3. kolo
15.09.2019 18:00 CET
4 : 2
(4:0)

Reportáž

AS Řím zaznamenal tři body proti Sassuolu

AS Řím předvedl parádní první poločas, ve kterém nasázel bezbrannému Sassuolu čtyři branky. Po změně stran však ubral a dal soupeři dostatek prostoru pro dramatickou zápletku. Víc než dvě branky ale De Zerbiho svěřenci vstřelit nedokázali.

Římané nutně potřebovali tři body a ideální k tomu bylo domácí prostředí zápasu se Sassuolem. Jak už bylo řečeno, trenér Fonseca se musel obejít bez opěrných bodů Ündera, Smallinga a Perottiho, takže sestava byla hodně lepená. Kupodivu se do ní nevešel mladík Zaniolo, nýbrž Kluivert s Mchitarjanem. Sassuolo se spolehlo na svou hvězdu Berardiho a také na někdejšího hráče Říma, Grégoira Defrela.

Domácí chtěli vlastním fanouškům dopřát opravdu ofenzivní představení a začali s tím hodně rychle. Už ve 3. minutě se totiž dostal do vápna Sassuola rychlík Justin Kluivert a sudí Chiffi pískal pokutový kop! K němu se sice postavil veterán Kolarov, ale kopat nemohl. Po poradě s videorozhodčím totiž sudí svůj verdikt odvolal.

Ve 12. minutě rezultoval soustavný tlak Římanů v další šanci, do které se dostal Edin Džeko. Jeho pohotovou ránu ale Consigli vyrazil na roh. A z něj už Římané udeřili. Na přední tyči si totiž našel míč Bryan Cristante, s nímž neskákal prakticky žádný soupeř. Jeho přesná hlavička poslala míč do sítě a "Vlky" do vedení.

V té chvíli začala pro Sassuolo brutální desetiminutovka. Nejprve sudí neuznal gól kvůli jasnému ofsajdu. V 19. minutě navíc prohrávalo už o dvě branky. Po několika výměnách míče se pro centr rozhodl Aleksandar Kolarov, který brilantně našel nabíhajícího kamaráda Edina Džeka a ten se štěstím prostřelil brankáře Consigliho - 2:0.

Třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat. Sassuolo chybovalo v rozehrávce a na vlastní polovině přišlo o míč. Ten se dostal k Lorenzovi Pellegrinimu, který viděl v tandemu nabíhajícího Henrika Mchitarjana. Nové posile Římanů poslal míč do běhu a zkušený záložník se střelou na přední tyč nemýlil.

Kreativní myšlení a asistence dnes měly jedno jméno - Lorenzo Pellegrini. Mladý odchovanec Říma ve 32. minutě opět vymyslel brilantní nahrávku do běhu na Justina Kluiverta, který si pohlídal ofsajdovou linii. Pak už mladý Nizozemec zamířil a podél brankáře Consigliho skóroval - 4:0.

Je jasné, že když vedete o poločase o čtyři branky, moc důvodů k další destrukci soupeře nemáte. Finální fáze římské hry už nebyla tak přesná, byť šancí přibývalo. Jenže Pellegrini trefil tyč a Džeko hlavou sám před bránou zase břevno. Do tyče hlavičkoval také stoper Mancini.

To už ale Sassuolo snížilo. Postaral se o to Domenico Berardi, který se postavil k zahrávání volného přímého kopu a nádherně ho poslal přesně do šibenice! A to nebylo všechno. Unavený Florenzi podcenil souboj u čáry, Alfred Duncan rychlou nahrávkou oslovil Domenica Berardiho a ten zvýšil naděje hostí. Obrana Giallorossi už ale další drama nedovolila.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele