Serie A - souhrn 3. kola

14.09.2019, 17:02, aktualizováno 16.09.2019, 22:50
Komentáře a souhrny
Inter Milán těsným poměrem zdolal Udinese a zůstává po třech kolech stoprocentní. První ztrátu zaznamenal Juventus, mistr nedal gól ve Florencii a domů si veze bezbrankovou remízu. Úlohu favorita naopak zvládla Neapol, která si poradila se Sampdorií. Atalanta nakonec přivezla tři body z Janova, zatímco AS Řím přestřílel Sassuolo. Nedělní program uzavřela výhra AC Milán...

Turín FC - US Lecce 1:2

16.09.2019 20:45

Góly: 58. Andrea Belotti (pen.) - 35. Diego Farías, 73. Marco Mancosu

Pondělní dohrávka italské Serie A přinesla velké překvapení. FC Turín totiž doma nestačil na nováčka z Lecce, který po výsledku 2:1 získal první tři body. Naopak premiérovou porážku utrpěla Granata, která se v případě vítězství mohla dotáhnout na vedoucí Inter.

Turín byl před utkáním favoritem a v případě vítězství mohl zaútočit na první místo, jenomže tento tlak jakoby domácím uškodil. Svěřenci Waltera Mazzarriho sice byli častěji na balónu, ale směrem dopředu se jim vůbec nedařilo a dvě střely na branku za celý zápas, navíc proti nováčkovi, je velké zklamání.

Velká územní převaha Turín v úvodním dějství charakterizovala, ale Lecce postavilo před šestnáctkou neprostupnou obrannou hráz a drželo si domácí střelce od těla. Po půlhodině hry pak zmrazil turínské fanoušky Diego Farías, který se ve vápně dostal k dorážce a přízemní střelou překonal Sirigua. Až na sklonku prvního poločasu obrana hostí polevila, ale De Silvestriho hlavička si cestu mezi tyče nenašla.

Walter Mazzarri potřeboval osvěžit útok a na plac poslal Simoneho Zazu. Turín stále kontroloval balón a v 54. minutě se dokonce dočkal neuznané branky. Andrea Belotti možná dobře nadvakrát zakončil, ale už před první střelou dostal přihrávku do ofsajdu, takže se nemělo pokračovat. Granata se skutečně dočkala až o čtyři minuty později. Útočníka Zazu ve skrumáži povalil na zem Tabanelli a rozhodčí nařídil pokutový kop. Andrea Belotti ho proměnil s velkým přehledem a srovnal na 1:1.

Žádný další nápor domácích se ale nekonal a v 73. minutě si vzalo Lecce vedení zpátky. Majerovu dalekonosnou ránu vyrazil Sirigu před sebe a z druhé vlny dorazil balón za brankářova záda Matteo Mancosu. Třetí "hřebík" mohl zatlouci Babacar, ale Sirigu předvedl jistý zákrok.

Závěr zápasu přinesl v pokutovém území Lecce krušné chvíle. Nejprve nikdo z domácích nedokázal dopravit balón do sítě a od páté minuty nastavení se zjišťovalo, zda nařídit ve prospěch Turína pokutový kop. Hraniční zákrok nakonec sudí neodpískal a tím de facto potvrdil senzační vítězství Lecce.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - AC Milán 0:1

15.09.2019 20:45

Góly: 68. Krzysztof Piątek (pen.)

Důležitého vítězství dosáhl na venkovní půdě AC Milán. Zápas s Hellasem rozhodl jedinou brankou z pokutového kopu Krzysztof Piątek, ovšem Rossoneri k vítězství výrazně pomohlo brzké vyloučení Stepińskiho. Červenou kartu uviděl v závěru i milánský Davide Calabria.

AC Milán se na hřišti Hellasu moc nedaří, ale v nedělní večer potřeboval získat nejlépe všechny body. Trenér Marco Giampaolo opět nechal všechny nově příchozí akvizice jen na lavičce náhradníků.

Úvodních dvacet minut nepřineslo nijak závratné tempo a ani nenabídlo velkou gólovku, přesto došlo k zcela zásadnímu okamžiku. Mariusz Stepiński šel do souboje s Musacchiem dost nevybíravě a za ostrý šlapák uviděl od sudího rovnou červenou kartu. Pan Manganiello se pochopitelně radil u videa a nakonec mu nezbylo nic jiného, než domácího hráče vyloučit. Milánu se tak naskytla obrovská možnost, jak utkání na neoblíbené půdě zvládnout. Nicméně první velkou šanci zápasu měli kupodivu domácí, když se Verre dostal ve sprintu za obranu a nebezpečnou střelou těsně přestřelil branku.

Marco Giampaolo potřeboval hru svých svěřenců osvěžit a hned po přestávce se rozhodl pro střídání Lucase Paquety za Anteho Rebiće. Chorvatský snajpr přišel teprve nedávno z Eintracht Frankfurt. Ofenzivní snažení Milána ale nemělo valné úspěchy, Calabria dobrou ranou orazítkoval břevno a na druhé straně zase nebezpečně pálil do tyče Verre. Vše nakonec z pohledu Rossoneri vyřešil nařízený pokutový kop za hru rukou domácího obránce Guntera. Krzysztof Piątek pak utaženou ranou k tyči překonal Silvestriho a zařídil Milánu vedení.

Polský útočník se v zápase radoval ještě z jednoho gólu, který ale sudí správně neuznal. Golman Silvestri měl totiž podle sudího balón již ve své moci a Piątek tak nemohl hrát. Hosté místo aby zápas rozhodli druhým gólem si v závěru vše zkomplikovali. V nastavení totiž rozhodčí vyloučil i Davida Calabriu a Hellas měl navíc k dispozici standardku z velice nebezpečné vzdálenosti (hranice pokutového území). Jednu z posledních šancí Hellasu však poslal Veloso do zdi a z druhé vlny následně vedle a krátce na to sudí zápas ukončil.

Více informací k zápasu

AS Řím - US Sassuolo 4:2

15.09.2019 18:00

Góly: 12. Bryan Cristante, 20. Edin Džeko, 22. Henrich Mchitarjan, 33. Justin Kluivert - 53. Domenico Berardi, 72. Domenico Berardi

AS Řím předvedl parádní první poločas, ve kterém nasázel bezbrannému Sassuolu čtyři branky. Po změně stran však ubral a dal soupeři dostatek prostoru pro dramatickou zápletku. Víc než dvě branky ale De Zerbiho svěřenci vstřelit nedokázali.

Římané nutně potřebovali tři body a ideální k tomu bylo domácí prostředí zápasu se Sassuolem. Jak už bylo řečeno, trenér Fonseca se musel obejít bez opěrných bodů Ündera, Smallinga a Perottiho, takže sestava byla hodně lepená. Kupodivu se do ní nevešel mladík Zaniolo, nýbrž Kluivert s Mchitarjanem. Sassuolo se spolehlo na svou hvězdu Berardiho a také na někdejšího hráče Říma, Grégoira Defrela.

Domácí chtěli vlastním fanouškům dopřát opravdu ofenzivní představení a začali s tím hodně rychle. Už ve 3. minutě se totiž dostal do vápna Sassuola rychlík Justin Kluivert a sudí Chiffi pískal pokutový kop! K němu se sice postavil veterán Kolarov, ale kopat nemohl. Po poradě s videorozhodčím totiž sudí svůj verdikt odvolal.

Ve 12. minutě rezultoval soustavný tlak Římanů v další šanci, do které se dostal Edin Džeko. Jeho pohotovou ránu ale Consigli vyrazil na roh. A z něj už Římané udeřili. Na přední tyči si totiž našel míč Bryan Cristante, s nímž neskákal prakticky žádný soupeř. Jeho přesná hlavička poslala míč do sítě a "Vlky" do vedení.

V té chvíli začala pro Sassuolo brutální desetiminutovka. Nejprve sudí neuznal gól kvůli jasnému ofsajdu. V 19. minutě navíc prohrávalo už o dvě branky. Po několika výměnách míče se pro centr rozhodl Aleksandar Kolarov, který brilantně našel nabíhajícího kamaráda Edina Džeka a ten se štěstím prostřelil brankáře Consigliho - 2:0.

Třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat. Sassuolo chybovalo v rozehrávce a na vlastní polovině přišlo o míč. Ten se dostal k Lorenzovi Pellegrinimu, který viděl v tandemu nabíhajícího Henrika Mchitarjana. Nové posile Římanů poslal míč do běhu a zkušený záložník se střelou na přední tyč nemýlil.

Kreativní myšlení a asistence dnes měly jedno jméno - Lorenzo Pellegrini. Mladý odchovanec Říma ve 32. minutě opět vymyslel brilantní nahrávku do běhu na Justina Kluiverta, který si pohlídal ofsajdovou linii. Pak už mladý Nizozemec zamířil a podél brankáře Consigliho skóroval - 4:0.

Je jasné, že když vedete o poločase o čtyři branky, moc důvodů k další destrukci soupeře nemáte. Finální fáze římské hry už nebyla tak přesná, byť šancí přibývalo. Jenže Pellegrini trefil tyč a Džeko hlavou sám před bránou zase břevno. Do tyče hlavičkoval také stoper Mancini.

To už ale Sassuolo snížilo. Postaral se o to Domenico Berardi, který se postavil k zahrávání volného přímého kopu a nádherně ho poslal přesně do šibenice! A to nebylo všechno. Unavený Florenzi podcenil souboj u čáry, Alfred Duncan rychlou nahrávkou oslovil Domenica Berardiho a ten zvýšil naděje hostí. Obrana Giallorossi už ale další drama nedovolila.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - SS Lazio 2:1

15.09.2019 15:00

Góly: 63. Andrea Petagna, 90+2. Jasmin Kurtić - 17. Ciro Immobile (pen.)

Už se z toho pomalu stává tradice, Lazio znovu neuspělo na půdě Spalu. Přestože bylo velkým favoritem, na stadionu Paola Mazzy dokonce prohrálo 1:2. Přitom Biancocelesti poslal do rychlého vedení Ciro Immobile, ale po změně stran úřadovali Andrea Petagna s Jasminem Kurtićem. SPAL může slavit, výhra je totiž jeho první v sezoně.

Loni dopadl výjezd do Ferrary pro ambiciózní Lazio velkým zklamáním a porážka znamenala ukončení bojů o čtvrté místo. Letos chtějí hosté znovu útočit na první čtyřku, ale zápas na půdě Spalu se jim opět nepovedl.

Přitom první dva zápasy hrálo Lazio famózně. V Janově rozstřílelo Sampdorii a poté remizovalo v derby s AS Řím, přestože bylo lepším týmem. Proti Spalu sice nezačalo nijak aktivně, ale už po čtvrthodině mělo k dispozici pokutový kop za faul Nenada Tomoviće na Caiceda. S konečným verdiktem přitom sudí dlouho váhal a do akce muselo i video, které dalo hostům za pravdu. Ciro Immobile pak splnil povinnost a Simone Inzaghi mohl být s nástupem svých svěřenců spokojen.

SPAL byl blízko vyrovnání ve 28. minutě, kdy po centru z pravé strany hlavičkoval těsně nad Alessandro Murgia. Na druhé straně zase donutil Berišu k zákroku Parolo a o chvíli později i Luis Alberto. Obrovskou šanci na zvýšení náskoku zazdil i Caicedo a když Parolo po další pěkné akci přestřelil, mohl Simonne Inzaghi na lavičce jen povzdechnout.

Lazio si mohlo v šatnách hýčkat mnohem vyšší náskok, místo toho se ale po změně stran o výsledek strachovalo. Po hodině hry se totiž dobře zorientoval ve vápně Andrea Petagna a skákavou střelou překonal Strakošu, čímž srovnal na 1:1.

Remíza byla pro Biancocelesti málo, jenomže jejich hru vyrovnávací branka paralyzovala. SPAL si navíc začal čím dál více dovolovat a deset minut před koncem zahodil obrovskou šanci na vstřelení vedoucího gólu. Lazio se však nepoučilo a ve druhé minutě nastavení schytalo těžký direkt. Rychlý výpad do vápna hostů zakončil z druhé vlny Jasmin Kurtić a brankář Strakoša mohl jen rozmáchnout rukama.

SPAL otočil proti Laziu výsledek a do tabulky získal první vítězství.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - Cagliari Calcio 1:3

15.09.2019 15:00

Góly: 58. Antonino Barilla - 23. Luca Ceppitelli, 39. Luca Ceppitelli, 77. Giovanni Simeone

Konečně se Cagliari dočkalo první výhry v ročníku. A že bylo na co se dívat! Drama do posledních chvil, plno emocí, čtyři branky a dvě neuznané penalty. To vše a mnohem víc na prostoru 102 minut.

Cagliari bylo překvapivě mnohem aktivnějším týmem a od začátku utkání hrozilo víc než Parma. Když už se ale Ducali vydali do útoku, bylo z toho pro brankáře Robina Olsena pořádné nebezpečí. V 15. minutě se s míčem dostal blízko k první brance stoper Bruno Alves a jeho mocná rána ze standardní situace orazítkovala tyč.

Aktivita ale byla jasně na straně Cagliari, které za to bylo po právu odměněno. Ve 23. minutě rozehrávalo rohový kop, který sice ještě obrana Parmy odvrátila, ale o míč zabojoval Nahitan Nández a zvládl předložit míč na penaltu. Tam zůstal nekrytý obránce Luca Ceppitelli, který pohodlně skóroval.

Zkušený veterán prožíval fantastické odpoledne, protože pět minut před koncem první půle si ve vápně naskočil na standardku Cigariniho a hlavou navýšil vedení svého týmu - 2:0.

Druhý poločas už byl mnohem dramatičtější. V 57. minutě se dral do vápna sardinského celku Dejan Kulusevski a padl v něm, ale sudí Pasqua po chvilce váhání domácím penaltu upřel. To Parmě nemuselo zase tak vadit, protože o tři minuty později snížila. Hernani rozjel rychlou akci s Darmianem, kterému se povedlo dostat míč do vápna na Antonina Barillu a Olsen byl překonán.

Švédský brankář musel zasahovat ještě o minutu později, kdy jej tvrdou ranou vyzkoušel rychlík Gervinho. Velký tlak poté upadl a šance se opět chopilo Cagliari. Jmenovitě mladík Giovanni Simeone, který dostal dobrou nahrávku do běhu a po krátkém sprintu zamířil přesně k tyči.

Na to Parma v 82. minutě odpověděla přesnou hlavičkou Bruna Alvese, kterou však sudí posoudil jako ofsajdovou a gól neuznal. Zlobu domácích fanoušků však schytal především v 87. minutě, když původně nařízenou penaltu po ruce Klavana odvolal. Aby si trochu vylepšil renomé, tak Pasqua neuznal ani původně regulérní gól Pedra ze sedmé minuty nastavení, protože mu předcházel faul do obličeje domácího Gagliola. To už ale na vítězství Cagliari stejně nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Brescia Calcio - Bologna FC 3:4

15.09.2019 15:00

Góly: 10. Alfredo Donnarumma, 19. Alfredo Donnarumma, 42. Andrea Cistana - 36. Mattia Bani, 56. Rodrigo Palacio, 60. Stefano Denswil, 80. Riccardo Orsolini

Sedm branek a neuvěřitelné zvraty, to bylo odpolední utkání mezi Brescií a Boloňou. Na stadion Maria Rigamontiho se vrátila Serie A ve velkém stylu, avšak se smolným koncem pro domácí. Brescia totiž neudržela poločasové vedení 3:1 a nakonec i díky vyloučení Desseny prohrála 3:4. Boloňa bere další tři body a potvrzuje velice zajímavou formu.

Od úvodní minuty se v dresu poražených představil i český obránce Aleš Matějů, zatímco jeho krajan Jaromír Zmrhal začal na lavičce náhradníků. Brescia měla na domácím stadionu úchvatný začátek a brzy dostala Boloňu pod tlak. V 10. minutě poslal Romulův centr za brankovou čáru hlavou Alfredo Donnarumma a stadion Maria Rigamontiho jásal nadšením. A ještě více, když o devět minut později vstřelil umístěnou střelou Donnarumma druhý gól. Boloňa byla v nesnázích, ale dokázala se vzpamatovat a po půlhodině hry snížit.Na Sansoneho krásný centr si naskočil Mattia Bani a Joronen lovil balón v síti. Gólovým hodům nebyl v prvním poločase konec a ve 42. minutě Brescia znovu odskočila na rozdíl dvou gólů. Tonaliho rohový kop se snesl na hlavu Andrey Cistany a další úder ze vzduchu znamenal tuplované domácí vedení.

Po přestávce ale přišla komplikace. Domácí Daniele Dessena nepochopitelně simuloval a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Oslabením Brescie nabuzená Boloňa se vrhla do útoku a začali se dít věci. V 56. minutě přihrál Orsolini před prázdnou branku Rodrigu Palaciovi a zkušený útočník snížil na rozdíl branky. A jen o čtyři minuty později proměnil závar před Joronenem ve vyrovnávací gól Andrea Poli. Po hodině hry bylo vyrovnáno a Boloňa byla jasně na koni.

Zcela zaskočení domácí se snažili uklidnit hru a pomoci k tomu měl i příchozí Jaromír Zmrhal, jenomže soupeř byl rozjetý a dílo zkázy nakonec dokonal. Palacio ještě ve velké šanci neuspěl, ale v 80. minutě s přehledem zakončil jeho centr zblízka Riccardo Orsolini. Zcela rozložený soupeř mohl inkasovat ještě jednou, ale Sansone trefil tyčku. Boloňa nakonec ofenzivní představení zvládla a má další tři body.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Atalanta Bergamo 1:2

15.09.2019 12:30

Góly: 90+1. Domenico Criscito (pen.) - 64. Luis Muriel (pen.), 90+5. Duván Zapata

Generálku na Ligu mistrů Atalanta zvládla, když na stadionu Luigi Ferraris zvítězila 2:1. V žádném případě to nebylo snadné vítězství, rozhodující branku vstřelil až v páté minutě nastavení Duván Zapata. Janov přitom rovněž v nastavení vyrovnal, jenže záhy o nerozhodný výsledek přišel.

Atalanta si už ve středu premiérově zahraje Ligu mistrů a na Dinamo Záhřeb se hodlala naladit vítězně. Proti byl Janov, který v prvních dvou zápasech zaznamenal zajímavé výsledky. Celému utkání dodával na zvláštním lesku trenér Bergama Gian Pier Gasperini, jenž léta na lavičce Grifonů působil.

Domácí začali pěkně zhurta a už ve 4. minutě rozvlnili síť, ovšem branka nebyla kvůli ofsajdu uznána. Zakrátko mohli udeřit i hosté, ale Mario Pašalić z vyložené pozice trestuhodně přestřelil. Janov hrál s Atalantou vyrovnanou partii a brankové příležitosti se střídaly na obou stranách. V 19. minutě vypálil těsně vedle i Radovanović a rozhodně se bylo na co koukat. Většina akcí však končila před šestnáctkou a pokud se někdo rozhodl vystřelit, nebyl přesný. Znovu to platilo o Máriu Pašalićovi, který pár minut před přestávkou opět netrefil cíl.

Po změně stran byl velmi blízko vedoucímu gólu Janov, Christian Kouamé kroutil balón do pravého horního rohu, ale tam výborně skočil Gollini. Grifony to muselo mrzet, protože v 62. minutě sudí odpískal ve prospěch Bergamaschi pokutový kop. Ve vápně byl faulován Duván Zapata a Luis Muriel penaltu s přehledem proměnil.

V závěrečné čtvrthodině měla Atalanta na kopačkách hned několikrát pojistku, ale Janov ve třech případech výrazně podržel brankář Ionut Radu. Domácí se pak nastěhovali před Golliniho a výsledkem byl druhý pokutový kop v utkání. Zákrok na Lukase Leragera sudí i s pomocí VAR vyhodnotil jako penaltový a Domenico Criscito suverénně vyrovnal na 1:1.

Zdálo se, že na stadionu Luigi Ferraris dojde k dělbě bodů, ovšem osud tomu chtěl jinak. V páté minutě nastavení dostal na hranici šestnáctky nepochopitelně spoustu prostoru Duván Zapata a nádhernou střelou do šibenice dal na 2:1. Janov už neměl čas jakkoliv odpovědět a doma smolným způsobem poprvé padl.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Udinese Calcio 1:0

14.09.2019 20:45

Góly: 44. Stefano Sensi

Vedoucí příčka bude po třech kolech italské ligy patřit Interu Milán. Nerazzurri ani na potřetí pod novým trenérem Antoniem Contem nezaváhali a doma porazili oslabené Udinese 1:0. Hosté se museli už v prvním poločase obejít bez vyloučeného Rodriga De Paula, což Inter zakrátko využil rozhodující brankou v podání Stefana Sensiho.

Přestože Inter hrál dlouho v početní převaze, zvítězil "jen" 1:0, ale na to se historie ptát nebude. Antonio Conte slaví třetí výhru v řadě a jeho tým se může plně koncentrovat na úterní zápas Ligy mistrů proti pražské Slavii.

Natěšený stadion Giuseppe Meazzy poprvé zvedl ze sedadel už ve 4. minutě Matteo Politano, který ze střední vzdálenosti přízemní ranou orazítkoval tyč. První varování Zebry přežily a rovněž to platilo o druhém, které přišlo po čtvrthodině hry. Zhruba ze stejné vzdálenosti tentokrát vypálil Sensi a skvělý zákrok si připsal Musso. Neproměněné příležitosti mohli domácí mrzet, kdyby Walacův volej z 25. minuty prošel za Handanoviče. Slovinský brankář dobře zasáhl a o chvíli později byl i on svědkem klíčového okamžiku celého utkání. Rodrigu De Paulovi zcela ujely nervy a domácího Candrevu počastoval nekompromisní fackou. Sudí si celý incident prohlédl u videa a argentinské hvězdě udělil rovnou červenou kartu.

A netrvalo to dlouho a Inter početní převahu využil. Přímák Politana ještě brankou neskončil, protože se dobře natáhl Musso, ale o pět minut později už se do Godínova centru položil Stefano Sensi a Inter vedl 1:0.

Conteho tým měl utkání skvěle rozehráno, ovšem ve druhém poločase už žádnou další branku nepřidal a o výsledek se místy musel strachovat. Udinese se i v oslabení nebálo zaútočit, ale Handanović práci neměl. Místo toho musel několikrát zakročit Musso a to i proti nové posile Alexisu Sánchezovi, který vyběhl na trávník v závěrečné desetiminutovce. Inter si výsledek pohlídal a po třech kolech zůstává nadále stoprocentní.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - UC Sampdoria 2:0

14.09.2019 18:00

Góly: 13. Dries Mertens, 67. Dries Mertens

Neapol si bez problémů poradila s bezzubou Sampdorií a slaví další tři body. O obě branky se postaralo belgické eso Neapole se jménem Dries Mertens. Obrana Partenopei navíc vydržela a hostující trenér Di Francesco bude mít o čem přemýšlet.

Sampdoria zažívá katastrofální úvod do sezony a herně i výsledkově se Blucerchiati trápí. Dnes v podvečer se dostavili pod Vesuv, kde se pokusili konfrontovat Neapol s hráči jako Quagliarella, Murru, Caprari, Linetty nebo Murillo. Neapol stále postrádá Areka Milika a v základu nebyl ani Lorenzo Insigne. Místo nich dal trenér Ancelotti důvěru dvojici štírků Mertensovi s Lozanem.

Zprvu to byl spíš boj o každý metr hřiště a každý ztracený balon. Na šanci jsme čekali až do 10. minuty. Po několikátém rohovém kopu se dostal ke střele obránce Ferrari a brankář Meret musel už vsedě zasahovat. Svou roli ale bravurně zvládl a vyrazil míč v těžké pozici na další roh.

Ve 13. minutě už se ale skóre měnilo a tentokrát ve prospěch Neapole. Obránce Giovanni Di Lorenzo si naběhl na pravou stranu a poslal do vápna krásný míč. K němu se dostal zkušený útočník Dries Mertens a přesnou ranou nedal Auderovi šanci zasáhnout.

O chvíli později se do šance cpal Piotr Zieliński, který ještě vylepšil pozici pro mladíka Elmase. Tomu se ale nepovedlo nasměrovat míč mimo dosah brankáře. V těchto chvílích měla Neapol jasně navrch a její hráči si užívali volnost, jakou jim obrana Dorie dopřávala. Neuspěl Chucky Lozano a o dvě minuty později Dries Mertens po pasu od Koulibalyho nastřelil jen břevno.

Na opačné straně bylo také horko. Brankář Meret musel opět do akce poté, co Gianluca Caprari utekl jeho obráncům a mířil na Mereta. Mladík mezi třemi tyčemi ale skvěle reagoval a vyrazil míč. Jen sedm minut poté, co se hráči vrátili z kabiny, mohl navýšit skóre Eljif Elmas. Mladému záložníkovi se podařilo obejít zkušeného Murilla a pálit na bránu, kde si vše pohlídal Audero.

Neapoli patřil i druhý poločas a jednoznačně lepší domácí tým dirigoval tempo utkání. Sampdorii v podstatě nepůjčoval míč a sám se neustále tlačil do zakončení. Po hodině hry si přišel užít atmosféru na San Paolu také veterán Fernando Llorente, na což Doria odpověděla nasazením Manola Gabbiadiniho.

Další akci taženou střídajícím Llorentem a zakončenou Mertensem sice sudí jako gól kvůli ofsajdu neuznal, ale přesto se podíval na video. A díky tomu, co viděl, už Mertensovu trefu s pomocí obránce Ferrariho uznal. Sampdoria už v tu chvíli naprosto rezignovala a mohla být nakonec ráda, že záložník Fabián Ruiz v další obrovské šanci ztroskotal na Emilu Auderovi.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Juventus FC 0:0

14.09.2019 15:00

Góly: -

Mnoho povyku pro nic. S příjezdem Juventusu v čele s Cristianem Ronaldem si diváci slibovali ofenzivní hody, ale dočkali se mírné aktivity jen na domácí straně. Ani jeden z brankářů dnes neinkasoval, i když spíš kvůli pasivitě soupeřových útočníků.

Pro začátek jedna rada - nepouštějte si odpolední zápas italské ligy hned po té anglické. Mohlo by vám to snadno připadat jako paralympiáda. Po poledním klání mezi Newcastlem a Liverpoolem totiž první půle utkání Fiorentiny s Juventusem opravdu vypadala jako ospalá a unavená kopaná dvou týmů čekajících na vysvobozující penaltu.

A to přesto, že Fialky jsou v nynější sezoně známé jako velmi atraktivní a ofenzivní tým, který pouze nemá dobré výsledky. Dnes narazil na Juventus bez útočníka Pedra a tudíž bez hrotového střelce. Nastalou situaci vyřešil trenér Montella asi nejlépe, jak mohl, pokud chtěl získat body. Přechodem na formaci 3-5-2 s útokem Chiesa a Ribéry.

Na trenérskou lavičku Juventusu konečně usedl Maurizio Sarri, který se zbavil onemocnění a mohl tak z první ruky sledovat počínání svých svěřenců. A moc se mu to nelíbilo. Jedinou vážnější akcí Juve v prvních patnácti minutách totiž bylo střídání Douglase Costy, který se již v 8. minutě zranil a musel ze hřiště. Změnu uvítali i domácí fanoušci, protože znamenala nástup Federica Bernardeschiho.

Několik šancí přesto diváci viděli. V 15. minutě se obrovské chyby při výkopu dopustil polský brankář Wojciech Szczęsny a měl obrovské štěstí, že míč, který napálil do dotírajícího Chiesy, mířil pár centimetrů nad břevno. Následně ho tvrdou ranou vyzkoušela francouzská legenda jménem Franck Ribéry.

Sudí Irrati musel řešit poměrně dost nevybíravých zákroků a několikrát hráče na obou stranách napomínal. Pět minut před koncem první půle přihrál bek Lirola Ribérymu na střed, francouzský útočník si přebral balón a krásným pasem vybídl volného Dalberta. Jeho hlavičku na zadní tyči ale Szczęsny dokázal vyrazit mimo.

O chvíli později musel trenér Sarri už podruhé v zápase nuceně střídat, protože zdravotní potíže dohnaly také Miralema Pjaniće. Souboj dvou polských brankářů vyzníval nadále lépe pro domácí oporu Drągowského, ale z velké části za to vděčil pasivitě hostujícího útoku.

Deset minut po změně stran se defenzivní záložník Milan Badelj dostal do výborné palebné pozice ve vápně a opět musel úřadovat někdejší brankář Arsenalu. Vidět nebyl ani Cristiano Ronaldo, což je pro něj netypické.

Juventus zřejmě doufal, že se včas projeví nějaký skrytý génius, kdo individuální kvalitou rozhodne. Ale celé to bylo dost fádní a bez života. Fialky zase spoléhaly na mladíka Chiesu, který akce rozjížděl i zakončoval, ale občas byl sám proti celé obraně úřadujícího mistra. Výsledek se dvěma nulami zklamal všechny fanoušky dobrého fotbalu a Juventusu zvlášť.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán33007:19
2.Bologna FC32106:47
3.Juventus FC32105:37
4.SSC Neapol32019:76
5.Atalanta Bergamo32017:66
6.Turín FC32016:56
7.AC Milán32012:16
8.AS Řím31208:65
9.SS Lazio31115:34
10.Janov CFC31116:64
11.Hellas Verona31112:24
12.US Sassuolo31027:73
13.Cagliari Calcio31024:43
14.SPAL 201331024:53
 Parma Calcio31024:53
 Brescia Calcio31024:53
17.Udinese Calcio31022:43
18.US Lecce31022:63
19.ACF Fiorentina30124:61
20.UC Sampdoria30031:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (76)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pan vagl mě začíná sr...

Reagovat
smazaný uživatel

Z části je to o Vaiglovi ale ten tým za poslední rok odehrál tak tři dobre zápasy.A z toho Vaigl 1 za tři kola.

Reagovat
Whitemedia

brzo

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej shi. Nehraje ani Sparta Praha.Ten tým je totální sterilní odpad.0 jedná velká 0.

Reagovat
smazaný uživatel

A stejně udělá titul.Tak se hoď do klidu

Reagovat
Seydou Doumbia

titul v lize pro Juve je povinnost, ne úspěch

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro se letos bojím... S tou komínem na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo nehrá Jankto?

Reagovat
Alberto Aquilani

3 zápasy, 3 prehry, skóre 1:9

"Tréner je dobrý, hráči sú slabí" cit.

Reagovat
Seydou Doumbia

ty odchody Praeta a Andersena moc nedokázali nahradit a tohle je výsledek

Reagovat
Alberto Aquilani

Áno áno. Chudák Di fra. Odišli mu dvaja hráči. Síce nevedia preliest polovicu, ale keby mal Praeta... To by sme videli!!!

Reagovat
Seydou Doumbia

tak neschopný trenér to je kapitola sama o sobě

Reagovat
adoxx

Jinak devatenáctiletý pravý záložník/křídelník Jan Kubala dneska na lavičce Udinese

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelný

Reagovat
adoxx

Docela i jo

Reagovat
RadekVonCZE

O něm slyším poprvý, co je zač?

Reagovat
GabrielBatistuta

devatenáctiletý pravý záložník/křídelník

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
krisa

Reagovat
Shevchenko

Z Frýdku-Místku, je tam asi rok nebo dva v Udinese.

Reagovat
adoxx

Reagovat
iamek

A hrome. To se už bude pomalu povolovat do repre acka.

Reagovat
Nuno čomes

Forza Inter

Toho Candrevu napravo nepřežiju

Reagovat
Komat

Docela tam hraje dobře. Hezky se na to kouká. Gól už dal. Jsem rád, že se chytil, ale Lazara bych vidět chtěl.

Reagovat
Panděvova ofina

Podle mě si dneska můžou hráči svléct dresy a srovnat je v šatně na příští týden, protože pochybuju, že budou spocené.

Reagovat
cink

Reagovat
Deki

3 body jsou doma, a to je nejdůležitější.

PS. Pěkné foto, snad tu bude stejné po zápase s Juve

FORZA INTER!

Reagovat
cresposuper

Vitazstvo super, ale vykon hodne slaby. Barella zatial celkom sklamanie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten už si pod Contem moc nekopne. V lednu půjde hostovat

Reagovat
Mihal

Ty budes asi velky odbornik

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, celkem jsem. Co se ti nepozdavá moulo?

Reagovat
Mihal

Vidim, ze mas za potreby hned kopat okolo seba a urazat, to svedci o tvojej osobnosti... Uzivaj si zvysok vikendu a vylesti si vestecku gulu. Ukazuje ti to tam kraviny typu januaroveho hostovania barellu

Reagovat
smazaný uživatel

Som hodne zvedavý, že ako postaví Conte zostavu na Slaviu Praha (a koho bude šetriť), pretože v sobotu nás čaká derby proti Milánu a potom zápas s Laziom. Následne na to zápas so Sampdoriou a Barcelonou. Čaká nás celkom pestré obdobie zápasov :-D

Reagovat
Komat

Jestli dnešní zápas něco ukázal, tak že alternativy do útoku jsou. Mám radost za Sensiho, doufám, že se chytne Barella, Sanchez a Lautaro bude hvězdit, je fakt dobrej.

Reagovat
cink

Podle mě by sensi měl hrát víc staženy už jen proto že těch variant dopredunje víc než dost

Reagovat
cresposuper

Sensiho navyse potrebujeme pri rozohravke

Reagovat
Deki

Co všichni najednou děláte z Lautara? Ano, dal teď hattrick za Arg, je mladý, zarputilý a ukazuje, že tam je potenciál. Ale to vás opravdu až tak přesvědčuje? Když to tu čtu, připadá mi, jako by měl do 3 let vyhrát Zlatý míč

Reagovat
Panděvova ofina

Já ho též nepovažuji za nějaký světový talent. Neustojí jediný souboj směrem zády k bráně, vždy jde k zemi, což mě strašně rozčiluje. Zpracování míče taky nic moc a hlavně nemá ten instinkt zabijáka před bránou, co má Icardi. Občas zakouzlí, ale zatím to rozhodně není TOP Class.

Reagovat
cink

výstižně

Reagovat
Deki

Reagovat
sinter

Reagovat
Alberto Aquilani

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Komat

Já to vidím tam, že je na míči hodně nebezpečný. Když gól nedá, tak si vždycky šanci alespoň vytvoří. Líbí se mi jeho přímočarost a tah na branku. Techniku má taky dobrou, je na něm vidět chuť zakončit, ale občas i zakouzli nečekanou přihrávkou.

Za mě dobrý. Jasně, ještě se musí ukázat, já mu věřím

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaka14

Na derby s AC by ste mali určite šetriť kľúčových hráčov na LM

Reagovat
AngryPrd

Aj hraci z lavicky rozoberu AC v derby. To co zatial hrame je na smiech. Vid vcerajsi zapas. Aj trener povedal, ze hraci su zvyknuti hrat individualne a nie ako tim. Vidim to na velku facku. Ale ak budu hraci Interu unaveni z LM mozno iba slusna prehra v derby

Reagovat
Kaka14

Inter má okrem brankára na každý pôst rovnocennú minimálne jednu náhradu

Ale to je derby, tak favorit, ani mužstvo čo je vo forme nie je vo výhode, čo nám Inter posledné roky dokázal

Reagovat
Svatej

Conte je král, on tu ligu ještě vyhraje

Reagovat
mastakillah

(dřevák) Duván opět dneska udělal 3 body pro Atalantu ... po kolikáté už

Reagovat
h8_sfatto

velmi dramatický závěr

Reagovat
cink

Pisu to tu zase- nevim proc zadny velky tym nesahne po Petagnovi, ja bych ho bral hned

Reagovat
Pipo123

45 minút lepší, ale znova hráči zahodili dobré príležitosti. 2. polčas to bola hrôza, domáci začali presovať, hrať aktívnejšie a my sme sa na nič nezmohli. Semplici si mazal v druhom polčase Inzaghi na chleba

Reagovat
h8_sfatto

Zmrhal jako náhrada za top střelce týmu ? to musela být teda defenzivní vložka

Reagovat
Kucka

Brescia hrála v deseti

Reagovat
Alberto Aquilani

Prvých 60 minút z našej strany super ofenzívny futbal. Naviazali sme na ten prvý polčas proti Janovu a ukázali, že ten zápas s Láziom bol z našej strany najmä o tom, aby sa neprehralo a nezlomilo nás psychicky.

Smerom dopredu sa dá tomu máločo vytknúť. Fonseca za chvíľu ten team premenil na kombinačný mančaft, ktorý si chvíľami robí čo chce. Pellegrini dnes 3 asistencii a to tam rozdal aj ďalšie finálky. Dobre hral už aj tie zápasy predtým na tej stiahnutejšej pozícii, snáď si to udrží. Skóroval celý útok. Henrikh síce trochu utiahnutý, ale ukázal, že technicky a myslením je to vynikajúci hráč. Snáď ho to bude baviť. MOTM spolu s Pellem je Veretút. Chalan bol všade. Keď som naňho kukal, až mi prišlo zle, koľko toho obehal. Pri zakladaní útoku sa posúva do strany, aby prijal loptu, pri bránení je prvý pri hráčovi súpera, ktorý od obrany dostáva loptu. Často supluje aj za Kolu. A technicky je na tom tiež OK.

Pak sme si to zbytočne skomplikovali, keď sme povolili tempo, čo je OK, ale dostávať takto pravidelne góly by sme nemuseli. Podľa mňa chyba nie je v systéme ale v tom, že nemáme dominantného stopéra. Fazio síce pozične OK a spravil veľa dobrých vecí, no pak hocikto pred ním trošku zatancuje sambu a s jeho akceleráciou ho nestihne zachytiť. Mancini, no to je prípad. Po polčase som si hovoril, že chalan sa zlepšuje, ale veci čo predviedol v druhom polčase by som snáď nemal vidieť ani v našej lige. Spravil to už aj v predošlých zápasoch niekoľkokrát, že sa rozbehne po hráčovi, a miesto toho, aby ho aj s loptou poslal na reklamný baner, ho nechá tak, a ešte od neho odstúpi a súper si vpohode ide do 16ky. A mal tam viac nepochopiteľných momentov. By to tam chcelo hráča ako bol v tej sezóne Benatia, ktorý to tam všetko pobil. Uvidíme, či sa to zlepší so Smallingom. Inak si myslím, že to mal Fonseca upchať po hodine hry Diawarom, a možno by to bol krajší rozdiel

Reagovat
KillSwitch

náhoda

Reagovat
smazaný uživatel

AC tradične nič moc skôr na náhodu futbalovo sú ďaleko.

Reagovat
AngryPrd

smutne ale pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je hláška jak hovado!

Pro začátek jedna rada - nepouštějte si odpolední zápas italské ligy hned po té anglické. Mohlo by vám to snadno připadat jako paralympiáda

Reagovat
The Krupy

Parma

Reagovat
GEGE

Derby bude strašný průser...

Reagovat
Eldarion

Reagovat
SpartaOvenka

Právě proto ho vyhrajeme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

ON THIS DAY Trezeguet made his Juventus debut.

318 games.

171 goals.

A Juventus legend in all ramifications only amplified by the fact he went down with us to the Serie B.

Neskutočný bomber

Reagovat
stuff

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Largo

Toho jsem mel hodne rad.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Airus

Tak základ je asi vytesaný do kamene, Sarri skoro nic nemění po celou sezónu. Ale dá se jeho fotbal hrát s Matuidim a Khedirou? Sami se určite brzo zraní, ale Matuidi to uhraje, protože výdrž je jediný co má. Jenže teď je zraněnej metronom Mira a za ním čeká nerozehranej Rabiot, demotivovanej Can, Benta - kdo ví co s ním bude. A Ramsey je asi nejdražší posila do marodky co kdy byla.

Ale ještě je brzo, i když nikomu zranění nepřeji. Ztráta DC by si mohla vyžádat přechod na 41212 (Jestli teda nemá Sarri v plánu vyrážet problémy Juanem). Do tohohle systému sedí Khedira i Matuidi, ale ne oba na ráz. PLus Dybala by se podíval na hřiště, dost možná i Berna jestli Ramsey bude dál polehávat.

Ale Sarri je tvrdohlavej mezek.

Beppe moc dobře věděl proč chce Conteho do Interu, on i z Candrevy dostane maximum

Necháme se překvapit

Reagovat
Morgue

Zdravím všechny ostřílené fanoušky fotbalu. Myslel jsem, že fotbalu rozumím, ale mám pocit, že ne. Byl by někdo tak laskav a vysvětlil mi proč náš nový osvícený trenér, ze zásady nestaví nové akvizice? Proč kupujeme, podle mého, předražené hráče u kterých nemáme ani ponětí jak se osvědčí v Serie A, a pak je vůbec nestavíme, když všichni víme, že AC hraje na náhodu a VAR system? Proč nevyměnit celou 9 hráčů a pokusit se to změnit? Vždyť o moc horší to být nemůže...To opravdu vyhodíme 100 míčů do kanálu?

Reagovat
Airus

To je problém s hráčema z jiných (nepodobných) lig. Je mnohem těžší je zařadit do týmu. Tady musíš doufat že tvůj trenér není mezek co se bojí cokoliv měnit během sezóny a až uzná za vhodné, noví hráči šansi dostanou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele