3. kolo
15.09.2019 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Lazio se Spalem znovu neuspělo a prohrálo

Už se z toho pomalu stává tradice, Lazio znovu neuspělo na půdě Spalu. Přestože bylo velkým favoritem, na stadionu Paola Mazzy dokonce prohrálo 1:2. Přitom Biancocelesti poslal do rychlého vedení Ciro Immobile, ale po změně stran úřadovali Andrea Petagna s Jasminem Kurtićem. SPAL může slavit, výhra je totiž jeho první v sezoně.

Loni dopadl výjezd do Ferrary pro ambiciózní Lazio velkým zklamáním a porážka znamenala ukončení bojů o čtvrté místo. Letos chtějí hosté znovu útočit na první čtyřku, ale zápas na půdě Spalu se jim opět nepovedl.

Přitom první dva zápasy hrálo Lazio famózně. V Janově rozstřílelo Sampdorii a poté remizovalo v derby s AS Řím, přestože bylo lepším týmem. Proti Spalu sice nezačalo nijak aktivně, ale už po čtvrthodině mělo k dispozici pokutový kop za faul Nenada Tomoviće na Caiceda. S konečným verdiktem přitom sudí dlouho váhal a do akce muselo i video, které dalo hostům za pravdu. Ciro Immobile pak splnil povinnost a Simone Inzaghi mohl být s nástupem svých svěřenců spokojen.

SPAL byl blízko vyrovnání ve 28. minutě, kdy po centru z pravé strany hlavičkoval těsně nad Alessandro Murgia. Na druhé straně zase donutil Berišu k zákroku Parolo a o chvíli později i Luis Alberto. Obrovskou šanci na zvýšení náskoku zazdil i Caicedo a když Parolo po další pěkné akci přestřelil, mohl Simonne Inzaghi na lavičce jen povzdechnout.

Lazio si mohlo v šatnách hýčkat mnohem vyšší náskok, místo toho se ale po změně stran o výsledek strachovalo. Po hodině hry se totiž dobře zorientoval ve vápně Andrea Petagna a skákavou střelou překonal Strakošu, čímž srovnal na 1:1.

Remíza byla pro Biancocelesti málo, jenomže jejich hru vyrovnávací branka paralyzovala. SPAL si navíc začal čím dál více dovolovat a deset minut před koncem zahodil obrovskou šanci na vstřelení vedoucího gólu. Lazio se však nepoučilo a ve druhé minutě nastavení schytalo těžký direkt. Rychlý výpad do vápna hostů zakončil z druhé vlny Jasmin Kurtić a brankář Strakoša mohl jen rozmáchnout rukama.

SPAL otočil proti Laziu výsledek a do tabulky získal první vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele