Přestřelky a hrůzné chyby gólmanů aneb Události 9. kola FORTUNA:LIGY

28.09.2021, 21:54
Názory a komentáře
Zářijový program nejvyšší české soutěže je již minulostí a přišel tak čas ohlédnout se za posledním kolem tohoto měsíce. V něm bylo přáno příznivcům ofenzivního fotbalu, a to zejména v Mladé Boleslavi a ve Zlíně, kde v přestřelkách loupily Slovácko, resp. Sparta.

Čtyřmi góly soupeře z Hradce poctili slávisté, stejným výsledkem zdolal i Baník Bohemku. Poražení gólmani zde navíc předvedli obrovské hrubky, kterými darovali soupeři gól. Poměrně dost gólů, konkrétně čtyři, viděli diváci v Českých Budějovicích, kde domácí zdolali Karvinou.

Zbylá utkání už tak oku lahodící nebyla. Liberec jedinou brankou po dlouhé době zvítězil v podještědském derby na hřišti Jablonce, jeden gól stačil i Plzni na hřišti Pardubic. Bezbrankovou remízou skočilo klání Teplic a Olomouce, jež bylo posledním pro domácího trenéra Radima Kučeru, kterého nahradí někdejší reprezentant a legionář Jiří Jarošík.

Zápas kola


Mladá Boleslav - Slovácko

Nepříliš očekávaná přestřelka se udála v Mladé Boleslavi. Domácí počtvrté v řadě nevyhráli kvůli výsledku 3:5, přičemž v jejich řadách třikrát korigoval skóre Ewerton. Hosté udeřili dvakrát díky Jurečkovi, po jedné trefě přidali Kohút, Kalabiška a Petržela.



Gól kola


1. Ewerton (Mladá Boleslav)

Tato rubrika tentokrát patří z velké části boleslavskému Ewertonovi. Ten vstřelil dvě podobné trefy, jedné z nich navíc předcházela pěkná individuální akce. Mezi jeho branky se se svým volejem vklínil Hejda, naopak na Tuptův přímý kop či Peškův lob místo nezbylo.



2. Lukáš Hejda (Viktoria Plzeň)



3. Ewerton (Mladá Boleslav)



Jedenáctka kola





Brankář - Jan Laštůvka (Baník Ostrava)

Hned v úvodu kapituloval, ve zbytku utkání ale Baník několikrát podržel. V první půli zneškodnil zajímavé pokusy Chramosty a Hronka, celkově si nakonec připsal pět zákroků a zůstalo jen u jednoho inkasovaného gólu.

Pravý obránce - Alexander Bah (Slavia Praha)

Tradičně aktivní a spolehlivý výkon dánského pravého beka. Ten si nakonec do statistik připsal i gólovou asistenci, to když po hodině hry zužitkoval nacvičený signál z rohového kopu ke skvostnému pasu na Traorého, jemuž už nečinilo problém uklidit balón do sítě.

Střední obránce - Lukáš Hejda (Viktoria Plzeň)

Jen s čistým kontem a jedním bodem nechtěl Hejda ze zápasu s Pardubicemi odcházet, a tak skvostnou trefou zařídil Viktorce tři body. Dostal se k odraženému balónu za vápnem a z voleje jej poslal mimo Boháčův dosah.

Střední obránce - Jakub Pokorný (Baník Ostrava)

Ve druhé půli přišel vyztužit defenzivu Baníku, která během první půle hořela. To se mu povedlo a navrch se ještě gólově prosadil. Po třech čtvrtinách zápasu si našel Fleišmanův roh a hlavou jej uklidil za gólmanova záda.

Levý obránce - Jan Kalabiška (Slovácko)

Už v deváté minutě se jeho centr snesl zajímavě na hlavu Jurečky, který jej nevyužil. Po čtvrtině utkání se dostal k dorážce Reinberkova pokusu, načež míč poslal do sítě. Další jeho zajímavé útočné výlety už gólem neskončily.

Pravý záložník - Ewerton (Mladá Boleslav)

Málokdy se nějakému plejerovi "poštěstí" vstřelit hattrick a zároveň zápas prohrát. Brazilský šikula v závěru první půle snížil na dvoubrankový rozdíl, po přestávce dvěma povedenými střelami završil svůj počin a dal týmu naději, ta ale využita nebyla.

Střední záložník - Michal Kohút (Slovácko)

Po čtvrthodině otevřel gólový účet utkání když si našel Reinberkův centr a hlavou jej procedil za Halouskova záda. Po návratu ze šaten se pak ujal nahrávačské taktovky, když asistoval před prázdnou bránu Jurečkovi.

Levý záložník - Ľubomír Tupta (Slovan Liberec)

V sedmatřicáté minutě zápasu rozhodl podještědské derby. Ujal se exekuce přímého kopu, kterou provedl výtečně a zavěsil. Na hřišti strávil celkově hodinu hry, během které byl cítit a nemusí jej vzhledem k výsledku ani mrzet to, že jinou trefu nepřidal.

Útočník - Mick van Buren (Dynamo České Budějovice)

Měl prsty ve všech třech gólech Dynama. Po rohovém kopu první sám vstřelil, zanedlouho rozjel akci, na jejímž konci Hora dorazil jeho střelu. Ve druhém poločase si připsal i regulérní asistenci, to když přihrál na branku Mihálika.

Útočník - Václav Jurečka (Slovácko)

První šancí sice pohrdl, po čtvrtině utkání se ale dostal k obráncem odkopnutému míči a rovnou jej napálil mezi tři tyče. Znovu udeřil ve druhé půli, tentokráte měl práci velmi snadnou a balón jen doklepl za brankáře.

Útočník - Jan Kuchta (Slavia Praha)

První jeho vícególový večer v této sezoně. Na začátku využil Fendrichova obrovského zaváhání a jednoduše doklepl balón do sítě, po přestávce zase skóroval po Masopustově pasu podél gólmana. Mohl uzavřít i hattrick, ale nezamířil přesně.

Nemělo by vám uniknout


Nějaký jiný sport by klidně mohl zkusit brazilský křídelní hráč Cadu, který se akrobatickým způsobem vyhnul střetu s gólmanem Staňkem.



Jako na zlatém podnose naservírovali hráči Bohemians první dvě branky Baníku. Při té první odkopem trefili Budínského, od něhož se balón odrazil do sítě.



U té druhé zase nejistý Bačkovský míč místo pořádného vyboxování jen přiťuknul Kuzmanovićovi, jemuž nečinilo skórování sebemenší potíže.



Slezané nakonec dohrávali v deseti po hloupém vyloučení Kuzmanoviće, který se ohnal po Koubkovi. Čas 3:21.



Dominik Simerský během první půle překonal Niţu, v té druhé si ale vstřelil i vlastenec, když Haraslínovu ránu srazil do tyče a za čáru.



Ještě větší hrubku než Bačkovský výše předvedl v Edenu hradecký Fendrich, který jednoduše pustil míč z ruky a připravil tak Kuchtovi loženku.



Zachyceno na sociálních sítích


A teď by se mohli přesunout na Strahov.

Tam namísto otroků spíše řeší vysoký počet zranění.


Uvidíme, jak tohle bude vypadat.


A na závěr video ze zákulisí MOL Cupu.


VAR v akci


Slovácko může být s působností VARu v Mladé Boleslavi spokojeno napůl. Nejprve totiž uznal regulérnost Jurečkova gólu, u něhož pomezní původně signalizoval ofsajd.



V koncovce jim pak ale sebral další kosmetickou úpravu skóre, a to kvůli Hoffmanově hře rukou. Čas 3:53.



Změny v tabulce


Na pohárové frontě klid. Pět nejlepších celků sesbíralo plný počet bodů, a tak stále Slavia může po dohrávce předběhnout první Plzeň, za touto dvojicí najdeme natěsno seskládané Spartu, Baník a Slovácko. Poté už je docela velká díra.

Střed pole vede Olomouc se zápasem k dobru a bodem navrch oproti Hradci, o další dva zpět jsou České Budějovice. Těm ovšem dýchá na záda trio Bohemians, Jablonec a Zlín, ovšem v boji o prostřední skupinu je více mužstev.

Zejména jde o Mladou Boleslav a Liberec. Tyto týmy by se určitě rády pohybovaly ve vyšších patrech tabulky a jejich vzestup se také dá čekat. Před trápícím se duem Teplice, Karviná pak najdeme ještě Pardubice, které sice góly střílí, ale zápasy vyhrávat nezvládají.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň980115:724
2.Slavia Praha871024:722
3.Sparta Praha962124:920
4.Baník Ostrava961219:1119
5.1. FC Slovácko961216:919
6.Sigma Olomouc834120:1313
7.FC Hradec Králové93338:1212
8.Dynamo České Budějovice931510:1210
9.Bohemians Praha 1905923414:219
10.FK Jablonec92346:139
11.Fastav Zlín930612:239
12.FK Mladá Boleslav922515:178
13.Slovan Liberec92256:138
14.FK Pardubice913512:166
15.FK Teplice91267:175
16.MFK Karviná904510:184

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyřadit Slavii z MOL Cupu. O poločase dostávali na pr*del a tak jel Kovář rychle do Obi a koupil jim tam tu lajnovačku, výměnou za výhru. Ještě to takhle veřejně předaj a nafotí.

Reagovat
db18

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Na Peška se v sestavě nedostalo? Bylo ho plné hřiště.

Reagovat
verv

být u čtyř z pěti gólů svýho týmu je asi málo

Reagovat
kilobyte

Ta slavistická (možná už spíše Tvrdíkova) letka na Twitteru je něco hrozného. Tvrdík tam může napsat cokoliv a oni ho tam stejně přiběhnou bránit.

Reagovat
mistr129

Tak u té Slavie to jsou aspoň “jen” fanoušci, ne zaměstnanci klubu

Reagovat
kilobyte

Tvrdík je taky jen fanoušek?

Reagovat
mistr129

Tvrdík neexistuje ne, ale ani od nej jsem neviděl, že by psal o nepoctivých vyhrách Sparty nebo komentoval terminovou listinu soupeře

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
FCB1922

O víkendu budeme poblíž tvé domoviny. Jako ideální kandidát, kdy splňujes všechna kritéria, nechceš nám dělat průvodce Terezínem?

Reagovat
kilobyte

"Buďme upřímní, kdyby dnes Plzeň byla první a Sparta druhá, současné vedení LFA by ligu již bez diskuze s kluby dávno ukončilo."

Zdroj: https://www.lidovky.cz/sport/fotbal/tvrdik-nekomunikace-vedeni-lfa-je-svobodova-velka-chyba-krizi-nezvladl-dal-to-tak-nejde.A200508_200507_ln-sport-fotbal_atv

Reagovat
mistr129

Tím chceš naznačit, že Sparta a LFA jsou jedno a to samé? Protože z "nepoctivosti" tady obviňuje jen LFA. (To samozřejmě nemění nic na tom, že by se na to brečení měl vysrat v tomhle i v jiných případech)

Reagovat
kilobyte

Ne, nechci. Tvrdík obvinil Spartu a Plzeň ze zákulisní hry.

Je to stejný případ jako komentování termínové listiny.

Reagovat
mistr129

Zákulisní hru hrajou všichni, problém byl (i z mé strany) v tom, že jim LFA na tu zákulisní hru skočila, ne že se o ni pokoušeli.

Každopádně tak či tak, tohle (ukončení / neukončení soutěže) byla věc, která se přímo týkala Slavie a jejích zápasů. Obdobná situace je, když Slavia na jaře žádala o odložení derby, LFA by jí bez souhlasu Sparty vyhověla a Sparta si na to pak stěžovala. To bych plně chápal, ale nevidím důvod, proč by se oficiální účet jakéhokoliv týmu měl vyjadřovat k tomu, na čem se jiné dva týmy domluví (ještě podotýkám, že jde o běžnou praxi napříč soutěžemi).

Reagovat
kilobyte

LFA má smlouvy s partnery a na TV práva. Takže ukončení soutěže by je stálo peníze. Tam nešlo o to, že Sparta nechtěla konec. Navíc k tomu konci nebyl v té době podstatě důvod.

O odložení zápasu rozhoduje jen LFA, kluby se můžou domlouvat jak chtějí, ale pravomoc má jenom LFA.

Takže klub se nemůže vyjádřit k odložení jednoho zápasu, ale Tvrdík se může vyjádřit k zrušení všech zápasů?

Reagovat
oli9

Slovácko

Reagovat
inferno08

Cadu, který se akrobatickým způsobem vyhnul střetu s gólmanem Staňkem.

Nevzniknul ten akrobatický způsob náhodou právě tím střetem? Já teda nevidím, že by se vyhnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná penalta + červená.

Reagovat
inferno08

Staněk tam byl první a držel míč. To spíš Cadu kopl do Staňka, ale každopádně se střetu nevyhnul.

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele