dobrým zakončením k tyči navýšil vedení Hanáků.

Útočník - Fortune Bassey (Dynamo České Budějovice)

Útočník Dynama si tentokráte na branku počkal přes osmdesát minut, pak ale přišly dvě v řadě, kterými dokonal obrat proti Slovácku. Nejprve využil Valentovy průnikovky, o pár desítek sekund později se dostal k propadnému míči a svůj samostatný únik proměnil.

Nemělo by vám uniknout


Potíže s kolenem zapříčinily, že před časem ukončil profesionální kariéru, nyní je ale Václav Kadlec zpátky. Podílel se na vítězství Mladé Boleslavi v Jablonci.


Václav Jurečka v Českých Budějovicích nenavázal na skvělý výkon se Spartou, po čtvrtině utkání navíc z pokutového kopu nechal vyniknout Vorla.


Gólman Dynama však neměl později čisté svědomí při druhém gólu Slovácka, kdy do brány pustil nepříliš povedenou střelu Sadílka.


Zachyceno na sociálních sítích


Na Spartě umí vynadat jak anglicky...


... tak i česky.


Marketing pokročilé úrovně.


Šest let a bod s Alkmaarem, dobrý týden.


VAR v akci


Špatnou náladu z dvougólové ztráty v táboře Českých Budějovic ještě prohloubil Jakub Hora, který se nechal hloupě vyloučit za šlápnutí na Jurečku. Čas 2:47.


Rovněž karvinský Túlio se nechal vyloučit naprosto nesmyslně, do sprch musel už v první půli kvůli prošlápnutí Vlkanovy. Čas 1:31.


O trochu pochopitelnější červený zákrok předvedl Lukáš Mareček, jehož faul byl alespoň v zápalu boje. To však není omluvou pro takto bolestivé trefení Olayinky. Čas 2:30.


Okolo poločasové přestávky videorozhodčí dvakrát rozradostnil hráče Baníku. Nejprve totiž doporučil neuznat Vraštilův gól pro ofsajd. Čas 2:13.


Po návratu ze šaten zase dostali příležitost zahrávat penaltu po Cedidlově loktu do Klímova obličeje. Čas 2:23.


Změny v tabulce


V pořadí na čele se udála další změna. Slavia sice své prvenství udržela, Slovácko ale kvůli porážce spadlo za Plzeň i Spartu. Další ztráta Baníku znamená, že umožnil Hradci Králové přiblížení na pět bodů.

Stejně jako Východočeši zvítězila i většina jeho konkurentů v boji o šestou příčku. Mladá Boleslav díky tomu ztrácí bod, Olomouc a České Budějovice tři. Prohrál pouze Liberec, pro nějž to znamenalo propad na desátou pozici.

Spodní šestka naopak získala jediný bod, který Zlínu vynesl posun na jedenácté místo před Bohemians. Rozestupy mezi Klokany, Jabloncem, Pardubicemi, Karvinou a Teplicemi zůstaly beze změny.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha16132145:1141
2.Viktoria Plzeň16122231:1238
3.Sparta Praha16113238:2036
4.1. FC Slovácko16112333:1735
5.Baník Ostrava1685331:2129
6.FC Hradec Králové1666422:2224
7.FK Mladá Boleslav1672726:2323
8.Sigma Olomouc1656529:2421
9.Dynamo České Budějovice1663723:2521
10.Slovan Liberec1662816:2320
11.Fastav Zlín1643919:3115
12.Bohemians Praha 19051543821:3515
13.FK Jablonec1627711:2913
14.FK Pardubice1625919:3511
15.MFK Karviná15051014:285
16.FK Teplice16121313:355

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (70)

Přidat komentář
Lemond Laws

Ten Krejčí mě taky zajíma Asi to bylo podle mě do vlastních řad na střídačku ne?

Reagovat
mistr129

Někdo tam psal že to podle jeho zdroje, co u toho seděl, bylo přímo na Vrbu, ale pak to vlákno i příspěvky zmizely. Ale teda ať je pravda kdekoliv, nepřijde mi, že by to bylo na Kozla.

Reagovat
ACSMan

Krejčí už přiznal že to bylo na Rosu

Reagovat
Lemond Laws

Počkej, teď myslíš Rosu jako Rosu, nebo Rosu jako Rosu...?

Reagovat
žrout

Rosa byl ve studiu, ne? Toho asi na hřišti neslyšel

Reagovat
Lemond Laws

A Rosický je na lavičce??

Reagovat
žrout

Rozhodně je větší pravděpodobnost, že u lavičky byl Rosický než Rosa, který byl ve studiu O2

Reagovat
Lemond Laws

Jo, já nevim, že byl ve studiu Nebo jsem myslel, jestli není v nějakým tom "studiu" , co občas mají jenom na stadionu. Tak že by byl tam

Reagovat
žrout

Kde to přiznal?

Reagovat
Greny

OT : Rosol

Reagovat
Lemond Laws

vocas no..

Reagovat
smazaný uživatel

Idiot mohl jet za 1.2m takhle ma nic a jeste ostudu

Reagovat
smazaný uživatel

Profi tenisti mi obecně přijdou jako úplný mam*di.

Reagovat
ratusek

kokot má platit určitě tučné výživné Ochotské a on odmítne lukrativní placenou dovolenou

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
žrout

Kde teda vidíte Basseyho? Podle mě on i Čvančara SKS. Bassey křídlo, Čvančara za Kuchtu. Talovierov je prý už jistý.

Reagovat
Greny

Ferencvaros

Reagovat
žrout

Proč by měl před Slavií upřednostnit Maďary?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba proto, že viděl jejich vzájemné srovnání.

Reagovat
žrout

Tak to by šel do Slavie. Ta je herně úplně přejela a doplatila na neuvěřitelný vlastňák, penaltu z ojedinělé akce a hlavně že nebyli schopni proměnit aspoň 3 z těch tutovek, které si vypracovali. Takhle se dá postoupit v play-off, ale v dlouhodobé soutěži se to na náhodu nebo štěstí/neštěstí uhrát nedá.

Reagovat
smetos

mě vždycky pobaví jak nějaký hráč dá +-5 gólů a už jej lidi cpou do top3 týmů. Ještě u Fortune to chápu, ten půl roku táhne Budějky. Ale Čvančara...

Reagovat
žrout

Čvančaru tam nikdo netlačí, o něho Slavie má prostě zájem. Podle Sportu i o Basseyho. Tak se jen ptám, kde myslíte, že skončí, nebo jestli má někdo nějaké podrobnější info, drby a tak

Reagovat
kecipep

Podle mě koupí oba a nechá je ve svých klubech do konce roku

Reagovat
kbtk23

Tak nějak posílit musí a těch útočníků v Česku zase tak moc není. Je jasné že třeba Baník tam hráče prodávat nebude tak proč by neměli zájem o tyhle borce. Navíc oba jsou mladí a pod Trpisem by z nich mohlo být dělo

Reagovat
žrout

dělo pod trpišem

Reagovat
Coutinho10

Cvanvara je dobrej, ale nechal bych ho dohrat sezonu v Jablonci, takze koupit a nechat tam na hostovani

Reagovat
žrout

Podle mě ho budou chtít jako náhradu za Kuchtu, který asi nejpozději v létě přestup.

Reagovat
Coutinho10

jj, taky bych to tak videl a nebo misto Krmencika, kazdopadne nejaky volny misto tam od nove sezony bude a Cvancara asi idealni volba

Reagovat
Losinho

A jakej tým za něj vysází slušný prachy? Navíc klidně může dostat šanci Alijagič.

Reagovat
žrout

Čekáš, že ti ten tým napíšu? Nebo o čem je ten dotaz?

Reagovat
Losinho

Spíš se snažím naznačit, že dost možná nikam nepůjde - na top ligy nemá, druhá anglická atd. za něj nenabídne ani zdaleka to, co by chtěla Slavie, takže nějaký Rusko/Turecko.. a tam možná ani takovej retoš jako Kuchta chtít nebude.

Klidně se do příští sezóny může jít s triem Kuchta, Krmelec, Alijagič.

Reagovat
žrout

Co jsem slyšel, tak tlačil už na ten přestup do Champu. Bude tady v létě 2 roky, takže podle mě přestoupí. Zas taková hvězda není a poud za něho dá někdo 5 mega + tak podle mě ho vedení pustí s tím, že může dát prostor hráčům s ještě větším potenciálem jako je právě ten Čvančara a Alijagič. Nebo se neuplatní opce na Krmelce, to je taky možné.

Reagovat
Losinho

Jj, ale tam byla nabídka snad 40 mega.. to z něj radši Houštecký zase vymlátí duši

Reagovat
žrout

Tak on už taky není nějaký mladý talent a podle mě by v létě klidně mohl dostat nabídku podobné té, kterou dostal Olayinka, pokud bude mít zase podobný počet gólů. Klidně zase z Champu, ale z nějakého bohatšího klubu. Bude už prověřenější.

Reagovat
mistr129

Dva magoři a Balkánec, to zní snově

Reagovat
Mass

V nějakym rozhovoru Trpiš řekl, že Čvančaru sledují.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo to je Cvancara?

Reagovat
ratusek

ono nestačilo to přestupové fiasko? Tak se bude opakovat zase? náš rybníček je vyčerpán. Ale ten Talovierov by mohl být dobrá posila

Reagovat
žrout

Přestupové fiasko?

Reagovat
Imos

slávistické léto řekl bych, to vyloženě prokaučovali

Reagovat
žrout

Ok, nepovedlo se dotáhnout kýženou posilu na stopera z Molde. Ale v čem byly ty ostatní přestupy fiasko? Nebo pak nechápu, co tím chce říct? Nemají nikoho přivádět, aby se jakési "fiasko" neopakovalo? Nebo mají cílit na kvalitnější hráče než je Čvančara, Bassey a Talovierov, aby to nebylo fisako?

Reagovat
Imos

Zas taky nevím jak to přesně myslel fiasko bych asi neřekl, ale Ubong a Plavšič nic extra a krom Ousua to není žádná hitparáda ale s tím, že byste měli cílit na kvalitnější kluky než Čvančara, Bassey bych souhlasil, Talovierov bych zas řekl že dobrej

Reagovat
žrout

Plavšič i Ekpai byli zadarmo na rozšíření kádru. Hlavně u Ekpaie to navíc bude za pár korun platu.

Tak v lize asi mladé a lepší varianty moc nejsou, jedině ještě Daněk, o toho se ale taky zajímají. Ze zahraničí teď přišli Madsen a Ousou, u kterého bys taky řekl, že by měli cílit na kvalitnější kluky než někoho z 2. švédské. Madsen zase náhradník z LASKu. To je prostě filosofie SKS. Vytipovat si hráče s potenciálem, kteří to ještě ale nerozbalili až tak moc, aby už pro ně nebyli dostupní. Pak jim dají půlrok adaptace, pracují na nich a uvidí se, jestli se opravdu trefili. Podle mě to má největší smysl pro klub v ČR, který nedotuje ve velkém majitel.

Reagovat
Imos

Dobře, s těmi zadarmo máš point

Já právě měl na mysli, že koukat do ligy moc Slávii nemusí pomoct, protože ta kvalita není extra a Slávie chce být dál dle mého, od Madsena jsem čekal asi víc (ale to asi i Trpiš co jsem pochopil) a v tý obraně to vypadá zle kvůli zraněním a že jste prodali Zimu bez varianty za něj, to taky beru

Krmelec je zvláštní přestup, to by mě spíš zajímalo jak jsou s ním spokojeni Slávisti

Reagovat
žrout

Krmelec je podle mě zatím 50:50, očekávání byla větší. Ale rozhodnutí bych dělal až po sezoně, kdy taky absolvuje s týmem přípravu. Kvůli Euru to bylo celé divné to léto.

Madsen přišel zanedbaný, už teď v posledních zápasech naznačil zajímavý potenciál.

Varianty z ligy mají smysl ohledně mladých reprezentantů, které chce Slavie rozvinout a pak za pálku prodat. Podle mě správná strategie. K tomu propracovaný zahraniční skauting. Ale ten Bassey by podle mě měl přínos, vypadá hodně dobře a přijde mi individuálními schopnostmi třeba i zajímavější než Olayinka.

Reagovat
Imos

Madsena doufám, že nám Slávka pošle ať se pořádně rozehraje ale moc nevím jestli to je podhrot nebo jakýkoliv záložník

Souhlasím, ale na jednoho Lingra vyjdou tři Hellebrandi a na toho Basseyho jsem taky zvědavej, dost slušný podzim

Reagovat
Mass

Asi myslí Schranze, kterej kdyby se nezranil, tak je nejlepší střelec ligy, kterýho vyměnili za Malinskýho a Zelenýho, hráče co se nevešli do sestavy, nebo možná Plavšiče a Ekpaie, který přišli jako volný hráči spíš na lavičku nebo Krmenčík na hostování s možností přestupu (protože "běžně" si můžeš brát hráče z repre na hostování s opcí) nebo Ousou kterej hraje základ a je zápas od zápasu lepší, to stejný Mandous, kterej vytlačil dokonce "nesřídatelnýho" Koláře. Madsen toho zatim moc neodehrál, ale když byl, tak se ukázal. Brzo bude v základu imo. Takže kde je to fiasko? To asi bylo v tom, že když odešel Zima a Kúdela byl v trestu a Bořil zraněnej, tak ta nová obrana s Kačarabou, Ousouem a Oskarem nebyla vůbec sehraná, navíc Kolář dělal chyby, tak ty předkola poháru podle toho vypadaly, navíc rozdíl když máš na křídle Simu, kterej dal gól z každýho hovna nebo Masíčko, kterej má za půl roku nulu. Za zraněnýho Provoda taky nebyla náhrada, Samek nebo Madsen zatim nemají jeho kvality.

Reagovat
žrout

Já právě moc nechápu, jediný problém byl nepříchod Sinyana. Jestli považuje tohle konkrétně za fiasko, tak ale potom celý ten jeho komentář nedává vůbec smysl, když teď reaguje na potenciální zimní posily. Jak s tím může souviset nepříchod Sinyana?

Reagovat
John Obi Mikel

Ještě před měsícem to tak vypadalo. Naštěstí se teď zdá, že se Ousou a Madsen rozehrávají.

Reagovat
John Obi Mikel

Talovierov se mi moc nelíbí. Útočníka kupovat jen jestli Kuchta odejde.

Bassey může hrát na křídle?

Reagovat
žrout

Až na angažmá v ynamu teď na podzim hrál zleva, třeba v Ústí takhle hrál pravidelně, zprava Dramé (teď Zlín). Podívej se třeba na přátelák s Ústím ze zimní přípravy 2020 (Ústí vyhrálo 1:0). S Dramém dělali největší potíže, to bylo před 2 roky.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mass

Spíš bych o Bassey přemejšlel, kdyby odešel Olayinka.

Reagovat
Losinho

Reagovat
žrout

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

A Kuchta ma jit kam? To uz je na takove urovni, ze maj zajem v PL, Bundes ci Serii A?

Reagovat
John Obi Mikel

Loni byl zájem z Champu, letos může zaujmout i výše.

Král střelců s Hložkem, v lize mu to taky letos padá, loni se prosadil proti Nice, letos dal v EKL 1 gól každému soupeři, se kterým jsme hráli.

Reagovat
John Obi Mikel

Valenta

Reagovat
Bakary3

Hratelná sestava se stopery ...

Docela mě tam napadl ještě Ousou, který hrál dobře dozadu a k tomu ještě pěkný gol, ale pravda, vzadu se spíš nudil.

Reagovat
Mass

Reagovat
REPLIKATOR

Pokorný ukončil kariéru Nikdy neměl odcházet z Liberce

Reagovat
John Obi Mikel

Zajímavé a překvapující čtení https://www.bezfrazi.cz/lukas-pokorny

Reagovat
Losinho

Ten se jenom a jenom lituje, hrozný

Reagovat
REPLIKATOR

až moc pokorný

Reagovat
Bakary3

bezfrazi me uz trosku přestává bavit, protoze tam vetsina jen breci, jak to mela tezky, jak je to hrozny prostředí a bla bla bla

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

A už ho poslali domů?

Reagovat
ratusek

Futsalová Plzeň

Vnukův gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele