3. kolo
15.09.2019 12:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Atalanta vyhrála v Janově 2:1 a může se koncentrovat na zápas Ligy mistrů

Generálku na Ligu mistrů Atalanta zvládla, když na stadionu Luigi Ferraris zvítězila 2:1. V žádném případě to nebylo snadné vítězství, rozhodující branku vstřelil až v páté minutě nastavení Duván Zapata. Janov přitom rovněž v nastavení vyrovnal, jenže záhy o nerozhodný výsledek přišel.

Atalanta si už ve středu premiérově zahraje Ligu mistrů a na Dinamo Záhřeb se hodlala naladit vítězně. Proti byl Janov, který v prvních dvou zápasech zaznamenal zajímavé výsledky. Celému utkání dodával na zvláštním lesku trenér Bergama Gian Pier Gasperini, jenž léta na lavičce Grifonů působil.

Domácí začali pěkně zhurta a už ve 4. minutě rozvlnili síť, ovšem branka nebyla kvůli ofsajdu uznána. Zakrátko mohli udeřit i hosté, ale Mario Pašalić z vyložené pozice trestuhodně přestřelil. Janov hrál s Atalantou vyrovnanou partii a brankové příležitosti se střídaly na obou stranách. V 19. minutě vypálil těsně vedle i Radovanović a rozhodně se bylo na co koukat. Většina akcí však končila před šestnáctkou a pokud se někdo rozhodl vystřelit, nebyl přesný. Znovu to platilo o Máriu Pašalićovi, který pár minut před přestávkou opět netrefil cíl.

Po změně stran byl velmi blízko vedoucímu gólu Janov, Christian Kouamé kroutil balón do pravého horního rohu, ale tam výborně skočil Gollini. Grifony to muselo mrzet, protože v 62. minutě sudí odpískal ve prospěch Bergamaschi pokutový kop. Ve vápně byl faulován Duván Zapata a Luis Muriel penaltu s přehledem proměnil.

V závěrečné čtvrthodině měla Atalanta na kopačkách hned několikrát pojistku, ale Janov ve třech případech výrazně podržel brankář Ionut Radu. Domácí se pak nastěhovali před Golliniho a výsledkem byl druhý pokutový kop v utkání. Zákrok na Lukase Leragera sudí i s pomocí VAR vyhodnotil jako penaltový a Domenico Criscito suverénně vyrovnal na 1:1.

Zdálo se, že na stadionu Luigi Ferraris dojde k dělbě bodů, ovšem osud tomu chtěl jinak. V páté minutě nastavení dostal na hranici šestnáctky nepochopitelně spoustu prostoru Duván Zapata a nádhernou střelou do šibenice dal na 2:1. Janov už neměl čas jakkoliv odpovědět a doma smolným způsobem poprvé padl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele