3. kolo
14.09.2019 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter vyhrál i třetí zápas v řadě a osamostatnil se na čele Serie A

Vedoucí příčka bude po třech kolech italské ligy patřit Interu Milán. Nerazzurri ani na potřetí pod novým trenérem Antoniem Contem nezaváhali a doma porazili oslabené Udinese 1:0. Hosté se museli už v prvním poločase obejít bez vyloučeného Rodriga De Paula, což Inter zakrátko využil rozhodující brankou v podání Stefana Sensiho.

Přestože Inter hrál dlouho v početní převaze, zvítězil "jen" 1:0, ale na to se historie ptát nebude. Antonio Conte slaví třetí výhru v řadě a jeho tým se může plně koncentrovat na úterní zápas Ligy mistrů proti pražské Slavii.

Natěšený stadion Giuseppe Meazzy poprvé zvedl ze sedadel už ve 4. minutě Matteo Politano, který ze střední vzdálenosti přízemní ranou orazítkoval tyč. První varování Zebry přežily a rovněž to platilo o druhém, které přišlo po čtvrthodině hry. Zhruba ze stejné vzdálenosti tentokrát vypálil Sensi a skvělý zákrok si připsal Musso. Neproměněné příležitosti mohli domácí mrzet, kdyby Walacův volej z 25. minuty prošel za Handanoviče. Slovinský brankář dobře zasáhl a o chvíli později byl i on svědkem klíčového okamžiku celého utkání. Rodrigu De Paulovi zcela ujely nervy a domácího Candrevu počastoval nekompromisní fackou. Sudí si celý incident prohlédl u videa a argentinské hvězdě udělil rovnou červenou kartu.

A netrvalo to dlouho a Inter početní převahu využil. Přímák Politana ještě brankou neskončil, protože se dobře natáhl Musso, ale o pět minut později už se do Godínova centru položil Stefano Sensi a Inter vedl 1:0.

Conteho tým měl utkání skvěle rozehráno, ovšem ve druhém poločase už žádnou další branku nepřidal a o výsledek se místy musel strachovat. Udinese se i v oslabení nebálo zaútočit, ale Handanović práci neměl. Místo toho musel několikrát zakročit Musso a to i proti nové posile Alexisu Sánchezovi, který vyběhl na trávník v závěrečné desetiminutovce. Inter si výsledek pohlídal a po třech kolech zůstává nadále stoprocentní.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele