3. kolo
14.09.2019 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fiorentina boduje, s Juventusem remizovala bez branek

Mnoho povyku pro nic. S příjezdem Juventusu v čele s Cristianem Ronaldem si diváci slibovali ofenzivní hody, ale dočkali se mírné aktivity jen na domácí straně. Ani jeden z brankářů dnes neinkasoval, i když spíš kvůli pasivitě soupeřových útočníků.

Pro začátek jedna rada - nepouštějte si odpolední zápas italské ligy hned po té anglické. Mohlo by vám to snadno připadat jako paralympiáda. Po poledním klání mezi Newcastlem a Liverpoolem totiž první půle utkání Fiorentiny s Juventusem opravdu vypadala jako ospalá a unavená kopaná dvou týmů čekajících na vysvobozující penaltu.

A to přesto, že Fialky jsou v nynější sezoně známé jako velmi atraktivní a ofenzivní tým, který pouze nemá dobré výsledky. Dnes narazil na Juventus bez útočníka Pedra a tudíž bez hrotového střelce. Nastalou situaci vyřešil trenér Montella asi nejlépe, jak mohl, pokud chtěl získat body. Přechodem na formaci 3-5-2 s útokem Chiesa a Ribéry.

Na trenérskou lavičku Juventusu konečně usedl Maurizio Sarri, který se zbavil onemocnění a mohl tak z první ruky sledovat počínání svých svěřenců. A moc se mu to nelíbilo. Jedinou vážnější akcí Juve v prvních patnácti minutách totiž bylo střídání Douglase Costy, který se již v 8. minutě zranil a musel ze hřiště. Změnu uvítali i domácí fanoušci, protože znamenala nástup Federica Bernardeschiho.

Několik šancí přesto diváci viděli. V 15. minutě se obrovské chyby při výkopu dopustil polský brankář Wojciech Szczęsny a měl obrovské štěstí, že míč, který napálil do dotírajícího Chiesy, mířil pár centimetrů nad břevno. Následně ho tvrdou ranou vyzkoušela francouzská legenda jménem Franck Ribéry.

Sudí Irrati musel řešit poměrně dost nevybíravých zákroků a několikrát hráče na obou stranách napomínal. Pět minut před koncem první půle přihrál bek Lirola Ribérymu na střed, francouzský útočník si přebral balón a krásným pasem vybídl volného Dalberta. Jeho hlavičku na zadní tyči ale Szczęsny dokázal vyrazit mimo.

O chvíli později musel trenér Sarri už podruhé v zápase nuceně střídat, protože zdravotní potíže dohnaly také Miralema Pjaniće. Souboj dvou polských brankářů vyzníval nadále lépe pro domácí oporu Drągowského, ale z velké části za to vděčil pasivitě hostujícího útoku.

Deset minut po změně stran se defenzivní záložník Milan Badelj dostal do výborné palebné pozice ve vápně a opět musel úřadovat někdejší brankář Arsenalu. Vidět nebyl ani Cristiano Ronaldo, což je pro něj netypické.

Juventus zřejmě doufal, že se včas projeví nějaký skrytý génius, kdo individuální kvalitou rozhodne. Ale celé to bylo dost fádní a bez života. Fialky zase spoléhaly na mladíka Chiesu, který akce rozjížděl i zakončoval, ale občas byl sám proti celé obraně úřadujícího mistra. Výsledek se dvěma nulami zklamal všechny fanoušky dobrého fotbalu a Juventusu zvlášť.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele