3. kolo
14.09.2019 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Neapol díky Mertensovi porazila neškodnou Sampdorii

Neapol si bez problémů poradila s bezzubou Sampdorií a slaví další tři body. O obě branky se postaralo belgické eso Neapole se jménem Dries Mertens. Obrana Partenopei navíc vydržela a hostující trenér Di Francesco bude mít o čem přemýšlet.

Sampdoria zažívá katastrofální úvod do sezony a herně i výsledkově se Blucerchiati trápí. Dnes v podvečer se dostavili pod Vesuv, kde se pokusili konfrontovat Neapol s hráči jako Quagliarella, Murru, Caprari, Linetty nebo Murillo. Neapol stále postrádá Areka Milika a v základu nebyl ani Lorenzo Insigne. Místo nich dal trenér Ancelotti důvěru dvojici štírků Mertensovi s Lozanem.

Zprvu to byl spíš boj o každý metr hřiště a každý ztracený balon. Na šanci jsme čekali až do 10. minuty. Po několikátém rohovém kopu se dostal ke střele obránce Ferrari a brankář Meret musel už vsedě zasahovat. Svou roli ale bravurně zvládl a vyrazil míč v těžké pozici na další roh.

Ve 13. minutě už se ale skóre měnilo a tentokrát ve prospěch Neapole. Obránce Giovanni Di Lorenzo si naběhl na pravou stranu a poslal do vápna krásný míč. K němu se dostal zkušený útočník Dries Mertens a přesnou ranou nedal Auderovi šanci zasáhnout.

O chvíli později se do šance cpal Piotr Zieliński, který ještě vylepšil pozici pro mladíka Elmase. Tomu se ale nepovedlo nasměrovat míč mimo dosah brankáře. V těchto chvílích měla Neapol jasně navrch a její hráči si užívali volnost, jakou jim obrana Dorie dopřávala. Neuspěl Chucky Lozano a o dvě minuty později Dries Mertens po pasu od Koulibalyho nastřelil jen břevno.

Na opačné straně bylo také horko. Brankář Meret musel opět do akce poté, co Gianluca Caprari utekl jeho obráncům a mířil na Mereta. Mladík mezi třemi tyčemi ale skvěle reagoval a vyrazil míč. Jen sedm minut poté, co se hráči vrátili z kabiny, mohl navýšit skóre Eljif Elmas. Mladému záložníkovi se podařilo obejít zkušeného Murilla a pálit na bránu, kde si vše pohlídal Audero.

Neapoli patřil i druhý poločas a jednoznačně lepší domácí tým dirigoval tempo utkání. Sampdorii v podstatě nepůjčoval míč a sám se neustále tlačil do zakončení. Po hodině hry si přišel užít atmosféru na San Paolu také veterán Fernando Llorente, na což Doria odpověděla nasazením Manola Gabbiadiniho.

Další akci taženou střídajícím Llorentem a zakončenou Mertensem sice sudí jako gól kvůli ofsajdu neuznal, ale přesto se podíval na video. A díky tomu, co viděl, už Mertensovu trefu s pomocí obránce Ferrariho uznal. Sampdoria už v tu chvíli naprosto rezignovala a mohla být nakonec ráda, že záložník Fabián Ruiz v další obrovské šanci ztroskotal na Emilu Auderovi.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele