3. kolo
15.09.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Milán vydřel další výhru, vyhrál ve Veroně

Důležitého vítězství dosáhl na venkovní půdě AC Milán. Zápas s Hellasem rozhodl jedinou brankou z pokutového kopu Krzysztof Piątek, ovšem Rossoneri k vítězství výrazně pomohlo brzké vyloučení Stepińskiho. Červenou kartu uviděl v závěru i milánský Davide Calabria.

AC Milán se na hřišti Hellasu moc nedaří, ale v nedělní večer potřeboval získat nejlépe všechny body. Trenér Marco Giampaolo opět nechal všechny nově příchozí akvizice jen na lavičce náhradníků.

Úvodních dvacet minut nepřineslo nijak závratné tempo a ani nenabídlo velkou gólovku, přesto došlo k zcela zásadnímu okamžiku. Mariusz Stepiński šel do souboje s Musacchiem dost nevybíravě a za ostrý šlapák uviděl od sudího rovnou červenou kartu. Pan Manganiello se pochopitelně radil u videa a nakonec mu nezbylo nic jiného, než domácího hráče vyloučit. Milánu se tak naskytla obrovská možnost, jak utkání na neoblíbené půdě zvládnout. Nicméně první velkou šanci zápasu měli kupodivu domácí, když se Verre dostal ve sprintu za obranu a nebezpečnou střelou těsně přestřelil branku.

Marco Giampaolo potřeboval hru svých svěřenců osvěžit a hned po přestávce se rozhodl pro střídání Lucase Paquety za Anteho Rebiće. Chorvatský snajpr přišel teprve nedávno z Eintracht Frankfurt. Ofenzivní snažení Milána ale nemělo valné úspěchy, Calabria dobrou ranou orazítkoval břevno a na druhé straně zase nebezpečně pálil do tyče Verre. Vše nakonec z pohledu Rossoneri vyřešil nařízený pokutový kop za hru rukou domácího obránce Guntera. Krzysztof Piątek pak utaženou ranou k tyči překonal Silvestriho a zařídil Milánu vedení.

Polský útočník se v zápase radoval ještě z jednoho gólu, který ale sudí správně neuznal. Golman Silvestri měl totiž podle sudího balón již ve své moci a Piątek tak nemohl hrát. Hosté místo aby zápas rozhodli druhým gólem si v závěru vše zkomplikovali. V nastavení totiž rozhodčí vyloučil i Davida Calabriu a Hellas měl navíc k dispozici standardku z velice nebezpečné vzdálenosti (hranice pokutového území). Jednu z posledních šancí Hellasu však poslal Veloso do zdi a z druhé vlny následně vedle a krátce na to sudí zápas ukončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele